|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Chcete říct vtip????No on ten známej dnes volal manželovi jestli to ještě platí a že by možná zkusil že by mu třeba mohli dát víc když si řekne a podobný nesmysly ježiš chudák proč to ty lidi dělají to jim to za to stojí?
tak on tam bude ten životopis asi posílat....že se mu to rozleželo v hlavě že teď dělá sice za pěkný prachy ale mimo Plzeň a tohle by bylo v Plzni....no třeba jo dojíždění je taky náročné...
,ale můžem debatit klíďo dál...
Upravil(a) keny (27. 6. 2007 21:22)
Není tady
Ha, tak to je dobrý
Není tady
Plat máte krásný!! My z Ostravy: manžel, 2 dny ranní, dva noční, 4 dny volno...hasič....čistého asi 17 000 :dumbom:40 let dobrý ne?
Není tady
Taky se přidám - SŠ, účetní 13 hrubého, manžel vedoucí výroby, asi 40 lidí pod sebou cca 20 hrubého. Dvě děti 16 a 11. Byt a půjčky a to teprve žijeme z ruky do huby.
Není tady
Tak já se přidám.
Pracuji po fabrikách. Můj měsíční plat nikdy nepřesáhl 12000,- hrubého. Teď jsem nastoupila na nové místo, kde můj plat činí 8500,- čistého - 12-ti hodinové směny, víkendy, noční. Bída. Manžel pracuje také na stejném místě, má 11000,- čistého. Takže na žádné vyskakování to není, ale žijem. A doufám, že bude sloužit zdraví, protože s takovýma platama si nedokážu představit veškeré to placení u doktorů a nejen tam. A to jsme zatím bezdětní.
Není tady
Jo jo dospívající dítě neobléknete jako já synátora(3 roky) do věcí ze sekáče to je fakt těžký a taky chtí mobila a PC atd.....to je potom asi něco šetření,ale kde ušetřit když zase jíst se musí kort když je jim 16let to si pamatuju že kluci v tomhle věku udělali klíďo šišku knedlíku sami....
Jo klobouk dolů...to je asi potom správné z ruky do huby...jak jim potom člověk něco má ještě našetřit aby oni měli lehčí vstup do života??Vůbec nevím jak to za pár let budem dělat...radši nemyslet..
Příklad co mě včera dostal:Jak jsem psala jsem těhotná a jsou nějaké problémy a ze zdr.komplikací my byla zrušena amniocentéza(odběr plod.vody)a jelikož je nutné zjistit jestli nejsou nějaké vady plodu odeslal mě gynekolog na vyšetření na genetiku a když jsem tam volala a ptala se na přípravu bylo mi zděleno že žádná příprasva neni jen si vemte 1 000,- korun to vyšetření se platí...Já vím že za to oni nemůžou pojišťovna taky ne,ale je to síla a to jdu jednou a konec člověk to dá to je jasný..ale co lidi kteří jsou opravdu nemocní..co potřebujou prav.zdr.péči..to je hnus velebnosti:usch:
Jo a do důchodu půjdem v 65 letech to je bomba snad se dožjem nebo nás rovnou po těch dvanáctkách budou vozit funebráci....
Není tady
Jo a to ještě před týdnem za mnou byla paní od jedné pojišťovny, dělala mi životní pojistku. Když jsem jí řekla, že si nemohu dovolit spořit víc než 1000,- tak se málem urazila. Prý si většinou všichni spoří 2000,- 3000,- a víc. Že prý je to málo 1000,- že když budu spořit víc, tak na tom neprodělám, naopak. No přemlouvala mě dlouho, ale nepřemluvila. Musím se přizbůsobovat svému platu. 1000,- kč je pro mě hodně.
Není tady
Kotěvbotě, myslíš tím 1000 měsíčně nebo ročně?
Protože, já tedy i s manželem vyděláváme více než vy, ale 1000 měsíčně na životko tedy neplatím, a ani bych neplatila. Když už tak bych to dala do penzijka,do stavebka, ale ne do životky. Člověk si má taky něco ze života užit a ne dřít se a dřít a čekat jestli se sedře dřív než mu všechny pojistky vyplatí......... A že jsem nějaký pojištěnecký maniak. Při svém platu cca 17 čist. ) ovšem ve velmi kolísavých sinusoidách) si platím 4500 ročně, spoléhám na to, že jsem pojištění zakládala mladá a budu platit dlouho! To
Není tady
Měsíčně. Pořád mi vysvětlovala, že to vychází cca 30,-kč denně, že je to málo.
Není tady
Platím tedy 800,- měsíčně. Mám to i se spořením.
Není tady
...taky bych ty penize asi spis cpala do stavebka nez do zivotniho.
No a vemte si ceny bydleni, jak to proboha delate? Kote v bote, jak bydlite? Vzdyt ani nemuzete mit na najem ci hypoteku. Vubec si to nedokazu predstavit! Klobouk dolu...
Není tady
Keny, myslim, ze ma manzel super plat - i kdyz asi pekne vydreny. V praci jsem mela pristup ke mzdam a reknu ti, ze 21 000 cisteho nemela ani vetsina vysokoslolaku, natoz stredoskolaku...ja delam pri MD z domova, abchom nemuseli setrit jak blazni, ale kolikrat je to fakt zahul... a to mame bydleni tak na 2 roky OK, ale je to male, tak se snazime neco nasetrit, aby mel maly svuj pokoj...:-((
A jak jinak tehu, uz jsi OK, ci musis porad jeste lezet???

Není tady
Pořád nesmím nic ale je mi tak nějak lépe takže porušuju v rámci možností...
už kope, jsem už jak velryba,tak doufámm že teď už to zvládnem....
Díky za optání...
Není tady
keny napsal(a):
Chcete říct vtip????No on ten známej dnes volal manželovi jestli to ještě platí a že by možná zkusil že by mu třeba mohli dát víc když si řekne a podobný nesmysly ježiš chudák proč to ty lidi dělají to jim to za to stojí?
tak on tam bude ten životopis asi posílat....že se mu to rozleželo v hlavě že teď dělá sice za pěkný prachy ale mimo Plzeň a tohle by bylo v Plzni....no třeba jo dojíždění je taky náročné...,ale můžem debatit klíďo dál...
KOukám že jsem byl velice blízko pravdy:godlike:
Není tady
To Tia,
jak bydlíme? No.... po rodičích máme chalupu, zdědili jsme jí dohromady s bratrem a sestrou, ti ale mají každý své bydlení, takže chalupu zatím užívám já s manželem.
Takže nájemné neplatíme. Jen vodu elektriku a takovéhle věci. Cca...3000,- měsíčně. Jediné štěstí.
Není tady
keny, urcite to uz bude OK, ono se to stejne asi neda moc s prckem dodrzovat, co? jak stary je vubec tvuj malej?? cetla jsem nekde, ze chodite casto do ZOO, treba bychom se nekdy pridali, ale aby se s nami malej nenudil....
poridit si dneska slusne bydleni je fakt doooost tezke...kdo neco zdedi ma to fajn, my takove stesti nemeli, sice uz mame byt, ale jeste ho nemame zarizeny, nabytek nam popujcovali po ruznu pribuzni...

Není tady
No to by jsme určitě mohli ale já toho teď moc nesmím nachodit...ale příští rok určitě....

Není tady
Já se také přidám.
Manžel jako dělník nepřesáhne 14 čistého . Spíš je na 13 ti.
Jak tu padlo, bydlení v Praze je drahé.
K tomu jsem na mateřské - tedy rodičáku. Dvě děti. Kojit nemohu, nemám mléko, takže Lenička vypila cca 1800 měsíčně v umělém mléku.
Nemůžem si vyskakovat, ale také šetříme na permici do ZOO. Dovolená žádná.
Ivan měl naprostou pravdu. Také občas slýchám od manžela že změní místo, že bývalý kolega dělá za dvacet. Nevěřil mi že to říkal v hrubém, prý určitě v čistém...... samo místo nezměnil, protože je strojní zámečník a víc by v Praze dostal leda zázrakem. ( Když jsem otěhotněla poprvé, krachla jim firma, tam měl o 2 tisíce méně).
Záleží na platu a na lokalitě a na nákladech na bydlení.
Jak vidíš máme podstatně méně. Je spousta věcí co mít nemůžeme, ale nazí a hladoví nechodíme. A máme dvě zdravé děti a to je to nejdůležitější.
Vykašli se na posměváčky. Co já bych za to dala kdyby měl manžel plat jako ten tvůj. Já bych snad nevěděla co s tolika penězi 
Není tady
Tak já se taky přidám, žijeme ve městě do 10 tis. obyvatel ve starším RD. Já SŠ čistého 11 tis, manžel vyučený pracuje u soukromníka čistého 12 500 Kč, dvě děti 11 a 14 let. Sice nemáme na drahé dovolené, lyžování na horách apod, ale zatím jsem si myslela, že se máme jakžtakž dobře - spousta rodin je na tom u nás hůř. Ale o platech kolem 20 tis. si můžeme nechat jen zdát ...
Není tady
Manžel tak 12 000 čistého, já 10 000. Dvě děti na VŠ, zvládáme to, bylo i hůř.
Není tady
Ahojky, taky si myslím, že to rozhodně není vůbec špatný plat. Bohužel jsou často takový machýrci, co vykřikujou, jak si dokážou vydělat... Ale pak je nevidím jinak, než třeba v montérkách a pořád se jen honěj za penězma a za majetkem. Opravdu si myslím, že bez peněz se sice žít moc nedá, ale ta hlavní podstata je v něčem jiným. Pokud se dá alespoň slušně vyjít a člověk "žije" se svou rodinou, tak tomu říkám spokojený život.
Není tady

Taky se přidám: já, SŠ, 2 státnice z jazyků, pracuju v akciovce na obchodním odd. - 17.000 čistýho (3 měsíce jsem byla jinde a tam jsem měla 20 čistýho, ale tam se mi nelíbilo), přítel SŠ, zaměstnán u soukromé velké firmy, bezpečák, má tak 18.000 čistého. To by šlo, jak tady na to koukám. Ale ani s těmahle platama si nedokážu představit, jak platím hypotéku a jsem na mateřské s capartem. Br. 
Není tady
holky a to si predstavte, ze mam 2 kamaradky a obe zacinaji stavet barak, obe jsou na materske a 2 deti, u te jedne je manzel ucitel a u te druhe jezdi s kamionem do zahranici, zakladni plat nizky a vse honi na dietach, hypoteku bere jedna na 30 let a druha na 25 let - vubec nechapu, jak to chteji celou tu dobu zvladnout.......to ja asi neumim setrit
Keny, mas tam SZ

Není tady
Tohle taky nechápu a pokud to z těch nízkých platů utáhnou klobouk dolů..teda pokud splátky hypotéky nejsou nižší než na byt nebo nájem apod.
Já jsem zase toho názoru radši teda v menším 3+1 a děti aby mohli časem na nějaké kroužky a aktivity a táta mohl být doma s náma než někde na přesčasech apod...
Ale taky tuhle vypadlo ze známe že jim tchánojc dali 50 000,- na dovolenou a jinak malýmu 3 roky 6 000,- k narozeninám tak jestli jsou potom někteří takhle dotováni(neodsuzuju,pokud chtí dát ať dají výdyť jo....)tak to potom může taky ledacos změnit...
Není tady