Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 2. 7. 2007 10:14

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 6. 2007
Příspěvky: 2090

Konec manželství

Dobrý den, před 9 měsíci jsem odešla ,po vzájemné dohodě, od manžela. Byli jsme spolu téměř 9 let. Měli jsme se rádi, rozhodně alespoň zpočátku, ale byli jsme v mnoha věcech dost rozdílní, takže jsme se vzájemně odcizili a nijak jsme to neřešili, asi jsme si mysleli, že tak to prostě bývá, já nevím.. K rozchodu mě nakonec rozhoupal fakt, že on netouží po dětech, já však ano. Odstěhovala jsem se a zařízení rozvodu jsem nechala na něm. Rozhoupal se po třičtvrtě roce, prý z ohledu ke mně, spíš bych řekla, že neměl odvahu. Teď to přišlo a já to nějak nedávám.S pocity se snažím vyrovnat, ale jde to velmi špatně. Spíše pociuji ztrátu nejbližšího člověka než manžela. On o mě celou dobu našeho manželství pečoval a staral se, dokonce i po tom, co jsem se odstěhovala. Měl problém s tím, ukazovat se se svými přítelkyněmi, aby mě nezranil. Tak to vlastně provozoval celých 9 měsíců. Až teď se začal chovat jinak, co chodí s mou bývalou kamarádkou. Ne, že by mi to nějak dával na odiv, ale například mi vyčítá, že nikoho nemám a on proto s ní nemůže volně chodit po městě..že mu to prý dělám schválně. Nemohu za to, že se zkrátka ještě necítím na nový vztah. Také mě moc mrzí, že si našel zrovna ji. Samozřejmě je v tom z části ješitnost, to je myslím přirozené, ale nemohu uvěřit, že najednou zapomněl, proč jsem se sní před lety rozešla. Byla to neuvěřitelná lhářka, aby dosáhla svého cíle, byla se svým lhaním schopna zajít opravdu daleko. Není to můj výmysl, ze stejného důvodu ji opustily i jiné kamarádky. On o tom věděl a můj názor celých 5 let, co s ní nekamarádím, sdílel. Nejvíc mě bolí, že přes tohle všechno mi dává najevo, že já jsem ta od které se dá čekat nějaká podlost a ne ona. Teď například ona rozhlašuje, že spolu plánují rodinu, pracují na miminku.. Jsou spolu asi měsíc..Vzhledem k tomu, že já celé naše manželství toužila po dítěti a manžel nechtěl, je to pro mě opravdu velice zraňující. Když jsem se ho na to zeptala, osočil mě, že jsem si to všechno vymyslela, abych dělala potíže, že ona nic takového neřekla. Ale já vím, že ano. Strašné je, jak mi absolutně nedůvěřuje. Také mi řekl, že jí závidím budoucnost s ním a případné miminko. Ona je atraktivní, a on po celá léta našeho manželství měl komplex, že už není pro žádnou ženu přitažlivý. Nejdříve tedy vystřídal několik dvacítek a teď si namluvil ji, vytahuje se před kamarády a cítí obrovskou převahu nade mnou. Nemohu uvěřit, že tak inteligentní člověk takhle podlehl své ješitnosti. Jaký mám zaujmout postoj k němu a k ní, aby se na mě přestal vytahovat a měl pocit, že není žádný vítěz a že já nejsem žádná nejistá chudinka, ale jsem v naprosté pohodě?Samozřejmě k ní cítím averzi, kamarádky rozhodně nebudeme. K němu ne. Myslím, že jsem silná, jen teď se chovám labilně. Komunikovat s ním?Pozdravit či ignorovat? Jak ho trochu usadit? Děkuji.

Není tady

 

#2 2. 7. 2007 11:22

Britana
♥♥♥♥---
Místo: Praha
Registrovaný: 18. 1. 2006
Příspěvky: 268

Re: Konec manželství

Dle vlastní zkušennosti můžu říct,že nejideálnější je,nezjišovat nic o něm./nich/,žít si vlastní život.Nevyhledávat ho,ale když se potkáte tak neignorovat.Všechno jste si řekli před rozvodem,tak teď budovat s ním jiný vztah.Jak píšeš,choval se v době odluky k tobě celkem hezky řekla bych ohleduplně.Teď je zřejmě zamilovaný,tak a mu říkᚠjakékoliv argumenty,nevěří im,tak ho nech,aby se sám přesvedčil a já si myslím,že to zas tak dlouho nebude,co prozře.Než on prozře,ty už budeš v pohodě.Teď nic nevysvětluj,všechnu pozornost obra na sebe a nasaď pohodu a úsměv. Neříkej mu,že mu přeješ pohodu,nic mu neříkej .Tvůj názor už zná,tak zažeň svoji "labilitu" a jdi dopředu.

Není tady

 

#3 2. 7. 2007 16:43

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Registrovaný: 31. 10. 2006
Příspěvky: 6474
Web

Re: Konec manželství

Naprosto souhlasím s Britanou. Doslova a do písmene...

Není tady

 

#4 2. 7. 2007 18:33

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Konec manželství

Zamilovaný chlap má klapky na očích - nevidí, neslyší, když je varován, pouští dobře mířené rady jedním uchem sem, druhým ven, a i i od svých kamarádů a přátel.
Navíc, Romano, na Tebe jako na bývalku dá až v poslední řadě, ne-li vůbec, protože i když to myslíš upřímně, Tvůj BM je zřejmě toho názoru, že mu nový vztah nepřeješ. Navíc když jeho současná přítelkyně je Tvoje bývalá kamarádka. Nemontuj se do nich a nech tomu volný průběh, protože teď Tě oba mají za tu zlou, která se je snaží pomluvama rozeštvat stolt. Tvůj BM je dospělý a svéprávný člověk a za svoje rozhodnutí, koho si vpustil do života, si musí nést důsledky sám a ten nos si musí natlouct taky sám.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#5 4. 7. 2007 10:22

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 6. 2007
Příspěvky: 2090

Re: Konec manželství

Já vím, že na něj mám přestat myslet. Ale denně o něj zavadím buď osobně nebo potkám ji nebo musím, chtě nechtě, projít kolem obchodu, kde ona pracuje nebo kolem jeho restaurace. Všichni moji přátelé do té restaurace také chodí, a i když se z ohledu ke mně o tom nijak zvl᚝ nezmiňují, vždy to tak nějak vyplyne z hovoru. Musím říct, že teď mi hodně paradoxně pomohlo, když přijela na měsíc jeho sestra s dětmi. Žije v zahraničí, takže přijíždí tak jednou za rok. Její děti mě zbožňují a já je. Chodím je navštěvovat ke tchýni, kde teď bydlí. Všichni jsou na mě moc hodní, rozhodně mě neodepsali a celou situaci dobře zvládají, dokonce i když se tam s manželem potkáme. Normálně si dáme všichni u stolu kafe, my dva si řekneme pár vět třeba o někom, o práci apod. a pak každý zvl᚝ odejdeme. Jak jsem zjistila, mně uklidňuje a dělá hrozně dobře, že není mezi námi teď žádné napětí. Z toho jsem měla strašné nervy, bylo mi totož líto, že se ke mně chová hnusně, tak jak jsem nikdy za celé manželství nezažila i když jsme byli třeba na kordy, cítila jsem, že to není on. Úplná čára mezi námi je pro mě pořád nějak nepředstavitelná. Bohužel, pořád ráda ho vidím, mám pořád pocit, že mu toho chci tolik říct, co jsem všechno za poslední dobu žažila a tak. Přesto naprosto jistě vím, že bych ho zpátky nechtěla. Mám ho nejspíš stále ráda, ale rozhodně to není láska. Taky mě pořád trápí myšlenka na ni. Představuji si, jak spolu snídají, jak jí něco vypráví a ona všechno se zájmem poslouchá a on jí ten zájem baští. Ona totiž vždy najednou měla stejné zájmy jako její partneři, milovala hudbu jako oni, všechny jejich přátéle, snad i barvy na autech..zajímala se okamžitě o všechny jejich koníčky.. Ale jen zdánlivě a hlavně do té doby, dokud to bylo nutné, aby si toho chlapa omotala okolo prstu. Dělá to dobře, chlapi to mají rádi. Já jsem v tomhle bohužel jiná, nesnažila jsem se třeba proniknout do tajů motorismu jen proto, abych uděla dojem, ani jsem se nesbližovala s člověkem, který mi neseděl jen proto, že kamarádil s manželem. Přišlo mi to falešné a nebyla bych to já. Nejsem zkrátka diplomat. Myslela jsem, že mám být ve vztahu spontánní a na to jsem dojela. Také mě hrozně trápí myšlenka, že by ona opravdu otěhotněla, a už s jeho vědomím nebo vlastním přičiněním, při vysazení antikoncepce. V tom případě mám pocit, že bych ho měla jako chránit, aby nespadl do něčeho, z čeho už není cesta ven. Vím, že je to naprostý nesmysl, ale nemůžu si pomoci. Je to se mnou těžký, co?

Není tady

 

#6 4. 7. 2007 12:20

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Konec manželství

Nejsi jeho máma, chránit dospělého muže je nejen zbytečné, ale snad i směšné. Já jsem moje postoje k bývalému, které jsem těžko snášela, vyřešila tak, že jsem si ho začala představovat jako jinou osobu, cizí...pomohlo mi to...Vždycky když mě nějak rozhodil, řekla jsem si "A vadilo by ti to tolik, kdyby totéž udělal sousedův patnáctiletý kluk? " ... nevadilo...a časem jsem se přestala zabývat tím, co dělá, s kým, co říká o mně, jak kašle na dceru... je to jeho věc, jeho život, jeho boj ... ne moje věc...

Není tady

 

#7 4. 7. 2007 17:14

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Konec manželství

Romano, ty jsi fajn holka, která dokázala ukončit svůj neplnohodnotný vztah, protože si zaslouží něco lepšího. Ne na muže, ale na sebe se podívej jinýma očima. To Ty jsi daleko výše, než on. Jen naprostý ignorant a neuvážlivec  jako asi je ten bývalý, co s ním už nemᚠnic společného, si pořídí ihned vážnou známost a s ní i třeba dítě, které s Tebou mít odmítal. A to, že Ti vyčítá, že s ní nemůže po městě, když nemᚠznámost...to vážně přehání. On se snaží na Tebe hodit veškerou vinu za konec vašeho vztahu. Není dobré nenechat původní city odeznít a vrhnout se zase do dalších. Dělá to na mě dojem, jakoby nejdřív dělal všechno proto, abyse Tě zbavil a  teď zase všechno proto, aby Ti život znepříjemnil. Vůbec se o něho nestarej, odpověz na pozdrav a to je vše. Bavit se s ním? O čem? Vypít kafe? Na to bych neměla náladu. Jenom Tě tyhle maličkosti rozhodí psychiku a jitří staré ještě nezahojené rány. Takže vyraž na výlet - sama, do obchodu, ke kadeřnici, zkrátka, žij z drobných radostí, které si sama připravíš.  Doma si třeba přestav nábytek, vymaluj, hezky ukliď, kup si na stůl kytičku a řekni si, když se na sebe podíváš...mám to ale kliku. Umím se vypořádat s tím, co přijde. Netlač události nijak násilně kupředu, tuhle fázi si rozumný člověk musí prostě prodělat, jako rekonvalescenci. A nevrtej se v tom, co bylo. Nikomu nepomůžeš a sobě uškodíš...

Není tady

 

#8 5. 7. 2007 19:22

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 6. 2007
Příspěvky: 2090

Re: Konec manželství

Tak jsem v tom zas..Asi se z toho nikdy nevymotám.Ráno mi psal manžel, že je v Německu, jestli tam něco nepotřebuji koupit. Přivezl mi tedy pudr, o který jsem mu řekla, a ještě nějaké džusy, o kterých si myslí, že by mi mohly chutnat..Byl moc milý, dokonce mi to donesl až do bytu, jsem totiž nemocná. Odpo jsem šla ke tchýni za dětmi. Všechno bylo super do té doby než jsem zjistila, že tam jsou od NÍ nějaké věci pro děti..pastelky, bloky, apod. Dorazila mě švagrová. Je tu teď pou, tak jsem se ptala, kdy bych mohla vzít děti na kolotoče. Řekla mi, že ještě neví, jaký má plán s nima brácha(můj manžel) a že pak se domluvíme. Za celých devět let nebyl manžel se synovcem a s neteří na pouti, když byla..Zřejmě je to plán té dotyčné..Tak mi to je všechno tak nějak líto. Jak postupem času nekompromisně zaujímá moje místo, se vším všudy..Úplně je vidím, rozesmáté, ona s kyticí papírových růží s malou za ruku, malej ověšený pitominama ze střelnice a ON pyšný na tu skvělou rodinnou pohodu s rukou v její ruce..Teď tu brečím a je mi smutno..

Není tady

 

#9 6. 7. 2007 12:23

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Konec manželství

Romano, prosímtě. Ty se prostě musíš odpoutat. Když Ti to mám říct po lopatě, a je to asi potřeba, Ty nemůžeš mít jako JEDINOU ZÁBAVU to, že se budeš setkávat s jeho rodinou! Proč tam chodíš? Teď tam bude zřejmě dělat návštěvy ta jeho nová. Ty si najdi třeba jiné bydlení, jinou práci, pokud to nezvládneš se normálně odpoutat. Uvědom si, že jste se rozešli po dohodě. Představ si sebe v roli jeho nové přítelkyně.Jak by se Ti to líbilo? A jak by se Ti líbilo, kdyby sis Ty vodila ke svým rodičům nového přítele a on tam vykonával návštěvy? Romano, teď mᚠkonečně šanci najít si někoho podle svého, někoho, s kým se snad vyvaruješ omylů z tohoto vztahu. Takhle ho nepotkáš, když budeš lpět na starých zvyklostech. Nikdo neříká, že  s nimi mᚠzpřetrhat všechny styky. Ale na místě Tvé nástupkyně bych byla dopálená. Jak k tomu přijde ona? Našla si muže, když on se rozešel. Nemá na rozchodu, jak chápu vinu. Že teď doma brečíš, je proto, že nemᚠv hlavě nic jiného, než minulost. Je na Tobě, kdy se s ní srovnáš. Už to trvá dost dlouho. Jen trápíš sama sebe. Zbytečně. Mělas mu říct, že z Německa nic nepotřebuješ. Udělal to třeba ze soucitu. Ty jeho soucit nepotřebuješ. Jsi kandidátka na normální, zdravej a plnohodnotnej vztah. Nemᚠzapotřebí spokojit se s drobečky!

Není tady

 

#10 7. 7. 2007 14:56

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 6. 2007
Příspěvky: 2090

Re: Konec manželství

Včera jsem je poprvé spolu viděla. Úplně mě to skolilo. Zhroutila jsem se.

Není tady

 

#11 7. 7. 2007 17:47

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Konec manželství

Romano, ale takhle si vůbec nepomůžeš. Tady není proč se hroutit, protože se hroutíš kvůli někomu, kdo už má novou partnerku a nový život. Sakra, to nemᚠnějaké kamarády/ky, kteří nepatří do vašeho společného okruhu známých a kteří by ti pomohli vybabrat se z nejhoršího??? Ovšem vybabrat se musíš chtít především Ty sama, sebelepší kamarádi zase nejsou samospasitelní.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#12 7. 7. 2007 18:51

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 6. 2007
Příspěvky: 2090

Re: Konec manželství

Kamarády mám, snaží se mi pomáhat jak můžou a radí mi stejně jako vy, ale já zkrátka nemám sílu. Asi jsem si uvědomila , že to opravdu sama nezvládnu. V pondělí jdu za psychiatričkou, kamarádka mi to domluvila. Stydím se za to, ale nevidím jiné řešení. Rodiče neví o mém trápení, myslí si, že jsem se s rozchodem naprosto smířila a jsem v pohodě. Nechci je trápit, tak hraju, že jsem o.k. Stějně tak to dělám i před manželem a asi úspěšně..Kdyby věděl, že jsem nešastná, choval by se ke mně opět hnusně jako několikrát předtím. Myslí si pak totiž, že mu to dělám naschvál, abych ho citově vydírala, kazila mu jeho štěstí. Takhle si myslí, že jsem veselá a spokojená a chová se mile, kamarádsky. Doufám, že mi ta doktorka pomůže a já konečně přestanu obtěžovat tady na fóru, když nejsem schopná poslechnout všechny dobře míněnené rady. Věřte mi ale, prosím, nedělám to schválně.  Také mě čeká ten rozvod..

Není tady

 

#13 7. 7. 2007 19:24

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Konec manželství

Sakra, Romano. Škoda, žes je viděla poprvé včera. Mělas je vidět po rozchodu co nejdřív, abys to ošklivé měla kompletně za sebou a mohla se od toho dna odrazit. To je snad normální, že si chlap po téměř roce od rozchodu někoho najde! Tím, že hraješ, jak jsi v pohodě, si strašně škodíš. Tys tu bolest neměla možnost prožít a valíš ji pořád před sebou. Ty nejsi schopná fungovat samostatně. Proto logicky nemůžeš mít spokojenej novej vztah. Je správné, že ses objednala k psychiatrovi, protože tam v současném stavu mysli prostě patříš. Jak můžeš citově viset na chlapovi, který si s Tebou dělá, co chce i po rozchodu? Romano, mám za sebou rozchod za velice horších podmínek. Bylo mi taky v určitých obdobích zoufale, ale ne z toho, že ho už nemám. Řešila jsem každodenní trable, protože se na mě valily, kdy jsem je nečekala a odkud jsem je nečekala. Teď jsem sama. Mám klid. A ani mě nenapadne, abych se hroutila. Možná bych k tomu měla víc důvodů, než Ty. Tvůj příběh je jen slabým odvarem. Seber se, jsi mladá, musíš v sobě najít tu sílu a jít dál. Nebo Tě láká představa trosky, která nečinně sedí doma a těší se na každé pondělí, kdy ji kapku povzbudí rozhovor s lékařem a to odhodlání po něm jí ani do večera nevydrží? Nezbyde Ti, než si naordinovat terapii - změnit styl života a trávení volného času, možná i bydliště...Víš, kdy z toho budeš venku? Až zcela náhodou potkᚠtu svoji švagrovou...a ona Ti řekne...Tys už u nás, Romano, dlouho nebyla...? A Ty jí odpovíš...nojo, já pořád někde jsem, změnila jsem práci, chodím na volejbal a vůbec, mám hrozně málo času... A ona Ti řekne...to jsem ráda, ale stav se někdy, dětem docela chybíš...A když se rozloučíte, Ty si řekneš jen tak sama pro sebe...Kdy já jsem tam vlastně byla naposled...? Pak budeš mít vyhráno...! Je to jen a jen na Tobě. Oni možná Tvé návštěvy trpí ze soucitu. A on Tě má v hrsti. Protože ví, že tam chodíš hledat střípky minulosti...Nedělej to. Ve svém vlastním zájmu. Tak si připravuješ jen další sebetrýznění!

Není tady

 

#14 7. 7. 2007 22:41

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 6. 2007
Příspěvky: 2090

Re: Konec manželství

Kalupinko, nechci v žádném případě zlehčovat Tvůj nesnadný rozchod, ani by mě to nenapadlo, neznám totiž Tebe ani žádné podrobnosti. Ty víš o tom mém jen to, co jsem tady napsala a o mně, že jsem přecitlivělá a v současné době dost labilní. Těch téměř deset let, které jsem strávila po boku mého manžela, a už byly jakékoliv, to byl můj celý život. Před tím jsem byla dítě,takže veškeré zkušenosti do života jsem získala v tomto období. Těžko proto tuhle dobu jen tak smáznu. Myslím si ale, že každý člověk je jiný a různí lidé můžou stejnou věc vnímat naprosto odlišně. Nevěř tomu, že rozchod v dobrém je o 100% lepší než rozchod ve zlém. V tom druhém případě se Ti naopak možná rychleji rozsvítí a spadnou klapky z očí. A jestli si myslíš, že neřeším žádné jiné problémy a zabývám se pouze svým trápením, tak se velice mýlíš. S finančními prostředky jsem na štíru, což mi v mých depresích také nepřidá. Bydlím teď v pronajatém bytě. Jelikož neřídím, chtěla jsem byt co nejblíže centra, abych měla všechno blízko a od toho se odvíjí také jeho cena. Pracuji s mentálně postiženými dětmi, je to sice práce úplně úžasná, co do naplnění člověka, ale naprosto mizerně placená. Navíc není přímo v mém bydlišti, takže musím dojíždět 17 km, což také něco stojí. Plyn, elektrika, internet,telefon, ..Kdyby mě rodiče finančně nepodporovali, nevím z čeho bych žila. Během manželství jsme si žili celkem dobře, takže jsem musela znatelně snížit svou životní úroveň a i když to není tak závažný problém, kdo to zažil ví, že také není lehké se s tím vypořádat. Navíc nejsem tak úplně zdravá, jak bych si přála. Nemyslím teď zánět šlach se kterým jsem už 14 dní doma, je to něco vážnějšího. Nestěžuji si ani nijak neobhajuji svoje jednání a ani nepopírám, že patřím na psychiatrii. Patřím. Chtěla jsem Ti jen říct, že všechno není jenom černé nebo bílé.

Není tady

 

#15 7. 7. 2007 23:49

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Konec manželství

Romanko !! Co blbneš ! Z toho se dostaneš, žádný chlap nestojí za to, aby jsme se kvůli němu trápily ! Vem radu staršího a věnuj se hlavně své nemoci, která může být vážnější, než si myslíš !!! Všechno přebolí, uvidíš, že jo, musíš být silná a na sebe přísná. Přece nejsi nějaká bačkora ! Myslím, že každá žena zažila zklamání, jasně, bolí.....ale bude zase dobře :-) !!! Takže nemoc-uzdravení-smíření-rozvod-nalezení  sama sebe a pak normální žití :-) Neutápěj se ve sračk.. !

Není tady

 

#16 8. 7. 2007 0:56

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 15. 5. 2007
Příspěvky: 7001

Re: Konec manželství

Romčo,
neboj, fakt se z toho dostaneš. A na psychiatrii samozřejmě nepatříš, jen si klidně pokecej s psychologem, určitě se Ti uleví, myšlenky se srovnají.
Mᚠpravdu v tom, že rozchod v dobrém může být skoro bolestnější než ten ve zlém. Ale je to rozchod jak rozchod. Nevím, zda Ti pomůže "moje heslo", ale já jsem si při podobných příležitostech řekla, že: nedokážu mít ráda někoho, kdo nemá rád mě. A basta. A že na každýho jednou dojde. A že boží mlýny melou. wink Prostě typickými českými příslovími jsem se snažila se "odpoutat".
Jééé, a to hlavní jsem nenapsala: že totiž někdo odchází proto, aby uvolnil místo "LEPŠÍMU"!!!
Holky, že to tak je??!! tummenupp
Jo, a jestli mᚠmálo peněz, tak si najdi brigádu. Pomůže Ti to jak finančně, tak - tam možná můžeš najít fajn kámoše. Pa, držím palce.
Jmenovkyně.

Není tady

 

#17 8. 7. 2007 1:00

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 15. 5. 2007
Příspěvky: 7001

Re: Konec manželství

Jo a ještě: každý ráno potkávám cestou do práce paní s těžce postiženým děckem. Teď tu moje dcera měla na návštěvě hluchou kamarádku. Když jsem s tou hluchou holkou "mluvila", uvědomila jsem si, že je mi úplně u zadní části, KDE právě můj manžel vězí... Pracuješ u nemocných dětí... Nepřipadá Ti, že nějaká (pouhá) změna partnera (navíc určitě k lepšímu) je proti jejich osudům hadra?

Není tady

 

#18 8. 7. 2007 8:48

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Konec manželství

Napsala jsem, holky, že v SOUČASNÉM STAVU MYSLI TAM PROSTĚ PATŘÍ. Ona se deset měsíců plácá v bolu nad rozchodem. To je dlouho. Ona potřebuje ukázat cestu, kudy jít, aby se jí šlo snáz. Zřejmě vyčerpala ostatní možnosti. I když jí ten doktor zřejmě řekne zhruba to, co my, snad ně něj dá. Koukám, že se rozepsala...trochu jsem ji podcenila. Udělala kus práce od té doby. Má jiné bydlení...chválím. Je to jeden z důležitých kroků. Co mě ale trochu udivuje...já si životní úroveň rozchodem a odstěhováním totiž zvýšila! Už nemusím živit někoho, kdo mi nedává ani korunu na domácnost...A práci mám podobnou...A můžu říct, i kdybych si ji snížila a byla o suchém chlebu....což jsem dopředu tedy nevěděla a neodhadla...ten rozchod byl nevyhnutelný a nutný...

Není tady

 

#19 8. 7. 2007 9:15

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 6. 2007
Příspěvky: 2090

Re: Konec manželství

Ahoj, s tou životní úrovní jsem to myslela doopravdy. Předtím jsme společně s manželem podnikali, vedli jsme restauraci, takže jsme si vedli docela dobře. Já dnes za byt, energie, telefon a internet zaplatím 9800 Kč a moje výplata činí 10500Kč. Navíc do práce dojíždím. Rodiče mi v rámci možností dají 2000-4000Kč. Jsem jim za to nesmírně vděčná, ale je vám jasné, že ze dvou tisíců se nijak úžasně nežije. Tak nějak vyjdu, musím. Ale o novém oblečení, kosmetice nebo třeba návštěvě zábavných akcí, diskotéky, kavárny apod., kde bych třeba někoho potkala, nebo čehokoliv, co by mi udělalo radost a co by mě určitě potěšilo a hlavně, co bylo pro mě dřív normální součástí života, si můž v současné době nechat pouze zdát. Ale beru to tak, že je to zkrátka nějaké přechodné období, kterým si musím projít. Všechno by nejspíš opravdu vyřešíl nějaký chlap.

Není tady

 

#20 8. 7. 2007 11:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Konec manželství

Romana.P napsal(a):

Včera jsem je poprvé spolu viděla. Úplně mě to skolilo. Zhroutila jsem se.

va Ak syom dobre pochopila, rozišla si sa sním skôr TY(alebo obaja "po dohode"...) a teraz sa rúcaš, keď on má ďalší vzah??? To si fakt čakala, že bude už do smrti sám, alebo že bude dolieza za tebou? Nechápem a, sorry, ale naozaj tomu nerozumiem. Môže ti to by žúto, OK, 9 rokov je 9 rokov(tiež sa mi rozpadol vzah po 9 rokoch, a trošku drastickejšie, s tým, že som prišla aj o diea - bolo jeho, ale vychovávali sme ho spolu, o byt, atď...); ale treba pomaly urobi hrubú čiaru a ís ďalej. Čo bolo, bolo, terazky je tu a teraz. Mmch, prečo žpieš na minulosti, ktorá sa ti nezdala bohvieaká a ktorú teraz zubami-nechtami resuscituješ a idealizuješ?


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#21 8. 7. 2007 11:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Konec manželství

A Romi, ja mám teraz tiež nejaké prechodné obdobie fin. suchôt, ale verím, že sa už čoskoro ksončí, a hlavne: Nečkaám, že všetko vyrieši nehjaký chkap. aopak, ja si vyriešim veci, teda hlavne samost. bývanie, financie, psyhciku, a potom si počkám na chlapa, s ktorým budem zdieža svoj squelý život tummenupp stolt


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#22 8. 7. 2007 13:21

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 6. 2007
Příspěvky: 2090

Re: Konec manželství

Nemyslela, jsem, že nový chlap vyřeší mojí finanční situaci. Myslela jsem to tak, že by to celkově mému stavu prospělo, pokud by to byl někdo, kdo mi bude rozumět. Možná se vyjadřuji nějak nesrozumitelně.

Není tady

 

#23 8. 7. 2007 13:36

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Konec manželství

Jo, Romano. Kdybys měla blízkého člověka, co by ses na něj těšila, na zavolání, na napsání, na setkání, to by ses odpoutala raz dva. Jenže, Romano, to je právě to, co Tě na cestách ke švagrové a do práce těžko potká, víš. A taky ve Tvém duševním rozpoložení. Víš, v čem je Tvůj problém? Tys šla hned zamlada do prvního vážného vztahu. Ty asi nemᚠmožnost porovnávat. Jinak by sis logicky musela říct...To Pepa nebo Franta, to byli panečku jiní partneři....Ty jsi Romano jako člověk, co nikdy neměl rýmu a kašel a najednou dostal zápal plic. Ty za to asi nemůžeš, že se s tím pereš tímhle nešastným způsobem. Ty minulé známosti, které nebyly, by Ti asi pomohly. K těm penězům...měla jsem nájem za půl. A vydělávám víc. Našla jsem si vedlejšák, abych se dostala mezi lidi a dělala něco nového. Navíc mi odpadla práce v domácnosti a její věčné dotace, když jsem od něj neviděla ani korunu. Tak co řešit víc. Chápu, že je blbý, takhle být odkázaná na pomoc rodičů. Co najít si něco s kamarádkou napůl? Lépe by se Ti snášela samota a vůbec, pro začátek by to nebylo od věci. Pokud nějakou takovou máš...Oni většinou lidi bydlej...Kolik jste brali jako provozovatelé restaurace, nemám zdání. Tím hůř ale pro Tebe teď. Z lepšího se jde do horšího špatně. No a Romano, neměl by ji prodat, aby Tě vyplatil? Měla bys na svůj byt...

Není tady

 

#24 8. 7. 2007 13:45

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 15. 5. 2007
Příspěvky: 7001

Re: Konec manželství

Kalupinko,
nemyslela jsem "nenapsanou" poznámku o rozdílu psychiatra a psychologa nějak špatně. Já jen - víš, jak na někoho může zapůsobit poznámka, že patří někam do ústavu - tak jsem to jen chtěla zlehčit.
A třeba k těm financím, on je rozdíl, když ženská přijde o chlapa, který do té společné kasy normálně přispívá a když se rozejde s chlapem gamblerem.... Zrovna v této době jsem na tom tak, že mám o hodně vyšší příjem, než manžel, takže se mi dýchá jaksi volněji (i když se rozcházet nechci), ale znám ženu, která se doslova nervama třepe, že by měla o chlapa přijít, protože jí zajišuje veškerý finanční servis on. Je to těžké... Já sice slýchávám příběhy žen, které si rozvodem finančně pomohly, ale zřejmě to bude právě tím, že měly "záškodníka" smile, ale jinak přece když si spočítám, že platy dvou lidí jsou vyčleněny kromě jiného na byt atd., tak mi z toho logicky nemůže vycházet, že po rozvodu byt bude lépe splatitelný jenom jedním člověkem.....
Romču bych strašně ráda přesvědčila o tom, že v době, kdy s tím nepočítá, se může opravdu objevit fajn chlápek, se kterým jí dokonce bude líp než s původním partnerem...

Není tady

 

#25 8. 7. 2007 14:01

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 6. 2007
Příspěvky: 2090

Re: Konec manželství

S tím psychiatrem nebo psychologem se vůbec netrapte. Mě se to nedotklo. Vždy je to pravda. Kdybych si to nemysela, tak bych tam přece nechtěla jít. S tím jediným vážným vztahem mᚠpravdu. Srovnání opravdu nemám a proto snad na tom tak lpím. A s tím novým fajn chlápkem.. Ti věřím, vím že se najde.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů