Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 3. 7. 2007 10:22

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Podlahové topení-názory...

Máte někdo (v RD) podlahové topení? A jak jste s ním spokojeni? Budu ráda i za názory těch, kteří ho nemají.

Není tady

#2 3. 7. 2007 10:27

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Re: Podlahové topení-názory...

Ahoj Káčo, kamarád si ho pořídil už před mnoha lety a nadmíru spokojenost.Vylezeš z vany, stoupneš na teplou podlahu.Vypadne proud a topení hřeje ještě mnoho hodin.Jen měli problém, když přišli s prckem na středisko, tak se při pohledu na radiátor ptal, co to je :-)Pohledy pacientů byly dost udivující.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#3 3. 7. 2007 12:36

BB
♥♥♥♥♥♥-

Káča napsal(a):

Máte někdo (v RD) podlahové topení? A jak jste s ním spokojeni? Budu ráda i za názory těch, kteří ho nemají.

Kvalitně udělané je pecka !!! Nekvalitně ...... tragédie  ......    tak asi tak   vissla

BB

Není tady

#4 3. 7. 2007 13:48

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

ahoj Káčo,neptala ses na podlahové topení už před časem?Mám za to,že jsme si psaly maily.
My ho máme v obýváku,kuchyni  a koupelně a naprostá spokojenost.Máme tedy i radiátory,ale ten v obýváku zapínám jen, když si chci nahřát záda.
S podlahovkou můžeš topit na míň,protože je důležité teplo na nohy.Nevíří tolik prach. Děti sedí při sledování telky na zemi.Mrzí nás,že jsme ji nedali i na předsíň.
V koupelně máme elektrické a jinak teplovodní.Teplovodní je lepší,ale je třeba ho dát pod beton.Elektrické se dává rovnou pod dlažbu.Dělali jsme komplet. rekonstrukci domu,tak to šlo.
Tak že pokud máte novostavbu,nebo plánujete komplet rekonstrukci podlah tak doporučuji.

Není tady

#5 3. 7. 2007 15:27

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Děkuji za odpovědi.  lindo, je možné, že jsme si už psaly, sháním informace, kde se dá. Budeme mít novostavbu a manžel mi řekl, že si mám pořádně rozmyslet, co chci. Mám věčně studené nohy, tak by mi vyhovovala podlahovka (teplovodní), i kvůli malé. Ale mám strach, že to nevytopí... Chtěli bychom to do celého baráku (bungalov), v koupelně,WC, kuchyni a chodbě budoe dlažba, jinak zbytek (obývák, dětský, ložnice a pracovna)plovoucí podlaha. Musím podotknout, že v obýváku bude krb a manžel tvrdí, že to musí na vytopení stačit. No nevím...

Není tady

#6 3. 7. 2007 16:18

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

firma která to bude pokládat ti spočítá,kolik kabelu je třeba položit,aby se daná místnost vytopila.V obýváku máme ještě krbová kamna,dohromady s kuchyní je to prostor 40m2.Zkoušela jsem, že to vytopím během 1-2h na 27C. Což je až dost.A to obvodové zdi jsou původní, dnes se staví jinak.
tady ti posílám odkaz na článek
http://www.cech-podlaharu.org/index.php … newsID=109

Není tady

#7 3. 7. 2007 20:43

Jitulda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice

Káča napsal(a):

Děkuji za odpovědi.  lindo, je možné, že jsme si už psaly, sháním informace, kde se dá. Budeme mít novostavbu a manžel mi řekl, že si mám pořádně rozmyslet, co chci. Mám věčně studené nohy, tak by mi vyhovovala podlahovka (teplovodní), i kvůli malé. Ale mám strach, že to nevytopí... Chtěli bychom to do celého baráku (bungalov), v koupelně,WC, kuchyni a chodbě budoe dlažba, jinak zbytek (obývák, dětský, ložnice a pracovna)plovoucí podlaha. Musím podotknout, že v obýváku bude krb a manžel tvrdí, že to musí na vytopení stačit. No nevím...

Káčo, my ho máme všude a jsme s ním strašně moc spokojení tummenupp. V obýváku máme i krb a když začnete topit v krbu, tak vám zapne termostat a topení se vypne, ale i tak to vlaží dál. Malej se pořád válí na zemi a nestudí to tak. Jo jinak máme plovoucí podl. a dlažbu. Běžte určitě do toho, jen opravdu dobrou firmu!!!! supermario

http://lilypie.com/pic/2010/02/24/Dcew.jpghttp://lb3m.lilypie.com/BLK5p1.png http://lilypie.com/pic/2010/02/24/X92f.jpghttp://lbym.lilypie.com/BdfHp1.png

Není tady

#8 4. 7. 2007 10:49

Meridiana
♥♥-----
Místo: Slaný

Při rekonstrukci RD jsme zvolili všude dlažbu. Vše jsem změřila, obědnali jsme podlahové rohože a před pokládáním dlažky jsme je položili tam, kde jsou potřeba.Vytámění je elektrické a každá místnost má svůj jistič. Zapnu co je potřeba a neměnila bych.Plynový kotel zapínám jen při mrazech. Příště bych zvolila stejně a doporučuji každému big_smile

Není tady

#9 5. 7. 2007 22:51

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Trapná to otázka, ale vyplatí se to? Rozhodně s ním počítám do koupelen, ale nepřemýšlela jsem o celém bytě. Meridiana mě nahlodala. Vyjde toto vytápění dráž, levněji, nebo nastejno?
A jakou má trvanlivost? Děkuju moc. gloria

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#10 6. 7. 2007 10:52

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

i teplovodní topení se dá v jednotlivých místnostech regulovat.
Myslím, že se podlahovka určitě vyplatí.Pořizovací cena je sice vyšší,ale zase uspoříš na vytápění, protože topíš méně.

Není tady

#11 6. 7. 2007 11:15

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Tak jo-jdem určitě do toho. Jen mi známý říkal, že pokud chceme podlahové topení, tak určitě všude dát dlažbu. To se mi teda nechce, nedokážu si představit dlažbu třeba v obýváku, ložnici a dětském pokojíčku, nehledě na to, že když se netopí, tak to studí na nohy. Četla jsem, že jsou speciální plovoucí podlahy, určené na podlahové topení.

Není tady

#12 6. 7. 2007 11:19

Eri
♥♥♥♥♥♥-

Díky Lindo. Tak jsem teď na rozpacích. Už jsme si zažádali o nový tarif na energetikách, tak ho zas půjdu zrušit roll Každopádně díky, je to jedna z variant a celkem boduje. Mám malé děti, co si hrají nejraději na zemi. Z tohoto důvodu mi to přijde dost fajn.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#13 6. 7. 2007 12:34

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Káčo, dlažbu můžu jedině doporučit, je to nejlepší podlahová krytina na údržbu. Mně se studená nezdá, ráda po ní chodím i naboso a když budeš mít podlahové topení, tak v zimě je to velmi příjemné a úpo*né. Plovoučku už bych si v životě nedala, máme ji v ložnici a děcáku a je na ní všechno vidět, dokonce i stopy od vody, když málo vyždímám hadr. Naši známí teď přes léto mění plovoučku v celém spodním patře domu za dlažbu, kamarádka už byla hotová z toho, že musela každý den ( někdy i dvakrát, protože je blázen dumbom ) vytírat, protože byl vidět každý psí chlup.

Jo a dokonce jsem někde četla, že se už vyrábí dlažba, která má nějakou povrchovou úpravu aby nestudila.

Upravil(a) lueta (6. 7. 2007 12:35)

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#14 6. 7. 2007 15:49

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

já mám také všude dlažbu, akorát v ložnici mám plovoučku,ale tam zase nemám podlahovku.
Dlažba je na podlah. topení ideální, protože má nejlepší tepelnou vodivost a také se nejlépe udržuje.

Není tady

#15 6. 7. 2007 18:24

Káča
♥♥♥♥♥♥-

lueto, tak ta dlažba s povrchovou úpravou by mě zajímala. Už jsem taky někde slyšela o tzv. ,,teplé" dlažbě.

Není tady

#16 6. 7. 2007 20:06

Meridiana
♥♥-----
Místo: Slaný

Eri.. Koupili jsme elektrický koberec, je na míru jak jsem zadala. Máme místnosti  asi  5 na 5m.  a dá se říci, že je topení po celé místnosti. Nemůže být nikde pod nábytkem. Jeden koberec přišel asi na 3 tis. tedy není to drahé. Vytápíme s tím celé přízemí. Je teplo od nohou a teplota je po celé místnosti stejná. Pokud je dost teplo, vypínám to. Dlažba je nahřátá a vydrží. Máme mrnata, hrají si na zemi a jsou v teple . Dětičky jsou v teple a nemusí dýchat prach ze země.Podlaha se setře je hned suchá a tak nemusím děti hlídat, aby neumazali koberec :-) I když byla lonská zima teplá.plynem bych protopila určitě o třetinu  víc. Předělávali jsem rd a moc jsem o podlahách přemýšlela. Nechtěla jsem koberce a tak nakonec zvítězila dlažba.Topení máme jeden rok a jsem ráda, že jsem ho zvolila. Přeji Ti dobrou volbu pa pa

Není tady

#17 6. 7. 2007 22:59

Eri
♥♥♥♥♥♥-

Meridiano, jsi zlatá. Já nejdřív chtěla všude plovačku, ale pes na tom klape a je na ní vidět každý flíček. Dlažba by byla fajn, a kdyby ještě hřála, bylo by to dokonalé. Abych byla upřímná, myslela jsem, že je to dražší.

Není tady

#18 7. 7. 2007 11:12

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Vy mi teda ale dáváte! Napřed jsem nevěděla, jestli podlahové topení zvolit. Po rozhodnutí, že ano, nastalo dilema, jestli teda v celém baráku dlažbu. Mám z toho hlavu, jako balon, je mi jasné, že nejlepší volba dlažba je, ale v dobu, kdy se netopí (jaro-začátek podzimu)musí být dlažba nepříjemná-studená, navíc když bude malá sedět na zemi (z toho mám největší strach). Neříkejte mi, že mírně topíte i přes tuto dobu. Navíc mám strach, aby naše hyperaktivní dcera (4)při lítání, nespadla (neuklouzla)a neublížila si. Je dlažba bezpečná?

Není tady

#19 7. 7. 2007 15:10

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

dlažba je určitě bezpečnější než plovoučka.Hlavně pokud jdeš třeba jen v ponožkách,tak víc klouže.
Dlažba je studenější  i v létě, ale jsem zvyklá nosit pantofle, tak mi to neva.

Není tady

#20 8. 7. 2007 8:37

Hannah
♥♥♥♥♥--

Mám jí v kuchyni a obýváku. Zároveň mám i klasické radiátory.Podlahovku pouštíme jen jsou-li v domě lezoucí děti. Mě nedělá topení odspodu dobře.

Není tady

#21 9. 7. 2007 8:20

hanina
♥♥♥♥♥♥♥

My máme podlahové teplovodní topení na chodbách, Wc, v zádveří a v kuchyni, moc nás mrzí, že jsme to nedali i do obýváku, je znát rozdíl, že to tam není, tam máme pouze radiátory. Podlahovka je moc příjemná, ale my máme krb, tak si toho moc neužijeme a potom je ta dlažba samozřejmě studená. Já jsem o dlažbě do obýváku taky přemýšlela (v tom případě bysme tam to topení určitě tenkrát dali) ale dneska jsem ráda, že ji nemáme. Teď když je venku takové to sychravo, tak by to bylo určitě nepříjemné, to se hodí podle mě do přímořských oblastí. Samozřejmě, že podlahové topení nejlíp propouští teplo přes dlažbu, ale to neznamená, že nemůže být pod plovoučkou nebo linem.
My máme lino (prkna se suky atd.) a nemůžeme si ho vynachválit. Není na tom nic moc vidět a určitě to je teplejší než plovoučka. Kdo má plovoučku - nadává. Kdo má lino je spokojený. Takle to je zatím aspoň v našem okolí. Plovoučku máme jen v ložnici, naštěstí takovou moratou takže to taky docela jde, ale je o hodně studenější než to lino.
U podlahovky déle trvá než začne být "teplo" ale když se to ohřeje, tak to docela dlouho tu teplou podlahu drží a je to móóc příjemné.
Nᚠtopenář důkladně zateplil barák a dal všude podlahovku (má všude teda dlažbu kromě myslím ložnice) těšil se jak se mu krásně ohřejou nožky, ale tvrdil, že se mu tam krásně drží teplo, tudíž mu kotel spíná málo takže podlaha nic moc. Nevím jak dneska, tohle už nám říkal tenkrát, to tam byli první rok.
Já bych to asi nějak nakombinovala, aspoň v obýváku, kde to teplo čekáme nejdřív. Podlahovka není zrovna nejlevnější záležitost, ale není to podle mě vůbec špatná investice.

Upravil(a) hanina (9. 7. 2007 8:23)

Není tady

#22 9. 7. 2007 15:34

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM

Ahoj Kači!!
Jednoznačně neváhej a dejte si kde to je jen možné podlahové vytápění. my dělali rekonstrukci, takže od betonu po strop od znova, podlahové jsme dávali teplovodní, je podstatně levnější než elektrické. Máme ho v kuchyni, v koupelně a zbytek na chodbě - tam všude je dlažba. Do obýváku jsme dali částečně plovoucí podlahu a částečně kolem krbu, kde se také hodněpřechází z chodby přes obývák do kuchyně (máme je spojené) tak dlažbu. Je to neuvěřitelný šok, když jdu na boso z ložnice přes teplou dlažbu v chodbě řes tu ledárnu v obýváku do teplé kuchyně. Lituju toho, že jsem doobýváku nedala také podlahové, na to dlažbu a bylo by to stokrát lepší. Plovoučka je hlučná, šíleně klouže a je poškrábaná od hraček od malé. Příště až budeme měnit v obýváku krytinu, tak měníme  za lyno, plovoučku už nechci ani vidět. Nahoru budemetaké dávatlino, prostě plovoučku už ani za darmo. Vypadá to pěkně, ale.... Dneska je velký výběr lyn, a halvně jsou i hrubší, krásně měkké. Na plovoučku ti něco spadne a modlíš se, aby tam nebyla dírka nebo se neuštípla hrana.
Ale určitě všude podlahové vytápění. Když je teĎ takové sychravo, tak pouštíme teplo jen do podlahy, a krásně se místnost prohřeje, tato zima co byla, tak jsme také hodně topili dolů a v některých pokojích i topení, v kuchyni máme topení na nic, tam stačí pouze podlahové. Je to obrovská úspora smile smile

Upravil(a) Kamčitka (9. 7. 2007 15:35)

Není tady

#23 9. 7. 2007 18:17

Káča
♥♥♥♥♥♥-

No jo holky, to lino mně vůbec nenapadlo! Je fkt, že dnes už jsou nádherná lina-výběr a taky budou už kvalitní. Kámoška má lino (dřevo se sukama) na chodbě a WC v paneláku a já původně myslela, že je to plovoučka. Každopádně to bude měkčí a teplejší, než plovoučka.
Hele Kamčitko, Ty mně s tou Kačkou tak ,,provokuješ", to je tak nádherný dítě...

Není tady

#24 9. 7. 2007 18:25

Eri
♥♥♥♥♥♥-

teplovodní x elektrické

U elektrického bych chápala, že je prostě termostat nebo něco a tím si to reguluju, topí to elektřinou samo. U teplovodního je potřeba kotel? Mám totiž nový plynový a letos chci kupovat ještě elektrický, tak jestli kupovat, ne.
Díky.

Není tady

#25 9. 7. 2007 19:04

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

ano,u teplovodního je potřeba kotel.Teď to konzultuju s manželem a říká, že úpo*nější je plyn, ale zase do podlahy nemůže jít teplejší voda než 40C. Kotel nám ji ohřívá na 70C, takže je potřeba ji ochladit.Prý ji chladíme v radiátorech.Pokud bys neměla radiátory, tak se voda ochlazuje tepelným výměníkem,nebo rozdělovníkem (princip míchací baterie). Pokud mᚠale noční proud, bude pro tebe asi výhodnější elektrokotel.

Mᚠsi nechat udělat tepelný audit. Abys nevyhodila peníze za kotel, když mᚠtřeba velké tepelné ztráty.To by  ti nejdřív doporučili zateplit dům.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí