1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
V tomhle teda nevím ale já znám jednu sice u dospělou enu která spáchala sebevradu ale zachránili jí a pak jí lékař řekl e má rakovinu teď ale nevím čeho... Třeba to je u Gábiny jen náhoda e má nemoc + se pokusila zabít....
Není tady
Dra, moná proto se ta ena pokusila zabít, jako kvůli té rakovině, přece jenom to s ní není jednoduché.
Není tady
Jene ona se pokusila zabít a a po několika měsících se dozvěděla e má rakovinu.... Třeba je to u Gabči stejné moná si to nevymyslela jen se jí to prostě stalo rychle za sebou....
Není tady
No, tak jsem to procetl vsechno a muj nazor je, ze jde jen o poutani pozornosti a zde je nejlepsi pomoci nereagovat.........
Není tady
Pardon e to dávám sem ale ě někdo úpíe na e-mail e bude chodit na Babinet pod mým jménem a bude zde sát sprosté věci...... Myslíte e to jde přihlásit se podmým jménem a e-mailem??
Není tady
Pokud zná tvůj nick a heslo, tak samozřejmě. Pouze přes email podle mě ne - jestli ale zná heslo na tvůj mail a nechá si tam poslat heslo na babinet (jakoe zapoměl) tak je to problém. Zkus se poradit s někým z administrátorů jak změnit heslo sem
Není tady
Malomocenství neboli lepra je nemoc, kterou způsobuje bakterie zvaná Mycobacterium leprae. Nejčastěji se objevuje ve střední Africe, v jiní a východní Asii. V Evropě se vyskytuje zejména ve panělsku, Portugalsku, Řecku a na Balkáně. Ačkoli se zdá, e se jedná o onemocnění minulých staletí, jetě dnes se odhaduje, e celkový počet nemocných dosahuje a 11 miliónů.
Nejčastěji se toto infekční onemocnění přenáí při dlouhodobém styku s infekční formou onemocnění prostřednictím kůe nebo dýchacího ústrojí.
Malomocenství probíhají nejčastěji jako infekce bez klinických projevů a jen u malého počtu nakaených se příznaky objeví. Rozeznáváme čtyři formy malomocenství. Tzv. indeterminovaná forma bývá zpravidla počáteční formou tohoto onemocnění a projevuje se vznikem lézí, které se mohou samovolně vyhojit, nebo přejít ve formu tuberkuloidní či lepromatózní. Tuberkuloidní forma je relativně stabilní se sklonem k vyhojení a uzdravení. Tato forma obvykle nebývá nakalivá. Dojde-li ke vzniku lepromatózní formy, projevuje se tvorbou mohočetných loisek, které vedou a k deformaci kůe a tkáně. Dochází postupně ke vzniku vředům na kůi, nosní a ústní sliznici. Tato forma je vysoce nakalivá. Poslední formou je forma tzv. "bordeline", která se projevuje tvorbou koních podlitin, bývá zpravidla nakalivá a má patnou prognózu. Třebae onemocnění leprou dnes zapříčiní jen malé procento úmrtí, zůstává toto infekční onemocnění nadále nebezpečné předevím z hlediska nakalivosti jeho některých forem.
K léčbě malomocenství se pouívají specifická antibiotika. Podobně jako u léčby tuberkulózy dochází i v případě lepry ke vzniku určité rezistence na podávaný lék, a proto existuje snaha očkovat vůči této infekci a předejít moným epidemiím či lékové rezistenci bacilů lepry.
Vzhledem k tomu, e vakcína proti tuberkulóze má některé shodné znaky pro tvorbu ochrany také vůči malomocenství, v praxi se zkouelo očkovat BCG vakcínou vybrané skupiny populace v oblastech se zvýeným počtem výskytu tohoto onemocnění. Výsledky byly velmi rozličné a účinnost očkování se pohybovala od 20% do 80% v závislosti na geografických a ivotních podmínkách očkovaného obyvatelstva.
Jiným způsobem přípravy vhodné očkovací látky bylo rozmnoení bakterií lepry na kultivačním médiu a posléze jejich chemické a fyzikální usmrcení. Zajímavostí byla volba kultivačního prostředí, nebo se ukázalo, e jakékoli umělé prostředí bylo nevhodné. Prakticky jediným odpovídajícím prostředím pro kultivaci bakterií byly buňky devítipásového pásovce. Ačkoli očkování tímto typem vakcín vedlo k vytvoření ochrany vůči malomocentsví, dosud se vak jednoznačně neví, zda je tato ochrana dostatečná, a proto se v klinických zkoukách dále pokračuje. Předpokládá se, e výsledky budou známy zhruba během pěti let. Účinnost očkování se ověřuje tzv. leprominovou zkoukou, co je zkouka podobná tuberkulínové zkouce. Dojde-li ke vzniku koní reakce po této zkouce, předpokládá se, e účinnost očkování je dostatečné.
Současné trendy vývoje dalích nových vakcín vůči malomocentsví jsou zaloeny na moderních biotechnologií s vyuitím genetického inenýrství. Ovem tyto práce jsou teprve v počátečních stádiích.
Navzdory příznivým výsledkům klinicky zkouených vakcín bude třeba překonat jetě dlouhou cestu pro zavedení tohoto očkování do praxe.
Účinné léky jsou olej chaulmoogrový a jeho deriváty. Získává se ze semen Gynocardia odorata.
Gabca (píe přeze mě)
Upravil(a) GaBUShkA (21. 2. 2008 21:36)
Není tady
Dra napsal(a):
Pardon e to dávám sem ale ě někdo úpíe na e-mail e bude chodit na Babinet pod mým jménem a bude zde sát sprosté věci...... Myslíte e to jde přihlásit se podmým jménem a e-mailem??
Změň si heslo a dej si výrazný avatar.
Tak Tě nikdo nezamění.
Není tady
Kdyby tadyk slečna byla u lékaře dostane od něj papír pro dětského lékaře a můe se to dozvědět. Tady akorát někdo chce upoutat pozornost. Jak jinak.
Já si jen myslím,e neni normální kdy neodpoví na název těch práků....Jen chce být zajímavá...kdyby jí něco bylo tak napíe ty práky a je to...at si teda umře kdy nechce od vás tady co jí pomáháte pomoct...
Není tady
Dobrá ... řeknu pravdu.... Měla jsem na to jen podezření, protoe se mi dělali hrbolky... Začala jsem jančit a tak jsem sem napsala.. A pak já kráva blbá napsala e umírám... Super.. :-( Mamka jančila, otec taky, doktor mi nic nepředepsal.. 5ekla jsem to jen několika lidem, a to proto, e mě ignorovali, jako třeba Michel, ta se se mnou ze dne na den přestala bavit, a pak klárka a nikča, protoe jsem árlila.. árlila jsem e se spolu baví, byli jsme parta ale ony mě vynechávali jako bych byla duch.. Jak říkám.. Podezření na to bylo, ale u je fuč.. Nepropuklo to a já byla astná.. Zjitila jsem e kamarádky si tímhle člověk nezíská a zjistila jsem, e jediný falený člověk je asi Michel... Já vám ten příběh s ní říkat nebudu, stačilo mi e jsem se chtěla zabít (pravda pravda pravda, nelu... od té doby co chodím k psychyatrovi se lhaní vyhýbám) ale nepodařilo se.. Hodila jsem to později za hlavu a na Michel se vykalala... Mám výborné kamarádky, jsem astná i bez michel...
Omlouvám se za svou blbost... Gabča (GaBUShkA ) změnila jsem si jméno.
Není tady
holka zlatá........ jestli tentokrát opravdu píe pravdu, pak ti přeju, aby ty nové kamarádky byly ty opravdové, o které se můe opřít v jakémkoli ivotním průvihu a ony tě podrí.
Věřím, e sis vzala ponaučení a chápe, e s lítostí si nikoho opravdu k sobě nepřipoutá.........
Drím pěsti a přeju hodně těstí do dalího ivota a wprávná rozhodnutí
Není tady
ahoj,mam takovej problém, kdy mam dostat mensturaci,tak ji dostanu vdycky v pravidelném cyklu,jene neberu práky a s přítelem spíme s kondomem,ale tak e ze začátku bez něj a pak s nim, moje menstruace je u asi 3 měsíce jen 3 nebo 4 dny. poslední týden mam neustálý pocit e musim na malou na záchod,ale je to jen pocit, také dostávam mení křeče do levého boku,které teda nejsou časté,a také jsem poslední dobou přibrala asi tak 3 kila.nevim co mam dělat....prosím poradte...
Není tady
pardon - jsem byla nějak v rái
R.jani - jsi v trochu patným tématu, řekla bych...tvoje otázka patřínejspí na snailky...a jink ti doporučím zajít si ke Gyndr a chodit tam pokud mono pravidelně
Upravil(a) Definitiv (19. 9. 2008 21:53)
Není tady