Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 6. 2007 22:14

Náka
♥♥♥----

Tachykardie

Máte někdo s tímto nějakou zkušenost?Mě to trápí už 2 roky a neumím s tím žít naplno.

Není tady

#2 27. 8. 2007 13:04

Stranpa
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Tachykardie

Ahojda, s tachykardií mám bohaté zkušenosti..jaký mᚠtyp? Léčíš se nějak? Kdyby Tě něco zajímalo,písni SZ wink

Není tady

#3 27. 8. 2007 13:40

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA

AHOJKY...JÁ MÁM TACHYKARDII TĚSNĚ PŘED EPI ZÁCHVATEM A TÍM PÁDEM HO VLASTNĚ POZNÁM A SNAŽÍM SE UKLIDIT NA ZEM.
JE TO NEPŘÍJEMNÝ A VŽDYCKY MĚ TO VYLEKÁ, ALE DÍKY TOMU UŽ NEPADÁM Z V݊KY, ALE ZE SEDU.
ZVLÁŠTNÍ, JAK JEDNA NEMOC, MَE POMÁHAT PŘI DRUHÉ.
ALE TO JEN TAK MIMOCHODEM...
MĚLA BY JSI BÝT URČITĚ V PÉČI NĚJAKÉHO KARDIOLOGA...BYLA JSI NĚKDE? MĚLI BY TĚ TAM POSLAT Z INTERNY, NEBO TVŮJ OBVOĎÁK.
URČITĚ TO NEPODCEŇUJ A OTRAVUJ DOKTORY TAK DLOUHO, DOKUD TI NEPOMَOU. smile

Není tady

#4 29. 8. 2007 22:11

Evelin
♥♥♥♥---

Náko, a proč nejdeš ke kardiologovi? Dostaneš třeba COncor a bude klid..... dá ti rady, jak zklidnit anebo změnit životní styl.
Já to 7 let neřešila, ale v těch horkách to začlo zlobit...tak jsem k němu šla. Co beru léky, jsem klidnější, srdce "nebolí", netlačí a bije jak má. Snad budu moci zase přestat léky brát? Prý to chce změnit práci na klidnější. No, to jsem slíbila a udělala minule...ted nevím, jestli se mne to povede.

Není tady

#5 4. 9. 2007 12:29

Náka
♥♥♥----

díky všem za odpovědi.Já chodím ke kardiologovi už celé 2 roky.Zprvu jsem brala betablokátory,ale dělají mi neplechu s tlakem,tak už je nemůžu,takže jsem zas tam kde jsem byla.Doktoři mi k tomu za celou tu dobu mnoho neřekli.Jen to,že se stím nedá nic dělat, než se stím zkrátka naučit žít.Ráda bych se zbavila strachu jít někam sama a žít jako dřív.Od té doby prakticky skoro nikam nechodím.Zkrátka nevím jak si stím poradit.

Upravil(a) Náka (7. 9. 2007 13:17)

Není tady

#6 14. 9. 2007 10:30

Stranpa
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já měla paroxysmální supraventrikulární tachykardi spojenou se srdeční arytmií..vlastně mi na to přišli až na Holteru..omdlívala jsem a nevedela proč,prostě se to všechno vždycky seběhlo hrozně rychle..najednou bušení v krku..narhnula se mi krev do hlavy,srdce bušilo jako o závod..a prásk..probrala jsem se,byla jsem šíleně unavená...a takhle se to táhlo asi rok,taky jsme braka betablokátory,vystřídala jich spoustu,ale k ničemu to nebylo..takže mi do poručili katetrizaci..je to zpátky 10let,tehdy to byla docela novinka a nikdo ani pořádne nevědel,zda mi to pomůže..bylo mi 21let..katetrizaci jsem podstoupila celkem 3x...a jsem bez obtíží..Strach sjem měla při prvním porodu,pokud by se to mělo vrátit, tak většinou porod bývý spouštěcí mechanismus,takže jsem rodila za asistence internistů...ale vše probehlo jak mělo...od tí doby jsme prakticky bez obtíží,léky neberu..

Není tady

#7 16. 9. 2007 10:14

Náka
♥♥♥----

Stranpa: to buď ráda.Mě doktor řekl,že se s tím nedá nic dělat než se s tím hold prostě naučit žít.Byl to pro mě šok je to věc na kterou si fakt nezvyknu navíc co už nemůžu ty betablokátory je to jen na mně.Takže se musím vyvarovat jakékoliv zátěže a nedělat nic co by mi mohlo zvednout tep.Což je docela obtížný,ale pomalu se učím to,že určitý věci prostě nemůžu a musím nad plno činnostma přemýšlet.Betablokátory mám v zásobě,ale můžu si je vzít jen v případě,že to přijde,ale vždycky když se mi to stane tak mám hrozný strach a tím to i zhoršuji. Vždycky pak nastoupí arytmie.Když to skončí,tak jsem unavená a většinou usnu.

Není tady

#8 16. 9. 2007 13:28

Stranpa
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jejda...japatooo,že se s tím nedá nic dělat?..Jaký mᚠdruh tachykardie..? Jakou mᚠtepovou frekv..když to na Tebe přijde.? Já mívala kolem 200 ve spánku...vůbec jsem to nezaregistrovala, až Holter..

Není tady

#9 17. 9. 2007 13:48

Náka
♥♥♥----

To nevím proč se s tím nedá nic dělat.Prostě mám celkově rychlejší srdíčko.Tep mám vyšší celý den.Jinak když to na mě přijde tak mám okolo 169 a v klidu, když nic nedělám 90.Holtera jsem měla 3x a ještě ho časem dostanu znova.Mám oba Holtry EKG a TK.Jinak mám prý nepřiměřenou sinusovou tachykardii.Doktor mi říkal,že na tohle se dávají akorát ty betablokátory nic jinýho.No a já je nemůžu.Klesne mi natolik tlak,že mi říkala doktorka,že už by se o mě bála a že by to dělalo větší neplechu než ta tachykardie.Tak nevím.

Není tady

#10 17. 9. 2007 22:09

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA

NÁKO A CO TAKHLE ZEPTAT SE NA NÁZOR JINÉHO KARDIOLOGA?
TŘEBA NA TO EXISTUJE NĚCO JINÝHO...MÁM ZKUŠENOSTI, ŽE JEDEN DOKTOR ŘEKNE, ŽE S TÍM UŽ NEJDE NIC DĚLAT, NEŽ SE NAUČIT S TÍM ŽÍT A DRUHÝ TI POMَE.
NEBYLO TO ZROVNA NA KARDIOLOGII, ALE MYSLÍM, ŽE ZA ZKOUŠKU BY TO STÁLO, NE?

Není tady

#11 17. 9. 2007 22:28

Olympia
Host

.

Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 16:30)

#12 18. 9. 2007 8:05

Stranpa
♥♥♥♥♥♥-
Web

Náka..občas mi to výlítlo do komorové tachykardie..a to se pak děly věci mad začala jsem fibrilovat, takže mě i párkrát museli nahazovat "žehličkama"..jauuuu..to byla bolest grater byla jsem pak celá popálená mad ..tím chci říct, že když se léčí celkem těžké tachykardie, čímž nechci nijak snižovat tvoji..to vůůbec ne..naopak..tak musí být nějak cesta ven..A pokud by Ti měly pomoci léky,které ale brát nemůžeš..tak přece není řešení,že si musíš nějak zvyknout.Na to nejde si zvyknout,človek normálně funguje..myslí si,že už je Ok,a pak Tě to překvapí v nejmín vhodnou dobu..pamatuju se,že jsem omldela v řecku na dovolené,v Athenach..vidím to jak ted,a zavolej si sanitku,bychom se nedoplatili lol takže jsem pak ležela nekde u krámu,ovívala se novinama a těšila se do peřin smile
jako jedinné řešení vidím,najít si jineého kardiologa,jak už psaly holky...nevím,zkus se třeba domluvit s obvodním lékařem,jaký na to má názor a at ti napíše doporučení jinam...nevím odkud jsi...ale zkusila bych nějaké větší město...Já se léčila třeba léčila v Hradci Králové..ač tam nebydlím wink

Není tady

#13 18. 9. 2007 13:26

Náka
♥♥♥----

Já jsem nebyla jen u kardiologa,ale běhala jsem i po interně a obvodní je stejného názoru. Za kardiologem dojíždím do Ml.Boleslavi což trošku větší město to je.Jinak doktor je moc hodný prakticky se mě ujal na žádost mé obvodní doktorky v nemocnici se mnou nijak zvl᚝ zabývat nehodlali a předávali si mě jak horký brambor. V nemocnici říkali,že mám dělat vše jak jsem zvyklá a když to přijde má mi někdo zavolat sanitu.Mám u sebe takový papír,kde je napsáno co mi je pro případ,že budu v bezvědomí.S defibrilátorem ke mně taky přijeli loni den před štědrým dnem,ale naštěstí ho nemuseli použít.

Není tady

#14 20. 5. 2008 17:58

Vanouska
♥------

Zdravím, jsem tu nová a potrebuju poradit, mozná taky trochu uklidnit. Vzdy jsem mela (a i ve ctvrtem mesici tehotenstvi stale mam) nizky tlak. Coz o to, lepsi nez vysoky, hlavu si lamu s pomerne vysokou srdecni cinnosti (mezi 80 a 90, tuhle jsem mela pres sto, pravda, krapet vynervovana, jelikoz jsem cekala na vysledky z genetiky). Ceka me kontrola u obvodacky a taky EKG, ale jsem z toho docela vydesena, navic si vycitam, ze se tak nervuju a ublizuju malemu...no, a tim vic se samozrejme nervuju. Pravdou je, ze jsem nikdy neomdlela a jak tak procitam vase prispevky, nikdy me nepotkala slabost, vyrazne buseni srdce, zvysena unava, nedej boze pobyty na jipce. Presto jsem ponekud nervozni... Poradite nekdo prasteny hysterce?:-) PS: mimochodem, moc vas obdivuju, asi neni jednoduche s tachykardii zit, kor kdyz takhle zlobi.

Není tady

#15 5. 7. 2008 16:51

leontyna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severni morava

.

Upravil(a) leontyna (2. 9. 2011 20:19)

http://lb4f.lilypie.com/CNhEp2.png

http://lb3f.lilypie.com/88Yhp1.png

Není tady

#16 7. 7. 2008 7:45

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

Mě to zjistily asi před 2 lety na transfuznim oddělením když jsem šla dávat krev, mám to vedený vkartě ale žádná prášky neberu a žije se mi dobře tak nevim co mi to tam na to ekg natočili.....

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#17 8. 8. 2008 21:51

Náka
♥♥♥----

Vanouska: myslím si,že se nemusíš znepokojovat...ono zmiňované bušení srdce či vyšší tep v tvým stavu je poměrně normální...zvedání tepu může být i od nervů,když jseš z něčeho dost vystresovaná vždycky vyletí nad normál...tachykardii rozhodně nemᚠto by si už dávno zkolabovala,ale pokud mᚠi přes to obavu svěř se své doktorce mohlo by jít třeba i o špatnou funkci štítné žlázy...

Není tady

#18 8. 8. 2008 21:57

Náka
♥♥♥----

leontyna: možná by si to měla zdělit svému doktorovi skoro to vypadá,že to mᚠpo těch lécích - antidepresívách,které tohle uvádějí jako nežádoucí účinek...jinak nikdo z nás tu není doktor a asi těžko ti poradíme co by to mohlo být pouze stejné symptomy,které jsou shodné se spoustou chorob či nežádoucích účinků léčiv a proto to neřeš přes net,ale s lékařem...třeba to vyřeší tím že ti změní léky nebo ti žádné jiné vůbec nedá...

Není tady

#19 8. 8. 2008 22:09

Náka
♥♥♥----

sharek: tachykardie je porucha s elektrickými impulsy v srdečním svalu (projevující se rychlým pulsem bušení srdce a následným kolapsem)...možná mᚠjen lehčí formu,kdy není potřeba to upravovat léky ani operací a zřejmě nemᚠani arytmii,která se u této poruchy objevuje...pokud ani nechodíš pravidelně na kontrolu ke kardiologovi je možné,že si to mohla mít jen v tu chvíli co tě monitorovali...tachykardii určí skoro každý internista,když mᚠzrychlený tep víc jak 80 už to se považuje za sklon k tachykardii,ale do budoucna to nemusí znamenat,že jí máš...mohlo jít skutečně jen o zrychlenou srdeční činnost v tu chvíli a v opačném případě by si rozhodně musela chodit ke kardiologovi,který by vše pravidelně sledoval a monitoroval...a pokud nemᚠžádné problémy,tak se přikláním k té verzi,že šlo skutečně jen o tu chvíli,kdy tě monitorovali...mohli to způsobit a vyvolat nervy..třeba si byla vystrašená nebo vystresovaná...

Není tady

#20 11. 8. 2008 18:15

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

Náka napsal(a):

sharek: tachykardie je porucha s elektrickými impulsy v srdečním svalu (projevující se rychlým pulsem bušení srdce a následným kolapsem)...možná mᚠjen lehčí formu,kdy není potřeba to upravovat léky ani operací a zřejmě nemᚠani arytmii,která se u této poruchy objevuje...pokud ani nechodíš pravidelně na kontrolu ke kardiologovi je možné,že si to mohla mít jen v tu chvíli co tě monitorovali...tachykardii určí skoro každý internista,když mᚠzrychlený tep víc jak 80 už to se považuje za sklon k tachykardii,ale do budoucna to nemusí znamenat,že jí máš...mohlo jít skutečně jen o zrychlenou srdeční činnost v tu chvíli a v opačném případě by si rozhodně musela chodit ke kardiologovi,který by vše pravidelně sledoval a monitoroval...a pokud nemᚠžádné problémy,tak se přikláním k té verzi,že šlo skutečně jen o tu chvíli,kdy tě monitorovali...mohli to způsobit a vyvolat nervy..třeba si byla vystrašená nebo vystresovaná...

Já jsem si taky myslela že to nebude až tak horký.....ale děkuji ti za podrobné vysvětlení tummenupp

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí