Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 4. 7. 2007 10:59

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Bolesti nohou při práci

Ahoj,

mám práci, u které v podstatě 11 hod. denně jen stojím. Takže tak po pěti hodinách mě začnou bolet nohy, nemůžu vydržet, bolí mě paty a chodidla, ale tak strašně moc.....grater
Nevíte, co by pomohlo, co by ulevilo? To se fakt nedá vydržet.

Není tady

#2 4. 7. 2007 11:13

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Bolesti nohou při práci

Ahoj kotevbotě, zřejmě se jedná o cévní potíže. Chtělo by to zajít na cévní.

Pokud se ti tam nechce, zkus si koupit lék Detralex a ber 2 ráno. Stojí sice dost- kolem 400, ale pomáhá.
Pak by ti ještě mohly pomoct kompresní punčocháče, komprese č. 2. Dobrá je značka Maxis micro. Stojí to ale kolem 9OO. Prodávají to ve zdravotnických potřebách.

Ale asi by bylo lepší zkusit toho cévního dr., aby ti udělal nějaké vyšetření.
Pá. A a to přestane.

Není tady

#3 4. 7. 2007 13:53

Ariesek67
♥♥♥♥---
Místo: okolí Brna

Leila napsal(a):

Ahoj kotevbotě, zřejmě se jedná o cévní potíže. Chtělo by to zajít na cévní.

Pokud se ti tam nechce, zkus si koupit lék Detralex a ber 2 ráno. Stojí sice dost- kolem 400, ale pomáhá.
Pak by ti ještě mohly pomoct kompresní punčocháče, komprese č. 2. Dobrá je značka Maxis micro. Stojí to ale kolem 9OO. Prodávají to ve zdravotnických potřebách.

Ale asi by bylo lepší zkusit toho cévního dr., aby ti udělal nějaké vyšetření.
Pá. A a to přestane.

Ono by to s tou kompresí nemuselo být až tak horké možná by stačily i Pk nebo samodržící punčochy od firmy Aries mě se hodně osvědčily a dneska jsem si je už musel ráno zase obléknout po 14 dnech úmorných veder kdy to bylo nemyslitelné se oblékat ještě do punčocháčů.Ale včera večer už jsem nemohl ani sedět ani ležet stále jsem měl takový pocit,že mě chytne křeč a nevěděl jsem co s nohama.Tak jsem si dneska oblékl Aries a mám nohy jako v bavlnce jen doufám že to ochlazení bude aspoň týden trvat.

Moudro dne:
    Pesimista vidí v tunelu tmu, Optimista vidí světlo na konci tunelu
    Realista vidí světla vlaku, Strojvůdce vidí tři debily na kolejích……

Není tady

#4 4. 7. 2007 14:56

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Vzhledem k tomu, že si Kotěvbotě nestěžuje na křeče či bolesti lýtek, ale pat a chodidel, tak nevím, co by stahovala v punčochách. Toto se dá vcelku dobře vychytat obuví, na dlouhé stání jsou tragické placaté podrážky, vysoké podpatky a boty bez ortopedických vložek. Prodavačky, číšníci, kuchařky a další povolání (např. hostesky na veletrzích) potvrdí, že jejich nohy nejvíc trpí právě díky špatným botám. Tudíž, dle možnosti (typu povolání) pořídit ortopedickou obuv nebo alespoň vložky a chvilku vytrpět ten hrozně nepříjemný tlak v místech, kde člověk byl dřív zvyklý na rovná místa, ale potom příjde pocit úlevy a nohy se unaví po daleko delší době. Nedostaví se tak rychle pocit pálení, nesnesitelný tlak v patách a křeče v chodidlech.

Není tady

#5 4. 7. 2007 15:21

bílá kočka
♥♥♥♥---

ahoj já jsem musela v práci neustále chodit dvanáct hodin a také mě hrozně bolely nohy nakonec jsem to vyřešila,že jsme si každé dvě hodiny v práci máčela nohy v ledové vodě v umyvadle tak 5minut,ono to hrozně osvěží nohy a prokrví,pak se to dalo vydržet na další 2hodiny zkus to taky,po práci jsem si nohy zase namočila a namazala bylinkovým balzámem na nohy,pokud tě bolí nohy z únavy tak by ti to mohlo taky pomáhat jedenáct hodin pro nohy to je záhul  wink

Kočka

Není tady

#6 4. 7. 2007 17:17

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Přesně, jak píše Macex. Nebolí mě lýtka, ani nemám žádné křeče. Mám hrozný bolesti přímo v chodidlech a bolí mě paty. Dostala jsem pracoví obuv, myslela jsem, že to bude lepší, má měkou podrážku, ale je to to samé, jako když jsem měla tenisky. Kolegyně si koupila v lékárně nějaké zdravotnické vložky, prý jí pomohly, tak bych to mohla taky zkusit.

Není tady

#7 4. 7. 2007 17:33

ita
♥♥♥♥♥♥-

Možná Ti klesá klenba. Mně pomohly ortopedické sandály, co prodávají v lékárně. Mají odpruženou podrážku. Jsou dražší, po třech sezónách vypadají hrozně, ale nohy v nich nebolí.

Není tady

#8 4. 7. 2007 18:52

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Kdybych já musela 11 hodin v kuse stát, tak by mi nohy asi rovnou upadly! Možná bych přece zašla na tu ortopedii tam ti nohy přesně změří a ty vložky ti můžou předepsat. Taky jsou moc dobré boty pro diabetiky. Ale zkus tu ortopedii, kdyby se to zhoršovalo a  mᚠvšechno lékařsky podchyceno od začátku, když tak dlouho stojíš tak si myslím že jak čas poplyne, tak se to moc zlepšovat nebude při tak dlouhém stání.

Strach je malá smrt...

Není tady

#9 4. 7. 2007 19:48

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Já dělal směny 24 hodin a měnila jsem si několikrát během směny boty. Různé, pantofle, na nízkém podpadku, vyšší i dřeváky. Ale každý nemá možnost měnit boty a ledovat nohy, to jsou pak v práci galeje, já bych řekla, že si časem nožky zvyknou...

Není tady

#10 4. 7. 2007 20:22

nexxi
♥♥♥♥♥--

ahojky já jsem ted byla v práci na brigádě kde sem stála taky x hodin u vrtačky a bolely mě záda nohy.. pak sem si uvědomila že je to tím že do dílny beru starý botasky od vietnamců.. tak jsem vyhrabala starší botasky adidas a byla to neskutečná uleva.mám tkaový podzimnější typ botek takže je tam aj silnější podrážka a nemůžu si vynachválit takže by možná pomohla i kvalitní sportovní obuv

" Je lepší litovat, že jsme něco udělali, než toho co ne."

Není tady

#11 5. 7. 2007 15:40

Olympia
Host

moje kamaradka ma podobne problemy. Osvedcily se ji gelove vlozky do bot a procvicovani nohou. Nohy muzes procvicovat zatimco pracujes, ve stoje, zacni od prstu na nohach a pokracuj az k lytkum - rytmicke zatinani a uvolnovani svalu. Taky existuji ruzne koupele a kremy na osvezeni nohou. Kazdou chvili, kdy budes moct, dej nohy nahoru, aby si odpocinuly. Dobre je i tzv. "jizda na kole" vleze.

#12 29. 4. 2013 10:52

Pavel K
♥------

To Kotevbote - no, docela zajímavé řešení jsem viděl kdysi u jedné slečnyv kadeřnictví, co si pořídila pracovní obuv , ve které byly v podrážce pružiny u paty. No a v masokombinátě kde jsem pracoval, jsme měli pod nohama protiúnavové rohože. Gumové rohože, které to měly to dlouhodobé stání ulehčit. Vcelku to pomáhalo a ani to nebylo zase tak drsné po cenové stránce, dokonce jsme i našel přímo tu co máme na firmě reklama. Zkuste to doporučit zaměstnavateli. Třeba se hecne

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí