Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 7. 2007 20:42

zuzali
♥------

Beck international - zájezdový prodej

Dobrý den,
potřebuji poradit. Babička byla na zájezdu, nechala si vymýt hlavu a podepsala smlouvu na nákup hrnců, které převzala. Zaplatila zálohu 200 Kč, doplatit má cca 20 000 Kč. Doma se zhrozila a chce od smlouvy odstoupit. Smlouva byla uzavřena ve středu 27. 6. 2007. Poraďte mi prosím, jak odstoupit. Do 7 dnů má zaplatit doplatek. Stačí, když zítra pošle doporučený dopis a následně zboží zpět na adresu firmy?
Děkuji za radu.

Není tady

#2 1. 7. 2007 21:49

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Re: Beck international - zájezdový prodej

Musela babička dostat  i nějakou smlouvu, kde v rožku maličkým písmem budou podmínky,za kterých je možno odstoupit ! Pročtěte, určitě to půjde poslat zpět, jen ted zrovna nemůžu najít, dle čeho přesně.....snad někdo poradí. V každém případě zabalit a poslat ihned zpět, doklad  si řádně uschovat.

Upravil(a) Aneri (1. 7. 2007 21:49)

Není tady

#3 1. 7. 2007 21:51

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Není tady

#4 1. 7. 2007 22:05

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Já bych zboží nafotila, /abych měla důkaz o tom, že nebylo poškozeno/, pak řádně zabalila, vložila veškěré doklady,/ které bych si ofotila a nechala/, vložila průvodní dopis, že odstupuji od smlouvy, zboží vracím neporušené a považuji věc za uzavřenou.

Není tady

#5 1. 7. 2007 22:06

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Na základě § 53 odst. 6 a 7 zákona č. 40/1964 Sb. (občanský zákoník) má kupující právo na odstoupení od kupní smlouvy bez udání důvodu do 14 dnů od převzetí zboží

Není tady

#6 1. 7. 2007 22:08

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Nikdo neporadí ??? Nejsem si tím jista, zda je to tak opravdu, u něčeho je ještě 7mi denní lhůta, tak raději zítra odeslat zboží zpět !

Není tady

#7 2. 7. 2007 8:28

stella.a
♥♥♥----

Aneri, to jsou blbosti. To co jsi napsala se vztahuje na kupni smlouvy uzavrene prostredky komunikace na dalku- internet, telefon..., je to napsane i v tom odkazu, ktery jsi sem vlozila. Pro nakup v obchode nebo na zajezdu to neplati. Takovych lidi, vetsinou starscih, kteri po dukladne masazi koupi predrazene kramy, je hrozne moc. Vetsinou z nich jejich potomci rostou, ale nic moc se s tim delat neda. Jedine kdyby ty vyrobky mely neodstranitelne vady, pro ktere nejdou uzivat (samozrejme pokud je nezpusobil kupujici), tak jde odstoupit od smlouvy a kupujici muze pozadovat vraceni penez.
Odstoupit od smlouvy jde jen pokud je to umožněno v zákoně (např u těch vad), nebo pokud si to strany dohodly. Předpokládám, že ve smlouvě tato možnost není (ale stejně ji pořádně pročtěte), protože firmy pořádající tyto zájezdy tyto praktiky používají naprosto účelově, viz zkušenosti mnoha dalších na internetu  http://www.spotrebitele.info/zkusenosti … _firma=216

Zkuste se obrátit na nějakou organizaci na ochranu spotřebitele.

Není tady

#8 2. 7. 2007 14:21

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Je možné, že se to nevztahuje přesně na tento typ koupě, ale zboží lze určitě vrátit, bylo to několikrát v televizi. Záleží na smlouvě, nezaplatila bych a poslala ihned zpět a nic nenadělají, co můžou uplatňovat, byť třeba i u soudu ???  Je to místo neobvyklé k prodeji i cenově náročné, mě by nikdo nedonutil ho babičce nechat! Myslím, že důležité bude zboží vrátit do lhůty doplacení !

Není tady

#9 2. 7. 2007 14:31

mag
♥♥♥♥♥♥♥

§ 57 občanského zákoníku - jde o tzv. smlouvy uzavřené mimo prostory obvyklé k podnikání

(1) Byla-li spotřebitelská smlouva uzavřena mimo prostory obvyklé k podnikání dodavatele nebo nemá-li dodavatel žádné stálé místo k podnikání, může spotřebitel od smlouvy písemně odstoupit do 14 dnů od jejího uzavření; nedošlo-li dosud ke splnění dodávky zboží či služeb dodavatelem, může od smlouvy odstoupit bez uvedení důvodů a bez jakékoliv sankce do 1 měsíce. To neplatí ohledně smluv, u nichž si spotřebitel výslovně sjednal návštěvu dodavatele za účelem objednávky. Dodavatel je zároveň povinen vrátit spotřebiteli zaplacené finanční částky do 30 dnů od odstoupení od smlouvy.

(2) Dodavatel musí spotřebitele písemně upozornit na právo odstoupit od smlouvy nejpozději při uzavření smlouvy; písemné upozornění musí obsahovat i označení osoby, u níž je třeba toto právo uplatnit, včetně bydliště či sídla takové osoby.

(3) Při porušení povinnosti stanovené v předchozím odstavci má spotřebitel právo odstoupit od smlouvy do 1 roku od jejího uzavření.

(4) Ustanovení předchozích odstavců se nevztahují na smlouvy
a) jejichž předmětem je výstavba, prodej, nájem nebo jiné právo k nemovitosti, s výjimkou smluv o jejích opravách a o dodávce zařízení do ní začleněných,

b) na dodávku potravin nebo jiného zboží běžné spotřeby dodávaného stálými doručovateli do domácnosti spotřebitele nebo do jiného jím určeného místa,

c) na dodávku zboží nebo služeb, které byly uzavřeny podle katalogu dodavatele, s nímž se spotřebitel měl možnost seznámit v nepřítomnosti dodavatele, za předpokladu, že mezi stranami má pokračovat spojení při plnění uzavřené nebo jiné smlouvy, a za předpokladu, že spotřebitel má právo odstoupit od smlouvy nejméně do 7 dnů od převzetí zboží a je s tímto právem seznámen v katalogu nebo ve smlouvě,

d) pojistné a o cenných papírech.

Není tady

#10 2. 7. 2007 14:32

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Tak to konzultujeme a máme opravdu rozpory, záleží, kde se zájezd konal, zda nebyl salonek firmy/jako obchodní místo/, oni skutečně mají různé finty. Jak odkazuje Stella, je tam telefon, nachystala bych si potřebné údaje a obětovala už i za hovor. Ale chce to jednat rychle !

Není tady

#11 2. 7. 2007 16:15

zuzali
♥------

Tak jsem dneska zavolala do firmy Beck International, a zeptala jsem se na postup při odstupování od smlouvy. Nejprve mě odkázali na obchodní podmínky, když jsem se nedala, tak mi řekli, že všechno, co je předmětem smlouvy mám zabalit, přiložit kopii smlouvy a poslat zpět. Zároveň mám poslat doporučený dopis s oznámením o odstoupení od smlouvy a s kopií smlouvy a originálem záručního listu. Už jsem to poslala. Ještě dneska zajedu do depa PPL, kde si zaplatím odvoz a zítra by to tam všechno mělo být. Doufám, že to bez problémů převezmou a pošlou potvrzení o zrušení smlouvy. Peníze neposílám žádné, doufám, že převezmou zboží dřív, nebo nejpozději ve středu, kdy je splatnost.
Svoje zkušenosti zase napíšu, protože si myslím, že by mohly pomoci i někomu dalšímu.
Pokud máte někdo zkušenosti s obranou po neuváženém nákupu, tak rychle napište. Dík

Není tady

#12 2. 7. 2007 16:32

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Zuzali, myslím, že jsi dobře udělala a zpět nic nepříjímejte. Přišla jsi o víc, než 200 Kč babička a poštovného, hlavně, aby hrnce byly z baráku pryč :-)!!! Přeji úspěch !

Není tady

#13 3. 7. 2007 22:00

zuzali
♥------

Dobrá zpráva, dnes ráno jsem poslala ještě mejlem oznámení o odstoupení od smlouvy a za chvíli přišlo potvrzení, že na to je Beck ochoten přistoupit ihned po doručení zboží zpět. PPL měl dneska balíky doručit do Becku, a protože se řidič neozval, předpokládám, že od něho zboží bez problémů převzali. Jěště jsem teďka mejlem požádala o vrácení zálohy. Jsem zvědavá jestli ji pošlou. Pak zde oznámím konečné vyúčtování.
Máte-li stejný problém, nedejte se (ani vaše babičky).

Není tady

#14 3. 7. 2007 23:40

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Super, že se snad podařilo i přes mé špatné rady !!! Škoda, že to tak neudělá každý, kdo naletí...

Není tady

#15 20. 7. 2007 13:43

zuzali
♥------

Dobrý den,
tak potvrzení o ukončení smlouvy stále ještě nemáme písemně (pouze mailem) a zálohu také ne. Dneska jsem tam znovu volala. Nedovolala jsem se z mobilu ani z pevné linky. Nakonec jsem se dovolala z telefonu přes internet. Dvakrát se hovor "přerušil". Paní, která se nepředstavila ani na dotaz, mi sdělila, že zálohu dali na poštu v úterý (před 3. dny). Velice se podivovala nad tím, že chci oficiálně písemně potvrzení o ukončení smlouvy, že mi odpověď na mail musí stačit. Nakonec mi ho znechuceně přislíbila. Jsem zvědavá, jestli něco dojde, nebo jestli se hrnci budu zabývat celé léto. V průběhu hovoru mi sdělila, i to, že nejsem zákazník, tak že se se mnou nemá co bavit.
Zdravím a znovu se ozvu, jak to pokračuje.

Není tady

#16 21. 4. 2008 10:45

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

http://zpravy.idnes.cz/skryta-kamera-fi … domaci_jan

další článek k mému oblíbenému tématu. wink

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#17 21. 4. 2008 12:10

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Děsný. Naše babi jednou koupila deky z ovčí vlny za 20.000.Stačilo na 20 minut v obchodáku, kde jí někdo odchytnul,když si šla nakoupit, ani nikam nemusela jezdit. No jenže babi má Alzheimra v počátečním stádiu, kdy prostě za půl dne neví co podepsala. Když pak došla faktura domů i se zbožím, které si mají vyzvednout na poště, děda šel do kolen. Naštěstí pomohla právě ošetřující lékařka, která napsala posudek na zdravotní stav babičky, který jsme tam poslali a ještě s nějakým posudkem od právníka. Tak si to vzali zpět. Babi už na nákup raději nechodí,aby nebyla svědkem super akcí a má zakázano cokoliv podepisovat. hmm

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#18 21. 4. 2008 16:04

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Jo Klubíčko, tvoje babi má štěstí že má normální slušnou rodinu která se o ni postará.
Já tohle nikdy nepochopim že někdo může v klidu přihlížet tomu jak z jeho rodičů dělá nějakej podobnej hajzlík blbce........ jo pravda, z některejch je ani dělat nemusí.
Vždyť i tady se pravidelně opakují dotazy na různý zázračný výrobky a pochybuju že je sem píšou důchodci.

No nic, dal jsem to sem pro pobavení....... a někomu i jako varování. wink

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#19 2. 6. 2008 0:12

zuzali
♥------

Dobrý den,
vloni v létě jsem po vrácení hrnců nenapsala, jak to dopadlo. Protože se sem tam někdo ozve s dotazem, tak to píšu teď.
Dopadlo to výborně. Hrnce Beck převzal, potvrdil ukončení smlouvy a vrátil zálohu - 200Kč.
Celková babiččina ztráta - telefony, poštovné a za doručení PPL. Už si nepamatuju přesně, kolik to celkem bylo, ale asi 300,- Kč. Což je super úspěch oproti původním 20 000,- Kč. smile
Přeji hodně zdaru podobně postiženým a napište do tohoto fóra své zkušenosti. Pomůže to ostatním.

Není tady

#20 3. 6. 2008 8:24

nmery
♥♥♥♥---

Takže u nás to bylo takto.Babička byla na reklamní akci, když jela nebylo to poprvé byla vyškolená nic nekupujte.Přesto jelikož vyhrála dvd které ani neví jak pustit,ale jako dárek pro mladé ti ji utrhnou ruky tak si koupila indukční vařič v hodnotě 24000 no a k tomu dostala zadarmo spoustu krámu a ještě na vrch 10 000 slevu. :rolleyes:Když na to manžel tedy její syn přišel myslel že jej odvezou.Babi má nedávno kupovaný elektrický sporák s keramickou deskou,ale to je proti indukčnímu velmi nakladný provoz povídali.:co:No když jsme ji řekli že vařič indukční jde koupit do 3000 a sada hrnců kvalitních taky a dvd taktéž tak že vlastně projela5000 tak nás prosila ať to stornujem.Tak my akčně poslali emailem že odstupuje a oni nám odpověděli že souhlasí.Ovšem když jsme to jeli babičce pomoct balit z babičky vylezlo že ještě koupila parní čistič a vyhrála k tomu vysavač a ani jedno nepotřebuje,ale vnučce jako svadební dar prý se to hodí skoro by brečela.Takže se řídíme radama zuzali a jsem zvědava jak dopadnem dám pak zprávu. butter

Láska je ta,která zůstává stále,ať jí všechno dáváme,nebo všechno odepíráme.

Není tady

#21 4. 9. 2008 20:34

henrietta
♥♥♥♥---

Ahojda, jen tak brouzdám po právní poradně a tohle téma je mi taky blízké, škoda že jsme tohle nevěděli před několika lety.

Máme tetu, která je duševně i fyzicky postižená a vyhlídl si ji jako oběť svých prodejních praktik její celoživotní soused, v té době zrovna pracující jako obchodní zástupce firmy s předraženým zbožím. Nestyděl se prodat jí nějaký super vysavač za 50 000. Bohužel tehdy nám právníci poradili pouze zbavit tetu svéprávnosti, což babička ani teta sama rozhodně nechtěly. Po pár letech, co jí ten vysavač ležel ve skříni jsme tetě a babičce dali náš a s tímhle teď doma vysává táta (jediná přednost vysavače: je tak těžký a složitý na složení, že s ním může vysávat jen chlap:o)

Nevím jak tohle celé řešit, ale samotná existence firem, které se už ze své podstaty orientují na oškubání nejslabší části naší společnosti, mi přijde dost nechutná.

Není tady

#22 24. 1. 2009 13:15

Lesněnka
♥------

Taky mám jeden příspěvek k tématu.
Moje babička starší osmdesáti let byla v polovině prosince taky na zájezdě s Beckem. Dokonale ji zblbli (dali jí zadarmo nějaké drobné dárečky a občerstvení) a podepsala smlouvu na zboží celkem za 37999,-Kč. To zboží jí hned v krabicích dali sebou. Doma se babička poděsila, co to provedla, nám neřekla vůbec nic a krabice schovala. Bohužel se nám "pochlubila" až na Nový rok, kdy už bylo po čtrnáctidenní lhůtě na vrácení. Prosila nás, ať to vrátíme. Tak jsme napsali do centrály slušný dopis s prosbou, ať nám to vezmou zpět, kde jsme uvedli, že nám to babička neřekla dřív díky svému špatnému zdravotnímu stavu, zboží nám k ničemu není...bla bla bla.Reakce firmy byla "kupodivu" :-) upomínka. Jediné, co nás napadlo je zaslat do firmy posudek od lékaře, který by poukázal na babiččinu duševní indispozici vzhledem k jejímu vysokému věku. Ale zase se bojíme, aby nás firma nedala k soudu a nenechala duševní zdraví babičky důkladně prozkoumat. To by potom výsledné náklady mohly být daleko vyšší.
Nemá někdo z vás podobnou zkušenost, nebo neslyšeli jste o někom, kdo do firmy Beck takový posudek posílal, jak dopadl?

Není tady

#23 24. 1. 2009 15:48

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

http://zpravy.idnes.cz/skryta-kamera-firma-na-prodejni-akci-citove-vydira-duchodce-p41-/domaci.asp?c=A080420_183306_domaci_jan

další článek k mému oblíbenému tématu. wink

Jak jsem slušná holka a násilí nemám ráda, vzala bych ten vysavač a tu trubku od vysavače vrazila ulízanému jinochovi do pr.dele. A ten lux bych zapla. Nic jinýho si tyhle hyeny nezaslouží. Blbnou hlavy starým lidem. Jen bych chtěla vidět, jestli by to takhle nutil vlastní babičce. Jsou to zrůdy a tyhle firmy bych zakázala zákonem.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#24 24. 1. 2009 15:59

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Dávat opakovaně podněty ČOI, jedná se agresivní obchodní prkatiku, která je zakázaná zákonem na ochranu spotřebitele.

Není tady

#25 24. 1. 2009 16:10

x56325
Host

Modroočka napsal(a):

Jak jsem slušná holka a násilí nemám ráda, vzala bych ten vysavač a tu trubku od vysavače vrazila ulízanému jinochovi do pr.dele. A ten lux bych zapla.

offtopic
lollollol  Modroočko, děkuju. Teď jsem se po dlouhý době od srdce zasmála...

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí