|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Holky to já měla zrovna tak. Akorát, že já to vydržela týden. Stranpi já nevím co ti poradit, ale prý je pro dítě nejdůležitější spokojená maminka. Tak se bud nenervuj a možná se mlíčko udělá nebo dokrm a bud v pohodě.
Není tady
Stranpa - ani mi to neříkej, se mnou byla taky na pokoji taková hubenďoura, prsa měla menší než můj manžel a přitom jí mlíko stříkalo půl metru, a po nakojení svýho mimča ještě odstříkala 125ml pro ostatní maminy do zásoby a já mám takový mlíkárny a nemám dost mlíka ani pro svoje mimčo :-( a v porodnici to bylo taky v pohodě, to jsme navážili dost. Ono je to možná i těma nervama, porodce jsem se taky vůbec nevyspala, před tím jsem měla dvoudenní těžkej porod a pak doma ubrečený miminko co prořvalo několik nocí a holt ten stres asi udělal svoje. Teď po každým kojení dokrmujeme a malá je spokojený hodný miminko 
Není tady
Ahoj Stranpo úplně s tebou cítím a vzpomínám na mé začátky..měla jsem malého u prsa kolikrát i hodinu a půl nesměla se pohnout nebo mu nedej bože prso vzít to se pak vztekal a brečel ,doma jsem neudělala nic a připadala jsem si jako blázen nedělala jsem nic jiného jen kojila...pak se to na chvilku srovnalo ale v 6 týdnech přišla první laktační krize a bylo to nanovo ..to jsem pak zkoušela i odstříkavat aby se dělalo víc mlíka takže mě manžel neviděl jinak než si "hrát" s prsama . Mlíko se mi sice vrátilo ale jen na 14 dní pak měl malej zase větší nároky a to už jsme nezvládli já byla vynervovaná mimčo ubrečený..prostě paráda Nakonec jsem nevydržela dojela do obchodu pro sunar a co myslíš malej po celodenním kojícím maratonu vymlasknul 180 usmál se na mě jak sluníčko a odpadnul.Dneska to praktikuju 1/2 kojení a 1/2 dokrmu prostě jak to jde říkám si udělala jsem maximum
Píšu to jenom abys věděla že v tom nejsi sama a že i když třeba nezůstaneš u plného kojení tak proto nebudeš špatná matka
já se tak ze začátku cítila
Není tady
Ahoja holčiny...tak jsme přijeli od dětské..v pátek nás pouštěli z porodnice,štěpán měl 3500g dnes u dětské 3560g..tak nevím,zda je to málo,nebo v mezích normy..právě jsem dokojila a řve a řve...mě se to mlíko ani nemá šanci udělat...přitom v noci je to fakt v pohodě, mám mezi kojením větší intervaly,takže mu to stačí...včera usnul v 21,30 a vstával až v 3,30hod...pak v 7...pak jsme ještě vytuhli do půl 10..a v pohodě...ani nekviknul,jak je mezi kojením 3hodky,tak se mi mlíkárny nalejou a paráda,v noci jsem měla zmáchanou košili..prostěradlo všechhno,už jsem se těšila jak se vzbudí..ale přes den to je peklo.V pátek se mám u mudr stavit,zvážit před kojením a po kojení, bohužel moje dětská tam nebyla, jen zástup, jsou dovolené..takže to byla rychlovka..prý to chce čas,je ještě brzo...je mu prý jen týden,že se to srovná..já teda pochybuju 

Neodstříkávám,protože by asi nebylo co...a už tak mám prsa vytahaný jak stará indiánka, po hodine hodinu kojím..vlastně nedelám nic jinýho..no je to furt dokola..kdo to zažil,tak ví o čem píšu...fakt se snažím...chci kojit..ale prostě to asi nepujde..zatím nehážu flintu do žita, vydržím do pátku a pak koupím sunar a hotovo..je to hrozný,ale fakt me z toho šibe...zazžívám poporodní blues..hormony se mi zbláznily....stále mám výčitky, že já se cpu řízkama a malej trpí hlady....nooo prostě nekonečný příběh 

Není tady
Stranpa - no holka 60g není moc, ale hlavně že neubírá, ale ještě to může přijít tak se neděs. My jsme taky šli z porodky v pátek a v pondělí u doktorky na váze mela malá o nějakej ten gram víc ale o dalších 10 dní později už měla míň než porodní váhu :-(
Ono to chce klid, já měla poporodní blues taky, a to takový, že jsem brečela a proklínala všechny včetně sebe, že jsem si vůbec dítě pořizovala, když nejsem schopná ho ani nakrmit a postarat se o něj 
Ale co dokrmujeme tak mám spokojený usměvavý a krásně spinkající miminko a to je hlavní. KOnečně se i vyspím a hlavně jsem tak nějak v pohodě když vidím že je malá spokojená ;-)
Joo, jinak z příkrmů mi byl doporučen Nutrilon HA 1 a musím říct, že je fakt bezva, malé moc chutná, dobře kaká a neblinká ho
Není tady
Jo jo Blue...taky to vidím na Nutrilon,první dítko melo ještě reflux,že furt malej blindil...takže než jsem našla to správný mlíko,tak to byl maraton..štěpán vypadá v pohodě,po kojení ho můžu jít hned přebalit a je to bez nehody...blue,přesne jak to píšeš Ty...proklínám sebe a vůbec..jak to tu čtu a po sobe čtu,tak u toho řvu...vidím,že v tom nejsem sama,to je taková jediná náplast..jak se mě všichni před týdnem ptali kdy budu rodit,tak ted mi všichni zas píšou jak kojím..a jak malje papá a přibírá...a vůbec...včera na mě padla večer depka jak barák..tlustá jsem,15kg stále nahoře..na sebe co nemám...ted mi ještě začnou padat vlasy..jako u prvního dítka...a visím na první větvi...ted chudák, asi hladovej usnul, mám pocit,že to do pátku nevydržím. Jsem vyždímaná jak citron,bud brečím,nebo kojím..piju asi 6litrů denne,už mi je zě těch čajů špatně 

Mě nevadí,že budu dokrmovat....me štve,ba přímo se....že nemám mlíko...proč je to stejný, kkde a čím je to daný? Hlavně že mám nakoupenej vagon vložek do podprsenek...hmmm a jak jsem byla v těhot.odhodlaná kojit a i kdybych cedila krev..

Není tady
Stranpa - ani nevíš jak ti rozumím, taky jsem se h¨rozně těšila na kojení, už pro ten kontakt s mimčem a nejvíc mě štvou všichni v okolí jak jsou chytrý a každej mi radí že musím kojit za každou cenu a hrozně se divěj, jak je možný, že s tak obrovskejma prsama (mám pětky) nemám mlíko
No na vraždu. sama jsme se v tom prvních 14 dní plácala tak, že jsme jak píšeš byla zralá jít si hodit mašli. Dítě hladový, ubrečený, já nevyspalá, tlustá, povislá a vyždímaná....no hrůza. Každej pohled do zrcadla mě rozbrečel. Ale neboj, ujišťuju tě, že to přejde a bude zase dobře! 
Jen se toho dokrmování neboj, klíďo koj dál, ale po kojení dodej malému trochu Nutrilonu a uvidíš jak bude spokojenej a ty budeš klidnější ;-)
Není tady
Blue, přesne tak, tak velký prsa..a nemáááš mlíko?..divili se kamarádky, každá kojila s prsama velikosti švestek do 1,5roku dítete a já vypadavši jak kojná jen do 4týdnů...pak jsme najeli na umelou,myslím, že to syna nějak nepoznamenalo, mě už vůbec ne..výhoda byla,že jsem se necítila tak svázaná kojením...všechno se dalo lépe načasovat naplánovat a abych ulehčila svým pocitům,jaká jsem matka.. dokonce jsem si to i chvílemi pochvalovala. Synovi jsem pak stravu vynahradila ve 4.mes kdy jsme začli s příkrmy, nakoupila jsem literaturu a vařila obilné kaše a zeleninové polévky, vařila ovocné přesnídávky...a tak nějak si vykompenzovala ten "neštastný" start.
Nyní mám pocit..možná jen pocit, že se situace malinko zlepšila...třeba to chtelo čas, nebo možná, že už jsem se smířila s dokrmováním a tělo tak nějak nastartovalo samo..dokonce mi po 2hod teče mlíko samo,už se i těším až se malý vzbudí...konečně začínám cítit,že se mi prsa nalejvají, malej po kojení už nebrečí, dokonce se tváří spokojeně a usne..je teda fakt,že nekdy na mě visí i hodinu, ale venku je na padnutí, tak jsme doma pekně v chládku a kojíme a kojíme..po kojení si ještě prsa nahřeju teplou vodou a neco málo odstříkám...a tak za hodku a půl už cítím pnutí..
Uvidíme uvidíme...v pátek, zda se váha zas pohne smerem nahoru..Já to říkám furt, že kojení je věda 
Není tady
Stranpa - no vidíš, ono to nakonc půjde
kdoví, jestli jsi všechny ty problémy neměla kvůli stresu. Nakonec budeš taky kojit malýho ještě ve školce

Není tady
Tak dnešní den je hotové peklo...furt jen kojím a kojím,už ani nemám co..a malej řve a řve a řve...od rána nespal, já jsem taky docela už hotová, přehazuju si ho z leva do prava,chovám, houpu...už nevím co s ním. Při kojení pokaždé usne, odpadne..dám ho lehnout a je hnedle vzhůru, takže vůbec nevím...jestli má dost, nebo jestli řve že ho bolí břicho..a to to vypadalo tak hezky...napapal se...a byl spokojený, ale odpoledne se to všechno pokazilo..jestli mu je teplo, nebo já už nevím..ale představa noci me teda děsí...
Přitom si mylím,že mlíko mám...po kojení ještě neco málo odstříkám, takže nevysaje všechno..třeba je líný..já už tomu fakt nerozumím..Ze zoufalství jsme ted doslova sežrala celou čokoládu, takhle asi nezhubnu..hmmm 

Není tady
Stranpo, devět dnů po porodu si nedělej hlavu s hubnutím. Pro kojení děláš asi vše, je možné že zádrhel je u mimi. Tebe by možná uklidnila váha, na které bys po každém koju mohla malého převážit. A hnedle bys věděla proč pláče.
Velká prsa jsou na kojo problematičtější. Já mám štěstí. Kromě pomalého startu po porodu žádný velký problém. No kromě toho sehnat dobrou kojo podprdu v mé velikosti. 
Není tady
Stranpo,prožívám doma to samé,ale mi už přikrmujeme ,sice ne pokaždé.Malej u prsa chrní a pak je hladovec.kojim hodinu a je to furt dokola -chvíli baští a chvíli ho budim.
Není tady
Jo jo holky,není to jednoduchý s kojením...a to všude čteme kojte kojte,je to to nejlepší co můžete Vašemu dětátku dát
to vím taky, ale copak si písknu a je to
Já zaápasím, stále zápasím, zítra jdeme na vážení, tak hin sa hukáže
No jsem zvědavá, jestli neco malej nabral, já teda jo
Kojím furt dokola, vlastně nedelám nic jiného a to jsem si myslela,jak všechno..jako stará zkušená matka..budu zvládat, jo jo prd. prádlo se mi kupí, obedvám ve 3 odpoledne, po hodine kojím..no jak magoor
ale zas je fakt,že se po těch dvou dnech mám pocit, že se mi mlíka tvoří víc, nebo nevím....malej nejdřív hltavě pije,pak usne..20min ho budím..pak ho dám odříhnout-v domení že už má dost...a to začne mi hlavou mlátit o ramena a okusovat si ruce,takže asi dost nemá...a tak je to celý dny, pak vysílením usne..a já dneska s ním, zaručený recept na usnutí a jak mít rozmáčenou bradavku je...že ho dám do postele, kozu do pusy
a takhle vydrží třeba hodinu, pak usne...holky děs, co vám mám psát 
Není tady
Chudinko malá, máš můj obdiv, že se ještě držíš. Já už bych mu určitě šupla nutrilon.... Ale ono se to určitě zlepší, chce to vydržet.
Není tady
Stranpo, asi tě neuklidní u nás to bylo to samé a to jsem měla mlíka na rozdávání. trvalo to 8 týdnů...