6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám problém... Já vím, nejsem sama, ale dost mě to tve. Asi před esti-sedmi lety, jsem začala dělat práci "v sedě". Byla mě větinou zima na nohy a tak jsem posléze začala trpět křečí do chodidel. Ze začátku nic moc, jen mě to občas vzbudilo a palec u hohy se mě vybočil, jako opici... Bolelo to, jako čert, ale kdy jsem měla nohy v teple, tak byl klid. Pak mě začaly nohy otékat. Nejmarkantnějí to bylo před čtyřmi lety. Otekly mě od kotníků, a ke kolenům a od těch dob mě otékají pořád. Doktorka mě dala práky a punčochy, ale nebylo to k ničemu. A teď jsem zjistila (asi to taky nebylo ze dne na den), e se mě deformují nehty na palcích nohou! Piju minerálku, (celý ty leta Mattonku) a mám vysoký tlak, pokud nejsem v pantoflích, mám na nohou "kanady". Myslíte, e je to "věkem"? Minula mě padesátka a v to je skoro vechno "k věku"... Kam bych asi tak měla vyrazit na poradu? K doktorům moc nechodím, tak ani nevím "kady tady"... Nejni to k smrti, ale bolí to a obtěuje. Kadý krok cítím a to se pak těko běhá po procházkách a tak... Jako by mě nestačilo, e mám "babský návaly", jetě tohle k tomu... Je mi to "inantní" se tady ptát, ale u jsem tu četla naivnějí problémky...
Není tady
Četla jsem někde, e "trnutí" v končetinách, deformace nehtů múe znamenat i nedostatek kalcia. Ty otoky nevím, ale často jsou to slabí ledviny nebo lymfatický systém. Chtělo by to moná nějakou očistnou kůru na ledviny a lymfu. Matně si vzpomínám, e kdysi Helena Růičková dala návod, jak se krásně pročistí lymfa. Jeden nebo dva dny se pije jen čistá áva z pomerančů,(tuím 2 l denně, jinak se nic nejí a nepije), ta prý vyene jedy z tý lymfy. ale přesně to nevím. Třeba si někdo vzpomene.
Není tady
Hm, taky u mě napadlo, e mě "něco chybí"... zinek, kalcium, či tak... Nemáme pitnou vodu, tak piju pomerančovou mattonku a krom kafe skoro nic jiného a to vlastně denně a u tak čtyři-pět let. Napadlo mě to, kdy jsem viděla ty reklamy s tím "připitomělým" výrazem pána, co pil jen něco, u nevím, co... Spí jsem byla zvědavá, jestli to někdo nemá taky a co s tím dělá...nebo kam bych měla vyrazit "na poradu" a nebo, jestli je to fakt "věkem"? Po doktorech nechodím a nechci vypadat, jako trdlo..., ale zas na druhou stranu je to fakt nepříjemná a bolestivá věc...
Není tady
Mana-sportovec na křeče, který měl věčně, bral hořčík.
Ale ty otoky bývají snad často následkem patně průchozích lymfatických cest -anebo pak ledviny,e...ale nebudem malovat čerta na zeď.
Hellgulíno, Lueta pokud vím dělá lymfatický masáe, zkus ji zatahat za os.
A Mattonka (mmch, taky jsem naní závislá) má veho tak akorát, a na právě kalcium -toho má hodně, tak jestli stejný příznaky, jako nedostatek nemůe mít i přebytek kalcia?
Není tady
Hellguo, zkus tohle:
http://www.patentnimedicina.cz/diag.php
Není tady
Hellgo,to co popisuje je hrozné.Doktorka Tě měla lépe vyetřit a poslat Tě k nějakému odborníkovi.Mě "jen" otékají nohy.Doktorka mi dala punčochy a beru léky-Detralex(jen na předpis) nebo Cilkanol(i bez předpisu).
Upravil(a) arwenah (11. 7. 2007 22:44)
Není tady
Nevím, jestli je to hrozný, protoe po ordinacích nechodím a nevím, co se dělá, dělat má a co třeba ne... Ale je fakt, tahle péče mě nevytrhla... Punčochy mě naměřili na oteklý nohy, tak e mě normálně padaj a nejsou mě na nic. Mlčela jsem, (jak jinak, kdy nevím?), no a od tý doby jsem nikde nebyla... Detralex, se jmenovaly ty práky, co jsem měla napsaný k těm punčochám a měla jsem mít nohy hozený na "vejce" a "*****" s nima... No jasně, e úspěch ádnej, ale třeba jsem blbě vrtěla...
Není tady
Hellgo, já jsem ve stejném věku..... Nohy mi otékaly, bolely. kroutil se mi palec.... léčím se na ortopedii, byly to zborcené klenby, v botách mám na míru vyrobené ortopedické vloky a je to mnohem lepí. I s tím palcem se prý dá něco udělat. Beru práky na vysoký tlak a je to dobré. Jako ozdravnou kůru doporučuju pít kopřivový čaj, tři měsíce dva álky denně a pak měsíc vynechat. Nebo do vymizení potíí.... Já si dávám na ledviny čaj "Stop písek". Ovem, první co mi lékařka na otékání, vysoký tlak a nohy řekla bylo zhubnout..... Nevím, jak jsi na tom "váhově", mě se to povedlo a celý ten komplex léčby mi fakt pomohl. Na deformace nehtů je dobrý křemík.
Není tady
Otíkají mi kotníky a občas příerně bolí nohy i záda. Chodila jsem na akupresuru, začínala masáí lapek, masérka mi uvolnila lymfu, říkala, e otoky jsou od zadrování vody v těle, e uvolnila i ledviy. Opravdu jsem pak běhala často na WC asi 2 dny a otoky ustaly. Akupresura stačila 1 x měsíčně. Bohuel, masérka si nala jiné zaměstnání a mně otíkají nohy dál. Normální masá nepomáhá. Zkusím nějaký čaj na odvodnění.
Není tady
...asi vyrazím na tu ortopédii...
Není tady