6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte někdo (v RD) podlahové topení? A jak jste s ním spokojeni? Budu ráda i za názory těch, kteří ho nemají.
Není tady
Ahoj Káčo, kamarád si ho pořídil u před mnoha lety a nadmíru spokojenost.Vyleze z vany, stoupne na teplou podlahu.Vypadne proud a topení hřeje jetě mnoho hodin.Jen měli problém, kdy přili s prckem na středisko, tak se při pohledu na radiátor ptal, co to je :-)Pohledy pacientů byly dost udivující.
Není tady
Káča napsal(a):
Máte někdo (v RD) podlahové topení? A jak jste s ním spokojeni? Budu ráda i za názory těch, kteří ho nemají.
Kvalitně udělané je pecka !!! Nekvalitně ...... tragédie ...... tak asi tak
Není tady
ahoj Káčo,neptala ses na podlahové topení u před časem?Mám za to,e jsme si psaly maily.
My ho máme v obýváku,kuchyni a koupelně a naprostá spokojenost.Máme tedy i radiátory,ale ten v obýváku zapínám jen, kdy si chci nahřát záda.
S podlahovkou můe topit na míň,protoe je důleité teplo na nohy.Nevíří tolik prach. Děti sedí při sledování telky na zemi.Mrzí nás,e jsme ji nedali i na předsíň.
V koupelně máme elektrické a jinak teplovodní.Teplovodní je lepí,ale je třeba ho dát pod beton.Elektrické se dává rovnou pod dlabu.Dělali jsme komplet. rekonstrukci domu,tak to lo.
Tak e pokud máte novostavbu,nebo plánujete komplet rekonstrukci podlah tak doporučuji.
Není tady
Děkuji za odpovědi. lindo, je moné, e jsme si u psaly, sháním informace, kde se dá. Budeme mít novostavbu a manel mi řekl, e si mám pořádně rozmyslet, co chci. Mám věčně studené nohy, tak by mi vyhovovala podlahovka (teplovodní), i kvůli malé. Ale mám strach, e to nevytopí... Chtěli bychom to do celého baráku (bungalov), v koupelně,WC, kuchyni a chodbě budoe dlaba, jinak zbytek (obývák, dětský, lonice a pracovna)plovoucí podlaha. Musím podotknout, e v obýváku bude krb a manel tvrdí, e to musí na vytopení stačit. No nevím...
Není tady
firma která to bude pokládat ti spočítá,kolik kabelu je třeba poloit,aby se daná místnost vytopila.V obýváku máme jetě krbová kamna,dohromady s kuchyní je to prostor 40m2.Zkouela jsem, e to vytopím během 1-2h na 27C. Co je a dost.A to obvodové zdi jsou původní, dnes se staví jinak.
tady ti posílám odkaz na článek
http://www.cech-podlaharu.org/index.php … newsID=109
Není tady
Káča napsal(a):
Děkuji za odpovědi. lindo, je moné, e jsme si u psaly, sháním informace, kde se dá. Budeme mít novostavbu a manel mi řekl, e si mám pořádně rozmyslet, co chci. Mám věčně studené nohy, tak by mi vyhovovala podlahovka (teplovodní), i kvůli malé. Ale mám strach, e to nevytopí... Chtěli bychom to do celého baráku (bungalov), v koupelně,WC, kuchyni a chodbě budoe dlaba, jinak zbytek (obývák, dětský, lonice a pracovna)plovoucí podlaha. Musím podotknout, e v obýváku bude krb a manel tvrdí, e to musí na vytopení stačit. No nevím...
Káčo, my ho máme vude a jsme s ním straně moc spokojení . V obýváku máme i krb a kdy začnete topit v krbu, tak vám zapne termostat a topení se vypne, ale i tak to vlaí dál. Malej se pořád válí na zemi a nestudí to tak. Jo jinak máme plovoucí podl. a dlabu. Běte určitě do toho, jen opravdu dobrou firmu!!!!
Není tady
Při rekonstrukci RD jsme zvolili vude dlabu. Ve jsem změřila, obědnali jsme podlahové rohoe a před pokládáním dlaky jsme je poloili tam, kde jsou potřeba.Vytámění je elektrické a kadá místnost má svůj jistič. Zapnu co je potřeba a neměnila bych.Plynový kotel zapínám jen při mrazech. Přítě bych zvolila stejně a doporučuji kadému
Není tady
Trapná to otázka, ale vyplatí se to? Rozhodně s ním počítám do koupelen, ale nepřemýlela jsem o celém bytě. Meridiana mě nahlodala. Vyjde toto vytápění drá, levněji, nebo nastejno?
A jakou má trvanlivost? Děkuju moc.
Není tady
i teplovodní topení se dá v jednotlivých místnostech regulovat.
Myslím, e se podlahovka určitě vyplatí.Pořizovací cena je sice vyí,ale zase uspoří na vytápění, protoe topí méně.
Není tady
Tak jo-jdem určitě do toho. Jen mi známý říkal, e pokud chceme podlahové topení, tak určitě vude dát dlabu. To se mi teda nechce, nedokáu si představit dlabu třeba v obýváku, lonici a dětském pokojíčku, nehledě na to, e kdy se netopí, tak to studí na nohy. Četla jsem, e jsou speciální plovoucí podlahy, určené na podlahové topení.
Není tady
Díky Lindo. Tak jsem teď na rozpacích. U jsme si zaádali o nový tarif na energetikách, tak ho zas půjdu zruit Kadopádně díky, je to jedna z variant a celkem boduje. Mám malé děti, co si hrají nejraději na zemi. Z tohoto důvodu mi to přijde dost fajn.
Není tady
Káčo, dlabu můu jedině doporučit, je to nejlepí podlahová krytina na údrbu. Mně se studená nezdá, ráda po ní chodím i naboso a kdy bude mít podlahové topení, tak v zimě je to velmi příjemné a úpo*né. Plovoučku u bych si v ivotě nedala, máme ji v lonici a děcáku a je na ní vechno vidět, dokonce i stopy od vody, kdy málo vydímám hadr. Nai známí teď přes léto mění plovoučku v celém spodním patře domu za dlabu, kamarádka u byla hotová z toho, e musela kadý den ( někdy i dvakrát, protoe je blázen ) vytírat, protoe byl vidět kadý psí chlup.
Jo a dokonce jsem někde četla, e se u vyrábí dlaba, která má nějakou povrchovou úpravu aby nestudila.
Upravil(a) lueta (6. 7. 2007 12:35)
Není tady
já mám také vude dlabu, akorát v lonici mám plovoučku,ale tam zase nemám podlahovku.
Dlaba je na podlah. topení ideální, protoe má nejlepí tepelnou vodivost a také se nejlépe udruje.
Není tady
lueto, tak ta dlaba s povrchovou úpravou by mě zajímala. U jsem taky někde slyela o tzv. ,,teplé" dlabě.
Není tady
Eri.. Koupili jsme elektrický koberec, je na míru jak jsem zadala. Máme místnosti asi 5 na 5m. a dá se říci, e je topení po celé místnosti. Nemůe být nikde pod nábytkem. Jeden koberec přiel asi na 3 tis. tedy není to drahé. Vytápíme s tím celé přízemí. Je teplo od nohou a teplota je po celé místnosti stejná. Pokud je dost teplo, vypínám to. Dlaba je nahřátá a vydrí. Máme mrnata, hrají si na zemi a jsou v teple . Dětičky jsou v teple a nemusí dýchat prach ze země.Podlaha se setře je hned suchá a tak nemusím děti hlídat, aby neumazali koberec :-) I kdy byla lonská zima teplá.plynem bych protopila určitě o třetinu víc. Předělávali jsem rd a moc jsem o podlahách přemýlela. Nechtěla jsem koberce a tak nakonec zvítězila dlaba.Topení máme jeden rok a jsem ráda, e jsem ho zvolila. Přeji Ti dobrou volbu pa pa
Není tady
Meridiano, jsi zlatá. Já nejdřív chtěla vude plovačku, ale pes na tom klape a je na ní vidět kadý flíček. Dlaba by byla fajn, a kdyby jetě hřála, bylo by to dokonalé. Abych byla upřímná, myslela jsem, e je to draí.
Není tady
Vy mi teda ale dáváte! Napřed jsem nevěděla, jestli podlahové topení zvolit. Po rozhodnutí, e ano, nastalo dilema, jestli teda v celém baráku dlabu. Mám z toho hlavu, jako balon, je mi jasné, e nejlepí volba dlaba je, ale v dobu, kdy se netopí (jaro-začátek podzimu)musí být dlaba nepříjemná-studená, navíc kdy bude malá sedět na zemi (z toho mám největí strach). Neříkejte mi, e mírně topíte i přes tuto dobu. Navíc mám strach, aby nae hyperaktivní dcera (4)při lítání, nespadla (neuklouzla)a neublíila si. Je dlaba bezpečná?
Není tady
dlaba je určitě bezpečnějí ne plovoučka.Hlavně pokud jde třeba jen v ponokách,tak víc kloue.
Dlaba je studenějí i v létě, ale jsem zvyklá nosit pantofle, tak mi to neva.
Není tady
Mám jí v kuchyni a obýváku. Zároveň mám i klasické radiátory.Podlahovku poutíme jen jsou-li v domě lezoucí děti. Mě nedělá topení odspodu dobře.
Není tady
My máme podlahové teplovodní topení na chodbách, Wc, v zádveří a v kuchyni, moc nás mrzí, e jsme to nedali i do obýváku, je znát rozdíl, e to tam není, tam máme pouze radiátory. Podlahovka je moc příjemná, ale my máme krb, tak si toho moc neuijeme a potom je ta dlaba samozřejmě studená. Já jsem o dlabě do obýváku taky přemýlela (v tom případě bysme tam to topení určitě tenkrát dali) ale dneska jsem ráda, e ji nemáme. Teď kdy je venku takové to sychravo, tak by to bylo určitě nepříjemné, to se hodí podle mě do přímořských oblastí. Samozřejmě, e podlahové topení nejlíp propoutí teplo přes dlabu, ale to neznamená, e nemůe být pod plovoučkou nebo linem.
My máme lino (prkna se suky atd.) a nemůeme si ho vynachválit. Není na tom nic moc vidět a určitě to je teplejí ne plovoučka. Kdo má plovoučku - nadává. Kdo má lino je spokojený. Takle to je zatím aspoň v naem okolí. Plovoučku máme jen v lonici, natěstí takovou moratou take to taky docela jde, ale je o hodně studenějí ne to lino.
U podlahovky déle trvá ne začne být "teplo" ale kdy se to ohřeje, tak to docela dlouho tu teplou podlahu drí a je to móóc příjemné.
Ná topenář důkladně zateplil barák a dal vude podlahovku (má vude teda dlabu kromě myslím lonice) těil se jak se mu krásně ohřejou noky, ale tvrdil, e se mu tam krásně drí teplo, tudí mu kotel spíná málo take podlaha nic moc. Nevím jak dneska, tohle u nám říkal tenkrát, to tam byli první rok.
Já bych to asi nějak nakombinovala, aspoň v obýváku, kde to teplo čekáme nejdřív. Podlahovka není zrovna nejlevnějí záleitost, ale není to podle mě vůbec patná investice.
Upravil(a) hanina (9. 7. 2007 8:23)
Není tady
Ahoj Kači!!
Jednoznačně neváhej a dejte si kde to je jen moné podlahové vytápění. my dělali rekonstrukci, take od betonu po strop od znova, podlahové jsme dávali teplovodní, je podstatně levnějí ne elektrické. Máme ho v kuchyni, v koupelně a zbytek na chodbě - tam vude je dlaba. Do obýváku jsme dali částečně plovoucí podlahu a částečně kolem krbu, kde se také hodněpřechází z chodby přes obývák do kuchyně (máme je spojené) tak dlabu. Je to neuvěřitelný ok, kdy jdu na boso z lonice přes teplou dlabu v chodbě řes tu ledárnu v obýváku do teplé kuchyně. Lituju toho, e jsem doobýváku nedala také podlahové, na to dlabu a bylo by to stokrát lepí. Plovoučka je hlučná, íleně kloue a je pokrábaná od hraček od malé. Přítě a budeme měnit v obýváku krytinu, tak měníme za lyno, plovoučku u nechci ani vidět. Nahoru budemetaké dávatlino, prostě plovoučku u ani za darmo. Vypadá to pěkně, ale.... Dneska je velký výběr lyn, a halvně jsou i hrubí, krásně měkké. Na plovoučku ti něco spadne a modlí se, aby tam nebyla dírka nebo se neutípla hrana.
Ale určitě vude podlahové vytápění. Kdy je teĎ takové sychravo, tak poutíme teplo jen do podlahy, a krásně se místnost prohřeje, tato zima co byla, tak jsme také hodně topili dolů a v některých pokojích i topení, v kuchyni máme topení na nic, tam stačí pouze podlahové. Je to obrovská úspora
Upravil(a) Kamčitka (9. 7. 2007 15:35)
Není tady
No jo holky, to lino mně vůbec nenapadlo! Je fkt, e dnes u jsou nádherná lina-výběr a taky budou u kvalitní. Kámoka má lino (dřevo se sukama) na chodbě a WC v paneláku a já původně myslela, e je to plovoučka. Kadopádně to bude měkčí a teplejí, ne plovoučka.
Hele Kamčitko, Ty mně s tou Kačkou tak ,,provokuje", to je tak nádherný dítě...
Není tady
teplovodní x elektrické
U elektrického bych chápala, e je prostě termostat nebo něco a tím si to reguluju, topí to elektřinou samo. U teplovodního je potřeba kotel? Mám toti nový plynový a letos chci kupovat jetě elektrický, tak jestli kupovat, ne.
Díky.
Není tady
ano,u teplovodního je potřeba kotel.Teď to konzultuju s manelem a říká, e úpo*nějí je plyn, ale zase do podlahy nemůe jít teplejí voda ne 40C. Kotel nám ji ohřívá na 70C, take je potřeba ji ochladit.Prý ji chladíme v radiátorech.Pokud bys neměla radiátory, tak se voda ochlazuje tepelným výměníkem,nebo rozdělovníkem (princip míchací baterie). Pokud má ale noční proud, bude pro tebe asi výhodnějí elektrokotel.
Má si nechat udělat tepelný audit. Abys nevyhodila peníze za kotel, kdy má třeba velké tepelné ztráty.To by ti nejdřív doporučili zateplit dům.
Není tady