Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 3. 7. 2007 13:56

majdiq
♥♥-----

Mrtvice?

Dobrý den prosím o radu...dneska se začal naš pes Roky uplně klepat a motal se jakoby se nedokázal udržet na nohou  trvalo to asi tři minuty nevíte co to bylo??..co bych měla dělat kdyby se to nedej Bože stalo ještě někdy???...prosím poraďte mi někdo!!!mám ho ráda jako člena naší rodiny...uplně mě to dostalo myslela sem že umírá :-( ....není moc starý je mu asi sedm let ...prosím co mám dělaqt co to bylo??gratergrater

Není tady

#2 14. 7. 2007 21:13

Beruna999
♥------

Re: Mrtvice?

To majdiq:
Pokud to byl jednorázový "záchvat" mohla to být slabá mrtvička. Z té se pejsek dostane nejpozději během 48 hodin. Když by se to opakovalo, jednoznačně k veterináři.
Nám se stalo to samé, akorát že se pak fenka postavila na nohy a začala chodit kolem bytu dokola, bourala do nábytku, slintala, vypadl jí jazyk. Nᚠveterinář tvrdil, že je po mrtvici a mohutně do ní píchal kortikoidy a kdejaké svinstvo. Peggy se sice zlepšila ale za týden se to opakovalo. Chtěl jí utratit, že už se "nechytne", což jsme odmítli a jeli na veterinární kliniku. Po vyšetření neurologa, došli k jednoznačnému závěru, že se nemůže jednat o mrtvici, protože pohybový aparát je v naprostém pořádku ale že se může jednat o mozkovou encefalitidu (např. po klíštěti) nebo o jaterní kolaps. Po vyšetření krve a moči skutečně našli těžké poškození jater. Bylo nám vysvětleno, že játra která jsou poškozená, špatně filtrují krev. V ní se pak objevují látky, které při silné koncentraci nepříznivě ovlivňují mozek. Může se to stát špatným krmením, virovou infekcí nebo vrozenou vadou.
U naší Peggy se jednalo o vrozenou vadu, kterou chtěli odstranit operací, což jsme odmítli z důvodu slabého srdíčka (další vrozená vada). Na tvrdé dietě žila dalšího 3/4 roku, než venku v nestřeženém okamžiku zhltla "cosi", po čem se otrávila.

Není tady

#3 25. 7. 2007 22:52

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

Re: Mrtvice?

Tak přesně takhle jak popisuješ začal stonat nᚠpejsek se srdíčkem. Byly to nějaké záchvaty, pokaždé upadl na zem a klepal se pak byl jakoby v křeči. Šli jsme s ním k lékaři a ten nám řekl, že je to vada na srdíčku, dal mu léky, které mu jen o něco prodloužili život....grater

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí