Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 19. 7. 2007 12:00

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Jak se zbavit závislosti na nevěrném manželovi?

Já bych se ho zeptala, jestli je mu to blbý kvůli mně, nebo jen kvůli veřejnému mínění babiček, tetiček, sousedek apod.

Protože jestli je mu to blbý kvůli tobě, protože cítí, že v tomto období potřebuješ maximální podporu, pak se na tom dá ještě něco vykřesat.

Pokud je to ten druhý důvod - to už je na to, abys mu zpakovala kufry a dodala je k jeho milence domů, ať si s ním poradí ona a ten její dumbom - ne, to opravdu nejde, ale budeš si v tom případě muset zvyknout na myšlenku, že tě v jednom z nejdůležitějších a nejtěžších období prostě kopl přes palubu. A to se odpouští velmi těžko. To už je lepší začít znovu sama a pěstovat v sobě vyhlídky na lepší příští s někým jiným.

Upravil(a) Míša Kulička (19. 7. 2007 12:09)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#52 19. 7. 2007 12:41

Nabuko
♥♥♥♥♥--

Míša Kulička napsal(a):

Já bych se ho zeptala, jestli je mu to blbý kvůli mně, nebo jen kvůli veřejnému mínění babiček, tetiček, sousedek apod.

Protože jestli je mu to blbý kvůli tobě, protože cítí, že v tomto období potřebuješ maximální podporu, pak se na tom dá ještě něco vykřesat.

Pokud je to ten druhý důvod - to už je na to, abys mu zpakovala kufry a dodala je k jeho milence domů, ať si s ním poradí ona a ten její dumbom - ne, to opravdu nejde, ale budeš si v tom případě muset zvyknout na myšlenku, že tě v jednom z nejdůležitějších a nejtěžších období prostě kopl přes palubu. A to se odpouští velmi těžko. To už je lepší začít znovu sama a pěstovat v sobě vyhlídky na lepší příští s někým jiným.

Kvůli tomu 6nedělí.

Teď mi napsal dvě řešení
- buď odejde, bude bydlet nedaleko v podnájmu, bude mi prý pomáhat a dávat peníze (prý se nás to finančně nedotkne), prý zjistíme, jak na tom jsme
- neodejde a bude bydlet v dětském pokoji - tuhle variantu jsem zavrhla, jelikož by mě asi umučila, to radši, ať ho nevidím.

Napsala jsem mu, že na to, že ráno psal, že nás nechce opustit nevidím v jeho řešeních žádné, které by se netýkalo opouštění. Napsal mi, ať ho nedusím, co to může přinést.

Jsem smutná, zklamaná, nešťastná. Mám strašný strach, že opravdu budu sama. Nedokážu si to představit. Je mi hrozně.

Není tady

#53 19. 7. 2007 13:36

Ivusa
♥♥♥----

Nabuko,rozmysli si hlavně ty co chceš. Z tvého příspěvku se mi zdá, že nechceš, aby se manžel odstěhoval, bojíš se samoty a zřejmě ho pořád miluješ. Mysli na sebe a na své mimčo. Snaž se k celé situaci postavit v klidu, potřebuješ klid, jsi po porodu, kojíš a přeci nechceš, aby se stresy odrazily i na tom, že ztratíš mléko. Já tě moc obdivuji, co jsi dokázala zvládnout během těhotenství a po porodu. Hluboce před tebou smekám. Pokud opravdu chceš, aby s tebou manžel zůstal, zkus být vůči jeho snahám vstřícná. Zkus chvíli situaci neřešit, nechat ho být. Já vím, je to moc těžké. Záleží opravdu na tom, co chceš ty a podle toho jednej. Pokud ho chceš zpět, dělej vše proto, aby to bylo jeho rozhodnutí, které učiní on proto, že chce s tebou být a ne proto, že to udělal pod tvým nátlakem. Jen pokud se rozhodne sám, je šance, že mu to rozhodnutí vydrží. Lehko se to druhým mluví, ty do svých činů vkládáš city, které mi ostatní vůči tvému manželovi necítíme. Jen ty víš, co na tvého muže platí, jsichytrá a úžasná žena, zkus víc zapojit ženské zbraně a získat manžela zpět, pokud tedy opravdu chceš. Pak ale musíš na vše zapomenout, nepřipomínat nevyčítat. Svými výčitkami mu jen usnadňuješ rozhodnutí, odejít, ať do podnájmu nebo někam jinam. Zachoval se k tobě víc než sprostě, v době, kdy nejvíc potřebuješ jeho podporu, pokud chceš s ním žít dál, zkus řešit ženskými zbraněmi, pokud s ním žít nechceš, najde se určitě spousta lidí ve tvém okolí, kteří ti pomohou vše zvládnout a časem se najde i někdo, kdo si tě bude vážit a milovat tebe i tvého synka. Mně se situace u vás nezdá úplně ztracená a držím ti moc palce.

Není tady

#54 19. 7. 2007 13:47

Nabuko
♥♥♥♥♥--

Ivusa napsal(a):

Nabuko,rozmysli si hlavně ty co chceš. Z tvého příspěvku se mi zdá, že nechceš, aby se manžel odstěhoval, bojíš se samoty a zřejmě ho pořád miluješ. Mysli na sebe a na své mimčo. Snaž se k celé situaci postavit v klidu, potřebuješ klid, jsi po porodu, kojíš a přeci nechceš, aby se stresy odrazily i na tom, že ztratíš mléko. Já tě moc obdivuji, co jsi dokázala zvládnout během těhotenství a po porodu. Hluboce před tebou smekám. Pokud opravdu chceš, aby s tebou manžel zůstal, zkus být vůči jeho snahám vstřícná. Zkus chvíli situaci neřešit, nechat ho být. Já vím, je to moc těžké. Záleží opravdu na tom, co chceš ty a podle toho jednej. Pokud ho chceš zpět, dělej vše proto, aby to bylo jeho rozhodnutí, které učiní on proto, že chce s tebou být a ne proto, že to udělal pod tvým nátlakem. Jen pokud se rozhodne sám, je šance, že mu to rozhodnutí vydrží. Lehko se to druhým mluví, ty do svých činů vkládáš city, které mi ostatní vůči tvému manželovi necítíme. Jen ty víš, co na tvého muže platí, jsichytrá a úžasná žena, zkus víc zapojit ženské zbraně a získat manžela zpět, pokud tedy opravdu chceš. Pak ale musíš na vše zapomenout, nepřipomínat nevyčítat. Svými výčitkami mu jen usnadňuješ rozhodnutí, odejít, ať do podnájmu nebo někam jinam. Zachoval se k tobě víc než sprostě, v době, kdy nejvíc potřebuješ jeho podporu, pokud chceš s ním žít dál, zkus řešit ženskými zbraněmi, pokud s ním žít nechceš, najde se určitě spousta lidí ve tvém okolí, kteří ti pomohou vše zvládnout a časem se najde i někdo, kdo si tě bude vážit a milovat tebe i tvého synka. Mně se situace u vás nezdá úplně ztracená a držím ti moc palce.

Ivuso, děkuji. Ale myslím, že teď musí asi odejít, aby poznal, co ztrácí a co chce. Když je tu s námi, nic se neděje, nic se nemění. Trvá to už moc dlouho. Nedokáže se jí vzdát. Neváží si toho co má, nechce o to bojovat. Chce mít jen klid. Zkusila jsem neřešit, být v klidu, milá, vstřícná ... Jenomže už nemůžu. Už prostě nemůžu. Copak po něm chci tolik - chci jen vztah bez lži, bez milenky, s úctou, s láskou.

Dnes jdu k astroložce. Uvidím, co řekne ještě ta. Ale jinak je manžel úplně v pohodě. Před chvílí jsme spolu mluvili (potřebuju něco vytisknout) a on se směje a pohoda jazz. Myslím, že se mu fakt ulevilo, že se to tak nějak rozseklo. Já bulím, bulím, bulím.

Nevím, jestli ho miluju. Asi ano, možná tolik, že to nejsem schopná unést. Chci ho zpátky, ale celého. Ne ten kousek, který je ochotný mi teď dát.

A třeba jak píšeš - budu mít aspoň šanci, aby si nás našel někdo, kdo nás bude milovat a vážit si nás.

Není tady

#55 19. 7. 2007 13:49

Nabuko
♥♥♥♥♥--

Holky, Pražačky, znáte nějakého psychologa? Myslím, že ho budu už asi potřebovat. Teď jsem mluvila se švagrovou a přesvědčuje mě, ať někam zajdu. Že nemůžu být pořád silná a zvládnout vše sama, že se brzy sesypu a odnese to můj syn. Asi má pravdu.

Není tady

#56 19. 7. 2007 14:03

Ivusa
♥♥♥----

Nabuko napsal(a):

Holky, Pražačky, znáte nějakého psychologa? Myslím, že ho budu už asi potřebovat. Teď jsem mluvila se švagrovou a přesvědčuje mě, ať někam zajdu. Že nemůžu být pořád silná a zvládnout vše sama, že se brzy sesypu a odnese to můj syn. Asi má pravdu.

Nabuko, rozhodnutí je jen na tobě. Máš to moc těžké, ale zvládneš to. A poradit se s psychologem je dobrý nápad. Jsem z Prahy. pokusím se přes mojí kamarádku, která je psycholožka (kladno), zjistit kontak na dobrého psychologa v Praze, určitě má kontakty. Mysli na sebe, na své mimčo. Vydrž. godlike

Není tady

#57 19. 7. 2007 14:08

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Neboj se samoty. Není čeho. Ber to jako nový začátek nějaké další etapy v tvém životě - a určitě pěknější, protože ty už sama nikdy nebudeš. Máš přece toho malýho chlapa, který teď potřebuje celou tvou pozornost. Věnuj se jemu a pokus se na toho velkého nemyslet. Říkala jsi, že máš spoustu přátel, tak se obklopuj lidmi, které máš ráda, a kteří mají rádi tebe. Pomáhá to.
Taky si myslím, že psycholog je dobrý nápad.

Upravil(a) Míša Kulička (19. 7. 2007 14:09)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#58 19. 7. 2007 14:18

Ivusa
♥♥♥----

Teď nemám čas hledat na netu kontakt, ale prý velmi dobrý psycholog je Dr. Černý, který ordinuje na Praze 6 v Thakurově ulici. Soustřeď se na sebe, na své dítě, buď hodně v kontaktu s lidmi, kteří tě mají rádi. Vše chce čas. a ty nejsi vůbec sama. Tvůj syn je největši štěstí, které tě v životě potkalo a ty pro něho musíš být silná a spokojená máma. Mysli na sebe a na mimčo. dudlik hjarta

Není tady

#59 19. 7. 2007 14:24

Ivusa
♥♥♥----

PORADNA pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy
Thakurova , Praha 6
tel.: 731 056 726, 731 056 745
e-mail: thakurova@mcssp.cz

Tak jsem to našla, hodně štěstí

Není tady

#60 19. 7. 2007 14:30

x62358
Host

Nabuko tady máš vyzkoušený kontakt. Neplatí se nic.

Senovážné náměstí 1464/6

110 00  Praha-Nové Město

Telefon: +420 224 236 275
Mobil: +420 723 252 587
E-mail: marek.lukuvka@upcmail.cz

#61 19. 7. 2007 18:34

Nabuko
♥♥♥♥♥--

ffly napsal(a):

Nabuko tady máš vyzkoušený kontakt. Neplatí se nic.

Senovážné náměstí 1464/6

110 00  Praha-Nové Město

Telefon: +420 224 236 275
Mobil: +420 723 252 587
E-mail: marek.lukuvka@upcmail.cz

Děkuji, holky. :-) Jak je možné, že se nic neplatí?

Není tady

#62 19. 7. 2007 20:30

x62358
Host

Nabuko to nevím, chodila jsem tam půl roku a nic po mě nechtěl. Je to psycholog a klinický psychoterapeut. A pomůže. Každopádně jsi v situaci, kdy si tu pomoc prostě dopřeješ. Sezení je tak na hoďku - někdy hoďku a půl.

#63 20. 7. 2007 8:07

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Nabuko, čtu tvůj příběh a moc ti držím palce, aby se vše vyřešilo k tvé největší spokojenosti pussa
Ale přijde mi, že to tvá drahá polovička už začíná přehánět. Chodit s milenkou a s jejími kamarádkami na kafe, ještě ti to napsat, jako že se vlastně vůbec nic neděje, už mi přijde fakt trochu moc..... hmm
Drž se, pa.

Není tady

#64 20. 7. 2007 8:33

Nabuko
♥♥♥♥♥--

TAk určitě odchází. Je na něm vidět, jak se mu ulevilo, jak je v pohodě.

Mezitím jsem zjistila, že s ní a s jejím dítětem byl ve středu na bruslích. Ještě minulý týden byl každé odpoledne s naším synem. Teď ho radši tráví s tím jejím. :-( Tvrdil, že byl v práci. No, ale včera přinesl domů propocené oblečení a chrániče na brusle, které má pro jistotu v práci. Bylo to celé zvalchované a špinavé, jak kdyby se v tom válel na zemi.

Dneska ráno jsem bulela. Zeptala jsem se ho, zda je tedy rozhodnut. Neodpověděl. Pak hladil syna a říkal mu, ať je na maminku hodný. Zeptal se, co budeme dělat o víkendu. Řekla jsem, že jsem o tom nepřemýšlela a zeptala se ho, jestli si hledá podnájem. ŘEkl, že hledá. Tím to skončilo. Odešel do práce.

Jo a taky jsem mu řekla, že ho moc potřebuju, nedokážu si představit, jak to bez něj zvládnu, ale že pokud musí odejít, bránit mu v tom nebudu.

Tohle bude zřejmě náš poslední rodinný víkend. Chtěla bych, aby byl báječný. Jen nevím, co naplánovat.

Není tady

#65 20. 7. 2007 8:36

Nabuko
♥♥♥♥♥--

ffly napsal(a):

Nabuko to nevím, chodila jsem tam půl roku a nic po mě nechtěl. Je to psycholog a klinický psychoterapeut. A pomůže. Každopádně jsi v situaci, kdy si tu pomoc prostě dopřeješ. Sezení je tak na hoďku - někdy hoďku a půl.

TAk, už jsem mu napsala email.

Není tady

#66 20. 7. 2007 9:43

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Nabuko: Drž se. Jak se jinak on chová? Pomáhá ti, stará se o malého, můžeš někam sama? Dává ti dost peněz? ... víš, já třeba tohle vůbec neměla a přehlížela jsem to, omlouvala... stupňovalo se to a nakonec si vlastně opravdu dělal, co chtěl a žil jako svobodný, nebral ohled ani na naši dceru, natož na mě .... kvůli tomu jsem se s ním rozvedla. Nebyl to kvalitní chlap. Že má milenku jsem zjistila až pak (a známí mi pak řekli, že měl vždycky nějakou....to byla ta jeho "práce" asi) .... Poradila bych ti, aby sis uvědomila, jestli to je člověk, který umí dát to, co ty potřebuješ. Jestli ne, tak nemá cenu s ním být ... Můj BM byl kdysi taky moc fajn, bylo nám spolu krásně...jenže časem se to hodně zhoršilo a mně došlo, že žádný zlepšení čekat už nemůžu, že se projevil v celý svý "kráse" ... nač spolu pak dál žít (teda spíš přežívat)? ... o dítě se dlouhodobě nezajímal, o mě taky ne, čas trávil po svém, v klidu se se mnou na čemkoli dohodl a pak to prostě nerespektoval, nevysvětlil to...nic...tak takový život ne...

Není tady

#67 20. 7. 2007 11:00

Nabuko
♥♥♥♥♥--

Eva36 napsal(a):

Nabuko: Drž se. Jak se jinak on chová? Pomáhá ti, stará se o malého, můžeš někam sama? Dává ti dost peněz? ... víš, já třeba tohle vůbec neměla a přehlížela jsem to, omlouvala... stupňovalo se to a nakonec si vlastně opravdu dělal, co chtěl a žil jako svobodný, nebral ohled ani na naši dceru, natož na mě .... kvůli tomu jsem se s ním rozvedla. Nebyl to kvalitní chlap. Že má milenku jsem zjistila až pak (a známí mi pak řekli, že měl vždycky nějakou....to byla ta jeho "práce" asi) .... Poradila bych ti, aby sis uvědomila, jestli to je člověk, který umí dát to, co ty potřebuješ. Jestli ne, tak nemá cenu s ním být ... Můj BM byl kdysi taky moc fajn, bylo nám spolu krásně...jenže časem se to hodně zhoršilo a mně došlo, že žádný zlepšení čekat už nemůžu, že se projevil v celý svý "kráse" ... nač spolu pak dál žít (teda spíš přežívat)? ... o dítě se dlouhodobě nezajímal, o mě taky ne, čas trávil po svém, v klidu se se mnou na čemkoli dohodl a pak to prostě nerespektoval, nevysvětlil to...nic...tak takový život ne...

Chová se dobře. Až na ty lži ohledně jí. Chová se líp, než kdykoliv předtím. Ale teď už je to stejně jedno. On náš vztah považuje za skončený.

Není tady

#68 20. 7. 2007 11:40

x62358
Host

Nabuko určo ti pomůže promluvit si o tom s neúčastnou osobou, ale určitě už teď víš, že rozhodnutí je na tobě....

#69 20. 7. 2007 12:17

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Nabuko: Definitivní je jen smrt. Třeba to nebude tak horký pussa

Není tady

#70 20. 7. 2007 12:28

Nabuko
♥♥♥♥♥--

ffly napsal(a):

Nabuko určo ti pomůže promluvit si o tom s neúčastnou osobou, ale určitě už teď víš, že rozhodnutí je na tobě....

Rozhodnutí bylo na mě. Teď už rozhodnul on. Sice nic není tak horký, jak se uvaří, ale myslím, že on už má jasno. Uvidím, co přinese víkend. Chtěla bych, aby byl opravdu pěkný, neřešící. Ale opravdu nevím, jak to udělat.

Není tady

#71 20. 7. 2007 12:35

Ivusa
♥♥♥----

Nabuko, také si myslím, že nic není definitivní. par Soustřeď se na syna, na sebe, čas ukáže. A s psychologem se určitě poraď, ukáže ti jiný pohled na celou situaci. Pomůže ti. Moc a moc držím palce, aby jsi složitou situace zvládla ustát. hjarta

Není tady

#72 20. 7. 2007 12:35

x62358
Host

Nabuko sama vím, že to chce čas než si to v hlavě srovnáš a přestaneš na to myslet, přestaneš se tím trápit a užírat. Nejde jen lusknout prstem...prostě si ten čas dopřej. Teď máš právo být zraněná, smutná, otrávená, rozbolavělá, brečet až do alelůja, ale přijde den, kdy to tak nebude. Ale ty fajn pocity neměj spojený jen s jeho přítomností - nebo spíš navázaný na to, jestli je doma, jestli to s ní ukončil, jestli, jestli....měj je spojený jen sama se sebou a svým mimoušem...že se usmál, že si skvělá máma, že si už umí dumlat palec, že se krásně pokadil....
Tou cestou si musíš projít, od začátku  do konce, nejde nic přeskočit, vše přichází v určitým řádu...i ty tvoje smutky i ta bezmoc....

#73 20. 7. 2007 13:04

Nabuko
♥♥♥♥♥--

ffly napsal(a):

Nabuko sama vím, že to chce čas než si to v hlavě srovnáš a přestaneš na to myslet, přestaneš se tím trápit a užírat. Nejde jen lusknout prstem...prostě si ten čas dopřej. Teď máš právo být zraněná, smutná, otrávená, rozbolavělá, brečet až do alelůja, ale přijde den, kdy to tak nebude. Ale ty fajn pocity neměj spojený jen s jeho přítomností - nebo spíš navázaný na to, jestli je doma, jestli to s ní ukončil, jestli, jestli....měj je spojený jen sama se sebou a svým mimoušem...že se usmál, že si skvělá máma, že si už umí dumlat palec, že se krásně pokadil....
Tou cestou si musíš projít, od začátku  do konce, nejde nic přeskočit, vše přichází v určitým řádu...i ty tvoje smutky i ta bezmoc....

J8 mám teď jen strašný strach, že to bez něj nezvládnu. Všichni včetně jeho si myslí, jak jsem silná, samostatná, nezávislá. Ale to sakra není pravda. Ve skutečnosti jsem děsná měkota. Závislačka na lásce, na něm, na mém životě. Já nechci, neumím žít jiný život. Sakra, nechci. Proč mi ho bere. Proč, proč, proč. Nenávidím ho za to, ale zároveň ho miluji za to jaký byl, jak mě měl rád, jak má rád syna, jak jsme si vždy rozuměli beze slov, jak jsme spolu chtěli zestárnout, jak jsme chtěli mít tři děti. Mám chuť mlátit hlavou do zdi, aby ta bolest přešla. Jenomže nemůžu, musím tu být pro svého syna. Nemůže přijít o nás oba.

Není tady

#74 20. 7. 2007 13:16

noriss
♥------

Milá Nabuko, nechcem Ti dávať nejaké rady, len pre príklad napísať ako to dopadlo u nás - zažívali sme niečo podobné. Priateľ sa zamiloval a po 6 rokoch spoločného života sa chcel rozísť, ale nejak sa nevedel rozhodnúť čo vlastne chce. Nebudem tu rozpisovať celý príbeh, lebo to nie je to o čom Ti chcem napísať. Trvalo to asi dva mesiace, snažila som sa zmeniť na sebe všetko, čo mi bolo vytýkané len aby som si ho udržala, byť milá, vždy usmievavá, nevyčítať...., lebo som si nevedela predstaviť život bez neho. A akurát sme sa v tom obaja plácali. Po dvoch mesiacoch sa odsťahoval z nášho spoločného bytu a teraz viem, že keby som vtedy vedela ako sa to vyvinie, tak by som ho vysťahovala hneď a ušetrila si to trápenie. Ešte v ten deň ako sa odsťahoval si samozrejme dohodol rande so svojou láskou v súkromí, avšak už večer mi volal, že asi urobil chybu a že by sa chcel stretnúť. Stretli sme sa spolu po dvoch dňoch a on mi vysvetlil ako pochopil, že vlastne miluje mňa. Dohodli sme sa, že sa domov hneď nevrátí, mesiac býval inde a my se si zopakovali chodenie. Bolo to krásne obdobie. Po mesiaci mi sám povedal, že sa už chce vrátiť domov. Dnes viem, že to jediné, čo mu otvorilo oči, bol až odchod, kedy náš rozchod začal byť definitívny. Kým býval doma, tak sme tak nejak boli stále spolu. Mnoho ľudí si uvedomí, čo vlastne chce a na čom im záleží až keď o to prídu. Netvrdím, že to tak dopadne aj v tvojom prípade, ale myslím, že za pokus to stojí a manžela by si mala nechať ísť a budem držať pästičky, aby to vyšlo.

Není tady

#75 20. 7. 2007 13:19

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Nabuko: No právě proto.... právě proto, že moc lpíš. Lpíš na něm, na lásce... abys byla v životě šťastná, tak nemůžeš na ničem lpět, abys byla svobodná ... nic není jistého, všechno pomíjí... tohle si možná tím vším máš uvědomit... nevím... od jisté doby jsem přesvědčená, že věci se nedějí náhodou a že mají svůj smysl. Potvrdilo se mi to.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí