Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#126 3. 7. 2007 9:02

myholi
♥♥♥----
Místo: Brno

Re: Mám se bát?

Feuria: S prvním (nemyslím tu větu pro Vlčici) a posledním odstavcem by se pravděpodobně můj muž s tebou ztotožnil :-).
A s větším zapojením do dění kolem dětí a domácnosti se nějak nechytám. Možná je to tím, že má víc práce, bere si i brigády z důvodu naší "horší" finanční situace. Peníze mi za to obratem dává, takže nemám důvod mu nevěřit, že by byl někde jinde.
Jen s tou komunikací souhlasím. Je to u nás trošku horší. Oba jsme přetížení a unavení. Možná tím jen relaxuje, když si píše s někým jiným. Alespoň tak mi to tvrdí. Nevím :-(.
O víkendu jsem jela sama s dětma k našim a on doma "odpočíval". Myslím, že nikde kromě obchodu nebyl. Dokonce nám nachystal večeři, když jsme se v neděli večer vrátili. Hlad jsem sice něměla, ale když si s tím dal tolik práce, tak jsem to snědla.
Dokonce říkal, jak jsme mu chyběli. (doufám, že upřímně)

Není tady

#127 3. 7. 2007 9:32

Marikaa
♥♥♥♥♥--

Ahoj, já s tím mám špatné zkušenosti, ono když už si takhle "venku" píše není něco ok a něco mu chybí od toho není daleko aby za podpory svých "kamarádek" udělal rozhodnutí, třeba se odstěhovat do obýváku a nebo pak rovnou od rodiny, rozhodně bych to nepodceňovala, i když samo né u každého to musí dopadnout jako u nás. Ono to taky záleží na vyzrálosti chlapa a zda si je schopen to v hlavě srovnat.....

Není tady

#128 3. 7. 2007 9:56

merunka
♥♥♥----

Jelimánek a jak jste na tom s posíláním smsek vy dva spolu?Možná mu zkusit psát nějakou pěknou smsku když jsi s dětma na víkend pryč,nebo když je v práci.rodna

Není tady

#129 3. 7. 2007 11:06

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Jelimanku ahoj,
navzdory vsemu co Ti probiha hlavou za predstavy a tomu co si o me muzes myslet,Ti znovu posilam svou podporu v podobe teto myslenky.

Verim vic a vic tomu, ze jde o prechodnou zalezitost.
Soustred se predevsim na sebe-na sve chovani.Na sve chyby ,ktere treba delas.
Vis proc? Protoze tam je klic.
Zmenis-li sebe,sve chovani,mysleni,duveru vuci nemu,pak uvidis zmenu. Svym pricinenim zmenis situaci.
Nelbolestnejsi pro lidi je ,slyset prave tento nazor,ze se maji nejdriv presvedcit o svych kvalitah ve vztahu.Lide jsou vsak bohuzel zvykli obvinovat toho druheho.

Jenze to proc s tim zacal ,nemusi byt jen jeho chyba.
Ja jen chci zopakovat,ze dobrou zenu chlap neopusti a o to tady jde. A jestli ano ,tak je blazen. A udela chybu.
Pises to sama ze jste oba pretazeni,unaveni.
A ja myslim, ze tady bude vzajemne porozumneni na miste.
Je to preci muz kteryho jsis vybrala,mas s nim deti a tak je jasne,ze jineho nepotrebujes a ani nechces aby blbnul. Tak si ho udrzis jedine zmenou postoje.
Nedam Ti s tim pokoj.
Mnoha lidem tohle pomohlo se zamyslet nad manzelskou krizi.
Snad i Tobe.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#130 3. 7. 2007 11:20

Marikaa
♥♥♥♥♥--

hirondel:

no nevím, nevím, nesouhlasím s názorem že dobrou ženu chlap neopustí, a myslím že by nás tu bylo povíce va a dle toho co říkáš, v ČR těch bláznů je asi dost godlike a nebo je tady tolik špatných žen?????

Není tady

#131 3. 7. 2007 11:21

myholi
♥♥♥----

merunka:když mu pošlu nějakou pěknou sms, tak mi odepíše: Co blbneš? (to když je v práci)
A když jsem mu posílala od našich, tak mi napsal, že je mu taky smutno.
Tak nevím jestli to má smysl mu je posílat :-(

Není tady

#132 3. 7. 2007 11:26

myholi
♥♥♥----

hirondel: Já nehledám chybu na něm, ale hlavně na sobě. Vím, že pokud chci, aby se změnil on, musím se prvně změnit sama.Jenže je to dost těžký, když mi tvrdí, že je vše vpoho. A že nehledá jinou, protože ví, že by lepší nenašel.
Ale cítím, že to mezi námi není dobrý.

Není tady

#133 3. 7. 2007 11:29

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Je to slozite tema. A pravdu mas v tom ze v CR je to opravdu katastrofa.
Rekla bych ze je to dane vychovou,mentalitou. Davno prevzate vzory po rodicich.
Ja neziju s Cechem a vim proc. Takze se Vam vubec nedivim.

Není tady

#134 3. 7. 2007 11:36

Marikaa
♥♥♥♥♥--

Hirondel:

víš, je to tak dáno asi výchovou ale i tím vším proč ženy jsou ženami, ale čím jsem starší a vidím ten partnerský svět okolo, začínám nesouhlasit s názorem, že ženský se maj měnit a chlapi???? No ty toho pak zneužívaj. Vždy jsem si přála rovnoprávný vztah, partnerský vztah, ale zjistila jsem že to není 100% možné s chlapem asi téměř nikdy. Přesto jsou věci, které mi přes pusu ani srdce nejdou....a nejhorší je, že i když si to většina žen uvědomuje (to že to nemá smysl když se celý život budou měnit a přispůsobovat ve většině jen ony), stejně jsou to ony kdo odpuští, jsou "slepé", "hluché", utrápené a nešťastné..... a ve finále pro chlapa i nejblbější, jeližko si tohle vše nechaly líbit.

Není tady

#135 3. 7. 2007 11:40

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Hirnodel, dovolím si nesouhlasit s názorem že dobrou ženu chlap neopustí. Je to jako bys dávala veškerou odpovědnost za vztah jen ženě. Opustil ji? Asi byla málo pracovitá/schopná/sexy/vtipná/zábavná/uvolněná/zodpovědná/dobrá matka.
Souhlasím že pokud kdokoli z partnerů cítí doma problém a není vztahem naplněn, inklinuje hledat to naplnění (ať už duševní či fyzické) jinde, ale to platí pro ženu i muže.

offtopic

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#136 3. 7. 2007 11:45

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Jelimanku,tak to je dobre v tom ze zacinas u sebe.
To co citis je samozjme pro Tebe smerodatne. Chapu to. Jenze na druhou stranu ty pocity mohou byt ovlivneny mnoha okolnostma. Tve sebevedomi muze byt vrtkave a tim padem se to tak nejak vlastne odrazi v tom ze neveris jemu co Ti rika(neduvera).

Chlap vzdycky rekne ze je vsechno v poradku i kdyz neni. To je pravda.
Proto se Ti pokusim poradit,dat mu prostor.
Vim ze mas starost,ale strach Ti nepomuze. Ten vse zhorsuje.
Vycitky,nebo nalehani ho muze vic dusit nez nechat premyslet. Pootevrenem  rozhovoru ktery je mozne udelat jednou a pak vyckavat co bude.
Je tezke zachovat klid z Tve strany,to chapu ale rekni. Neni lepsi to zkusit takhle,jako myslim touhle metodou nez tou na kterou to treba nefunguje.
Vis jak to myslim.
Jestli to nezabere tak se pujdu picnout. Ale jeste predtim reknu,ze Tvemu muzi preskocilo.

Není tady

#137 3. 7. 2007 11:51

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ronja,
pravda je, ze to jen prave VYPADA jako bych davala zodpovednost jen zene.
Pletes se a stejna tak vsichni kdo by si tohla mysleli.
Pokud Jelimanek bude chlap,napisu "mu" to same.  Zacit nejprve u sebe. Rozumis me?

Není tady

#138 3. 7. 2007 11:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Marikaa,
presne tak.
V tom to je. Kdyz neni snaha z obou stran.Nebo laska z obou stran,je vic nez jasne,ze zena ,nebo muz, kteri zustavaji po boku nekoho takoveho kdo nedava spontanne to same, je slaboch a rekneme nejblbejsi ve smyslu setrvat. Vsechno ma sve meze.
Nenaucili jsme se chapat to ze nikoho nevlastnime.

Upravil(a) hirondel (3. 7. 2007 12:00)

Není tady

#139 3. 7. 2007 12:10

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Jelimánek napsal(a):

On mi tvrdí, že tím relaxuje :kaputalition:
Jinak já se snažím dělat to co mi radí Vašek, ale....asi to nezabírá, tak jak bych si představovala.

To treba postupne a nenápadne, aby to nevyzeralo ako trucpodnik, ale ako ďalšia fáza osamelosti na materskej... Mmch, mylsím si, že tá izolovanosť na materskej prispieva k tvojej žiarlivosti a podozrievaniu. Nie že by to bolo neprirodzené, ale táto situácia nie je celkom normálna, ty si prirodzene v nevýhode(mimčo, kojenie, viazanosť), tak to ber ako dočasný stav. A fakt sa ho snaž čo najviac zapojiť do starostlivosti o domácnosť, trebárs o staršie dieťa, aby nemalo pocit, že je odstavené a nežiarlilo... Deti sú DLHODOBÝ SPOLOČNÝ projekt dvoch ľudí, tak to tak nastoľ.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#140 3. 7. 2007 12:11

Marikaa
♥♥♥♥♥--

Hirondel:

ono je to složité, myslím že takto žije poměrně dost párů a žen.....a nevím zda to nazvat slabošstvím, možná...je to na můj vkus dost silné slovo, bohužel i já jsem byla taková a vůču tomu "starému" jsem i já slaboch, i když vůči novému už ne rodna

Není tady

#141 3. 7. 2007 12:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

merunka napsal(a):

Hirondel,snad nikdo mě tak nešokuje příspěvkama jako ty.Je mi jasné,že co píšu asi nechápeš,ale připadá mi,že si pleteš pojmy. Lásku může po letech ubíjet každodenní stereotyp života,rozhovory o funkčnosti domácnosti a péče o děti, romantické vyznávání lásky časem zmizí.Není to,že by se láska zmizela,jen jí přebíjí povinosti a pak je právě nutná ta tolerance a porozumění. Není to žádná výměna srdce za rozum. hjarta Pokud bys milovala muže,který tě bije,opravdu by si s ním zůstala a s láskou vše snášela:(?

Ovocíčko, nepleť si zamilovanosť s láskou... Hormóny so srdcom... Láska nemusí a ani nemá formu vyznaní z červenej(či ruživej, ako si napísala ty wink ) knižnice, ale pritom tam stále môže byť - spolu  s úctou, toleranciou, ochotou pomáhať, súcitom, clivotou, zvykom - ten nemusí byť vôbec negatívny - a istotou pri čomsi dôverne známom a blízkom... Aj to je láska, nielen juhoamerické telenovely a pozdravy na Valentína.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#142 3. 7. 2007 12:31

merunka
♥♥♥----

Jelimánku,na ty sms jsem se ptala úmyslně.Myslím a jsem o tom dost přesvědčená,že tvůj manžel hledá rozptýlení ze zajetých kolejí a bude teď na něm jak dobrý má charakter,aby si pak uvědomil,kde je jeho místo.Je nevyužitý jako muž,protože ty máš dost práce s mimčem,tahle situace bývá velmi častá.Dobrá zpráva je,že s odrůstáním robátka to mizí.roll Takže vydrž. S Hirondel jako vždy nesouhlasím,určitě nehledej chybu jen v sobě,on ten tvůj manža prostě potřebuje plácnout přes ruce.dumbom,aby ho přešly roupy.Držim ti palečky.

Není tady

#143 3. 7. 2007 12:53

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Merunko,
musim Te zastvit pred slovy ktere nespravne pouzivas vzhledem k sve nevsimavosti.
Muj prispevek 129. jsi zrejme necetla pozorne.Pouze se domnivas ze ano.

Není tady

#144 3. 7. 2007 12:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Hirodnel, neviem, či som bola "špatná", ale môj bývalý ma rozhodne opustil - napriek tomu, že som robila podľa sovjho najlepšieho veodmia a svedomia to, čo som považovala za správne. Dnes viem, že mi tým rozchodom dal najväčší dar, aký mohol, a že sebe pripravil niekoľko rokov trápenia a doživotné zdravotné problémy - ale vtedy to ešte jasné nebolo. Chyby sme robili obaja a obaja sme na ne doplatili; najviac ale na naše chyby doplatil jeho syn, bohužiaľ. To je jediné na tom rozchode, čo ma trápi, inak by som nezmenila ani čiarku. Stojím si za svojím správaním, vratane chýb...
Jelimánku, skús túto situáciu brať nie ako morovú ranu, ale ako výzvu niečo zmeniť. Na vzťahu, na sebe, na mužovom postoji k tebe... Kríza podľa istej Amíčky je nie od slova kríž, ale od slova križovatka: ocitla si sa na rázcestí a je na tebe, ktorou cestou sa vyberieš(v tomto prípade vyberiete). Dvakrát meraj a raz rež. wink

Brita

Není tady

#145 3. 7. 2007 13:06

merunka
♥♥♥----

Hirondel,tvé útoky na "nevšímavost" ukazují jen to jak (a to nejen ode me)nedokážeš akceptovat jiné názory. Co kdyby jsi se jednou zkusila zamyslet zrovna nad tímto?roll

Není tady

#146 3. 7. 2007 13:20

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

merunka napsal(a):

Hirondel,tvé útoky na "nevšímavost" ukazují jen to jak (a to nejen ode me)nedokážeš akceptovat jiné názory. Co kdyby jsi se jednou zkusila zamyslet zrovna nad tímto?roll

ACH JO! Porad Ti merunka preju ze srdce to nejlepsi,to me ver. hjarta

Není tady

#147 3. 7. 2007 13:30

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima,nevis jestli jsi byla "spatna"  ale pak pises ze chyby jste delali oba.
Rikala jsem nekolikrat ze kdyz se nekdo rozhodne odejit,tak jeho(jeji) vuli nezmenime. To je zivot.
Zivot ma mnoho cest a my si muzem vybrat. Existuje vsak neco co je predem dane.
Take rikam vsechno spatne k necemu dobre.

Není tady

#148 4. 7. 2007 13:55

kika888
♥------

Já si opravdu myslím , že je čeho se bát. Můj muž se seznámil také s několika ženami na seznamkách, a z pouhého psaní se po půl roce staly schůzky. Řídí se přesně Plzákovo radou - zapírat, zapírat a zapírat. A já už nevím jak dál. Kdo to jednou udělá, udělá znova. Tot můj názor.

Není tady

#149 4. 7. 2007 14:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

No jestli je uz takovej ,tak s tim asi nehnes. Muzes si vybrat:zustat s nim a tise se s tim smirit ze takovy je a nic na nej neplati a nebo proste kdyz Ti to vadi tak s nim nebud.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí