Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 7. 2007 18:00

Johanka_
♥------
Místo: Spanelsko

POROD V ZAHRANICI

Holky rodila jste některá v zahraničí?Jak jste se domluvily?Jaké byly pocity, péče o maminku a mimi?????Písněte.....

http://lilypie.com/pic/070907/uRiH.jpghttp://b5.lilypie.com/NY4qp2/.png
http://lilypie.com/pic/080102/2pcL.jpghttp://b1.lilypie.com/KUTGp1/.png

Není tady

#2 9. 7. 2007 19:17

mauska
♥♥♥♥---

Re: POROD V ZAHRANICI

Pridavam se, taky by me zajimalo co a jak v cizine, vase zkusenosti a rady smile

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10046;126/st/20100111/dt/5/k/acc5/preg.png

09/05/09 2 Clearblue testy ukazuji +!!!; 26/05/09 utz, srdicko bije!!! 27/06/09 NT screening; 30/06/09 prvni navsteva poradny; 24/08/09 velky utz v CR - OK, bude to kluk!

Není tady

#3 10. 7. 2007 20:44

Lei
♥♥♥♥♥--

Tak Pavlinka se narodila v USA konkretne v Calofornii. Nemocnice samozrejme musela byt soukroma roll, do statni by me manzel nepustil, protoze ta uroven je nic - moc (studenti, rezidenti...).
Cele tehu se o me starala doktorka, ktera mela byt v den D v nemocnici - to se ale nekonalo, protoze zrovna v ten den mela volno. sad Ale byl tam jiny doktor z moji kliniky.
Vsichni me samozrejme obletovali smile , zadne pripravy jako holeni a klystyr nebyly. Pri prijmu me rovnou dovedli na pokoj, dali mi monitor na ozvy a kontrakce a uz mi ho nesundali. Jen treba na zachod a tak, jsem ho mohla na chvili sundat. Zadne papirovani - jen se me zeptali na par otazek, protoze jinak tam meli moji kartu pripravenou. Pokoj byl vybaven uplne vsim...od "normalniho" nabytku (aby se clovek citil jako doma) pres monitory, tv, dvd, koupelna, wc a zarizeni pro miminko. Manzel tam byl od zacatku az dokonce se mnou a jednou za cas, se prisla zeptat sestricka, co potrebuju, jak se dari atd. Vsechny zakroky se mnou probrali predem a provedli az po mem souhlasu. A v konecne fazi me sestricka masirovala a hlavne vsechno v klidku (tlacila jsem 1h 45 min smile  ).
Nikam jinam jsem nemusela chodit - mala se narodila normalne na tom pokoji a zhruba za 12 hodin jsme mohli jit domu. Bohuzel byla nedele, nemohli jsme vyridit potrebne papiry a museli by jsme se vsichni v pondeli vracet, tak jsme tam zustali necelych 24 h i s manzelem - meli tam rozkladaci kreslo a prikryvky i pro nej.

Jeste jsem si vzpomela - nemohli jsme s manzelem vybrat dlouho jmeno, ale tady ho nikdo  po me nastesti predem nechtel. Ale kdyz se Pavlinka narodila, tak to prvni bylo jasne a prostredni jsme jeste vybiraly (meli jsme predstavu). Az potom jsme to psali druhy den do papiru na rodny list.

A Pavlinku jsem mela celou dobu u sebe a nikdo nas uz potom ani nechodil "otravovat". Delala jsem si vsechno sama. Jo, jeste nechavaji pupecnik - s tim odchazis domu a mimco ho ma tak dlouho, dokud sam neodpadne - pry je to lepsi.
Vlastne jednou si ji vzali asi na 5 minut na test sluchu (to jsou ty sluchatka a elektrodky). Ale jinak byla porad s nami.

Musim rict, ze pece byla super a vsichni byli strasne mili. smile
Ale asi ti to moc nepomuze, protoze ty postupy atd, to bude urcite v kazdem state jine.

Upravil(a) Lei (10. 7. 2007 20:47)

Není tady

#4 20. 7. 2007 23:13

viktorie
♥♥♥----

tak ja jsem rodila v Polsku ve Varsave na soukrome klinice s lekari s praxi v zahranici. Anglictina byla samozrejmosti. Mela jsem svoji porodni babku od 6 mesice, take porodnika. Meli jsme pratelsky vztah. Mala byla dlouho hlavou nahoru, tak jsme se predem domluvili na cisari a i kdyz se obratila, tak jsem mela planovany cisar. 3 tydny pred porodem jsem mela schuzku s pediatrickou a anesteziolozkou, ktere byly u porodu.  V den D jsme prijeli v 10 do porodnice, ubytovali jsme se v pokoji s kopletnim zarizenim, maximem soukromi, v 11 jsem sla na sal na epidural. Vsechno bylo v klidu. Ve 12 prisel porodnik s asistentem a ve 12.15 jsem videla malou a ve 12.36 jsem byla na pokoji. Chci jeste rict, ze hned po porodu si malou odnesl tatinek vedle do mistnosti na umyti, vazene, mereni, obleceni (s tim, ze mala mela mnou pripravene obleceni a nahrate na topeni) Do 5 minut byla u me. Od te pul 1 mala byla s nami na pokoji, u me na prsu a vlastne jen na pozadani si ji sestricky braly. Jo a taky ji delali test sluchu! 4 den rano jsme sli domu. Taky jsem se bala, ze kdyz to nebude v moji reci, ze nebudu vsemu rozumet, ale  nestalo se. Myslim, ze zena dela hodne veci kolem tehotenstvi a porodu s daleko vetsi intuici nez pri beznych situacich.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10501;116/st/20060420/n/Emma/k/b54b/age.png

Není tady

#5 12. 8. 2007 16:58

ceeruti
♥------

ahojky,,,,,chtela jsem se zeptat,,,za mesic jedu s pritelem do spanelska,a v unoru mam porodit,,muzete mi poradit,a rict jaky papiry si mam s sebou vzit??myslela jsem ze jen staci rodny list,obcanka a pas.predem moc dekuji hanka:)

Není tady

#6 13. 8. 2007 14:36

Lei
♥♥♥♥♥--

Tak ja nevim, jak to je ve Spanelsku, kazda zeme ma jine zakony, ale ja jsem v USA nepotrebovala ani obcanku (pas), ani jejich ID ani rodny list. lol Do porodnice, ale i k doktorovi pred tim na kontroly, jsem nenosila doklady zadne.

Upravil(a) Lei (2. 10. 2008 5:13)

Není tady

#7 18. 8. 2007 20:56

mipi
♥♥♥----

Ja rodila ve Francii a pri nastupu do porodnice je zajimalo pouze zdravotni pojisteni a pripojisteni. Vsechny kontroly a vysetreni jsem absolvovala u sveho gynekologa a ten byl take pritomen u porodu. Rodila jsem na soukrome klinice a prubeh byl podobny , jak popisovaly holky vyse. Nadstandartni pece s milym personalem.

Není tady

#8 18. 8. 2007 22:37

kukusa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Humpolačka

Rodila jsem v Belgii.
Na prijmu po me chtely kartu od osetrujiciho gynekologa a kartu pojistence. Porod byl planovany, takze jsme v klidku dojely na kliniku, tam jsme se nahlasily, sestricka nas odvedla na "pracovni" pokoj (se vsemi temi monitory a visatkama na kapacky etc), tam se mnou sepsaly papiry (pokladaly otazky jako jestli chci epidural, jestli chci mimco kojit a pod). Pak mi zavedly tabletu a cekalo se. Po 1 hodine bolesti prilitl automaticky anesteziolog, pichnul mi epidrual a pak me nechaly spat. Zadna predporodni priprava se nekonala. Prisly akorat pokud jsme je zavolaly. Volala jsem, kdyz me probraly kontrakce a tlak v brise - mela jsem plny mocak, takze me velmi mila sestricka vycevkovala a za pul hodiny na to jsem byla otevrena na 10cm. Odvezly me na sal, rodil me muj gynekolog, malou osetrovaly primo na sale, vedle me, u vseho byl tatinek, vsechno fotil a pak nas i PA fotila dohromady. Vsechno v klidku bez bolestne, s veskerou laskavou peci! Na sale nas jeste nechaly 30 min, pak nas odvezly na pokoj (s koupelnou, s televizi, s lednickou, se zarizenim pro osetreni miminka, veskera kosmetika, plinky a vlozky na miste). Pogratulovaly mi, zeptali se, jestli nemam hlad a odesly. Pripominam, ze po celou dobu jsem byla s tatinkem a s miminkem, coz bylo super! Po narkoze se cekalo nekolik hodin, pak me odpojily od kapacek, zeptaly se, jestli chci, aby me umyly. V nemocnici jsem byla 5 dni, rano chodily a stale se ptaly, jestli se chci vysprchovat sama, nebo jesli chci aby me vysprchovaly, jestli chci, aby se postaraly a umyly miminko, nebo jestli chci tuto peci delat sama. Kazdy den mi dezinfikovali a myly poporodni poraneni specialnim roztokem. Velmi mily ochotny personal po celou dobu, mela jsem pocit, ze kdybych se chtela vykakat za pomoci sestricek, ze by me vyhovely.
Pripominam, ze jsem nemela zadny nadstandard.

http://lilypie.com/pic/090312/7zB3.jpghttp://b3.lilypie.com/Bbt9p1/.png

http://lilypie.com/pic/081130/UxM5.jpghttp://bd.lilypie.com/DrzCp1/.png
kontrola u gyndr 16.3.

Není tady

#9 2. 10. 2008 1:25

marvinka1
♥------

Ahoj holky, jak jste se rozhodovaly mezi porodem v ČR a porodem v zahraničí? Je tu některá, která dala přednost ČR, i když s přítelem žila v cizině? Moc mě to zajímá, sama se rozhoduji, co bude lepší. Konkrétně se mi jedná o jižní Itálii, což je docela zvěřinec, ale např. Brindisi už je větší město, péče tam bude, když se připlatí, alespoň naivně předpokládám. ČR je jistota, ale zase mě napadají problémy, jak mít otce Itala u porodu, lítat na prohlídky sem a tam je určitě náročný, tak se chci optat na váš názor.

Pokud žiješ v souladu s přírodou, nikdy nebudeš chudý. Pokud žiješ podle mínění lidí, nikdy nebudeš bohatý.
Lidé by měli vědět o přírodě.. ne příroda o lidech.

Není tady

#10 2. 10. 2008 9:05

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

marvinko, no ja po tom, co jsem slysela o italskych nemocnicich tak nejak v celku bych tam teda rodit nechtela, ale je fakt, ze v cr bych taky nerodila uz ani omylem. 2x mi to stacilo. Nevim, jak je to treba v Praze, ale my jsme male mesto a personal a obsluha v ceske porodnici byla ucinena katastrofa.

Jinak ja jsem v zahranici jeste nerodila, ale Krystof se narodi ve Francii. Vybrala jsem si univerzitni kliniku, kam chodim na kontroly od 8 meho tydne. Posledni kontrolu budu absolvovat 8 tydnu po porodu a pak se zas vratim ke svemu gynekologovi.
Jsem na to moc zvedava, uz ted vim, jak to bude asi probihat.... byla jsem s kursem na porodnich salech, kazdy pokoj ma vyrivou vanu, radio + relaxacni cd, nabytek, monitory, ve skrince spolecenske hry..... ke kazdemu pokoji je kumbalek se zahrivanym stolem na osetreni mimiska po narozeni, kam se vidi pres sklo. Budu mit u porodu osobni asistentku (studentku) ktera me bude masirovat, pomahat a obsluhovat, tatinek ma na pokoji kreslo a automat na kavu a televizi ve spolecenske mistnosti uprostred salu..... no jsem na to zvedava. smile Epidural je samozrejmosti (zrovna dneska vecer mam schuzku s anestesiologem) a hlavne me tu fascinuje, ze at absolvuju jakekoliv vysetreni kdekoliv na klinice, tak si to kdokoliv a kdykoliv najde v PC. Predvcirem jsem byla na ultrazvuku a nez jsem obehla budovu na kontrolu ke gyn, tak uz mel vysledek vytiskly na stole......
A jelikoz jsem tam uz 4x absolvovala i pohotovost, musim rict, ze jsou vsichni moc uzasni. Prvne jsem tam byla loni v prosinci po potratu a nechali se mnou v ordinaci i tatku a to i pres to, ze ultrazvuk ani vysetreni nebylo prijemne.
Jinak nevim, jak to chodi s cisarem jinde, ale na tehle klinice tatka k cisari nesmi. Ceka venku a maminku a mimiska vidi az 3 hodiny po porodu. (No nas tatka stejne tvrdi, ze nemusi videt zase vsechno) lol

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#11 2. 10. 2008 10:40

marvinka1
♥------

Tak to jo, díky za odpověď. Já si bohužel budu moci vybrat pouze z jihoitalské nemocnice či nemocnice ČR. Proti těm našim nic nemám, myslím, že jsou mnohdy lepší, než na jihu. Jen to létání, to je megaproblém. hmm No, mám ještě dost času na přemýšlení.. albert

Pokud žiješ v souladu s přírodou, nikdy nebudeš chudý. Pokud žiješ podle mínění lidí, nikdy nebudeš bohatý.
Lidé by měli vědět o přírodě.. ne příroda o lidech.

Není tady

#12 8. 10. 2008 7:50

bertoletka
♥------

Marvinko, tak já jsem dvě dcery rodila v Praze v podolí - super a třetí v Itálii. Sice na severu v jednom malém městečku v klasické nemocnici, ale dobrý. Mohla jsem si vybrat polohu, manžel byl u mě (bez jakéhokoliv příplatku :-) v CR je to kolem 1000,-) a starali se o mě moc hezky. Ale netuším jestli na jihu Itálie je to jiné - ale myslím, že ne. Já teď mám stejné obavy jako ty - ale s porodnicí v Kolíně, kde se chystám každým dnem porodit mého čtvrtého potomka - kluka :-) Před chvílí mi odešla hlen.zátka, tak doufám, že to už bude brzy. Tak ti držím palečky! A zdravím i všechny ostatní !!!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí