27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
My máme právě taky lino jako prkna se sukama a kadej se diví, e je to lino. U nám na to 2 x spadlo dřevo a rozseklo se to, uplně ve mě hrklo. Ale vzala jsem příborový nů a vrátila jsem to jakoby zpátky a není to vůbec vidět, protoe tam máme ty suky a léta atd. V kuchyni mě taky kadou chvíli něco spadne, nějakej sekaneček tam u taky je, ale vidět to prostě není. Mamka má v kuchyni asi 6 let dlabu a má to příerně omlácené.
Není tady
lindaB napsal(a):
ano,u teplovodního je potřeba kotel.Teď to konzultuju s manelem a říká, e úpo*nějí je plyn, ale zase do podlahy nemůe jít teplejí voda ne 40C. Kotel nám ji ohřívá na 70C, take je potřeba ji ochladit.Prý ji chladíme v radiátorech.Pokud bys neměla radiátory, tak se voda ochlazuje tepelným výměníkem,nebo rozdělovníkem (princip míchací baterie). Pokud má ale noční proud, bude pro tebe asi výhodnějí elektrokotel.
Má si nechat udělat tepelný audit. Abys nevyhodila peníze za kotel, kdy má třeba velké tepelné ztráty.To by ti nejdřív doporučili zateplit dům.
Lindo díky!
Já netuila, e do podlahy můe jít jen 40 stupňů. Ale snad to půjde na kotli nastavit - já tohle neřeila, tak nevím.
Radiátory mám, mám tu ústřední topení. O noční proud jsem si zaádala, jetě nevím, zda mi to na energetikách povolí. To jsem nevěděla, e se dělá tepelný audit. U jsem to manelovi nadhodila a nebyl proti, ale prý to nepůjde do podkroví, protoe je tam dřevěná podlaha. e by se to prý pálilo. Tak nevím, při 40 stupních snad ne.
Kadopádně díky, obrátíme se na firmu, a nám poradí, co bude nejlepí.
Není tady
Eri,pokud si nastaví na kotli jen 40C a ten ti ohřívá zároveń vodu na mytí pak jí bude mít málo,protoe u jí nenamíchá se studenou.
Řeí se to tím rozdělovníkem..ale to ti firma poradí.
podlahovku máme také jen dole.Nahoru plánujeme radiátory
Není tady
Já mám vodu zvlá, ale chtěli jsme to spojit. Má pravdu, to mě opět nenapadlo. To bychom se nevykoupali. No jo, já jsem člověk, co defacto vyrostl v Praze na vafkách a karmě, nějak mě tahle věci obcházejí obloukem.
Tak zase díky moc!
Není tady
já vyrostla v paneláku s ústředním topením a teplou vodou, která se ohřívá neznámo kde :-). Taky se učím za pochodu
Není tady
Kadopádně u jsi ale o hódně tříd vý ne já.
Já jsem fakt začátečník. Viz prodej uhlí a 2x vylitý bazén
Take Ti díky za vechno, asi do toho topení půjdem.
Není tady
2x vylitý bazén, co to je?
S bazénem si taky nevím rady..Koupili jsme nadzemní 3 x 0,75cm.
14 dní byla voda v pohodě, teď je jak rybníček Brčálník.
Není tady
Lindo, já si Tě vezmu domů jako pohlazení po dui, jo?
Já si ze veho dělám tragédii. Ten druhej bazén jsem u obrečela, jaký jsem střevo.
Snad se zaučím.
Není tady
jak se ti vylil bazén a jak velký a co to uhlí? .-)
Není tady
On se nevylil, my ho museli vylít. Pěkně kyblíkama. 5 kubíků. U dvakrát. Nejdřív jsme patně " zařízli " zahradu- máme ji malinko do kopce, take jsme srovnávali terén. Evidentně málo, protoe se nám bazén po naputění stěhoval k sousedům pod námi. Moc astní z toho nebyli, tak jsme zalili zahradu a kopali dál. Podruhé nám zezelenal, tak jsme na radu známého pouili modrou skalici a voda zmodrala. Pak zbělela, zeedla, nakonec skoro zčernala. Take jsme znovu rotovali s kýblíkama, tentokrát jsme zalévali pozemek, co k ničemu nevyuíváme. Udělali jsme z něj skládku nebezpečného odpadu. Nakonec jsem pro pobavení sousedů bazén vytřela mopem.
No a uhlí? Stěhovali jsme se v srpnu, zkuennost ádná, tady kromě plynového kotle i kotel na TP, tak jsme si opět nechali poradit a zakoupili 100 metráků uhlí. Prý je to daleko levnějí. Kotel na TP po týdnu řachnul, čoudilo to vade, plameny a z komína, vibrovalo a řvalo topení v celém baráku, protoe při tom odelo i čerpadlo........ manel v práci, já tady mimino a 4 letého kluka a vybírala jsem hořící uhlí z kotle a nosila do ohnitě venku, protoe mi z trubky od kotle stříkala ventilem vařící voda. Byla jsem na mrtvici, take se od té doby topilo plynem. A uhlí jsem měla plnou stodolu. Teprve ( ! ) minulý čtvrtek si ho odvezl pán ze vsi. Dali jsme ho skoro za polovinu. Sme uetřili.
No, nejsem expert?
Taky jsme koupili kultivátor. Vůbec jsme nevěděli, jak to funguje, take nejdřív manel přejel políčko i s kolečkama. Pak si v návodu přečetl, e kolečka musí na práci pryč, tak je sundal, ale stále jsme jetě nepochopili, e se kultivátor taky musí tak trochu zahrabat. Take manel s vítězoslavným úsměvem přes hodinu apal kultivátorem po zahradě a já byla astná, jakýho mám doma ikulu. Ale druhý den nám tchán předvedl, jak se to dělá, tak u víme, jak na to.
A takovýhle věcí bylo...... mohla bych napsat román.
Není tady
tak to je výborný,hotovej kozlík ikula. :-) Nás moná čeká vylití bazénu taky.
Proč jste nenacucli hadici a vodu pomalu nevypustili?
Toho kotle bych se taky bála.Kotel na pevná paliva tu bývalí majitelé měli, při rekonstrukci jsme ho odpojili a teď stojí na dvoře.
Není tady
Protoe máme bazén bohuel blízko sousedovic zahrady. A od bazénu je to z kopečka. To ví, e to bylo první, co jsme udělali. Jene za chvíli měli sousedi ze slepic kachny Natěstí jsou to bezva lidi, take pohoda.
Není tady
Jeii holky, todleto mě taky vechno čeká????? Natěstí máme na pozemku dva bývalé chovné rybníčky (teď vyputěné), tak z jednoho bude později přírodní, koupací jezírko. S bazénem bych si asi taky neporadila....Ale Eri-za pár let se tomu budete s manelem smát, to prostě patří k tomu.
Není tady
Eri napsal(a):
Kadopádně u jsi ale o hódně tříd vý ne já.
Já jsem fakt začátečník. Viz prodej uhlí a 2x vylitý bazén
Take Ti díky za vechno, asi do toho topení půjdem.
Tak tomuhle rozumím,koupili jsme bazén,asi ten co má lindaB.Taky se stěhoval k
sousedům.Je to téměř rovina-ani by člověk neřekl,co?Máme straně malý pozemek,tak jsme nechtěli kopat,bazén koupila kamarádka.
Koupili jsme mení,trochu padá,take stejně kopat budem!
Ale co je horí,pořád se kazí voda.Pravda je,e dávám jen savo.
Není tady
Eri napsal(a):
Protoe máme bazén bohuel blízko sousedovic zahrady. A od bazénu je to z kopečka. To ví, e to bylo první, co jsme udělali. Jene za chvíli měli sousedi ze slepic kachny
Natěstí jsou to bezva lidi, take pohoda.
aspon se doma nenudíte
My máme rajčata v květníkách a jak byl ten vítr, tak zase pořád padaly na zem. Tak je ten můj přitlouk k zemi je pyný, e u nepadají, ale jsou pořád suchý, protoe voda vyteče tou dírou ven
a ta voda v bazénu nám taky nakonec zčernala
ale to se musí vychytat hlavně je potřeba pořádná filtrace.
Upravil(a) Meridiana (11. 7. 2007 11:05)
Není tady
u toho bazénu je jen kartuová filtrace.Je to takový ten laciný z Baumaxu za necelé 2 tis.Voda by byla v pohodě, dávala jsem tam vločkovač a nějaký sajrajt na řasy, ale jak teď prelo, filtraci jsem vypnula, by se nedostala voda do elektriky a to byla chyba. Bazén máme také jen postavený na trávě a nějaké fólii, ale nepadá
Není tady
Ahoj,
podlahové vytápění můu doporučit, lze i do částí bytu (ptala ses u i jinde tuím), take není nutná instalace do celého baráku/bytu.
Není tady
Mám zkuenost s podlahovým vytápěním v koupelně - super!
Ale neumím si nějak představit, mít kvůli podlahovému topení vude dlabu, taky si myslím, e v měsících kdy se netopí je dlaba straně studená. Reálně i tak nějak psychicky, řekla bych...
Já mám zatím kromě té koupelny po celém bytě korek a ten mi vyhovuje maximálně - je na dotek pořád teplý, neměla jsem obavy, kdy byly děti malé a seděly neustále na zemi.
Nemáte někdo zkuenost - můe být podlahové vytápění pod korkem? O tom jsem nikde zatím neslyela...
Plánujeme podlahovku v celém RD. Původně jsme ji chtěli jen v přízemí + koupelny a nahoře radiátory, ale pak nás kamarád, který takto podlahovku má, přesvědčil dát ji do celého baráku. Tvrdil, e dnes lituje, e ji do patra nedal...e kdy příjde k dětem do pokojíků, má tam vdy pocit větí zimy a jakési "nepohody" ne dole. Nechali jsme se nacenit 2 varianty topení...1.radiátory vude, 2.podlahovka vude. Druhá varianta s podlahovkou vychází tak o 20-30 % drá, co nám nepřilo a tak závratné. Pořizovací náklady jsou vyí, ale to se zase vrátí na spotřebě...netopí se tolik jako do radiatorů.
Ad. podlahová krytina...rozhodli jsme se, e do obýváku, kuchyně, koupelen a chodeb dáme dlabu, do lonic a pracoven plovoučku, do děcáků lino. Nejsem odpůrce plovoučky. V bytě máme plovoučku velmi kvalitní, má dezén dřeva, není hladká, nekloue, neodírá se, není pokrábaná ani po 10 letech, ádný problém...take hodně záleí na výběru konkrétního výrobku. Lino je pro mě prostě jenom guma. Lino, i se sebelepí nápodobou dřeva, jde na dobře osvětlených místech hned poznat, take třeba do obýváku bych ho osobně nevolila, ale v dětských pokojích o něm uvauji pro snadnou údrbu a měkkost.
Není tady
Dobrý den.
Podlahové krytiny nad podlahovku.
Korek - ne
lino, lamino - ano za splnění určitých podmínek
dlaba - ano
doplněno- dřevo masiv lze, nesmí překročit tl. 1,6 mm a pod topením musí být kvalitní tep.izolace
osobně to nedoporučuji, dřevo masiv bych nahradil kvalitní plovoucí podlahou pro polahové vytápění
Upravil(a) tzvonicek (17. 5. 2010 10:00)
Není tady
Dobrý den, koukám tu na diskusi o podlahovém topení. Povídáte tu o podlahách plovoucích o dlabě či linu, ale niko tu nezmínil podlahu dřevěnou. Máte s tím někdo zkuenosti? Chtěla bych to do obýváku, ale zároveň bych chtěla podlahovku. nějak se mi neche mít v obýváku radiátory. jinak na chodbách asi bude dlaba a v patře lino. myslím, e je to celkem příjemné a docela dost to vydrí . Nahoře bude vytápění radiátory, slyela jsem, e s podlavovým topením se patně spí a to já spím u takle blbě
Není tady
Banka napsal(a):
Dobrý den, koukám tu na diskusi o podlahovém topení. Povídáte tu o podlahách plovoucích o dlabě či linu, ale niko tu nezmínil podlahu dřevěnou. Máte s tím někdo zkuenosti? Chtěla bych to do obýváku, ale zároveň bych chtěla podlahovku. nějak se mi neche mít v obýváku radiátory. jinak na chodbách asi bude dlaba a v patře lino. myslím, e je to celkem příjemné a docela dost to vydrí
. Nahoře bude vytápění radiátory, slyela jsem, e s podlavovým topením se patně spí a to já spím u takle blbě
samozřejmě, e to lze, ale dřevo má malou tepelnou vodivost, take efektivnost řeení není taková, jako u dlaby.A také je třeba si uvědomit, e dřevo bude víc pracovat, take budou vznikat spáry.
Tlouka prken by měla být do 15mm. U silnějích by docházelo k tepelným ztrátám.
Není tady
Podlahové topení máme skoro 2 roky v domě z roku cca 1450 - take víc jak metrové kamenné zdi a 100% spokojení. Akorát pozor na firmu, topenáři to udělali dobře, ale ti co nám vylévali anhydrit vytrhali některé dilatační lity, take nám na přechodu mezi místnostmi praskly dvě dladice. Podlahu mám z části dlabu (chodba, kuchyň, koupelna), z části plovoucí laminátovou podlahu (vhodné jsou téměř vechny, akorát se dává speciální dírkovaný miralon). Na údrbu super. Docela to etří náklady za energii, protoe topí na míň stupňů ne u klasických radiátorů, protoe tím jak jde teplo od země má pocit, e ti je teplo. Máme elektrokotel, u kotle na TP musí pořídit navíc akumulační nádr, jinak si to nějak prý nerozumí (prostě do podlahovky se topí na stupně a ne jako smyslu zbavená - to topí tchán do radiátorů :-). To budeme dělat teď na podzim. Určitě bych si do domu nedala u nic jiného:D
Není tady