27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj,
mám práci, u které v podstatě 11 hod. denně jen stojím. Take tak po pěti hodinách mě začnou bolet nohy, nemůu vydret, bolí mě paty a chodidla, ale tak straně moc.....
Nevíte, co by pomohlo, co by ulevilo? To se fakt nedá vydret.
Není tady
Ahoj kotevbotě, zřejmě se jedná o cévní potíe. Chtělo by to zajít na cévní.
Pokud se ti tam nechce, zkus si koupit lék Detralex a ber 2 ráno. Stojí sice dost- kolem 400, ale pomáhá.
Pak by ti jetě mohly pomoct kompresní punčocháče, komprese č. 2. Dobrá je značka Maxis micro. Stojí to ale kolem 9OO. Prodávají to ve zdravotnických potřebách.
Ale asi by bylo lepí zkusit toho cévního dr., aby ti udělal nějaké vyetření.
Pá. A a to přestane.
Není tady
Leila napsal(a):
Ahoj kotevbotě, zřejmě se jedná o cévní potíe. Chtělo by to zajít na cévní.
Pokud se ti tam nechce, zkus si koupit lék Detralex a ber 2 ráno. Stojí sice dost- kolem 400, ale pomáhá.
Pak by ti jetě mohly pomoct kompresní punčocháče, komprese č. 2. Dobrá je značka Maxis micro. Stojí to ale kolem 9OO. Prodávají to ve zdravotnických potřebách.
Ale asi by bylo lepí zkusit toho cévního dr., aby ti udělal nějaké vyetření.
Pá. A a to přestane.
Ono by to s tou kompresí nemuselo být a tak horké moná by stačily i Pk nebo samodrící punčochy od firmy Aries mě se hodně osvědčily a dneska jsem si je u musel ráno zase obléknout po 14 dnech úmorných veder kdy to bylo nemyslitelné se oblékat jetě do punčocháčů.Ale včera večer u jsem nemohl ani sedět ani leet stále jsem měl takový pocit,e mě chytne křeč a nevěděl jsem co s nohama.Tak jsem si dneska oblékl Aries a mám nohy jako v bavlnce jen doufám e to ochlazení bude aspoň týden trvat.
Není tady
Vzhledem k tomu, e si Kotěvbotě nestěuje na křeče či bolesti lýtek, ale pat a chodidel, tak nevím, co by stahovala v punčochách. Toto se dá vcelku dobře vychytat obuví, na dlouhé stání jsou tragické placaté podráky, vysoké podpatky a boty bez ortopedických vloek. Prodavačky, číníci, kuchařky a dalí povolání (např. hostesky na veletrzích) potvrdí, e jejich nohy nejvíc trpí právě díky patným botám. Tudí, dle monosti (typu povolání) pořídit ortopedickou obuv nebo alespoň vloky a chvilku vytrpět ten hrozně nepříjemný tlak v místech, kde člověk byl dřív zvyklý na rovná místa, ale potom příjde pocit úlevy a nohy se unaví po daleko delí době. Nedostaví se tak rychle pocit pálení, nesnesitelný tlak v patách a křeče v chodidlech.
Není tady
ahoj já jsem musela v práci neustále chodit dvanáct hodin a také mě hrozně bolely nohy nakonec jsem to vyřeila,e jsme si kadé dvě hodiny v práci máčela nohy v ledové vodě v umyvadle tak 5minut,ono to hrozně osvěí nohy a prokrví,pak se to dalo vydret na dalí 2hodiny zkus to taky,po práci jsem si nohy zase namočila a namazala bylinkovým balzámem na nohy,pokud tě bolí nohy z únavy tak by ti to mohlo taky pomáhat jedenáct hodin pro nohy to je záhul
Není tady
Přesně, jak píe Macex. Nebolí mě lýtka, ani nemám ádné křeče. Mám hrozný bolesti přímo v chodidlech a bolí mě paty. Dostala jsem pracoví obuv, myslela jsem, e to bude lepí, má měkou podráku, ale je to to samé, jako kdy jsem měla tenisky. Kolegyně si koupila v lékárně nějaké zdravotnické vloky, prý jí pomohly, tak bych to mohla taky zkusit.
Není tady
Moná Ti klesá klenba. Mně pomohly ortopedické sandály, co prodávají v lékárně. Mají odpruenou podráku. Jsou draí, po třech sezónách vypadají hrozně, ale nohy v nich nebolí.
Není tady
Kdybych já musela 11 hodin v kuse stát, tak by mi nohy asi rovnou upadly! Moná bych přece zala na tu ortopedii tam ti nohy přesně změří a ty vloky ti můou předepsat. Taky jsou moc dobré boty pro diabetiky. Ale zkus tu ortopedii, kdyby se to zhorovalo a má vechno lékařsky podchyceno od začátku, kdy tak dlouho stojí tak si myslím e jak čas poplyne, tak se to moc zlepovat nebude při tak dlouhém stání.
Není tady
Já dělal směny 24 hodin a měnila jsem si několikrát během směny boty. Různé, pantofle, na nízkém podpadku, vyí i dřeváky. Ale kadý nemá monost měnit boty a ledovat nohy, to jsou pak v práci galeje, já bych řekla, e si časem noky zvyknou...
Není tady
ahojky já jsem ted byla v práci na brigádě kde sem stála taky x hodin u vrtačky a bolely mě záda nohy.. pak sem si uvědomila e je to tím e do dílny beru starý botasky od vietnamců.. tak jsem vyhrabala starí botasky adidas a byla to neskutečná uleva.mám tkaový podzimnějí typ botek take je tam aj silnějí podráka a nemůu si vynachválit take by moná pomohla i kvalitní sportovní obuv
Není tady
moje kamaradka ma podobne problemy. Osvedcily se ji gelove vlozky do bot a procvicovani nohou. Nohy muzes procvicovat zatimco pracujes, ve stoje, zacni od prstu na nohach a pokracuj az k lytkum - rytmicke zatinani a uvolnovani svalu. Taky existuji ruzne koupele a kremy na osvezeni nohou. Kazdou chvili, kdy budes moct, dej nohy nahoru, aby si odpocinuly. Dobre je i tzv. "jizda na kole" vleze.
To Kotevbote - no, docela zajímavé řeení jsem viděl kdysi u jedné slečnyv kadeřnictví, co si pořídila pracovní obuv , ve které byly v podráce pruiny u paty. No a v masokombinátě kde jsem pracoval, jsme měli pod nohama protiúnavové rohoe. Gumové rohoe, které to měly to dlouhodobé stání ulehčit. Vcelku to pomáhalo a ani to nebylo zase tak drsné po cenové stránce, dokonce jsme i nael přímo tu co máme na firmě reklama. Zkuste to doporučit zaměstnavateli. Třeba se hecne
Není tady