6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte někdo s tímto nějakou zkuenost?Mě to trápí u 2 roky a neumím s tím ít naplno.
Není tady
Ahojda, s tachykardií mám bohaté zkuenosti..jaký má typ? Léčí se nějak? Kdyby Tě něco zajímalo,písni SZ
Není tady
AHOJKY...JÁ MÁM TACHYKARDII TĚSNĚ PŘED EPI ZÁCHVATEM A TÍM PÁDEM HO VLASTNĚ POZNÁM A SNAÍM SE UKLIDIT NA ZEM.
JE TO NEPŘÍJEMNÝ A VDYCKY MĚ TO VYLEKÁ, ALE DÍKY TOMU U NEPADÁM Z VÝKY, ALE ZE SEDU.
ZVLÁTNÍ, JAK JEDNA NEMOC, MŮE POMÁHAT PŘI DRUHÉ.
ALE TO JEN TAK MIMOCHODEM...
MĚLA BY JSI BÝT URČITĚ V PÉČI NĚJAKÉHO KARDIOLOGA...BYLA JSI NĚKDE? MĚLI BY TĚ TAM POSLAT Z INTERNY, NEBO TVŮJ OBVOĎÁK.
URČITĚ TO NEPODCEŇUJ A OTRAVUJ DOKTORY TAK DLOUHO, DOKUD TI NEPOMŮOU.
Není tady
Náko, a proč nejde ke kardiologovi? Dostane třeba COncor a bude klid..... dá ti rady, jak zklidnit anebo změnit ivotní styl.
Já to 7 let neřeila, ale v těch horkách to začlo zlobit...tak jsem k němu la. Co beru léky, jsem klidnějí, srdce "nebolí", netlačí a bije jak má. Snad budu moci zase přestat léky brát? Prý to chce změnit práci na klidnějí. No, to jsem slíbila a udělala minule...ted nevím, jestli se mne to povede.
Není tady
díky vem za odpovědi.Já chodím ke kardiologovi u celé 2 roky.Zprvu jsem brala betablokátory,ale dělají mi neplechu s tlakem,tak u je nemůu,take jsem zas tam kde jsem byla.Doktoři mi k tomu za celou tu dobu mnoho neřekli.Jen to,e se stím nedá nic dělat, ne se stím zkrátka naučit ít.Ráda bych se zbavila strachu jít někam sama a ít jako dřív.Od té doby prakticky skoro nikam nechodím.Zkrátka nevím jak si stím poradit.
Upravil(a) Náka (7. 9. 2007 13:17)
Není tady
Já měla paroxysmální supraventrikulární tachykardi spojenou se srdeční arytmií..vlastně mi na to přili a na Holteru..omdlívala jsem a nevedela proč,prostě se to vechno vdycky seběhlo hrozně rychle..najednou buení v krku..narhnula se mi krev do hlavy,srdce builo jako o závod..a prásk..probrala jsem se,byla jsem íleně unavená...a takhle se to táhlo asi rok,taky jsme braka betablokátory,vystřídala jich spoustu,ale k ničemu to nebylo..take mi do poručili katetrizaci..je to zpátky 10let,tehdy to byla docela novinka a nikdo ani pořádne nevědel,zda mi to pomůe..bylo mi 21let..katetrizaci jsem podstoupila celkem 3x...a jsem bez obtíí..Strach sjem měla při prvním porodu,pokud by se to mělo vrátit, tak větinou porod bývý spoutěcí mechanismus,take jsem rodila za asistence internistů...ale ve probehlo jak mělo...od tí doby jsme prakticky bez obtíí,léky neberu..
Není tady
Stranpa: to buď ráda.Mě doktor řekl,e se s tím nedá nic dělat ne se s tím hold prostě naučit ít.Byl to pro mě ok je to věc na kterou si fakt nezvyknu navíc co u nemůu ty betablokátory je to jen na mně.Take se musím vyvarovat jakékoliv zátěe a nedělat nic co by mi mohlo zvednout tep.Co je docela obtíný,ale pomalu se učím to,e určitý věci prostě nemůu a musím nad plno činnostma přemýlet.Betablokátory mám v zásobě,ale můu si je vzít jen v případě,e to přijde,ale vdycky kdy se mi to stane tak mám hrozný strach a tím to i zhoruji. Vdycky pak nastoupí arytmie.Kdy to skončí,tak jsem unavená a větinou usnu.
Není tady
Jejda...japatooo,e se s tím nedá nic dělat?..Jaký má druh tachykardie..? Jakou má tepovou frekv..kdy to na Tebe přijde.? Já mívala kolem 200 ve spánku...vůbec jsem to nezaregistrovala, a Holter..
Není tady
To nevím proč se s tím nedá nic dělat.Prostě mám celkově rychlejí srdíčko.Tep mám vyí celý den.Jinak kdy to na mě přijde tak mám okolo 169 a v klidu, kdy nic nedělám 90.Holtera jsem měla 3x a jetě ho časem dostanu znova.Mám oba Holtry EKG a TK.Jinak mám prý nepřiměřenou sinusovou tachykardii.Doktor mi říkal,e na tohle se dávají akorát ty betablokátory nic jinýho.No a já je nemůu.Klesne mi natolik tlak,e mi říkala doktorka,e u by se o mě bála a e by to dělalo větí neplechu ne ta tachykardie.Tak nevím.
Není tady
NÁKO A CO TAKHLE ZEPTAT SE NA NÁZOR JINÉHO KARDIOLOGA?
TŘEBA NA TO EXISTUJE NĚCO JINÝHO...MÁM ZKUENOSTI, E JEDEN DOKTOR ŘEKNE, E S TÍM U NEJDE NIC DĚLAT, NE SE NAUČIT S TÍM ÍT A DRUHÝ TI POMŮE.
NEBYLO TO ZROVNA NA KARDIOLOGII, ALE MYSLÍM, E ZA ZKOUKU BY TO STÁLO, NE?
Není tady
.
Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 16:30)
Náka..občas mi to výlítlo do komorové tachykardie..a to se pak děly věci začala jsem fibrilovat, take mě i párkrát museli nahazovat "ehličkama"..jauuuu..to byla bolest byla jsem pak celá popálená ..tím chci říct, e kdy se léčí celkem těké tachykardie, čím nechci nijak sniovat tvoji..to vůůbec ne..naopak..tak musí být nějak cesta ven..A pokud by Ti měly pomoci léky,které ale brát nemůe..tak přece není řeení,e si musí nějak zvyknout.Na to nejde si zvyknout,človek normálně funguje..myslí si,e u je Ok,a pak Tě to překvapí v nejmín vhodnou dobu..pamatuju se,e jsem omldela v řecku na dovolené,v Athenach..vidím to jak ted,a zavolej si sanitku,bychom se nedoplatili take jsem pak leela nekde u krámu,ovívala se novinama a těila se do peřin
jako jedinné řeení vidím,najít si jineého kardiologa,jak u psaly holky...nevím,zkus se třeba domluvit s obvodním lékařem,jaký na to má názor a at ti napíe doporučení jinam...nevím odkud jsi...ale zkusila bych nějaké větí město...Já se léčila třeba léčila v Hradci Králové..ač tam nebydlím
Není tady
Já jsem nebyla jen u kardiologa,ale běhala jsem i po interně a obvodní je stejného názoru. Za kardiologem dojídím do Ml.Boleslavi co troku větí město to je.Jinak doktor je moc hodný prakticky se mě ujal na ádost mé obvodní doktorky v nemocnici se mnou nijak zvlá zabývat nehodlali a předávali si mě jak horký brambor. V nemocnici říkali,e mám dělat ve jak jsem zvyklá a kdy to přijde má mi někdo zavolat sanitu.Mám u sebe takový papír,kde je napsáno co mi je pro případ,e budu v bezvědomí.S defibrilátorem ke mně taky přijeli loni den před tědrým dnem,ale natěstí ho nemuseli pouít.
Není tady
Zdravím, jsem tu nová a potrebuju poradit, mozná taky trochu uklidnit. Vzdy jsem mela (a i ve ctvrtem mesici tehotenstvi stale mam) nizky tlak. Coz o to, lepsi nez vysoky, hlavu si lamu s pomerne vysokou srdecni cinnosti (mezi 80 a 90, tuhle jsem mela pres sto, pravda, krapet vynervovana, jelikoz jsem cekala na vysledky z genetiky). Ceka me kontrola u obvodacky a taky EKG, ale jsem z toho docela vydesena, navic si vycitam, ze se tak nervuju a ublizuju malemu...no, a tim vic se samozrejme nervuju. Pravdou je, ze jsem nikdy neomdlela a jak tak procitam vase prispevky, nikdy me nepotkala slabost, vyrazne buseni srdce, zvysena unava, nedej boze pobyty na jipce. Presto jsem ponekud nervozni... Poradite nekdo prasteny hysterce?:-) PS: mimochodem, moc vas obdivuju, asi neni jednoduche s tachykardii zit, kor kdyz takhle zlobi.
Není tady
Mě to zjistily asi před 2 lety na transfuznim oddělením kdy jsem la dávat krev, mám to vedený vkartě ale ádná práky neberu a ije se mi dobře tak nevim co mi to tam na to ekg natočili.....
Není tady
Vanouska: myslím si,e se nemusí znepokojovat...ono zmiňované buení srdce či vyí tep v tvým stavu je poměrně normální...zvedání tepu můe být i od nervů,kdy jse z něčeho dost vystresovaná vdycky vyletí nad normál...tachykardii rozhodně nemá to by si u dávno zkolabovala,ale pokud má i přes to obavu svěř se své doktorce mohlo by jít třeba i o patnou funkci títné lázy...
Není tady
leontyna: moná by si to měla zdělit svému doktorovi skoro to vypadá,e to má po těch lécích - antidepresívách,které tohle uvádějí jako neádoucí účinek...jinak nikdo z nás tu není doktor a asi těko ti poradíme co by to mohlo být pouze stejné symptomy,které jsou shodné se spoustou chorob či neádoucích účinků léčiv a proto to neře přes net,ale s lékařem...třeba to vyřeí tím e ti změní léky nebo ti ádné jiné vůbec nedá...
Není tady
sharek: tachykardie je porucha s elektrickými impulsy v srdečním svalu (projevující se rychlým pulsem buení srdce a následným kolapsem)...moná má jen lehčí formu,kdy není potřeba to upravovat léky ani operací a zřejmě nemá ani arytmii,která se u této poruchy objevuje...pokud ani nechodí pravidelně na kontrolu ke kardiologovi je moné,e si to mohla mít jen v tu chvíli co tě monitorovali...tachykardii určí skoro kadý internista,kdy má zrychlený tep víc jak 80 u to se povauje za sklon k tachykardii,ale do budoucna to nemusí znamenat,e jí má...mohlo jít skutečně jen o zrychlenou srdeční činnost v tu chvíli a v opačném případě by si rozhodně musela chodit ke kardiologovi,který by ve pravidelně sledoval a monitoroval...a pokud nemá ádné problémy,tak se přikláním k té verzi,e lo skutečně jen o tu chvíli,kdy tě monitorovali...mohli to způsobit a vyvolat nervy..třeba si byla vystraená nebo vystresovaná...
Není tady
Náka napsal(a):
sharek: tachykardie je porucha s elektrickými impulsy v srdečním svalu (projevující se rychlým pulsem buení srdce a následným kolapsem)...moná má jen lehčí formu,kdy není potřeba to upravovat léky ani operací a zřejmě nemá ani arytmii,která se u této poruchy objevuje...pokud ani nechodí pravidelně na kontrolu ke kardiologovi je moné,e si to mohla mít jen v tu chvíli co tě monitorovali...tachykardii určí skoro kadý internista,kdy má zrychlený tep víc jak 80 u to se povauje za sklon k tachykardii,ale do budoucna to nemusí znamenat,e jí má...mohlo jít skutečně jen o zrychlenou srdeční činnost v tu chvíli a v opačném případě by si rozhodně musela chodit ke kardiologovi,který by ve pravidelně sledoval a monitoroval...a pokud nemá ádné problémy,tak se přikláním k té verzi,e lo skutečně jen o tu chvíli,kdy tě monitorovali...mohli to způsobit a vyvolat nervy..třeba si byla vystraená nebo vystresovaná...
Já jsem si taky myslela e to nebude a tak horký.....ale děkuji ti za podrobné vysvětlení
Není tady