|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ajaj, to je přesně on.......ale díky. Možná si ho zas koupím a zkusím to pak přelakovat. Jinak si taky musím mýt vlasy každý druhý den, to je hrůza. Zlatá objemová trvalá kdysi, ale tu teď nebudu riskovat kvůli padání vlasů....
Není tady
Hoky, ja jsem nekde cetla, ze neni dobre myt si vlasy vecer, ze pres noc se mohou mastit a pak druhy den nevydrzi. Neco na tom asi je...ja kdyz si umyju vlasy vecer pred spanim, tak druhy den nic - moc. 
Ale kdyz si je myji rano, nebo v prubehu dne, tak mi vydrzi pekne dva dny, takze mi staci umyt si vlasy obden.
A taky pouzivam vyhradne prirodni produty bez chemie - ta vetsinou pokozku jeste vic odmastuje a ta se potom brani nadmernou produkci kozniho mazu.
Jinak trvala a melir taky pomuze proti nadmernemu masteni, ale i ty nejsetrnejsi zasahnou do struktury vlasu - proste je to chemie. Ja bych radeji zkusila nejakou barvu na prirodni bazi jako je Logona, (delaji i bezbarvou kuru) ta by mela stav vlasove pokozky taky vylepsit. 
Není tady
suchý šampon je mlůj záchranář již 16 let - používám ho téměř denně!!!!!!!!!!!
"zdědily" jsme ho se segrou po mamce a NEDOVEDU si přestavit fungovat bez něj....kamkoliv jedu, na dovolenou nebo jen někam na jednu noc...tak ho všude nosím s sebou....
Myslím že opravdu dobré je padnou na šikovnou kadeřnici....

Není tady
Tak zítra po 3 měsících vyrážím ke kadeřnici na melír a nějaký střih - už se těším!!! A doporučuji šampon "z mrtvého moře". Úžasně mi posílil vlasy a to jsem tomu vůbec nevěřila.
Není tady
Možná cancám, jsem nakrátko a to se to radí, ale mě pomáhá trvalá od Matušky (jedno, jestli pevná, nebo volná), obyčejný kopřivový šampon (značku neměním), na čerstvou trvalou si klidně "majznu" barvu a na konečky pak kondicionér od Avonu... Vlasy se vysuší, "nabydou", kondicionér stahne tu čerstvou "zacuchanost" a když nevím, "co roupama" a chci mít jistotu, že ještě odpoledne budu mít "super účes" a né "splihloše", dám i něco málo pěnového tužidla...a vyfoukám. Lak nééééé! Na jemný vlasy žádný lak a žádný "tupírování"! Myju tak jednou za tři-čtyři dny, podle toho, jak zrovínka potřebuji být "šikézní"...
Taky kratší a precizní střih udělá hodně... Jinak k tomu mytí... nevadí denní mytí, ale nesmíš si drbat pokožku hlavy! Jen umýt vlasy. Zní to blbě. ale já to neumím jinak napsat...
Je to spíš takové "rozmazání" šamponu po hlavě a napěnění, ale nikdy ne to krásné a příjemné drbání...a hóóóódně a důkladně spláchnout vlažnou vodou, né teplou, né studenou, ale takovou akorát, aby se pokožka hlavy nadměrně neprokrvovala... Jestli jsi blond, spláchni heřmánkem, jestli jsi tmavá, tak kopřivovým nálevem a jestli chceš lesk, pomáhá octový, nebo citrónový roztok, ale to už je pracnější... jo ještě jedna "poťouchlost", když máš ráno připláclé vlasy, stačí je vyfoukat bez mytí...
...a to se pak obejdeš i bez toho tužidla... Tvarovat jde i suché vlasy a neškodí jim to o nic víc, než když jsou čerstvě umyté, protože vlasy se tvarují až v tom momentě, kdy jsou dost "ohřáté"... akorát, že ty případná tužidla a laky tomu vadí. Buď tužidlo a účes maximálně na dva dny (a ten druhý už nic moc), nebo bez a každý den "přifouknout". 
Není tady
Hellgo, s tou trvalou máš pravdu. Tak 2 x do roka přesvědčím kadeřníka, že mi ji udělá, sama bych se bála, už mi jednou opadaly vlasy. Dělá to nerad, že to ničí vlasy, nechává jen 5 minut, takže nejsem krepatá ani kudrnatá, ale vlasy se vysuší a pak chvíli drží.
Není tady
Hellga: Co je to trvalá od Matušky?
Není tady
Tak mi to holička trochu prostříhala...a nic. Všechno při starym. Ale asi půjdu do melíru :-) A taky mi řikala, že je trvalá, která jenom odmašťuje a trochu vlasy zvedá, tak o ní taky přemejšlim :-)
Jinak s tim mytim ráno: já věřim, že to může bejt lepší, než večer, ale já se prostě nedonutim, abych vstala o půl hodiny dřív, abych si umyla a vyfoukala hlavu...to si radši udělam culík :-) Už takhle vstávám v 6:20 :-(
Není tady
Zkus ten melír - fakt pomůže.
Není tady
Mé vlasy jsou také strašně jemné,vydrží tak 10 minut po vyfoukání.Prší-li venku,přijdu do práce jak splihlá slepice. Nic nepomáhá, žádné objemové šampóny, tužidla atd. Vyzkoušela jsem už kdeco(peněz to stálo) a stejně nic nepomohlo.Nosím kratší vlasy, musím je mýt denně, jinak po ránu vypadám jak....., ale teď jsem si nechala udělat slabou trvalou a bezva. Byla jsem na dovolené u moře a vlasy i v tom vedru držely, neplihly tolik a doma si je také nemusím mýt každý den, což mě otravovalo. Takže si trvalou dám určitě za čas znova. Možná se tím vlasy ničí, ale v mém případě je to výhra.
Není tady
holka - Gerhard Matuška, byl v šedesátých letech dámský kadeřník a měl svúj ateliér... jeho trvalá má nějaký složky, co mým jemným vlasům neublíží tak, jako jiné trvalé, třeba L´Oréal, i když ta je taky dobrá, jenže zas dražší a efekt o nic moc lepší, spíš naopak... Spousta kadeřnic jeho trvalou používá a je to přesně to, co "mýmu chmýří" svědčí...
Nechávám si dělat volnější (tj. silnější pramínky) asi tak na 15-20min. Poté si na to klidně nechám dát barvu... Je fakt, že mě trvalo nějakou dobu, (cca. 2roky), než jsem přesvědčila svoji kadeřnici, že to může udělat, hubatá byla, až hrůza... a musela jsem jí svatopřísežně slíbit, že pokud mě vlasy upadnou, že po ní nic nebudu chtít...
Mám tu smůlu, že nejen, že mám rovné a jemné vlasy, ale ještě mě nejdou sčesat "dozadu", nebo kamkoliv jinam, jen mě od temene trčí, jak paraple do všech stran a s tím se moc dělat nedá...
No a "placatá" hlava není zrovínka to, po čem bych toužila...
Dokonce jsem si "pošolíchala" seběvědomí, když jena známá prohlásila, že mě je s mojí "hřívou" hej...! Samozřejmě netušila, že s vlasy dělám psí kusy a že jen při určité délce vypadají, jako vlasy s velkým "V"... 

Není tady
Tak já jdu asi taky do trvalý...kdybych si nechala melír a pak bych měla celou hlavu mastnou, jenom pár pramínku ne...no bylo by to uplně stejný - tejně bych si jí musela mejt denně...Ale holička mi nabídla trvalou, která odmašťuje a dodává objem...a to zkusim :-)
Není tady
Ahoj nečetla jsem celou diskuzi takže nevím jaké bylys rady. Ale mě pomohlo mýt si vlasy každé ráno. Když jsem si dala trvalou tak jsem si myla hlavu co tři dny. Jinak mi vyhovuje šampon Pantene.
taky sem nečetla celou diskuzi jenom kousek - takže - kosmetická poradnyně (z oriflame) mi radila kapat do šamponu tea tree oil, pak prej pomáhá henna barva tu jdu zkusit sama.jinak na akutní problém jde použít suchej šampon nebo dětskej pudr nasypat do vlasů a pak vyčesat a "vydrbat" ručníkem
Není tady
Tak jsem si nechala udělat tu trvalou a fakt to pomáhá :-)) Už můžu mít klidně celej den rozpuštěný vlasy a nevypadam už v poledne jako zmoklá slepice :-)) Tak super!
Není tady
Vážně?? no tak to je dobře
) asi do toho taky půjdu.. A co vlasy, nejsou nějak poničený?? jakou trvalou jsi si nechala udělat?
Není tady
Nene, nejsou poničený :-) To je jenom nějaká hodně slabá...nechala mi jí tam 15 minut. Takže ani nevypadam jako beran :-)) Když si umeju a učešu vlasy, tak je mam rovný, a když je zmačkam (jenom rukou), tak se mi zvlní :-)
Není tady