29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Petuna napsal(a):
Milé dámy, opravdu když Vám nějaká ženská přebírá muže nemáte ani ve skrytu duše chuť předat Vaše trápení i někomu jinému? Té ženské, že Vám přebírá muže a Vám píše milostné SMS, jejímu příteli ,manželovi atd.? Opravdu jste tak svaté, že nechcete ublížit nikomu jinému? Tomu se moc nedá věřit ,že do milostného trojúhelníku nechcete zatáhnou všechny "zúčastněné". Pokud jste opravdu takové "dámy" tak klobouk dolů.
Ja to môžem ťažko posudzovať, lebo moja "následníčka", ku ktorej odišiel, sa rozvádzala - a práve preto potrebovala sponzora a "otecka" k deťom. Ale myslím, že ani za inej situácie by som sa nezachovala inak. Ja som totiž ani nemala až také ťažké srdce na ňu. Ona bola u mňa vždy tuctová baba, ktorá volí tuctové riešenia. Robí to, čo vie a vládze.... Kto ma s... srdil, bol môj bývalý. S ním som žila, s ním sme si isté veci sľubovali, jeho som ťahala do poradne, jemu som sa starala o syna, domácnosť i podnikanie - nie jej... MNE OSOBNE ubližoval on, nie ona... Ona sa len zachovala ako husička, ktorou aj nepochybne bola. Ale on sa zachoval ako k...t ovisnutý, a od neho som to teda nečakala. Ale pomohlo mi to vedomie - pomohlo mi odpútať sa od neho. Jéj, takých k...tov na svete je! Ako keby ich niekde sériovo vyrábali...
Není tady
Eva36: Tercila: tuším, že Aximu bude úplně u pr.... , co dělá jeho partnerka ve svém osobním volnu (ať se nechává fotit nahá nebo oblečená nebo dělá něco ještě ujetějšího podle měřítek současného svět) ... navíc si myslím, že takovou ženskou on by si nevybral ... tak jsem zvědavá, co ti na to napíše.
Evi, já ho neznám, já jen podle rčení: "nedělej druhému, co sám nemáš rád" si vždycky zkouším představit i tu druhou stranu mince. Prostě pokud nad něčím přemýšlím, tak to zkouším ze všech stran - no samozřejmě, že občas se nedaří
a je mi jasné, že každého k určitému poznání dovede až čas a osobní zkušenost. Nepříjemné je, že pokud někdo žije jinak, odsoudí v první chvíli někoho, kdo žije zas jiným způsobem života. Mimochodem, mně se nějak nedaří teď uvěřit, že by bylo jakémukoli člověku úplně fuk, čím se zabývá jeho protějšek. Jo, pokud bude ženská chodit do cvičení, chlap si zatím asi rád bezmyšlenkovitě poleží u telky
, ale v momentě, kdy se provalí, že ostatní ženy chodí ze cvičení domů o hodinu dřív než jeho manželka, nemyslím, že by byl úplně v klidu
. Divadlo lhostejnosti chvíli hrát může, ale dlouho to nevydrží
- si teda myslím
.
Jinak jsem taky přesvědčená, že ledacos se jakoby vyřeší samospádem, a že někdy nemá cenu hrotit záležitosti, ale zase jsou i takové situace, kdy to určité "vyjasnění" natvrdo a na rovinu pomůže. A zas, jak komu a jak kdy. Zažila jsem chvíle, kdy strčení hlavy do písku bylo jistým řešením, ale i chvíle, kdy jasná fakta mi otevřela cestu k lepšímu životu. No jo, život je zamotaný.
Není tady
Selima: tercila, prepáč, ale ja tvoju "pomoc" chápem ako zlomyseľné rozširovnaie svojho nešťastia na druhých ľudí.
Ale jo, Seli, já Ti moc dobře rozumím. Mně taky tehdy ti lidé tou informací nechtěli pomoct, ale ublížit - tohle mám celou dobu na mysli. Že já sama bych taky nedokázala říct kamarádce: tvůj ti zahýbá - nikdy se mi to zatím nestalo. Já tady jen dávám vplen můj příběh s tím, jak mi nevyžádaná informace pomohla k lepšímu životu. Toť vše. Nikdy nikdo z nás neví, jestli je lepší mlčet nebo říct.
Vy tady stavíte na odiv učebnicově čisté svědomí "to je jejich věc" - ano, už jsem psala jinde, že mám známou, která zahýbá manželovi (má prostě as nějaký důvod) a mně by nikdy nenapadlo mu to říct - já si tu situaci nedokážu představit. Ale opakuji, že já jsem prožila záležitost, kdy mě jistí lidé (a opravdu se špatnými úmysly, aby mi ublížili) něco sdělili a mně to vlastně v závěru pomohlo. Celou dobu píšu jen o tomhle . Je mi jasné, že si mě představujete jak nějakého práskače
, tak na to jsem já moc líná
, ale já jsem se tu jen (možná neuměle) snažila vypsat i tu druhou stránku mince.
Mně prostě informace o nevěře partnera pomohla, i když jsem tehdy byla lítostivá a smutná. Víc není co dodat.
Není tady
Eva36: Jo, mně kdyby někdo ukázal, že můj dnes BM fotí nahatou milenku, tak mi konečně dojde, že za jeho nezájmem není přepracovanost, ale taky mj. i ta baba a jelikož on se nezmění, bylo by pro mě řešení "sbohem a šáteček" to jediné možné ... ale že mi to nikdo neukázal, neřekl, tak u nás byla skutečně prodlužovaná agónie vztahu, protože on kecal a kecal, já dlouho věřila a věřila - do doby než mě znovu podrazil, pak se omlouval nebo mi případně nadal, jak jsem nechápavá, já se zastyděla za svou neomalenost, že nejen chci, aby přestal vybírat mou výplatu, ale že i chci i jeho příspěvek na byt, stravu a naše dítě, že chci občas společný víkend a aby někdy dceru vyzvedl ze školy a zasklil dveře doma, ... tak já se styděla za svou náročnost, sklapla jsem a uvěřila, že příště to bude lepší ... he! ... nebylo ... tenkrát kdyby mi někdo řekl, ať nejsem hloupá, že on už má svůj zájem jinde, balila bych kufr ... takhle jsem čekala, až SE to zlepší ...
Nóóóó, tak přesně něco takového jsem měla na mysli. Tedy v pozici té, která je informována. Proto říkám, že i ta krutá informace může někdy i pomoci. Bohužel, bohudík (?).
Není tady
Je to o úhlu pohledu.Kamarádka rok věděla, že má muž milenku, viděla, jak mě deptá, jak se ke mně husně chová a byla schopná mi akorát říct, že bych se měla začít malovat a nechat ho žít- jen jsem nechápala, vo co go...brrr.
Není tady
Regina napsal(a):
Je to o úhlu pohledu.Kamarádka rok věděla, že má muž milenku, viděla, jak mě deptá, jak se ke mně husně chová a byla schopná mi akorát říct, že bych se měla začít malovat a nechat ho žít- jen jsem nechápala, vo co go...brrr.
Bohuzel i takove jsou kamaradky.
Není tady
Regina napsal(a):
Nojo, takže za to, že se necháš od nějakého idiota deptat vlastně může tvoje kamarádka.
Není tady
Nabuko, určitě do toho všeho nezasvěcuj manžela milenky. Jen mu zbytečně ublížíš a bůh ví, jak on by se pak zachoval. Co kdyby jí pak opustil? Vždyť pak by se ona teprve pověsila na tvého muže. Jednak by měli pro svůj románek větší prostor, protože ona by měla například volný byt. Nebo kdyby jí její manžel z bytu vyhodil, tak by jí tvůj muž musel jako správný chlap nakonec pomoci....
Myslím, že bys pak opravdu mohla o svého muže přijít - a ještě by ti vyčetl, že tys ho svým jednáním donutila k tomu, aby se on o ní, když zůstane sama, postaral.
Vem si raději poučení z toho, co napsala na druhém fóru - Ukončila jsem život ve třech... -SOLKLA, o tom jak její láska k milenci "vyšuměla".
Upravil(a) Sydney (1. 8. 2007 22:28)
Není tady
Nějak mám pocit, že ta otázka je špatně položená.... Myslím, že by spíš měla znít: jak se zbavit závislosti. Na komkoliv a na čemkoliv. Prostě závislosti.
A ty nabuko jsi především závislá na strachu.... ve tvé situaci je to celkem pochopitelné, máš malé dítě a dá se tedy očekávat, že se bojíš opuštění... budoucnosti... samoty...
Jenže!
Hmm?
Není tady
je srandovne, ake strasne tazke je prijat fakt, ze musime zodpovednost za svoj zivot niest sami.
Nabuko, drz sa, si fajn baba a celkom urcite to teraz riesis tym spravnym sposobom. Je dolezite, co chces v zivote ty, je dolezite, zamerat sa na seba, na svoje predstavy a ocakavania. Zijes svoj zivot. Nezijes zivot za svojho manzela, ani on ten svoj za teba. A naozaj neries milenku. Ries vas dvoch, pretoze vas vztah je v skutocnosti len o vas dvoch, ci uz tam nejaka nevera je-bola, alebo nie je.
To, ako svojho manzela opisujes, no neviem.... Mne osobne to pripada tak, ze ovela viac "vyhras" v pripade, ak o neho teraz "prides". Leda, ze by chlapec zmenil svoje postoje, alebo take nieco. ale to byva skor zriedkave.
Není tady
Regina: Takový kamarádky taky nechápu...jasně, že si člověk může sám za to, že se nechá deptat, jenže kdyby ta kamarádka něco řekla, pak by si aspoň nemyslel, že je nemožnej a pochopil by, že protějšek pouze sprostě kope kolem sebe, viď? ... aspoň mně by to tehdy pomohlo pochopit dřív, že nejsem jediná, kdo je ten "špatnej" a nechápavej, jak mi bylo pořád předhazováno....takhle jsem pořád koukala, kde dělám chybu, snažila se "polepšit" (já bláhová)...
Není tady
Evi, někdy je otázkou jak to říct. Jak říct své kamarádce, že její manžel je p..., který si dokazuje své "Já" a domá dělá dusno. Když to naznačíš, tak to dotyčná někdy docela nepochopí, když to "vybalíš", tak se může stát, že se to obrátí proti Tobě. Zažila jsem obě strany. I jako ta dotyčná, které bylo jemně naznačováno, a která svéřepě trvala na tom, že jsem špatná a ta chyba je ve mně a Já musím ..., ale taky jsem byla v situaci, že jsem věděla, že v manželství moji přítelkyně je někdo třetí. Jí jsem to nedokázala říct, spíš jsem se snažila ji nějak nakopnout. Ale s ním jsem si dala kafe a vylíčila mu jak to asi bude probíhat až to doma praskne a jestli mu to stojí za to. No byl to celkem dlouhý rozhovor-spíš monolog. Poučena z babinetu avybavena vytisknutými příspěvky Pan a jiných jsem možná přispěla k tomu, že ten dotyčný šel trochu do sebe a dneska mají myslím "normální" manželství. Víš neodsuzuji kamarádky, které nedokážou říct " Tvůj partner(ka) má někoho".
Není tady
Já to taky neodsuzuju, ale nejspíš bych se neuměla dívat na to, jak se má kamarádka trápí a přitom je jádro pudla někde úplně jinde. Přijde na to... no, kdybych věděla, že se nebude tejrat ještě víc, když jí to řeknu a že bude schopná nějaký akce, nějakýho posunu, řekla bych to ... kdybych netušila, co to s ní udělá nebo dokonce věděla, že se bude mučit ještě víc, tak bych nejspíš mlčela.
Není tady
já si myslím, že kamarádky nemají nic říkat. Nemají právo zasahovat do života těch dvou, vlastně třech. Moje kamarádka mi se slzami v očích řekla, že věděla, že mě manžel podvádí, že se tím strašně trápila, ale nedokázala mi to říct. S ním o tom mluvila, ale se mnou ne. A já ji odpověděla, že udělala správně. Pokud ze mě můj partner dělá hlupáka, tak je to jeho záležitost, ničí jiná. Jakým právem se pasuji na vykonavatele rozsudku nad něčími osudy?
Není tady
Ja si tiež myslím, že aj najlepšie myslené intervencie narážajú na jeden problém: JA NEMOŽEM odhadnúť, čo tá správa urobí s mojou kamoškou. Toľkokrát v živote mňa samu prekvapili MOJE VLASTNÉ reakcie, že si absolútne netrúfam odhadnúť, ako by zareagovala kamoška - alebo čo by to s ňou urobilo. Ći by táto POMOC nebola skôr klinčekom do rakvy - čči už jej, alebo jej vzťahu... Jeidne keby sa kamoška už trápila a priamo by mi položila otázku, asi by som jej nedokázala klamať. Myslím...
Není tady
Asi bych fotku milenky jejímu manželovi neposílala, ikdyž bych určitě měla sto chutí. Ale co se tím získá?
Možná su pesimista, ale já nějaký kladný vývoj ve vztahu Nabuka s tím jejím nevidím. Nabuko potřebuje lásku a podporu, což její muž evidentně poskytnout neumí. On zase potřebuje rodinné zázemí a mateřskou péči, jenže - jak dlouho vydržíte tvořit zázemí a opečovávat někoho, kdo o vás jinak nijak zvlášť nestojí (a vydrží to na vás hrát jen do chvíle, než dostane, co potřebuje) ... Jak dlouho si vydržíte namlouvat, že důležitá je vaše láska k němu a to ostatní (snad) příjde časem?
Je to bolestné, ale myslím, že Nabuko ho stejně jednou "vypakuje z baráku". A čím dřív to udělá, tím kratší dobu se bude trápit.
Upravil(a) Míša Kulička (8. 8. 2007 8:25)
Není tady
Ahoj čtrnáctdní jsem měla dovolenou a na chlupě nemám internet a tak jsem s vámi nemohla debatovat. Ráda bych přidala svůj názor k tomu o čem jste naposledy debatovali a to zda ukázat fotku nebo neukázat. Já osobně jsem v podobné situaci jako Nabuco. Manžel se stýkal (stýká) s ženou, která je vdaná a má dvě děti. Když jsem se o jejích vztahu dověděla, chtěla jsem vše říct, napsat jejímu muži, ale když ze mě vyprchala ta první zloba, uvědomila jsem si, že to by mi nepomohlo. Netrápila bych se míň. Ve spoustě věcí jsem na tom stejně jako Nabuco. I já jsem manželovi už po několikáte dala další šanci a pokouším se zachránit něco co už možná zachránit nejde, ale ono je těžké zahodit ty roky co jsme spolu prožili. Ale díky psychologovy z manželské poradny se snažím manželovy dát najevo, že ho mám stále ráda a byla bych ráda kdyby se mou zůstal, ale zároveň, že umým žít a být bez něho. Na dovolenou na chalupu jsem odjela jen se synem a užívlala si ji plnými doušky. Jezdili jsme se synem na kole, podnikali výlety, večer jsem trávila s partou přátel a ty mi ukázaly, že ikdyž zůstanu jen se synem sama není to katasrofa a dá se to zvládnout. Dokonce i manžel se na chalupě několikrát ukázal a tvrdil, že se mu po nás v Praze stýská. Jenže to kde chce být a ským se musí rozhodnout on sám a já ho za každou cenu zpátky nechci. Vím, že se budu nějakou dobu trápit, když zmizí z mého života, ale pokud v něm zůstane a bude se chovat jako doposud budu se trápit celý život a na to je život moc krátký a je třeba znovu zvednout hlavu a jít dál. Jde mi to sice těžko a pomalu, ale závislosti na manželovi se zbavit dá. Mějte se všichni pa
Není tady