6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
My máme právě taky lino jako prkna se sukama a každej se diví, že je to lino. Už nám na to 2 x spadlo dřevo a rozseklo se to, uplně ve mě hrklo. Ale vzala jsem příborový nůž a vrátila jsem to jakoby zpátky a není to vůbec vidět, protože tam máme ty suky a léta atd. V kuchyni mě taky každou chvíli něco spadne, nějakej sekaneček tam už taky je, ale vidět to prostě není. Mamka má v kuchyni asi 6 let dlažbu a má to příšerně omlácené.
Není tady
lindaB napsal(a):
ano,u teplovodního je potřeba kotel.Teď to konzultuju s manželem a říká, že úpo*nější je plyn, ale zase do podlahy nemůže jít teplejší voda než 40C. Kotel nám ji ohřívá na 70C, takže je potřeba ji ochladit.Prý ji chladíme v radiátorech.Pokud bys neměla radiátory, tak se voda ochlazuje tepelným výměníkem,nebo rozdělovníkem (princip míchací baterie). Pokud máš ale noční proud, bude pro tebe asi výhodnější elektrokotel.
Máš si nechat udělat tepelný audit. Abys nevyhodila peníze za kotel, když máš třeba velké tepelné ztráty.To by ti nejdřív doporučili zateplit dům.
Lindo díky!
Já netušila, že do podlahy může jít jen 40 stupňů. Ale snad to půjde na kotli nastavit - já tohle neřešila, tak nevím.
Radiátory mám, mám tu ústřední topení. O noční proud jsem si zažádala, ještě nevím, zda mi to na energetikách povolí. To jsem nevěděla, že se dělá tepelný audit. Už jsem to manželovi nadhodila a nebyl proti, ale prý to nepůjde do podkroví, protože je tam dřevěná podlaha. Že by se to prý pálilo. Tak nevím, při 40 stupních snad ne.
Každopádně díky, obrátíme se na firmu, ať nám poradí, co bude nejlepší.
Není tady
Eri,pokud si nastavíš na kotli jen 40C a ten ti ohřívá zároveń vodu na mytí pak jí budeš mít málo,protože už jí nenamícháš se studenou.
Řeší se to tím rozdělovníkem..ale to ti firma poradí.
podlahovku máme také jen dole.Nahoru plánujeme radiátory
Není tady
Já mám vodu zvlášť, ale chtěli jsme to spojit. Máš pravdu, to mě opět nenapadlo. To bychom se nevykoupali. No jo, já jsem člověk, co defacto vyrostl v Praze na vafkách a karmě, nějak mě tahle věci obcházejí obloukem.
Tak zase díky moc!
Není tady
já vyrostla v paneláku s ústředním topením a teplou vodou, která se ohřívá neznámo kde :-). Taky se učím za pochodu
Není tady
Každopádně už jsi ale o hódně tříd výš než já.
Já jsem fakt začátečník. Viz prodej uhlí a 2x vylitý bazén
Takže Ti díky za všechno, asi do toho topení půjdem.
Není tady
2x vylitý bazén, co to je?
S bazénem si taky nevím rady..Koupili jsme nadzemní 3 x 0,75cm.
14 dní byla voda v pohodě, teď je jak rybníček Brčálník.
Není tady
Lindo, já si Tě vezmu domů jako pohlazení po duši, jo?
Já si ze všeho dělám tragédii. Ten druhej bazén jsem už obrečela, jaký jsem střevo.
Snad se zaučím.
Není tady
jak se ti vylil bazén a jak velký a co to uhlí? .-)
Není tady
On se nevylil, my ho museli vylít. Pěkně kyblíkama. 5 kubíků. Už dvakrát. Nejdřív jsme špatně " zařízli " zahradu- máme ji malinko do kopce, takže jsme srovnávali terén. Evidentně málo, protože se nám bazén po napuštění stěhoval k sousedům pod námi. Moc šťastní z toho nebyli, tak jsme zalili zahradu a kopali dál. Podruhé nám zezelenal, tak jsme na radu známého použili modrou skalici a voda zmodrala. Pak zbělela, zešedla, nakonec skoro zčernala. Takže jsme znovu rotovali s kýblíkama, tentokrát jsme zalévali pozemek, co k ničemu nevyužíváme. Udělali jsme z něj skládku nebezpečného odpadu. Nakonec jsem pro pobavení sousedů bazén vytřela mopem.
No a uhlí? Stěhovali jsme se v srpnu, zkušennost žádná, tady kromě plynového kotle i kotel na TP, tak jsme si opět nechali poradit a zakoupili 100 metráků uhlí. Prý je to daleko levnější. Kotel na TP po týdnu řachnul, čoudilo to všade, plameny až z komína, vibrovalo a řvalo topení v celém baráku, protože při tom odešlo i čerpadlo........ manžel v práci, já tady mimino a 4 letého kluka a vybírala jsem hořící uhlí z kotle a nosila do ohniště venku, protože mi z trubky od kotle stříkala ventilem vařící voda. Byla jsem na mrtvici, takže se od té doby topilo plynem. A uhlí jsem měla plnou stodolu. Teprve ( ! ) minulý čtvrtek si ho odvezl pán ze vsi. Dali jsme ho skoro za polovinu. Sme ušetřili.
No, nejsem expert?
Taky jsme koupili kultivátor. Vůbec jsme nevěděli, jak to funguje, takže nejdřív manžel přejel políčko i s kolečkama. Pak si v návodu přečetl, že kolečka musí na práci pryč, tak je sundal, ale stále jsme ještě nepochopili, že se kultivátor taky musí tak trochu zahrabat. Takže manžel s vítězoslavným úsměvem přes hodinu ťapal kultivátorem po zahradě a já byla šťastná, jakýho mám doma šikulu. Ale druhý den nám tchán předvedl, jak se to dělá, tak už víme, jak na to.
A takovýhle věcí bylo...... mohla bych napsat román.
Není tady
tak to je výborný,hotovej kozlík šikula. :-) Nás možná čeká vylití bazénu taky.
Proč jste nenacucli hadici a vodu pomalu nevypustili?
Toho kotle bych se taky bála.Kotel na pevná paliva tu bývalí majitelé měli, při rekonstrukci jsme ho odpojili a teď stojí na dvoře.
Není tady
Protože máme bazén bohužel blízko sousedovic zahrady. A od bazénu je to z kopečka. To víš, že to bylo první, co jsme udělali. Jenže za chvíli měli sousedi ze slepic kachny Naštěstí jsou to bezva lidi, takže pohoda.
Není tady
Ježiši holky, todleto mě taky všechno čeká????? Naštěstí máme na pozemku dva bývalé chovné rybníčky (teď vypuštěné), tak z jednoho bude později přírodní, koupací jezírko. S bazénem bych si asi taky neporadila....Ale Eri-za pár let se tomu budete s manželem smát, to prostě patří k tomu.
Není tady
Eri napsal(a):
Každopádně už jsi ale o hódně tříd výš než já.
Já jsem fakt začátečník. Viz prodej uhlí a 2x vylitý bazén
Takže Ti díky za všechno, asi do toho topení půjdem.
Tak tomuhle rozumím,koupili jsme bazén,asi ten co má lindaB.Taky se stěhoval k
sousedům.Je to téměř rovina-ani by člověk neřekl,co?Máme strašně malý pozemek,tak jsme nechtěli kopat,bazén koupila kamarádka.
Koupili jsme menší,trochu padá,takže stejně kopat budem!
Ale co je horší,pořád se kazí voda.Pravda je,že dávám jen savo.
Není tady
Eri napsal(a):
Protože máme bazén bohužel blízko sousedovic zahrady. A od bazénu je to z kopečka. To víš, že to bylo první, co jsme udělali. Jenže za chvíli měli sousedi ze slepic kachny Naštěstí jsou to bezva lidi, takže pohoda.
aspon se doma nenudíte
My máme rajčata v květníkách a jak byl ten vítr, tak zase pořád padaly na zem. Tak je ten můj přitlouk k zemi je pyšný, že už nepadají, ale jsou pořád suchý, protože voda vyteče tou dírou ven a ta voda v bazénu nám taky nakonec zčernala ale to se musí vychytat hlavně je potřeba pořádná filtrace.
Upravil(a) Meridiana (11. 7. 2007 11:05)
Není tady
u toho bazénu je jen kartušová filtrace.Je to takový ten laciný z Baumaxu za necelé 2 tis.Voda by byla v pohodě, dávala jsem tam vločkovač a nějaký sajrajt na řasy, ale jak teď pršelo, filtraci jsem vypnula, by se nedostala voda do elektriky a to byla chyba. Bazén máme také jen postavený na trávě a nějaké fólii, ale nepadá
Není tady
Ahoj,
podlahové vytápění můžu doporučit, lze i do částí bytu (ptala ses už i jinde tuším), takže není nutná instalace do celého baráku/bytu.
Není tady
Mám zkušenost s podlahovým vytápěním v koupelně - super!
Ale neumím si nějak představit, mít kvůli podlahovému topení všude dlažbu, taky si myslím, že v měsících kdy se netopí je dlažba strašně studená. Reálně i tak nějak psychicky, řekla bych...
Já mám zatím kromě té koupelny po celém bytě korek a ten mi vyhovuje maximálně - je na dotek pořád teplý, neměla jsem obavy, když byly děti malé a seděly neustále na zemi.
Nemáte někdo zkušenost - může být podlahové vytápění pod korkem? O tom jsem nikde zatím neslyšela...
Plánujeme podlahovku v celém RD. Původně jsme ji chtěli jen v přízemí + koupelny a nahoře radiátory, ale pak nás kamarád, který takto podlahovku má, přesvědčil dát ji do celého baráku. Tvrdil, že dnes lituje, že ji do patra nedal...že když příjde k dětem do pokojíků, má tam vždy pocit větší zimy a jakési "nepohody" než dole. Nechali jsme se nacenit 2 varianty topení...1.radiátory všude, 2.podlahovka všude. Druhá varianta s podlahovkou vychází tak o 20-30 % dráž, což nám nepřišlo až tak závratné. Pořizovací náklady jsou vyšší, ale to se zase vrátí na spotřebě...netopí se tolik jako do radiatorů.
Ad. podlahová krytina...rozhodli jsme se, že do obýváku, kuchyně, koupelen a chodeb dáme dlažbu, do ložnic a pracoven plovoučku, do děcáků lino. Nejsem odpůrce plovoučky. V bytě máme plovoučku velmi kvalitní, má dezén dřeva, není hladká, neklouže, neodírá se, není poškrábaná ani po 10 letech, žádný problém...takže hodně záleží na výběru konkrétního výrobku. Lino je pro mě prostě jenom guma. Lino, i se sebelepší nápodobou dřeva, jde na dobře osvětlených místech hned poznat, takže třeba do obýváku bych ho osobně nevolila, ale v dětských pokojích o něm uvažuji pro snadnou údržbu a měkkost.
Není tady
Dobrý den.
Podlahové krytiny nad podlahovku.
Korek - ne
lino, lamino - ano za splnění určitých podmínek
dlažba - ano
doplněno- dřevo masiv lze, nesmí překročit tl. 1,6 mm a pod topením musí být kvalitní tep.izolace
osobně to nedoporučuji, dřevo masiv bych nahradil kvalitní plovoucí podlahou pro polahové vytápění
Upravil(a) tzvonicek (17. 5. 2010 10:00)
Není tady
Dobrý den, koukám tu na diskusi o podlahovém topení. Povídáte tu o podlahách plovoucích o dlažbě či linu, ale niko tu nezmínil podlahu dřevěnou. Máte s tím někdo zkušenosti? Chtěla bych to do obýváku, ale zároveň bych chtěla podlahovku. nějak se mi neche mít v obýváku radiátory. jinak na chodbách asi bude dlažba a v patře lino. myslím, že je to celkem příjemné a docela dost to vydrží . Nahoře bude vytápění radiátory, slyšela jsem, že s podlavovým topením se špatně spí a to já spím už takle blbě
Není tady
Banka napsal(a):
Dobrý den, koukám tu na diskusi o podlahovém topení. Povídáte tu o podlahách plovoucích o dlažbě či linu, ale niko tu nezmínil podlahu dřevěnou. Máte s tím někdo zkušenosti? Chtěla bych to do obýváku, ale zároveň bych chtěla podlahovku. nějak se mi neche mít v obýváku radiátory. jinak na chodbách asi bude dlažba a v patře lino. myslím, že je to celkem příjemné a docela dost to vydrží . Nahoře bude vytápění radiátory, slyšela jsem, že s podlavovým topením se špatně spí a to já spím už takle blbě
samozřejmě, že to lze, ale dřevo má malou tepelnou vodivost, takže efektivnost řešení není taková, jako u dlažby.A také je třeba si uvědomit, že dřevo bude víc pracovat, takže budou vznikat spáry.
Tloušťka prken by měla být do 15mm. U silnějších by docházelo k tepelným ztrátám.
Není tady
Podlahové topení máme skoro 2 roky v domě z roku cca 1450 - takže víc jak metrové kamenné zdi a 100% spokojení. Akorát pozor na firmu, topenáři to udělali dobře, ale ti co nám vylévali anhydrit vytrhali některé dilatační lišty, takže nám na přechodu mezi místnostmi praskly dvě dlaždice. Podlahu mám z části dlažbu (chodba, kuchyň, koupelna), z části plovoucí laminátovou podlahu (vhodné jsou téměř všechny, akorát se dává speciální dírkovaný miralon). Na údržbu super. Docela to šetří náklady za energii, protože topíš na míň stupňů než u klasických radiátorů, protože tím jak jde teplo od země máš pocit, že ti je teplo. Máme elektrokotel, u kotle na TP musíš pořídit navíc akumulační nádrž, jinak si to nějak prý nerozumí (prostě do podlahovky se topí na stupně a ne jako smyslu zbavená - to topí tchán do radiátorů :-). To budeme dělat teď na podzim. Určitě bych si do domu nedala už nic jiného:D
Není tady