6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Verunka a Vanesska napsal(a):
Moná mladá, ale ivot mě naučil, za svoje peníze studuji a rozjela jsem si podnikání, zabezpečuji finančně rodinu a o tom, jak budou vypadat důchody, vím víc, ne si myslí. Prosím neber to osobně.
Ty má křiálovou kouli? Mohla bys ji půjčit, prosím?
Jeňýk napsal(a):
majkafa napsal(a):
Verunko, jsi jetě příli mladá na vynáení těchle soudů, moná platí pro tvou generaci, ale my jsme troku jinde.
Huh.... moc prosím já nechci být jinde i kdy u jsem taky starý a vypelichaný. Snaím se alespoň mozek udrovat mladý kdy u zbytek těla chátrá.
Tak moc prosím neházej nás vechny do jednoho pytle, blbě by se mi pak usínalo.
Jeňýku, vyndavám tě z pytle. Spokojen? Ty chce tvrdit, e je ti 20? Já nepíu nic o mozku, taky se ho snaím udrovat mladý. Ale halt zbytek těla u opravdu chátrá.
Ste se do mě pustili. Mě se jen nezdá fér,aby lidé co platili celý ivot daně na stará kolena skoro nic nedostali. Děti ádný nemám,zatím sem taky skoro dítě... 5eení nemám,jen jsem si zanadávala a to se nesmí? Byla jsem volit.Víc toho bohuel udělat nemůu...
Není tady
majkafa napsal(a):
Jeňýku, vyndavám tě z pytle. Spokojen? Ty chce tvrdit, e je ti 20? Já nepíu nic o mozku, taky se ho snaím udrovat mladý. Ale halt zbytek těla u opravdu chátrá.
No budi, trochu se mi ulevilo.
Nééé já nechci tvrdit e mi je 20, to u mi fakt delí dobu není. Já jen nechci bejt spojovanej s lidma kteří bohuel v mojí a starích generacích převaujou. Tím myslím vechny kteří neustále natahujou pazoury po státu aby za ně řeil nějaký jejich ivotní trable včetně důchodu.
Samozřejmě z toho vyjímám dnení důchodce a dejme tomu lidi starí 55let. Ti u neměli anci si na důchod nějak moc etřit.
Vichni ostatní by měli po dosaení důchodového věku od státu obdret částku ve výi ivotního minima a ve ostatní by lo z jejich dosavadního důchodového spoření. Kolik si kdo v ivotě uetří u je osobní volba kadého člověka.
Luizi napsal(a):
zatím sem taky skoro dítě...
Milé dítě, rozhlédni se kolem sebe a uvidí na co vechno jdou daně tvých rodičů. O tom e jednou vichni budeme důchodci víme od útlého věku tak je třeba na to taky spořit. To je věc která s daněma nemá vůůůbec nic společnýho. Take řekni rodičům a ti zakoupí prasátko do kterého si u teď můe ukládatt část svého kapesného. Pokud to bude dělat pravidelně, tak uvidí co si ve svých 65 letech bude moci vechno koupit.
Není tady
Pokud můete, přečtěte si dnení článek v MfD. Jsme poslední zemí, kde nebyla provedena důchodová reforma. Pokud se nic neudělá, republika zbankrotuje. Já si platím dvě důchodové připojitění, dost peněz a hodně roků. přítí rok mohu jedno ukončit a vyfasuji cca 200.000,- take zase bude dost peněz na cigárka a nějakou lahvinku skotské.
Není tady
Nedávno jsem četla v novinách, e nůky mezi důchody mue a eny se více otevírají - konkrétně tam bylo, e průměrný důchod mue je něco přes 9000 Kč a eny něco přes 7000 Kč. Vím, e na vedoucích pozicích pracují víc mui ne eny a e mui veobecne mají vyí mzdy, ale je takový systém vůbec spravedlivý? A mě to vlastně můe být jedno, nejspí důchod ani nedostanu.
Není tady
Toto jsem taky slyela. A pak jsem jetě v obchodě vyslechla rozhovor dvou starích dam. Jedna vykládala o mui, který prý se má dobře, protoe pobírá část důchodu ze panělska a tam prý dávájí důchodcům dva důchody ročně na přilepenou - jeden před létem a druhý před Vánocemi. To by nai důchodci asi taky brali.
Není tady
No já pracuji stále celé dny, spořím si na důchod, ale mám takový pocit, e tak za 15 let u nebudu schopná vydret tempo ve své profesi, budu méně nakloněná změnám, novinkám, nebude mi to moná tak pálit a nevím, čím se budu ivit potom od takových pětapadesáti do třisedesáti, neumím si to představit, v manaerkých pozicích je stále kukt mládí dost silný.
Není tady
Petře100, vláda na děti myslela a to tak, e hodně matek nedostává ádné výivné, nebot systém umoňuje neplacení výivného bez extra.postihů. Neházej to na boleviky, zákony této "demokracie" a kapitalizmu poloilo ODS,ne bolevici. Za nich bylo výivné svaté! Je je to kadému úřadu u pr...!
Chci vidět, z jakým nadením bude mé dítě cpát tomuto státu co nejvíc ze svého platu zato, e ve svém dětství neviděla ani korunu výivného....
Není tady
Musím, nerozumím tomu, e vláda můe za to/ kterákoliv/, e matky nedostávají výivné. Já mám pocit, e půlroční neplacení alimentů je trestný čin. Jo, za komunistů bylo více věcí svatých. Výjezdní doloky, devizový příslib, Tuzex, Sanops, jedovaté mléko, voda, chleba s rtutí a co uliční výbory, StB a Lidové milice, to byla také dokonce posvátná věc.
Není tady
No já jsem to pochopila tak, e jsou patné zákony a evidentně patné jsou a téměř ve vech oblastech.To je sice pěkné, e neplacení výivného můe být trestný čin, ale pokud nepracují soudy dobře a policie...a u jsme zase u těch patných zákonů. A stále dokola...... Vláda by je mohla změnit, e , ale proč by to dělala, oni se mají dobře a na lidi se... ! Romské děti nakrmíme, protoe jdeme do té Evropy a na bílé kaleme. A ty se, Musim, starej, jak umí! /nic ve zlém/
Není tady
No já si teda taky spořím na důchod,ale kde mám tu jistotu,e si ho uiji!! !Věkovou hranici důchodu stále posunují.Maj to dobře spočítaný..pak asi rovnou do penálu.vůbec si neuvědomujou,e člověk nebude schopen vykonávat tu samou práci v 65ti jako ve 40ti..
Není tady
Já si taky spořím, ale v edesáti dostanu tak asi 350.000,- co je o ničem. Je mi 38, kdoví, co bude, a mi bude 60. Abych si i v důchodu udrela ivotní úroveň, musela bych si teď spořit tak asi 3.500,- měsíčně. Zatím důchod raději moc neřeím. Moje tchýně pracuje ve skladu, je jí 65 let a nedovede si představit, e by měla být doma. Tchánovi je 68, je doma u 12 let, nejdřív v invalidním důchodu, pak v strarobním a nemůe dělat nic, je kardiak, má patné klouby, proděl asi 6 těkých operací břicha. Take je to asi individuální, někdo můe pracovat i v sedmdesáti, někdo u nemůe v těch čtyřiceti.
Není tady
"Kolik si kdo v ivotě uetří u je osobní volba kadého člověka."
No to snad je, Jeňýku, provokace,ne? Toto nemůe myslet váně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kadý si můe spořit jen tolik, kolik mu umoní jeho MZDA. A pokud není nějaký manaer či podnikatel, tak ji příli ovlivnit nemůe. To Tvoje opovrhování "běnými" občany tohoto státu nade ve miluju. Zajímalo by mě, zda jsi ve svém podnikání nepotřeboval do začátku nějaké peníze (netvrď mi, prosím, e sis vzal na vechno úvěr). Pokud vak nepotřebuje kapitál do začátku, tak mi poraď. Rád se poučím a budu podnikat taky. Někdo zkrátka mohl vyuít kontaktů z dřívějího zaměstnání, někdo zdědil nebo zrestituoval majetek... ale kdo nic neměl, ten nemohl začít podnikat z ničeho. Já takového neznám.
Není tady
medveeed napsal(a):
No to snad je, Jeňýku, provokace,ne? Toto nemůe myslet váně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kadý si můe spořit jen tolik, kolik mu umoní jeho MZDA. A pokud není nějaký manaer či podnikatel, tak ji příli ovlivnit nemůe. To Tvoje opovrhování "běnými" občany tohoto státu nade ve miluju. Zajímalo by mě, zda jsi ve svém podnikání nepotřeboval do začátku nějaké peníze (netvrď mi, prosím, e sis vzal na vechno úvěr). Pokud vak nepotřebuje kapitál do začátku, tak mi poraď. Rád se poučím a budu podnikat taky. Někdo zkrátka mohl vyuít kontaktů z dřívějího zaměstnání, někdo zdědil nebo zrestituoval majetek... ale kdo nic neměl, ten nemohl začít podnikat z ničeho. Já takového neznám.
Právě jednoho poznává.
Není tady
medveeed napsal(a):
Vidí méďo, my nemusíme ani spořit, neb nás v naich 68 letech vynesou z práce přímo papírovýma botama napřed.....
Není tady
medveeed napsal(a):
Bude se divit ale myslím to naprosto váně. Stáří toti není náhlá těká nemoc ale zcela předvídatelná záleitost ke který spějeme vichni. Take nevidim důvod proč by měl stát důchodcům platit víc ne nejnutnějí minimální ivotní náklady. Samozřejmě mluvím o dnení střední generaci a ne o dneních důchodcích kteří neměli monost si na stáří spořit.
I kdy právě generace dneních důchodců se do jisté míry "postarala" o to e dneska tady neexistuje ádnej rozumnej důchodovej nebo zdravotní systém. Člověk tady pak díky nim je nucenej číst kydy o tom e zdravotnictví MUSÍ bejt zadarmo a o důchodce se MUSÍ postarat stát.......
Upravil(a) Jeňýk (29. 11. 2007 18:02)
Není tady
Petr100 napsal(a):
medveeed napsal(a):
Kadý si můe spořit jen tolik, kolik mu umoní jeho MZDA. A pokud není nějaký manaer či podnikatel, tak ji příli ovlivnit nemůe. To Tvoje opovrhování "běnými" občany tohoto státu nade ve miluju. Zajímalo by mě, zda jsi ve svém podnikání nepotřeboval do začátku nějaké peníze (netvrď mi, prosím, e sis vzal na vechno úvěr). Pokud vak nepotřebuje kapitál do začátku, tak mi poraď. Rád se poučím a budu podnikat taky. Někdo zkrátka mohl vyuít kontaktů z dřívějího zaměstnání, někdo zdědil nebo zrestituoval majetek... ale kdo nic neměl, ten nemohl začít podnikat z ničeho. Já takového neznám.Právě jednoho poznává.
Není tady
Já mám pocit, e nám tenhle ílenej koloběh bez konce tlučou do hlavy aby udreli v chodu národní hospodářství. Mladí musejí makat, brát si úvěry na bydlení na vybavení na auto .... pak děti ... taky dost nákladné .... v průběhu splátek úvěru u myslet na důchod .... celý ivot člověka udrují v poklusu nějaké splátky, a u na splátky půjček nebo na předplacení důstojného stáří. Jak do tohohle koloběhu vstoupíme, tak jsme jak křeček v běhacím kolečku a běíme a běíme pořád dokola .... a nás to jednou vystřelí .... a my leíme na zádech a točí se nám hlava.....
Není tady
Luizi napsal(a):
Já vůbec nevím co si o tom mám myslet... Přijde opravdu hnusný,e starý lidi,který celej ivot dřeli (aspoň teda snad větina) a odváděli daně,by nakonec měli třeba umřít v bídě,zatimco nai posranci,si vozí zadky v autech za miliony,provolaj 120 tisíc měsíčně,dělaj velký prd,maj imunitu a berou velký prachy... Na druhou stranu je pravda,e důchodců přibývá,ale co jako? Vybít je? To se docela podobá jistému pánovi... Těko můou někoho nutit si spořit,kdy prostě nemá z čeho... Proč celý ivot lidi platí daně? Aby mohli jezdit po rozpadlejch silnicich a kadej úředníček,policajt a hlavně posranec,který z těch peněz maj nejvíc,se jim mohl vysmát,kdy něco potřebují? Jde to tady do pr...e. Jsem zvědavá co bude jednou s mýma dětma.
V tomto státě nejsou peníze vůbec na nic, protoe nae vláda, to jsou mistři v hospodaření. Vyberou zdravotní pojitění, ale peníze nejdou na léky a vyetření, ale na stavbu budov a platy úředníků v pojiovnách. Vyberou sociální, ale klidně z něho zaplatí něco úplně jiného ne důchody, vyberou dálniční poplatky, ale ty nejdou na opravy dálnic atd. atd. Co vyberou na daních, to zase rozkradou (např. 50 milionů z Magistrátu v Praze) nebo z nich ijí gauneři ve věznicích, kteří nemusejí pracovat. Na Ministerstvu kolství zase projekt Internet do kol oupli svému favoritu - místo aby provedli regulérní výběrové řízení a úkol zadali nejlevnějí firmě...To ve prosím naprosto beztrestně. Pak se tady někteří jedinci ptají: "Kde na to vzít?" No zkrátka nekrást a pouité peníze pouít tam, kde byly vybrány.
Není tady
Co vyberou na daních, to zase rozkradou (např. 50 milionů z Magistrátu v Praze)
Rozliuj, děvče. 50 melounů skutečně nerozkradla vláda, ale nějaký "ibal" (či několik), který to měl vymakaný. Toté, jako kdy si chlapec z Magistrátu posílal penízky vybrané za zábory veř. prostranství na svůj účet a trvalo docela dlouho, ne mu na to přili. Na vládu se dá hodit ledacos, taky mám jisté výhrady, ale e ouřadům nefunguje kontrola, za to fakt nemůe.
Není tady
NatálieLa napsal(a):
Luizi napsal(a):
Já vůbec nevím co si o tom mám myslet... Přijde opravdu hnusný,e starý lidi,který celej ivot dřeli (aspoň teda snad větina) a odváděli daně,by nakonec měli třeba umřít v bídě,zatimco nai posranci,si vozí zadky v autech za miliony,provolaj 120 tisíc měsíčně,dělaj velký prd,maj imunitu a berou velký prachy... Na druhou stranu je pravda,e důchodců přibývá,ale co jako? Vybít je? To se docela podobá jistému pánovi... Těko můou někoho nutit si spořit,kdy prostě nemá z čeho... Proč celý ivot lidi platí daně? Aby mohli jezdit po rozpadlejch silnicich a kadej úředníček,policajt a hlavně posranec,který z těch peněz maj nejvíc,se jim mohl vysmát,kdy něco potřebují? Jde to tady do pr...e. Jsem zvědavá co bude jednou s mýma dětma.
V tomto státě nejsou peníze vůbec na nic, protoe nae vláda, to jsou mistři v hospodaření. Vyberou zdravotní pojitění, ale peníze nejdou na léky a vyetření, ale na stavbu budov a platy úředníků v pojiovnách. Vyberou sociální, ale klidně z něho zaplatí něco úplně jiného ne důchody, vyberou dálniční poplatky, ale ty nejdou na opravy dálnic atd. atd. Co vyberou na daních, to zase rozkradou (např. 50 milionů z Magistrátu v Praze) nebo z nich ijí gauneři ve věznicích, kteří nemusejí pracovat. Na Ministerstvu kolství zase projekt Internet do kol oupli svému favoritu - místo aby provedli regulérní výběrové řízení a úkol zadali nejlevnějí firmě...To ve prosím naprosto beztrestně. Pak se tady někteří jedinci ptají: "Kde na to vzít?" No zkrátka nekrást a pouité peníze pouít tam, kde byly vybrány.
Skutečně nesnesitelný ivot. Divím se, e jsi se ji neodstěhovala.
Není tady
Nebo nehodila mali, děvče ty musí být nasraná kadý den.... Hele, ty jsi rozvedená? Ani bych se nedivila. Nebo chlap musí být trochu slepý?)))
Není tady
Na důchod etřím a tajně doufám, e v edesáti rychle umřu, abych neotravovala svoje syny, budou mít rodiny, půjčky, manelky, pochybuji, e by snachy byly nadené mylenkou podporovat nějakou babku, moc se neetřím, dřu za tři, abych synům dala vechny monosti a vzdělání, tělo má jít do hrobu zhuntované. Nae generace čtyřicátníků doplatila na vechny ty revoluce a balíčky, normální ivot u nečekám, začalo to Sametovou, privatizací a klausovým utahováním opasků, pokračovalo reformou veřejné správy pod taktovkou ČSSD a nyní máme zase Batoh, normalitu v blbákově nečekám. Přesto iji docela radostně a chci těch pár let, co mi zbývá, jetě něco zaít, kdybych jetě viděla alespoń jedno narozené vnouče, byla bych astná.
Není tady