|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Líba06 napsal(a):
Nevím, kde bych jinde tuto informaci získala. Děkuji za radu.
mala by si sa spytat svojho svedomia. Je to hrozne, ked clovek nevie, ako sa ma spravat a protim vsetky paky v rozhodovani ma plne vo svojich rukach.
Sudy ani zakony v tomto pripade nerozhoduju za vas. Toto rozhodnutie by nebolo trestnym cinom a ani priestupkom. Cela takato zalezitost je civilneho charakteru a sudy vynasaju rozhodnutia na zaklade porovnani poziadaviek a navrhov dvovh stran. Nema to s trestnym poriadkom ani trestnym zakonom nic spolocne. Je to ciste otazka tvojho rozhodnutia.
Vzdy som smutny, ked clovek, ktory nevie co ma robit a ako sa ma rozhodnut, bezi na sud, aby rozhodol zanho a potom to poklada za motto svojho zivota. Nezabudajte, ze ide o civilny sud a kazda argumentacia je preukazanim neschopnosti rozhodnut na zaklade svojho presvedcenia, ktore vychadza ciste z vasho charakteru. Polozte si otazku: Ja, osoba s mojim charakterom, vzala by som tie peniaze? Alebo nechala by som polovicku jemu?
Ked nepoznas odpoved ani tuto otazku, tak rozhodovacia schopnost cloveka na velmi nizkej urovni
Není tady
Oxi - "Nervy? A z coho? Ze by ti nahodou siahol na TVOJE peniaze? Niesu to tak nahodou peniaze na potreby dietata? Takze ked polku mesiaca u teba nebude nemala by si mat tolko charakteru, ze by si mu ich dala sama od seba? Ale jasne ... peniaze, hybna sila bezcharakternych zien ..."
nkristian - "Peniaze nie su vase a to, ze ich chcete napriek tomu, ze dieta nebude u vas je len vasa vizitka v spolocnosti, kde existuju aj moralne otazky a etika spravania sa. Ospravedlnovanie vasich tuzieb po peniezoch rozhodnutim sudu je znamka bezcharakternosti, ze same nie ste schopne rozhodnut, co je spravne a co nie je spravne."
Pánové a co takhle se zamyslet nad tím, že těch 14 dnů, co bude dítě u otce, matka platí stejný nájem, služby atd., zatímco otci se tyhle náklady nezvýší? Nebo že máma toho času využije k tomu, aby dcerce třeba vylepšila pokojíček, případně si "ušetřené" peníze nechala třeba na zimní oblečení pro malou? To jsou snad taky potřeby dítěte - nebo se mýlím?
Není tady
helena napsal(a):
Pánové a co takhle se zamyslet nad tím, že těch 14 dnů, co bude dítě u otce, matka platí stejný nájem, služby atd., zatímco otci se tyhle náklady nezvýší? Nebo že máma toho času využije k tomu, aby dcerce třeba vylepšila pokojíček, případně si "ušetřené" peníze nechala třeba na zimní oblečení pro malou? To jsou snad taky potřeby dítěte - nebo se mýlím?
z koho sa tu snazis robit prcu?
Ad1. podla tvojej teorie. Dieta je u otca, takze najomne by mal platit za ten cas otec. Podla teba ide o najomne na dieta. Ked tie naklady u otca na najomne sa pritomnostou nezvysia, tak co je to za argument, ze teba najomne na dieta nieco stoji?
Ad2. Potreby dietata v inom mesiaci, na ktory je urcene vyzivne? Vo vyzivnom su obsiahnute vydavky na potreby maloleteho, zohladnil to sud, kedze vy ste sa nevedeli dohodnut a rozhodnut a neboli ste schopny vediet, ake su potreby maloletej. Preto ste potrebovali su, je to tak? Takze hypoteza je ta, ze ty nie si schopna urcit potreby dietata.
Ad3.Zimne oblecenie mas kupit zo zimneho vyzivneho a nie letneho. A mimochodom, kde su peniaze, ktorymi prispievas na vyzivu ty sama? Tie neexistuju? Aha, takze ty kupis z usetreneho vyzivneho kabatik a tvoj podiel minies na nieco ine, nieco navyse. To uz je ale mimo potrieb maloleteho.
A teraz objektivne.
Kolko spotrebuje energie malolety? Vela? Tak o tolko budes mat mensiu spotrebu ked nebude doma. Malo? tak nemas co arguentovat energiami, tu v podstate potom spotrubuvas ty sama. U mna elektrika vychadza na cca 800,- Kc v CR a to mam teplu vodu na bojler. Takze ohrievam aj tu vodu, ktoru mi nasledne ochladi pritekajuca voda studena ako doplnenie nadrze. Mas velku spotrebu energii na pranie, zehlenie, umyvanie riadu apod.? Tie naklady nebudes mat, ked nebude doma. Alebo mi chces povedat, ze spotrebu budes udrziavat? Tak potom u teba setrenie a rozumne hospodarenie neexistuje..posli maloleteho zit k otcovi.
Navyse vydavky na najomne budes mat v celom zivote tak isto, ako to mam ja a maju aj ostatny.
Snazis sa ty nejak osobne o zvysenie prijmov pre maloleteho? Alebo vsetko setrenie, naklady, plus vylety atd. musi hradit vyhradne otec? Z tvojho prispevku, a teraz sa uz opakujem, je zrejme, ze nemas partnera.
Moja partnerka, kedze je BM sa nestara a ani neplati vyzivne si nasla svoj sposob. Rekvalifikovala sa a zvysila si prijmi a zistila, ze nie je zavisla na prijmoch od BM..aj keby to bodlo:-) Proste patris medzi tie slabsie zeny, aspon v mojich ociach.
Nemysli si, ze kazdy chlap je drevena hlava:-)U mna riadim ekonomiku a hospodarstvo rodiny ja.
BTW: da sa navrhnut na sude, ked to prijmy otca povoluju, prispievat aj na setrenie na vkladnej knizke:-))
Není tady

Helena: nota bene, když matka "ušetří" (ha, ha) na pobytu dítěte 14 dnů mimo domov, zase jí naskáčou výdaje na začátku školního roku.
Já - pokud byly děti malé a jezdily na tábory, "neušetřila" jsem za tu dobu ani omylem. Za prvé 2x poplatek za tábor, to bylo 2x 2.000,- Kč, tedy 4.000,- Kč. K tomu dokupování povinné tábornické výbavy, protože každý rok se zjistilo, že loni děti někde něco zapomněly, to je cca 2x 500,- Kč, to už máme 1000,- Kč a tedy 5.000,- Kč, kapesné na výlety 2x 250,- Kč , což je 5.500,- Kč. K tomu můžu připočíst - po návratu z tábora - dvojnásobnou spotřebu pracích prostředků a el. energie, protože se vrátili s kupou zabahněných osobních věcí a spacáků, které byly třeba okamžitě vyprat.
nkristian:
U mna riadim ekonomiku a hospodarstvo rodiny ja.
Hochu, hochu, taky podle toho patřičně vystupuješ - jako ředitel zeměkoule 
Není tady
nkristian - neřešíme můj problém, to pro info.
ad 1) I když není dítě u matky, nájem a služby ona platí v plné výši, zatímco otci se tyto náklady nezvyšují.
ad 2) Potřeby dítěte se v jednotlivých měsících mění (viz příspěvek Kiary) a nelze je určit přesně, leda by matka byla jasnovidná.
ad 3) Je vidět, žes dítě nikdy neoblékal. Zimní kabátek se kupuje před zimou, ne až uhodí mrazy, takže minimálně z podzimního
výživného.
ad "Snazis sa ty nejak osobne o zvysenie prijmov pre maloleteho?")
Podívej se někde, co si účtují agentury za domácí práce, hlídání dětí atd. I kdybych počítala jen polovinu z těchto cen, tak
celková částka za práci v domácnosti o dost převyšuje obvyklé výživné - nebo si myslíš, že to je buď takové dámské hobby,
případně daň za to, že jsme porodily?
Kiara:
Takhle nějak jsem to myslela taky, proto ty uvozovky. U nás to bylo podobně. Co dětičky neprožraly doma během pobytu na táboře, bohatě si vynahradily po návratu, včetně likvidace škod. I když musím přiznat, že několikrát si přivezly o tričko či ručník víc, takže jsem na tom vlastně vydělala
.
A teď mě nkristian napadne, že takto nepočestně získaný peníz jsem rozfofrovala za svoji parádu
.
Není tady
vas problem je, ze vy vsetko beriete ako utok. Ale toto su len obycajne protiargumenty, ziadny utok:-)
"K tomu můžu připočíst - po návratu z tábora - dvojnásobnou spotřebu pracích prostředků a el. energie, protože se vrátili s kupou zabahněných osobních věcí a spacáků, které byly třeba okamžitě vyprat.
"
chcel by som vediet, co za chlapov mate, alebo mali ste, doma, ked neviete o tom, ze v takychto veciach moze mat prehlad aj chlap, dokonca moze aj varit, prat, zehlit, vysavat. Niektore ste snad fakt presvedcene, ze chlap nemoze mat zakonite nikdy navrh. Tak bojujte dalej...ja sa tu ukazem znovu o pol rok a o rok a desat a stale budete riesit tie same problemy.
Není tady
Může - ale nechce.
A útok to není - jen argumenty druhé strany, která má dítě na starosti celý rok s výjimkou těch 14 dnů, co je u otce na prázdninách. Kdybych byla na jeho místě, hanba by mě fackovala, chtít výživné za půlku měsíce zpátky, aby si náhodou bejvalka nepřilepšila.
Není tady
Vidim to sam co dokaze zena ked ide o peniaze. Ja mam dceru do roka tak +-182 dni, takze nie na vikendy alebo prazdniny. Okrem toho ze platim minimalne polovicu vsetkych nakladov na dceru, platim takmer vsetky kruzky a ine aktivity vyhradne ja, pretoze maminka nema, neda alebo sa jej dany kruzok zda zbytocny, aj ked ho dcera chce, ako napr. keramika. V skolke uz automaticky vsetky ucty davaju len mne. Jasne ze to serie, pretoze narozdiel od nej zijem sam a stoji to dost, ked chcete dietatu dopriat vsetko. Nikdy by ma nenapadlo vyhovarat sa ze nemam, radsej by som nejedol. O tom, ze oblecenie uz zo zasady ma u mna vlastne a nedavam jej ho k mame len vo vynimocnych pripadoch, pretoze fakt pekne kusky sa mi uz nevratia, alebo az potom, ked su znicene je aj zbytocne hovorit. Rozdiel medzi zenami a muzmi v tomto je ten, ze keby som bol zena, tak by som sa do krvi bil za poslednu korunu ...
Viem co stoji detske oblecenie, ich zaujmy, rozne vylety, potreby, strava ... viem co stoji zivit a vychovavat dieta. Ale citil by som sa ako idiot (alebo ako zena?) keby som mal rozpocitavat o co viac stoji pranie po navrate zo skoly v prirode alebo cokolvek ine. Ste proste na prachy a to je jasne ako facka.
Chcel by som vidiet, ako by to vyzeralo v situacii, keby to bolo opacne, keby ste vy mali deti na vikend alebo 14 dni cez prazdniny. Jasne ze budete mat plne huby kecov, ale ja by som chcel vidiet realitu.
A stale si stojim za tym, ze charakterna matka by tie peniaze dala.
Upravil(a) Oxi (12. 7. 2007 11:12)
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady

helena napsal(a):
ad 1) I když není dítě u matky, nájem a služby ona platí v plné výši, zatímco otci se tyto náklady nezvyšují.
ad 2) Potřeby dítěte se v jednotlivých měsících mění (viz příspěvek Kiary) a nelze je určit přesně, leda by matka byla jasnovidná.
ad 3) Je vidět, žes dítě nikdy neoblékal. Zimní kabátek se kupuje před zimou, ne až uhodí mrazy, takže minimálně z podzimního
výživného.
Podívej se někde, co si účtují agentury za domácí práce, hlídání dětí atd. I kdybych počítala jen polovinu z těchto cen, tak
celková částka za práci v domácnosti o dost převyšuje obvyklé výživné - nebo si myslíš, že to je buď takové dámské hobby,
Kiara:
Takhle nějak jsem to myslela taky, proto ty uvozovky. U nás to bylo podobně. Co dětičky neprožraly doma během pobytu na táboře, bohatě si vynahradily po návratu, včetně likvidace škod. I když musím přiznat, že několikrát si přivezly o tričko či ručník víc, takže jsem na tom vlastně vydělala http://www.sirmi.ic.cz/smajl/35.gif.
A teď mě nkristian napadne, že takto nepočestně získaný peníz jsem rozfofrovala za svoji parádu http://www.sirmi.ic.cz/smajl/94.gif.
Heleno, ty bys nechtěla, aby děti po rozvodu byly u tebe? Pokud bys chtěla počítat co stojí agentury na hlídání a co by stály domácí práce, tak mi to tak nějak přijde, že děti by musely zůstat u tebe jen proto že o ně nikdo jiný nestojí. Matky většinou u soudu o své děti bojují a pokud vyhrají, tak ony si užívají radostí i starostí s dítětem a otec o toto všechno přijde (pokud o to stojí). Podle mne je prostě sprosťárna pokud chce ženská po chlapovi více peněz protože "se stará" - zní mi to jako "Když už tedy ta výchova spadla na mne tak mi to koukej zaplatit"
Není tady

Oxi napsal(a):
Vidim to sam co dokaze zena ked ide o peniaze. Ja mam dceru do roka tak +-182 dni, takze nie na vikendy alebo prazdniny. Okrem toho ze platim minimalne polovicu vsetkych nakladov na dceru, platim takmer vsetky kruzky a ine aktivity vyhradne ja, pretoze maminka nema, neda alebo sa jej dany kruzok zda zbytocny, aj ked ho dcera chce, ako napr. keramika. V skolke uz automaticky vsetky ucty davaju len mne. Jasne ze to serie, pretoze narozdiel od nej zijem sam a stoji to dost, ked chcete dietatu dopriat vsetko. Nikdy by ma nenapadlo vyhovarat sa ze nemam, radsej by som nejedol. O tom, ze oblecenie uz zo zasady ma u mna vlastne a nedavam jej ho k mame len vo vynimocnych pripadoch, pretoze fakt pekne kusky sa mi uz nevratia, alebo az potom, ked su znicene je aj zbytocne hovorit. Rozdiel medzi zenami a muzmi v tomto je ten, ze keby som bol zena, tak by som sa do krvi bil za poslednu korunu ...
Chcel by som vidiet, ako by to vyzeralo v situacii, keby to bolo opacne, keby ste vy mali deti na vikend alebo 14 dni cez prazdniny. Jasne ze budete mat plne huby kecov, ale ja by som chcel vidiet realitu.
A stale si stojim za tym, ze charakterna matka by tie peniaze dala.
Oxi, díky že jsi, aspoň někdo kdo je na tom stejně jako já. Už jsem si říkal že jsem jedinej tak "blbej" že dávám dítěti víc než BM, a ani od ní polovinu např. na zimní bundu nebo kroužek tance při škole nechci.
Tobě

Není tady
PetrHl, som rad ze konecne poznam podobny "pripad". 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
ja jenom panove nechapu jednu vec, kdyz vas tak boli financovat deti, ktere jste si nadelali a zavidite zenam starosti s vychovou, proc nepozadate o stridavou peci? platit byste nic nemuseli, dite byste si uzili... ale ono se to hezky mekta na matky hyrici za horentni vyzivne, kdyz vite, ze po vikendu se decko pekne zbali a pojede obstastnovat matku
Není tady
K základní otázce : může dotyčný otec požadovat půlku výživného? podle vašeho současného rozsudku zřejmě ne, lidsky je to na tazatelce 
k rozvinuté diskuzi : myslím, že většina B manželek je v nárocích na platby B manželů dost mimo
Dítě je plodem obou, ale pokud BMka požaduje víc a víc, s poukazem, že chce polovinu kroužků, polovina oblečení, polovina bůhvíčeho je to sprostota. Což takhle polovinu dítěte?
Bez snahy dokázat něco sama a jenom fňukat a stěžovat si na toho haj.la, že on se má líp a, že teda i dítě by se mělo mít líp. Mě z toho vychází, že pokud teda je na tom otec lépe, dítě by měl vychovávat on?
Vím jak vypadají platy v ČR, že ženská dostane za stejnou práci menší odměnu. To ale neznamená dřít chlapy z kůže.
A taky musím říct, že většina ženských, kterým řeknu, že jsem po BM nic nechtěla, protože SVOJE dítě uživím sama, mi řeknou, že jsem ůplně blbá. Nemyslím si, jenom jsem dala šanci svému BM, aby se zachoval jako chlap.
Není tady
pani,
a nasli ste uz svoju "bejvalku" niekde na diskusnych forach? :-)
http://forum.mamaaja.sk/viewtopic.php?t … highlight=
ked sa mi to podari a budem mat cas, hodim tam aj nejake odkazy na fotografie. Zaujimava situacia.
Není tady
Taky bych si troufla tvrdit, ze nektere zeny mluvi tak, jakoby ty deti samy nechtely a bylo to pro ne za tezko pro sve deti neco udelat. Ja souhlasim s tim, ze pece o dite je narocna zalezitost, ale zonglovat napr. zvysenou spotrebou praciho prasku po tabore mi prijde smutne. A pokud je to opravdu tak dulezite, tak za ty tri tydny, mohla zase prasek usetrit, ne? :-(
Evice napsal(a):
K základní otázce : může dotyčný otec požadovat půlku výživného? podle vašeho současného rozsudku zřejmě ne, lidsky je to na tazatelce
k rozvinuté diskuzi : myslím, že většina B manželek je v nárocích na platby B manželů dost mimo
Dítě je plodem obou, ale pokud BMka požaduje víc a víc, s poukazem, že chce polovinu kroužků, polovina oblečení, polovina bůhvíčeho je to sprostota. Což takhle polovinu dítěte?
Bez snahy dokázat něco sama a jenom fňukat a stěžovat si na toho haj.la, že on se má líp a, že teda i dítě by se mělo mít líp. Mě z toho vychází, že pokud teda je na tom otec lépe, dítě by měl vychovávat on?
Vím jak vypadají platy v ČR, že ženská dostane za stejnou práci menší odměnu. To ale neznamená dřít chlapy z kůže.
A taky musím říct, že většina ženských, kterým řeknu, že jsem po BM nic nechtěla, protože SVOJE dítě uživím sama, mi řeknou, že jsem ůplně blbá. Nemyslím si, jenom jsem dala šanci svému BM, aby se zachoval jako chlap.
Není tady
barunka01 napsal(a):
ja jenom panove nechapu jednu vec, kdyz vas tak boli financovat deti, ktere jste si nadelali a zavidite zenam starosti s vychovou, proc nepozadate o stridavou peci? platit byste nic nemuseli, dite byste si uzili... ale ono se to hezky mekta na matky hyrici za horentni vyzivne, kdyz vite, ze po vikendu se decko pekne zbali a pojede obstastnovat matku
Co keby si si to skusila precitat este raz 
Petře - pokud by měly u otce stejné nebo lepší podmínky a chtěly být u něj, nebojovala bych.
A co se "peněz za starání se" týče, nkristian se ptal, cituji: "Snazis sa ty nejak osobne o zvysenie prijmov pre maloleteho?". Takže jsem se jen snažila vysvětlit, že i péče má nějakou cenu a když je máma s dítětem sama, těžko si příjmy zvýší a na některé věci prostě nemá. Já mám 3 a taky jsem jim nemohla "dopřát všechno" přestože jsem nebyla samoživitelka a leccos si odepřela.
Není tady

barunka01 napsal(a):
vždyť to tak je, Oxi někde psal že má dítě 180 dní v roce, a já ji tedy ještě nemám, až za týden, ale chci mít dceru ve střídavé výchově, žena je zásadně proti a požaduje hromadu peněz - co z toho plyne je jasné
Není tady

nkristian napsal(a):
pani,
a nasli ste uz svoju "bejvalku" niekde na diskusnych forach? :-)
http://forum.mamaaja.sk/viewtopic.php?t … highlight=
ked sa mi to podari a budem mat cas, hodim tam aj nejake odkazy na fotografie. Zaujimava situacia.
já snad ani hledat raději nebudu, špíny a výmyslů na sebe jsem slyšel už víc než dost
Není tady

Mí kluci, pokud pobývají u svého otce, nebo spíš ten mladší a to jen velice výjimečně, staršímu je 19 let a k otci chodí jen občas na návštěvu, tak mi o to BM alimenty nekrátí. Ale už jsem tady na jiných tématech psala, navíc jim nedá vůbec nic, když chtěl, aby si syn zkrátil vlasy a vzal ho k holiči, řekl mi, ať mu toho holiče zaplatím, chtěl, aby s ním syn jezdil na kole, syn si kolo musel nechat spravit, BM mi řekl, ať tu opravu zaplatím. Když koupil synovi za tři stovky ve výprodeji džíny, bez předchozí domluvy se mnou, nechal si je zaplatit, takže platí, jen co musí, navíc by jim nedal vůbec nic. A podotýkám, že jiné děti nemá a vydělává velice slušně. Že by třeba aspoň jednomu platil stavební spoření, to nepadá v úvahu, prý když mi na ně platí, tak ať se starám.
Není tady
PetrHl napsal(a):
helena napsal(a):
výživného.
Kiara:
Takhle nějak jsem to myslela taky, proto ty uvozovky. U nás to bylo podobně. Co dětičky neprožraly doma během pobytu na táboře, bohatě si vynahradily po návratu, včetně likvidace škod. I když musím přiznat, že několikrát si přivezly o tričko či ručník víc, takže jsem na tom vlastně vydělala http://www.sirmi.ic.cz/smajl/35.gif.
A teď mě nkristian napadne, že takto nepočestně získaný peníz jsem rozfofrovala za svoji parádu http://www.sirmi.ic.cz/smajl/94.gif.Heleno, ty bys nechtěla, aby děti po rozvodu byly u tebe? Pokud bys chtěla počítat co stojí agentury na hlídání a co by stály domácí práce, tak mi to tak nějak přijde, že děti by musely zůstat u tebe jen proto že o ně nikdo jiný nestojí. Matky většinou u soudu o své děti bojují a pokud vyhrají, tak ony si užívají radostí i starostí s dítětem a otec o toto všechno přijde (pokud o to stojí). Podle mne je prostě sprosťárna pokud chce ženská po chlapovi více peněz protože "se stará" - zní mi to jako "Když už tedy ta výchova spadla na mne tak mi to koukej zaplatit"
Petře, dáváš tu práci do podivného světla, asi jako kdybys odmítal platit alimenty s tím, že "když už mě teda kvůli těm fakanům musíš ždímat, tak se tím zadav"
Rodiče by se snad měli podílet na péči o děti nějakým přiměřeným dílem, a do toho patří jak finanční zabezpečení, tak práce, kterou někdo musí udělat (praní, vaření, učení... nevím co ještě). Nevím, proč ti připadá férovější, aby se finančně podíleli oba stejně a pouze jeden na dítě "pracoval"? Pravda, těžko stanovit nějaký poměr mezi finančním přispíváním a "prací" (jako že každá odpracovaná hodina = 200 Kč - to je fakt ad absurdum), ale fakt mi připadá spravedlivější, že kdo víc dělá, míň platí - a naopak.
Není tady
.
Upravil(a) Olympia (13. 4. 2010 18:01)

Olympia napsal(a):
V nasem pripade to bylo tak, ze kdyz si BM kluky vzal, tak jsem jim musela bud nabalit svacinku nebo jim dat penize na jidlo a piti.
Tvrdil, ze slovo " vyzivne" znamena "zivit" a ze kdyz tedy vyzivne plati, tak si je mam zivit sama a to i v dobe, kdy jsou kluci s nim.
Predem mi neoznamil, jak uvazuje, takze pri jejich prvnim porozvodovem setkani nechal kluky hladovet a ziznit.
No, taky skvělej "tatínek". U některých otců mám pocit, že je děti až tak moc nezajímají, ale živí je, dokud s nima žijí pod jednou střechou, v momentě, kdy opustí jejich matku, přestávají pro ně být jejich děti jejich dětmi, ale něčím, co je vysává z peněz a de facto jim "to" otravuje život, prostě jsou součástí bývalé ženy, tak jsou to i bývalé děti. BM na tom naštěstí není až tak, s klukama se chce vídat, ale bere je spíš jako kamarády, na výchovu nebyl nikdy a teď s tím už začínat nebude.
Není tady
Evice napsal(a):
Evice, tys dala šanci BM zachovat se jako chlap tím, že se mohl vyvlíknout z jakékoli odpovědnosti za své děti?
Jestli to chápu špatně, tak mi to prosím tě vysvětli.
Jinak pokud chce BManželka po BM POLOVINU za kroužky atd., tak mi na tom nic divného nepřipadá - proč by to chtít neměla? Když je to dítě jejich tak nějak "napůl"? Divné by mi přišlo, kdyby chtěla, aby otec platil VŠECHNO. (Takový případ znám, a jde mi to proti srsti.)
"Jestli je na tom otec lépe, měl by dítě vychovávat on?" - no to je právě ten vtip, že kdyby vychovával dítě on, asi by na tom líp nebyl
Myslím, že málokdo se může naplno věnovat kariéře (a vydělávat spousty peněz), pokud musí na půl pátou naklusat do školky a ob měsíc je doma s nemocným dítětem.
Já bych se v případě rozchodu o SVÉ děti taky uměla postarat sama, ale ony to nejsou jen MOJE děti, jsou NAŠE, a já nemám pocit, že bych měla manžela (nebo v takovém případě BM) vyškrtnout z práv ani z povinností. Ty povinnosti má vůči dětem, ne vůči mně, tak nemám pocit, že bych do toho měla co mluvit.
Není tady
helena napsal(a):
Panové a co takhle se zamyslet nad tím, že těch 14 dnů, co bude dítě u otce, matka platí stejný nájem, služby atd., zatímco otci se tyhle náklady nezvýší? Nebo že máma toho času využije k tomu, aby dcerce třeba vylepšila pokojíček, případně si "ušetřené" peníze nechala třeba na zimní oblečení pro malou? To jsou snad taky potřeby dítěte - nebo se mýlím?
Mila dama, toto uz pozname. Potom velkolepo dcerke oznamis: Aha, co som ti kupila a ako pekne som ti zariadila pokojicek....
Naveky zabudnes aj na najmensiu spomienku na to, ze si to zariadila z vyzivneho a penazi jej otca. 
Není tady