14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
od kolegyňky v praci jsem dostala 20 kg meruňek, potřebovala bych radu, co ve s nimi můu dělat- zavařit, marmeládu to vím...a jinak?
btw. jsem holka samotná, mladá, take nepotřebuju ničeho kvanta, spí bych chtěla zkusit více věcí... dík
Není tady
Taky jsou dobré suené (v suičce), mraená dřeň. Můe nadělat do mrazáku tvarohové knedlíky. Samotné meruňky jsem zkouela mrazit, byly oklivé, zhnědly.
Není tady
Stejný případ - jen jsem jich dostala méně Udělala jsem kynuté knedlíky, dřeň, buchtu a zbytek jsem namrazila "na horí časy" - já s tím mám dobré zkuenosti.
Není tady
Vypal si meruňkovici! Ba ne, kecám... to se doma na koleně blbě dělá, ale ta dřeň je dobrá věc, nezhnědne a dá se pak pouít do veho... s tvarohem do buchet, bez tvarohu na "mysli", nebo do jogurtu... Jukni na Labuníka a určitě si něco vybere!
Není tady
A neel by meruňkový likér? Jednou jsem ho kdesi pila a byl báječný.
Není tady
ita napsal(a):
A neel by meruňkový likér? Jednou jsem ho kdesi pila a byl báječný.
merunkovyl liker??? to zni bajecne.... jak to vypadalo??
btw. knedle jsou v mrazaku, taky mrazena dren, zavareny kompoty i marmoska:D
Není tady
Meruňkový nevím. Já dělám z ostruin (ovoce, trocha cukru a rená)
Není tady
Ladie napsal(a):
Meruňkový nevím. Já dělám z ostruin (ovoce, trocha cukru a rená)
jaky to ma pomer? jak to chutna?? neco by se na vanoce siklo, zvlast na dlouhe zimni vecery:storstark:
Není tady
Tak jste mě vyprovokovaly, dělám odhadem-zaliji ovoce rumem nebo vodkou, nechám 14 dní na slunci a pak doředím rozvařeným cukrem. Nala jsem recept: Meruňkový likér: 340 g meruněk, 340 ml lihu, 35 ml brandy, 17 ml rumu, 170 ml vody, 170 ml cukrového sirupu. Vyzrálé meruňky odpeckujeme, rozmačkáme, zalijeme lihem, brandy, rumem a vodou. Necháme v chladu 14 dní, pak scedíme a vylisujeme. Přidáme cukrový sirup, po ustátí přefiltrujeme.
Ostuinový: 340 ml odkalené ávy, 340 ml lihu, 170 ml vody, 170 ml cukrového sirupu. Ve smícháme, necháme ustát a přefiltrujeme.
Není tady