|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Mám prosbu. BM si bere dceru k sobě na 14 dní o prázdninách. Na tuto dobu po mně chce půlku jejího měsíčního výživného, které platí. Máte někdo s tím zkušenosti, jestli má právo toto po mně požadovat ? Nevím, kde bych jinde tuto informaci získala. Děkuji za radu.
Není tady
Nenáleží mu polovina výživného, musí uhradit výživné v plné výši.
Není tady
On zaplatí na červenec celé výživné, ale chce, abych dceři půlku dala jako kapesné. Prý doloží účty, že bylo využito pro ni. Bude u něho 14 dní.
Není tady
Líba06 napsal(a):
On zaplatí na červenec celé výživné, ale chce, abych dceři půlku dala jako kapesné. Prý doloží účty, že bylo využito pro ni. Bude u něho 14 dní.
S kapesným dcery bude hospodařit otec
?
Není tady
Máš pravdu, je na praštění. Mě to stojí jen nervy. Dcera je malá, 5 let.
Není tady
Výživné náleží i za červenec tobě, pokud dáš dcerce pár kaček na nanuka, je to tvoje věc. Otec se může více informovat na odboru SPO (soc. právní ochrana děti při MěÚ).
Není tady
Snad máš pravdu, že mu půlka výživného nepatří. Díky.
Není tady
aprill napsal(a):
?
A videla si 5 rocne dieta ktore si hospodari same?
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Líba06 napsal(a):
Nervy? A z coho? Ze by ti nahodou siahol na TVOJE peniaze? Niesu to tak nahodou peniaze na potreby dietata? Takze ked polku mesiaca u teba nebude nemala by si mat tolko charakteru, ze by si mu ich dala sama od seba? Ale jasne ... peniaze, hybna sila bezcharakternych zien ...
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Oxi napsal(a):
aprill napsal(a):
?
A videla si 5 rocne dieta ktore si hospodari same?
Pokud jsi četl pozorně, tak v prvním příspěvku Líba nepsala kolik je dceři let.
Není tady
Líba06 napsal(a):
Mám prosbu. BM si bere dceru k sobě na 14 dní o prázdninách. Na tuto dobu po mně chce půlku jejího měsíčního výživného, které platí. Máte někdo s tím zkušenosti, jestli má právo toto po mně požadovat ? Nevím, kde bych jinde tuto informaci získala. Děkuji za radu.
Ahoj a promiň, ale to je blbost!!!!
BM si jede s malým na 3 týdny do USA, ale zpět výživné po mě nechce. Na to ani nemá právo. Otec dítěte má soudně přikleplé výživné v určité výši a to musí pravidelně platit.
Bohužel jsem se s tímto případem již párkrát setkala a můžu říci, že někteří chlapi jsou fakt ubozí. Můj přítel si bral holky na 14 dní a taky začal vymýšlet, že BM dá jen 1/2 výživného. Řekla jsem mu, jestli se náhodou nezbláznil, a nakonec ji poslal celou výši. Kamarádka zase dostala vyúčtování energií za své děti, které pobývaly o prázdninách u svého otce. No chlapi.....
Není tady
Oxi napsal(a):
Líba06 napsal(a):
Nervy? A z coho? Ze by ti nahodou siahol na TVOJE peniaze? Niesu to tak nahodou peniaze na potreby dietata? Takze ked polku mesiaca u teba nebude nemala by si mat tolko charakteru, ze by si mu ich dala sama od seba? Ale jasne ... peniaze, hybna sila bezcharakternych zien ...
no, nevím proč na to máš takhle svéráznej názor, ale skoro bych tipovala, že znáš takovou situaci z pozice nové přítelkyně chlapa, kterej dítě s bejvalkou má a řeší taky alimenty a peníze na děti, co...
myslím, že alimenty, které se dneska platí, nejsou tak vysoké, aby skutečně pokryly náklady na dítě...Já osobně teda tuto situaci neznám, ale myslím, že třeba v srpnu, kdy se nakupujou sešity a všechny potřeby do školy tak taky otec neplatí na dítě víc...tak proč by měl platit míň, když si bere dítě na prázdniny...?
Není tady
Výživné Ti náleží v plné výši a za celý měsíc. I když jsem si toho byla vědoma, tak když jel syn k BM třeba na 14 dní, nebo i 3 týdny, tak jsem mu řekla, ať mi dá pouze tu část, co bude z měsíce syn doma. Prostě mi to takhle přišlo fér-neřeknu kdyby byl milionář, ale proč bych chtěla peníze za dobu, kterou stráví u BM se vším všudy. Neměl se u něj špatně, tak nevidím důvod se nezachovat hezky. Je fakt, že BM to tehdy překvapilo (mile)a tak jsme to i praktikovali dál (pokud šlo o delší dobu-týden a více).
Není tady

Výživné jsou peníze, které slouží k uspokojování potřeb dítěte, jsou to tedy peníze dítěte, které jsou poukazovány k rukám toho z rodičů, který má nezletilé dítě ve vlastní péči.
Nezdá se mi fér, že by si mělo pětileté dítě hradit z výživného náklady na dovolenou s otcem
Pokud je otec střihoun, pošle výživné a dítěti nad rámec výživného poskytne dovču non-plus-ultra.
BTW Oxi, oni by si nechali koleno vrtat pro korunu nejen maninky, ale též tatínkové, jak to tak tady čtu 
A tvoje poslední věta: ... peniaze, hybná sila bezcharakterných žien ... mě dostala do kolen. No comment.
Upravil(a) Kiara (27. 6. 2007 21:34)
Není tady

Oxi, co to píšeš za blbiny. Přece nebudu měnit byt za menší kvůli tomu, že děti jedou a tři týdny k otci. Přece žena ty peníze nedává jen na jídlo. Potřebuje je i na nákup oblečení, bydlení, placení kroužků, školní potřeby a tyto položky se tím, že jsou děti u otce nijak nesníží. Jeden měsíc je výdajů víc a druhý míň. Fakt bych přála takovým, jako jsi ty, živit dvě děti školního věku z jednoho platu (celkem slušného) a alimentů. Kdo to nezažil, nepochopí. Když děti chodí střídavě ze školy a "mami dej 100 na exkurzi", mami dej 350 na výlet (jednodenní)", a tak je to třeba u nás poslední dva měsíce pořád. Můj BM mi třeba přidává nad rámec alimentů, když je potřeba, ale někteří otcové to nedělají a pak je to prostě pro tu ženskou boj o přežití.
Není tady
Káča napsal(a):
Výživné Ti náleží v plné výši a za celý měsíc. I když jsem si toho byla vědoma, tak když jel syn k BM třeba na 14 dní, nebo i 3 týdny, tak jsem mu řekla, ať mi dá pouze tu část, co bude z měsíce syn doma. Prostě mi to takhle přišlo fér-neřeknu kdyby byl milionář, ale proč bych chtěla peníze za dobu, kterou stráví u BM se vším všudy. Neměl se u něj špatně, tak nevidím důvod se nezachovat hezky. Je fakt, že BM to tehdy překvapilo (mile)a tak jsme to i praktikovali dál (pokud šlo o delší dobu-týden a více).
Třeba i takto se dá poznat o co komu jde. Právní pravda je na straně plné platby avšak postrádá naprosto logiku, protože v tomto případě za tuto poměrnou část by měla jít platba od matky k otci.
Upravil(a) Ivan. (28. 6. 2007 11:07)
Není tady
nevím, u nás to fungovalo tak, že jsme se dohodli na výživném a samozřejmostí byly víkendy a dovolená u táty se vším všudy
ale nezvyšovala jsem nijak dramaticky výživné když např. dcera šla na střední školu
záleží na dohodě
v jejích osmnácti jsme dohodli, že peníze dával táta jí a ona si s nimi hospodařila sama
fungovalo to bezvadně - ostatně naše vztahy od rozvodu začly fungovat taky tak ...
Není tady

oxi, nereagovala jsem na tebe ve vedlejším threadu, ačkoli si komentoval můj odlišný názor/ to se tak ve veřejných forech občas přihodí/, ale tady si to neopustím
)))))))))))))) ty si se svýma názorama poštípanej:))))))))))))))))))))) chce to lepší prášky, tobě musela nějaká pěkně šlápnout na kuří oko, víc na tebe reagovat nebudu, slibuju, je to toti marnost, reagovat tu na některý "případy"
Není tady

xxxx:

Je to marný, je to marný, je to marný 
Není tady

janísek napsal(a):
Oxi napsal(a):
Líba06 napsal(a):
no, nevím proč na to máš takhle svéráznej názor, ale skoro bych tipovala, že znáš takovou situaci z pozice nové přítelkyně chlapa, kterej dítě s bejvalkou má a řeší taky alimenty a peníze na děti, co...
myslím, že alimenty, které se dneska platí, nejsou tak vysoké, aby skutečně pokryly náklady na dítě...Já osobně teda tuto situaci neznám, ale myslím, že třeba v srpnu, kdy se nakupujou sešity a všechny potřeby do školy tak taky otec neplatí na dítě víc...tak proč by měl platit míň, když si bere dítě na prázdniny...?
POZOR, alimenty mají správně pokrýt polovinu nákladů na dítě, rodiče jsou dva, tudíž vyživovat a šatit jej musí oba, nikoliv jen jeden
Není tady
Pozor, alimenty sa urcuje podla moznosti a schopnosti oboch rodicov. Je jasne, ze ten, kto ma zverene dieta do starostlivosti, zvycajne je obmedzeny v zarobku, ale zato sa stara, vari, perie, upratuje, uci sa.......................
Není tady
Tak to dcera(18) z manželova 1.manželství, dostává výživné od otce(mého manžela) a od své matky nic. Má u ní sice trvalé bydliště, ale domů jezdí jen asi tak jednou za dva -tři měsíce na týden. A teď to měli dokonce tak, že v tom týdnu, kdy mladá přijela domů po třech měsících-oni (manželova bývalá,její přítel a její ml.dcera )zrovna jeli na dovolenou. ????
Není tady
Káčo, dcera by měla mít zájem chtít výživné po obou rodičích. Soud by jí zřejmě výživné od otce nesnížil /a otec by o to asi ani neusiloval/, ale matka by holce přispívat měla - a to pravidelně. Trvalé bydliště ještě neznamená, že se matka o dospělou dceru stará, navíc za situace, kdy dcera jezdí domů tak sporadicky.
Není tady
suhlasim s OXI-m. Peniaze nie su vase a to, ze ich chcete napriek tomu, ze dieta nebude u vas je len vasa vizitka v spolocnosti, kde existuju aj moralne otazky a etika spravania sa. Ospravedlnovanie vasich tuzieb po peniezoch rozhodnutim sudu je znamka bezcharakternosti, ze same nie ste schopne rozhodnut, co je spravne a co nie je spravne. Proste mate ludsky charakter len skrze sudy, same nie.
Z toho mi vychadza jedine. Po rozvode ste si nenasli dalsieho slusneho chlapa, ktory by bol ochotny s vami zdielat svoj zivot. Pretoze taketo spravanie s moralne zalozenym clovekom neprpada do uvahy. Divite sa, ze s takymito moralnymi charaktermi a bez chrbticovej kosti a tuzbe po peniazoch na vyzvine na DIETA aj ked dieta nie je u vas, ste ostali same?
Mate to dobre. Ked citam vase prispevky a vypovede o vasich charakteroch, tak som stastny clovek.
Keby vam neplatil vyzivne, alebo by sa nestaral o dieta, ako by ste sa tvarili?
...ake ja mam stastie, ze nemam doma takuto zenu.
Není tady
Kiara napsal(a):
xxxx:
![]()
![]()
Je to marný, je to marný, je to marný
Kiara: toto ma co znamenat? Diskusne fora nie su vojny, su to vymeny nazorov. Tu nesedis na limonade s kamaratkami a neohovaras a nespravas sa povysenecky k inym uzivatelom. Nie si vedoma socialneho, spolocenskeho, financneho, pracovneho, charakterovo naladene a ani povahoveho stavu prispievajucich. Kazdy smiech vychadza uplne nanivoc, pretoze emocionalne efekty su len tvoje a ostavaju bez vplyvu na ineho uzivatela. Clovek si musi vazit aj nazory inych, aj ked su odlisne. To prave posuva cloveka vzdy dopredu a nenecha ho lezat na mieste. V zavislosti na tom, ako je clovek schopny prijimat nazory inych sa zaraduje do socialnych a spolocenskych skupin, ktore potom odzrkadluju prave jeho charakter. Clovek, ktory neprijima nazory inych patri prave medzi ludi, s ktorymi spolocenske spoluzitie je takmer nemozne, casto aj uplne nemozne. To, ze suhlasis s niekym vo forme vysmechu inemu, ktory bol napadnuty len preto, ze to povzbudilo tvoje emocie ta posuva do bezpriatelskeho vztahu s inymi ludmi. Pretoze spolocnici, s ktorymi sa vysmievas inemu a hlavne opacnemu pohlaviu ta posunu do uplnej izolacie od ludi. Nakoniec ti ostanu len kamarati rovnakeho pohlavia a uplne nakoniec ostanes uplne sama.
si nedospela
Není tady