29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Já bych brala epidurál, mám s ním už zkušenost a je to lepší, jak pro maminku, tak pro dítě. Nehledě na to, že nezaspíš ten úžasný okamžik....
Není tady
Jo a navíc mám v poslední době strach z narkozy-je tolik případů poškození mozku, nebo pozdější náchylnosti k Alzheimerově chorobě.
Není tady
v čom je vlastne výhoda toho cisárskeho rezu, keď si ho ženy "žiadajú"?
Není tady
Myslí si, že se vyhnou bolesti, ale je to ta největší hloupost. Zažila jsem jak normální porod, tak císaře a raději 10krát rodit (i když jsem lehké porody neměla), než jednoho císaře-nehledě na jizvu a komplikace při narkoze. A pak-ten úžasný pocit vidět a cítit, když se vyklube to mládě! Tohle může žádat (pokud si to nevyžádá situace) jen nezodpovědná žena, která myslí jen na sebe.
Není tady
Po nevydarene indukci a nepostupujici (24 hodin kontrakci po 5ti minutach a otevrena na 2,5cm) jsem byla vdecna za epidural i za cisare. Po cisari mi okamzite klesl tlak i horecka. Hned druhy den jsem zacala chodit.
Není tady
Nemam za sebou ani jedno ani druhe, ale podla mna a podla skusenosti z okolia hodne zalezi na okolnostiach pri porode a od kazdej zeny osobitne, jedna znasa lepsie prirodzeny porod ina zasa cisarsky..takze skatulkovat sa to podla mna neda
Kaci a co sa tyka ziadosti o cisarsky rez, ja som tiez uvazovala ak by bolo mozne ak by bolo mimi otocene koncom panvovym (este v 34tom bolo tak otocene) ze by som urcite chcela cisarsky a nemyslim si ze som nezodpovedna...skor si myslim radsej obetujem ten pocit videnia hned mimi (u mna nie je mozny cisarsky pri epidurali) ako by som mala riskovat jeho zdravie, poznam dost ludi z okolia ktori pri tejto polohe mali dost velke komplikacie, nehovorim niektori porodia aj pri tejto polohe v pohode, ale to riziko komplikacii sa mi zda velke. Skor sa mi zda ze som zodpovedna a nehladim na svoj pocit ale na dobro mimi. a nejaka jazva na bruchu je uz to najmenej. Jednu uz mam a da sa s nou zit. Nemyslim to v zlom len pisem svoj nazor a odsudzovat hromadne zeny ktore si vyberu cisarsky sa mi zda na nespravne.
Upravil(a) stvorlistok (22. 11. 2007 15:30)
Není tady
clare napsal(a):
Moje milé babineťačky, jdu si k vám pro radu a zkušenosti.
Pravděpodobně budu rodit císařem, jednoho prcka mám pořád KP a už se těžko otočí, bylo mi nabídnuto, když bude všechno bez problémů a porod se naplánuje, že si můžu vybrat mezi celk. narkozou a epiduralem. oboje má plus i minus, tak bych ráda slyšela vaše názory.
Všem předem děkuju
Ahoj,
vzhledem k tomu, že se jedná o porod dvojčat a můžeš si anestezii vybrat, přikláněla bych se k možnosti využití epidurální anestezie.
Ahoj Magdalena Mikulandová , soukromá porodní asistentka, www.studioprozeny.cz
Není tady
Káča napsal(a):
Myslí si, že se vyhnou bolesti, ale je to ta největší hloupost. Zažila jsem jak normální porod, tak císaře a raději 10krát rodit (i když jsem lehké porody neměla), než jednoho císaře-nehledě na jizvu a komplikace při narkoze. A pak-ten úžasný pocit vidět a cítit, když se vyklube to mládě! Tohle může žádat (pokud si to nevyžádá situace) jen nezodpovědná žena, která myslí jen na sebe.
To bych zase neřekla.... Jestli bude malinká koncem pánevním, vždycky se rozhodnu raději pro císaře pokud možno s epidurální anestezií (nikoli narkozou) než abych riskovala komplikace při porodu, aby se malá přidusila nebo cokoli, nikdy bych si to neodpustila. A tomu já naopak říkám zodpovědné chování, ne nezodpovědné.....
Není tady
No tak ja budem musieť rodiť cisárskym a určite chcem radšej iba epidurál, nie celkovú narkozu... chcem byť "pri tom" ked malá prvýkrát zaplače... aj ked sa síce toho dosť bojím, ale čítala som, že pri narkoze sa istá dávka dostane aj do organizmu dieťatka...
Není tady
Tak tady jste ahoj sunny2 a Netynko
úplně jste se mi ztratili
ale budiš vám to odpuštěno v zájmu miminek
Hodně štěstí ......
Není tady
Rodila jsem císařem, kvůli KP a málo plodové vody.Měla jsem epidurál. Dalo se to vydržet, i když jsem měla pocit, že každé zatahání jsem cítila. Ale mohla jsem vidět svou dceru hned po porodu a manžel tam mohl být se mnou.
Není tady
Tak já bych vzhledem ke svému porodu volila vždycky epidurál, pokud je na to čas. my ho bohužel neměli. Nejen že malou vidíte, ale určitě je to lepší. Mimochodem než mi zabrala narkoza, cítila jsem asi vteřinu takovou bolest, že na to nezapomenu, ale druhý nádech z masky a už jsem spala. když jsme se probouzely na pooperačním, po narkoze jsme měly větší bolesti. přeci jen ten epidurál pomalu odeznívá. A asi není náhodou, že se k němu lékaři uchylují jako k první možnosti.
Není tady
Stránky: 1 2