1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
javena napsal(a):
Nesedí doma, proč?
Jezdí s dětmi na dovolenou. Ale v partě, ve dvou s jinou maminou. To je celé. Jo, někdo jede s malými/ meními dětmi sám. Kadýho věc.
Vy tu děláte, jako e člověk, co eliminuje případné problémy je totální blb, co si přivolá nějaké netěstí...
Kámo jezdil na horský túry sám, jednou se vlekl několik kiláků se zlomenou nohou a po příjezdu řekl, jakou měl kliku, kdy padal, e tam nebyl utr a nekřach se do hlavy. Od tý doby je opatrnějí - přitom do tý doby ho nenapadlo, e jemu se tohle můe stát, protoe je opatrnej...
Jasně, záleí to na tom, jaká dovolená člověku vyhovuje. Někomu je třeba úplně jedno, kde je, jen kdy je tam parta, někdo chce třeba něco vidět. Některé mamince třeba vezmou dítě k moři prarodiče nebo otec, některé nikdo.
Nevím, od jakého věku jsi byla s dětmi sama Ty, já u od narození té druhé. Před tím jsem měla hodně kamarádů a kamarádek, ale o enskou se 2 malými dětmi a bez peněz zájem straně rychle slábl. Nabízeli mi, a jedu na dovolenou s nimi, ale na dovolené jako oni jsem nikdy neměla peníze. Zkouela jsem jezdit na dovolené pro maminky s dětmi, co jsou samy společně s maminkami co jedou bez tatínků, ale dobré to nebylo, maminy tam seděly u chaty, pily kafe a cpaly se sladkostmi a vanily. Někomu to vyhovovalo, mně teda ne. Navíc pobyt někde v chatě na Vysočině vyel drá ne to moře.
Já jsem dělala několik let průvodkyni, tak jsem věděla, co můu čekat a věděla jsem jak to řeit.
Ty maminky, co znám a jezdí samy teď u mají často i určitou představu, kam by chtěly a co by chtěly dělat a jdou za tím.
Někdo holt jezdí jen s někým, někdo sám. Znám hodně maminek, co jezdí samy ale nikomu to nenutím.
Není tady
Vy si holky ty problémy snad přitáhnete samy. Nejen Olympie.
Znám řadu samoivitelek, co nikoho nemají a řeí - k moři buď s dětmi sama, nebo vůbec a jely s tím e se nic nestane. A taky si nepamatuji, e by se nějaké něco závaného stalo. Je to i o zkuenostech a o psychice.
Nemůu si pomoct, ale mě teorie "přivolávání si" obecně hojně pouívaná na celém Babinetu, zvlátě v takovýchtou souvislostech, přijde jako naprosto zcestná, a taky trapná.
Ano, přivolávání funguje, kdy například někdo jde na konkurs s mylenkou - na to nemám, to místo nedostanu. Tváří se nezvózně a poraenecky a to místo tím pádem skutečně nedostane.
Ale jak si někdo přivolá např. poruchu na autobusu? Vlnu tsunami? Nebo zmiňovaný infarkt u účastníka zájezdu? A to si ten infarkt přivolal kdo jako? - ten dotyčný, nebo ten průvodce, a nebo ti spolucestující ?? Protoe problém s tím, v různé míře, mají nakonec vichni.
A e by to tedy bylo o zkuenostech a o psychice? Podle mě - naprostá blbost. Znám jedny moc fajn lidi, celý ivot jezdili do rumunských hor, později i se synkem. Zkueností s cestováním měli víc ne moná my vichni tady na vlákně dohromady a psychiku naprosto v pohodě - neznala jsem vyrovnanějí, pozitivnějí a spokojenějí lidi.
A pak jednoho dne, v těch rumunských liduprázdných horách toho tátu stihl infarkt - na místě zemřel. Jeho manelka zůstala u něj, 16ti letého syna poslala s rummunským slovníkem do mnoho km vzdálené vesnice, a zařídí co je třeba. Zařídil, i kdy a druhý den - přivedl doktora, pohřebáky atd., atd. Po praktické stránce to zvládli. Psychicky se s tímto hororovým záitkem vyrovnávají u pár let.
Podle mě tato teorie Něco zlého se ti přihodilo = můe si za to sám, protoe jsis to přivolal je naprosto zcestná, pratěná a taky nehumánní. proboha, přítě, ne toto zas někde pouijete, zamyslete se nad tím trochu...
Upravil(a) Blossom (29. 7. 2009 9:24)
Javeno, jestli vidí v naem psaní, e někoho nazvýváme blbem, tak to je fakt jen tvůj problém a neber si to osobně. Nic takového to nepadlo
Jen prostě nechápu, jak si člověk můe kazit dovču tím, e automaticky předpokládá nějaký průvih. Chápu, e to záleí na nátuře.
A tím, e se bojím, e se mi něco stane, tak ono se větinou stane, protoe to je zákon přitelivosti:))
Take zakladatelce radím, jeď sama a uvidí, e se na dovče klidně s někým seznámí a uije si to dle svého.
Není tady
No vidí, Bloosom Rumunsko znám taky, Albanii, Makedonii. Ukrajinu.
Asi je to opravdu o tom, kolik jsi toho zcestovala, zaila a jaký na to má náhled.
Ten infarkt dostal na kole na Ukrajině. A ten pán si za to mohl sám, protoe mu bylo kolem 60ti, bylo vedro a chtěl se vyrovnat své o 10 let mladí namakané druce:)
Zase na druhou stranu, dobrá smrt, e to bylo prd a hned.
Není tady
Klubko, tak to jsme se třeba v tom Rumunsku moná někde kdysi potkávaly: Rumunské , částečně i bulharské, a tehdy i jugoslávské hory (Prokletije na hranici s Albánií, Durmitor apod.) mám prochozené, jezdívali jsme tam s partou, bez cestovky, na divoko, pod stan nebo pod irák, a ty záitky jsou nezapomenutelné. Dál jsem sjezdila kus Evropy a kousek Asie u pak v manelství, větinou s cestovkami na cyklo a turistických zájezdech.
Pak jsem u sama s dětmi projezdila část Itálie, Rakouska, Holandsko, Francii, no a výlety po Čechách ani nepočítám.
Tak nějak nevím, kde vznikl podklad k tomuto příspěvku:
Přesně, jak píe Amely, jak to mají dělat samoivitelky. Asi sedí tedy se dvěma dětmi doma
Já osobně nikomu sedět doma nedoporučuji.
Mnoho dovolených i sama s dětmi jsem si báječně uila. A pokud to, e jsem v rámci tématu tohoto vlákna upozornila i na rizika (která jsem i sama okusila) pochopil někdo jako radu - seďte raděj s dětmi samy doma, tak to pochopil tedy patně.
Blossom napsal(a):
Vy si holky ty problémy snad přitáhnete samy. Nejen Olympie.
Znám řadu samoivitelek, co nikoho nemají a řeí - k moři buď s dětmi sama, nebo vůbec a jely s tím e se nic nestane. A taky si nepamatuji, e by se nějaké něco závaného stalo. Je to i o zkuenostech a o psychice.
Nemůu si pomoct, ale mě teorie "přivolávání si" obecně hojně pouívaná na celém Babinetu, zvlátě v takovýchtou souvislostech, přijde jako naprosto zcestná, a taky trapná.
Ano, přivolávání funguje, kdy například někdo jde na konkurs s mylenkou - na to nemám, to místo nedostanu. Tváří se nezvózně a poraenecky a to místo tím pádem skutečně nedostane.
Ale jak si někdo přivolá např. poruchu na autobusu? Vlnu tsunami? Nebo zmiňovaný infarkt u účastníka zájezdu? A to si ten infarkt přivolal kdo jako? - ten dotyčný, nebo ten průvodce, a nebo ti spolucestující?? Protoe problém s tím, v různé míře, mají nakonec vichni.
A e by to tedy bylo o zkuenostech a o psychice? Podle mě - naprostá blbost. Znám jedny moc fajn lidi, celý ivot jezdili do rumunských hor, později i se synkem. Zkueností s cestováním měli víc ne moná my vichni tady na vlákně dohromady a psychiku naprosto v pohodě - neznala jsem vyrovnanějí, pozitivnějí a spokojenějí lidi.
A pak jednoho dne, v těch rumunských liduprázdných horách toho tátu stihl infarkt - na místě zemřel. Jeho manelka zůstala u něj, 16ti letého syna poslala s rummunským slovníkem do mnoho km vzdálené vesnice, a zařídí co je třeba. Zařídil, i kdy a druhý den - přivedl doktora, pohřebáky atd., atd. Po praktické stránce to zvládli. Psychicky se s tímto hororovým záitkem vyrovnávají u pár let.
Podle mě tato teorie Něco zlého se ti přihodilo = můe si za to sám, protoe jsis to přivolal je naprosto zcestná, pratěná a taky nehumánní. proboha, přítě, ne toto zas někde pouijete, zamyslete se nad tím trochu...
Blossom - ij a nech ít. Nepsala jsi to náhodu Ty? Kadý se holt k ivotu staví trochu jinak.
A Chorvatsko s cestovkou nejsou oputěné hory. To já jsem v ivotě měla větí strach kdy jsem zůstala s miminem a 3 letým děckem v bytě sama. Kdyby se mi tehdy něco stalo, tak mne nikdo nenajde a ty děti by tam asi zahynuly se mnou - samy by si nepomohly, nali by nás tam kdo ví kdy.
S tou cestovkou kolem mne byli aspoň lidi.
Není tady
Nenazýváte nikoho blbem, ale vyznívá to tak. Můj názor.
U jak napsala blossom, e se na těch kolech zamyslela, co by se stalo, kdyby...
Kdy jsem byla sama, jezdila jsem v pohodě a moc se nad tím nezamýlela, kolikrát jsem nebyla ani připojitěná... Namátkou si vzpomínám, jak jsem v Ioce vyhupla dřív z autobusu a ne mi to dolo - odjel.
S dětmi je to jiné, kdy jsem absolvovala sama dovču pod stanem, děti byly malé (holka jetě v plenkách), v záloze jsem měla domluvené auto, kdyby něco...
Nejde přece vdycky o katastrofy.
Jednu dovču mě cosi kouslo do nohy, nebýt tam manel případně kamarádka (u samoivitelky), seděli bychom u stanu, já haksnu v zábalu - zánět jako Brno, koupání těko, nemohla jsem vůbec chodit... Pro mě byla dovča na pytel, ale děti si ji i přesto uily. Minulý rok jsme kámoce brali děti na výlet, ona zůstala v chalupě neb probl..la celou noc. Kdyby jela sama, děti by li do prčic...
Take k tématu - sama bych jela, s dětmi v partě/ ve dvou (stejná krevní skupina - souhlasím s amely, brblající děti a maminka pláovka není na výlap to pravé ořechové) a se starími (17 jak psala Rosamunda klidně, to u jsou habáni, co tě ochrání... )
Upravil(a) javena (29. 7. 2009 9:57)
Není tady
Javeno, co v mém příspěvku chce vidět, to v něm klidně vidí.
Bloosom nejezdím s cestovkou. Jezdím pro cestovku. Jinak sama taky irák spacák a frrr pryč.
No a já jsem fakt ráda, e patřím k těm, kteří se na dovolenou těí a opravdu nepředpokládají, e bude obdobím stresů, nástrah, karambolů.
A kdy u nějaké nastaly, vdy se to selským rozumem vyřeilo.
Take zítra u se těím na dvou denní dovču a na slaňování v Broumovkách:)
Není tady
Me napsal(a):
Prostě bez partnera, bez kamarádky...???Pite, jak to vidíte..já bych se toti letos chtěla podívat do Turecka, ale z mých bliních se mnou nikdo nechce, tak zvauji tuto variantu...máte s tím někdo zkuenost/i?
Soudě podle toho, e Me se tu objevila naposledy 26. 6. 2008 20:45 - tak moná nakonec sama do Turecka jela.
(zřejmě si ji tam Turci nechali - co se prý v Turecku stává...)
Není tady
Vachu napsal(a):
Me napsal(a):
Prostě bez partnera, bez kamarádky...???Pite, jak to vidíte..já bych se toti letos chtěla podívat do Turecka, ale z mých bliních se mnou nikdo nechce, tak zvauji tuto variantu...máte s tím někdo zkuenost/i?
Soudě podle toho, e Me se tu objevila naposledy 26. 6. 2008 20:45 - tak moná nakonec sama do Turecka jela.
(zřejmě si ji tam Turci nechali - co se prý v Turecku stává...)
A stala se sedmou enou sultána Solimánského, e jo.
Není tady
amely: Vy si holky ty problémy snad přitáhnete samy. Nejen Olympie.........
Amely, kliidek.
Zadne problemy na me neprivolavej. Ja mam deti uz dospele
Otazka znela jeli byste sami
? Moje odpoved byla ze bych nejela s malinkymi detmi, s vetsimi ze bych jela.
A doma jsme nesedeli, jezdili jsme na hory a za babickou na chalupu, kde se deti vydovadely v pohode. Dodnes na to vzpominaji, jak jsme chodivali do lesa, na prochazky a na tury
a nevypada to, ze by mely trauma z toho, ze nebyly u more v batolecim ci rane skolnim veku.
Ja bych se taky klidne vydala sama na dovolenou. Ale jedine s tim ze bych si tam pak nakoupila hodne veci jako obleceni a tim padem bych potrebovala i obri kufr haha nastesti ten muj je ale dost velkej.
Upravil(a) AndreaP. (20. 9. 2017 12:19)
Není tady
´Ty jo jetě do turecka sama bych se bála...I celkově by mi bylo smutno na té dovolené myslím si e nejlepí je to ve dvou nebo v partě
Není tady