14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Jedna zákaznice mně dala recept na zřejmně výbornej čaj.Ale bohuel to bylo v rychlosti,zítra ho chci udělat...ale nejsem si jistá poměry.Napsala jsem si to snad dobře ?? 1,20 kg cukru, 1 l rybízu, 1 l jakéhokoli ovoce jiného ovoce,5 ks hřebíčků,1 lička skořice,jedna osmina rumu. Ve se dá na hodinu péct a pak plní do sklenic.Samotny čaj - lice se nabere do hrnku a zaleje horkou vodou. V zimně určo přijde vhod.Ale nevím jestli ta osmina rumu se bere z male lahve nebo litru.Nemáte někdo přesnej recept ???
Upravil(a) mejada (27. 11. 2009 10:39)
Není tady
Já mám tento recept:
Pečený čaj:
dávka na 1 hluboký plech (asi 7 čtvrtlitrových skleniček)
1kg červeného rybízu, 1kg ostatního ovoce (ne citrusy - třeba jablka, vestky, černý rybíz, angret, josta, prostě cokoli), 1kg cukru krystal, 1-2 ličky skořice, 2dcl rumu
Na plech rozloíme kousky ovoce, zasypeme cukrem a skořicí. Dáme do vyhřáté trouby 200°C a pečeme asi 30min. Po zapečení zalijeme rumem a rychle naplníme do vyhřátých sklenic a zavíčkujeme. U nemusíme sterilovat.
Není tady
ety moc děkuji ,čaj jsem udělala podle tebe a hodila jetě est hřebíčku,u jsme si i čaj udělali a musím říct e je fakt báječný.Ale nejlepí bude určo v zimě
Upravil(a) mejada (27. 11. 2009 10:36)
Není tady
Ahoj ja jsem udelala caj dneska a mam fakt radost:) Konecne jsem se k nemu dokopala, udelala jsem ze 2 kg, ale prislo me to malo tak jsem dela jeste jednou 2 kg:) Dam si ho vecer a pak ho budu setrit na zimu, snad ho uhlidam:)
Není tady
Já u nemám rybíz a dělala jsem jenom z 1 dávky. Tak přemýlím, jestli je tam ten rybíz bezpodmínečně nutnej? Nebo by to bez něj málo elírovalo? Mám u jenom jablka a vestky...
V podstatě to ale bylo bezpracné (pekla jsem na pečícím papíře tak ani nic moc umývat jsem nemusela akorát váhu a naběračku...) tak e bych to riskla? Co myslíte?
Není tady
no nevím jestli je ten rybíz tak nutny.Kadopádně budu ráda Bety kdy napíe jak to dopadlo bez toho rybízu.
Není tady
Ja mela rybizu necelych 500g a uplne fpho mela jsem tam dost druhu ovoce ale nekde na netu jsem cetla ze treba jen jablka a hrusky a svestky se skorici, takze rybiz neni asi tak dulezite...moznaaaaaaaa ze hodne pousti pak ty stavy
Není tady
Asi to zkusím, vak neriskuju nic ne kilo cukru a tu trochu rumu, ovoce je v zahradě... ten rybízový jsem si rozmíchala do kefíru (dělám si ho doma z té kefírové kultury) do studenýho a bylo to dobré.
Není tady
Tak jsem to dnes vyzkouela - ze vestek a z letních jablek, nevím jak se jmenují z těchhle:
smíchala jsem ta jablka a vestky,
a cukr a skořici (hřebíček nemám moc ráda tak jsem ho nedala)
na zalití jsem tentokrát pouila napůl rum se slivovicí
Upravil(a) Bety (30. 8. 2007 20:18)
Není tady
pekla jsem skoro hodinu (mám starý sporák s el. troubou) a se vechno krásně do měkka upeklo, ávy bylo dost
plech pod papírem byl úplně čistý
a naplnila ty skleničky a zavřela
nakonec jsem ten papír vzala a zbytek slila do toho hrnečku, je to troku víc sladké ne to s rybízem ale dobré, určitě to půjde z kadého ovoce.
Není tady
Teda Bety má muj obdiv.Jetě i ta fotodokumentace. Teda asi taky pujdu do jablek se vestkama.Nebo nektarky .
Není tady
Mejado lo to děsně rychle, jablka jsou velká tak byla nakrájená hned a kilo vestek vypeckovaných cobydup a pak u se to peklo samo zatímco jsme grilovali je to fakt skoro bezpracné akorát kvůli dceři budu dělat asi s rumem ona říká e jí to víc chutná se samotným rumem. Mně chutná víc tohle sladí.
Není tady
Čaj jsem taky vyzkouela z následujících surovin:
- jablka
- vestky
- ostruiny
- trochu zmra. rybízu
- trochu hrozn. vína
Koření:
- skořice
- hřebíček
- badyán
+ samozřejmě cukr a rum
Vyel super, chutná nám. V těchto detivých dnech přesný.
Není tady
Teda ten musí být parádní! Teď kdy u mám vyzkouený recept tak přítí rok u na to budu myslet a udělám jich taky víc druhů.
Není tady
Vyzkouela letos poprvé pečený čaj, je úúúúúúúúúúúúúúúúasný, jen jsem udělala chybičku, kdy jsem ho pekla, tak jsem nechala putěný horký vzduch a on mi vypěnil a utekl do trouby, ale nechám se nějakým neúspěchem odradit, jdu do toho znova.
Není tady
Dělala jsem ho také
Poměr mám osvědčený 1,5 rybízu + 1,5 jakéhokoliv jiného ovoce ( letos to bylo pár jablek, asi 3 broskve, trocha borůvek, trochu loňských malin z mrazáku), hrst černého jeřábu, hřebíček (10ks) skořice jen symbolicky, 1,5 kg cukru.
Peču na 200 st 40 min, pak zamíchám 250ml rumu a dám do skleniček.
Je to výborné, zvlá v zimě ráda ucucávám....
Upravil(a) zuzi777a (2. 8. 2009 20:35)
Není tady
Ty vase recepty vypadaji lakave.
Mam hodne broskvi, udelala bych broskvovy caj.
Ale - musi tam byt alkohol? Ja alkohol nepiju, tak nevim, co to se mnou udela, kdybych si dala caj s rumem.
Olympia- měl by tam být rybíz, kvůli kyselosti, rum ve výsledku prakticky nepozná, je tam jen tak okrajově jako lehounký náznak, nemá to s alkoholem moc společné. Je ho jen malinko, někdo říká, e jen kvůli tomu aby to vydrelo a nemuselo se to sterilovat.
Není tady
diky za odpoved. Zkusim to.
Olympia napsal(a):
Ty vase recepty vypadaji lakave.
Mam hodne broskvi, udelala bych broskvovy caj.
Ale - musi tam byt alkohol? Ja alkohol nepiju, tak nevim, co to se mnou udela, kdybych si dala caj s rumem.
Potvrdím to, co psala zuzi, ten rum tam je jen pro vůni .
Není tady
Sudino , taky si dávám do mrazáku zásoby ,abych pak vytvořila více variant. V loni jsem neměla moc rybízu a tak jsem prostě dělala z 2 kg různého ovoce. Chutnají mi v něm vestky, jablka ostruiny .Byl prostě vynikající. Třeba do poháru nebo na polárkový dort, na palačinky! Mňam. Varianta studená i teplá je super a jako s dárkem jsem vdy překvapila. Je to fakt lepí ne kafe. U
U se na něj těím, jak si budu pochutnávat a venku bude pěkně sněit.
Není tady
Kdybyste si přeci jen s domácí výrobou pečených čajů nevěděli rady, můe se Vám hodit tenhle web na reklama , kde kdytak najdete i inspiraci na příchutě těchto stále více oblíbených čajů
Upravil(a) mala.popelka (15. 1. 2012 16:47)
Není tady
Výroba pečených čajů je velice jednoduchá. Děkujeme za reklamu:-)
Není tady
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty
Není tady