6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Petře, a nemyslela to Natálka spí tak, e Topol má právě z titulu své funkce největí monost něco udělat s právním systémem? Nevím, nemám s tím zkuenosti, ale - kdo jiný ne politik můe něco napravit (nebo podělat) v systému?
Doporučuji nastudovat jak funguje legislativa té. Jak u nás funguje tvoba zákonů, jejich schvalování,funkde obou komor parlamentu, veta prezidenta atd. To se myslím bere v občance na Z))
Není tady
Klubko napsal(a):
Petře, a nemyslela to Natálka spí tak, e Topol má právě z titulu své funkce největí monost něco udělat s právním systémem? Nevím, nemám s tím zkuenosti, ale - kdo jiný ne politik můe něco napravit (nebo podělat) v systému?
Doporučuji nastudovat jak funguje legislativa té. Jak u nás funguje tvoba zákonů, jejich schvalování,funkde obou komor parlamentu, veta prezidenta atd. To se myslím bere v občance na Z))
Ono Klubko má pravdu takto pěkně to funguje na papíru. Jene to by nesměl být ten zlatý cirkus, který jsme měli monost vidět třeba v pátek. Na papíře je napsáno e po přednesení se hlasuje o návrhu a byla z toho 12 hodinová hádka.
Ono mezi námi u staří římané vymysleli fungování nákupu a prodeje, definovali u toho 50 právních úkonů a funguje to dodnes, jen my pořád říkáme, e to umíme lépe. Ne jen to plevelíme a zasí***. Jo Topol má monost, ale znaje poměry, neudrí ani své "ověčky" v mylence, aby do přísluného zákonu mu nevloili nějakou tu větičku "dost často nevhodnou". Myslím, si e mohu k tomuto říci hodně dělám v tom nějaký pátek take miohu mluvit. Právo jako takové je silně politické a kopíruje přesně to co zrovna garnitura ovládající lavice chce. A myslíte si e je to ivot nějakého človíčka někde v Horní dolní. Asi tak 2 %.
Není tady
Klubko, pěkná fotka. Moná to myslela, ale myslela patně. Návrhy zákonů, novel..........dávají buď poslanci, nebo ministerstvo prostřednictvím svého ministra. Návrhy zákonů zpracovávají ZAMĚSTNANCI ministerstva. Potom to jde do parlamentu a senátu a zde mnohokrát jediným pozměňovacím návrhem se můe celý zákon "zmrit", jak se to mnohokrát stalo a hned muselo opravovat. Take předseda vlády i ministři na tvorbě zákonů nemají téměř vliv. O tom jaká je konečná podoba zákonů rozhodují pouze poslanci a senátoři a nakonec to podepisuje prezident, kterého mohou poslanci opětným hlasováním přehlasovat.
Není tady
Petře a Klubko, protoe jsem si vybrala chotě, který se o nae dítě příkladně stará a protoe jsem vdycky své profesní zájmy upírala ke kvalitnějímu a uitečnějímu oboru, ne souvisí s občanskou výchovou, opravdu jsem nikdy extra nestudovala fungování legislativy . Příspěvky jsem přelítla a měla jsem pocit, e asi rozumím Natálčině dotazu. A psala jsem POLITICI, nejen nějaký Topol. Ale pokud tomu aspoň krátce chcete věnovat čas, opravdu se ráda nechám poučit.
Není tady
Petr100 "Jak by jsi změnila právní systém, aby to lépe fungovalo?"
Jo, kdy u jsme u toho, nemluvilo se teď nedávno v nějakém pořadu o tom, jak bylo vyčleněno státních 50 milionů korun na kolení lidí, kteří by umonili soudům zbavit se některých "malých" kauz, které zbytečně zabírají čas (moná by se tím taky uspíilo jednání s mui, kteří nehodlají platit výivné) ...a nebylo v té debatě něco o tom, jak Topolánek zařídil, e přilo vech těch 50 milionků nazmar a situace se vlastně nehnula z místa?
Take Topol nemá ádný vliv NA NIC? No, já nevím, moná mám patné informace.... se o politiku nezajímám
Upravil(a) Tercila (11. 2. 2008 20:12)
Není tady
Tercilo, kdyby to byla pravda, moná je, tak by socani pěkně vyskakovali a moná by k tomuto témat uspořádali speciání tiskovku. Tedovedu si představit, e by měl topol takovou pravomoc. A proč by to dělal? Co to bylo za pořad?
Není tady
Mluvila o tom ta soudkyně Beneová - jak ODS nedodruje lautr nic. (A veřejnost se samozřejmě málokdy něco dozví). I kdybych chtěla fandit ODS, tak mě troku zklamal právě ten jejich páteční přístup, kdy naprosto nebyli ochotni vnímat, e pauza nebo nepauza je prostě zákonem daná. A to bohuel svědčí o jejich přístupu, jakkoli mi byl návrh na pokračování volby sympatický.
Teda ale abych byla spravedlivá, nezklamala mě jen ODS
Není tady
Tercilo ano, odsouhlasili 21.00 hod a hotovo. Souhlasím. Doufám, e v pátek to socani dostanou nazpět i s úroky. Ten obrovský podraz s hlasováním o veřejné nebo tajné volbě.
Není tady