29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
V tomhle teda nevím ale já znám jednu sice už dospělou ženu která spáchala sebevraždu ale zachránili jí a pak jí lékař řekl že má rakovinu teď ale nevím čeho... Třeba to je u Gábiny jen náhoda že má nemoc + se pokusila zabít....
Není tady
Dra, možná proto se ta žena pokusila zabít, jako kvůli té rakovině, přece jenom to s ní není jednoduché.
Není tady
Jenže ona se pokusila zabít a až po několika měsících se dozvěděla že má rakovinu.... Třeba je to u Gabči stejné možná si to nevymyslela jen se jí to prostě stalo rychle za sebou....
Není tady
No, tak jsem to procetl vsechno a muj nazor je, ze jde jen o poutani pozornosti a zde je nejlepsi pomoci nereagovat.........
Není tady
Pardon že to dávám sem ale ě někdo úpíše na e-mail že bude chodit na Babinet pod mým jménem a bude zde sát sprosté věci...... Myslíte že to jde přihlásit se podmým jménem a e-mailem??
Není tady
Pokud zná tvůj nick a heslo, tak samozřejmě. Pouze přes email podle mě ne - jestli ale zná heslo na tvůj mail a nechá si tam poslat heslo na babinet (jakože zapoměl) tak je to problém. Zkus se poradit s někým z administrátorů jak změnit heslo sem
Není tady
Malomocenství neboli lepra je nemoc, kterou způsobuje bakterie zvaná Mycobacterium leprae. Nejčastěji se objevuje ve střední Africe, v jižní a východní Asii. V Evropě se vyskytuje zejména ve Španělsku, Portugalsku, Řecku a na Balkáně. Ačkoli se zdá, že se jedná o onemocnění minulých staletí, ještě dnes se odhaduje, že celkový počet nemocných dosahuje až 11 miliónů.
Nejčastěji se toto infekční onemocnění přenáší při dlouhodobém styku s infekční formou onemocnění prostřednictím kůže nebo dýchacího ústrojí.
Malomocenství probíhají nejčastěji jako infekce bez klinických projevů a jen u malého počtu nakažených se příznaky objeví. Rozeznáváme čtyři formy malomocenství. Tzv. indeterminovaná forma bývá zpravidla počáteční formou tohoto onemocnění a projevuje se vznikem lézí, které se mohou samovolně vyhojit, nebo přejít ve formu tuberkuloidní či lepromatózní. Tuberkuloidní forma je relativně stabilní se sklonem k vyhojení a uzdravení. Tato forma obvykle nebývá nakažlivá. Dojde-li ke vzniku lepromatózní formy, projevuje se tvorbou mohočetných ložisek, které vedou až k deformaci kůže a tkáně. Dochází postupně ke vzniku vředům na kůži, nosní a ústní sliznici. Tato forma je vysoce nakažlivá. Poslední formou je forma tzv. "bordeline", která se projevuje tvorbou kožních podlitin, bývá zpravidla nakažlivá a má špatnou prognózu. Třebaže onemocnění leprou dnes zapříčiní jen malé procento úmrtí, zůstává toto infekční onemocnění nadále nebezpečné především z hlediska nakažlivosti jeho některých forem.
K léčbě malomocenství se používají specifická antibiotika. Podobně jako u léčby tuberkulózy dochází i v případě lepry ke vzniku určité rezistence na podávaný lék, a proto existuje snaha očkovat vůči této infekci a předejít možným epidemiím či lékové rezistenci bacilů lepry.
Vzhledem k tomu, že vakcína proti tuberkulóze má některé shodné znaky pro tvorbu ochrany také vůči malomocenství, v praxi se zkoušelo očkovat BCG vakcínou vybrané skupiny populace v oblastech se zvýšeným počtem výskytu tohoto onemocnění. Výsledky byly velmi rozličné a účinnost očkování se pohybovala od 20% do 80% v závislosti na geografických a životních podmínkách očkovaného obyvatelstva.
Jiným způsobem přípravy vhodné očkovací látky bylo rozmnožení bakterií lepry na kultivačním médiu a posléze jejich chemické a fyzikální usmrcení. Zajímavostí byla volba kultivačního prostředí, neboť se ukázalo, že jakékoli umělé prostředí bylo nevhodné. Prakticky jediným odpovídajícím prostředím pro kultivaci bakterií byly buňky devítipásového pásovce. Ačkoli očkování tímto typem vakcín vedlo k vytvoření ochrany vůči malomocentsví, dosud se však jednoznačně neví, zda je tato ochrana dostatečná, a proto se v klinických zkouškách dále pokračuje. Předpokládá se, že výsledky budou známy zhruba během pěti let. Účinnost očkování se ověřuje tzv. leprominovou zkouškou, což je zkouška podobná tuberkulínové zkoušce. Dojde-li ke vzniku kožní reakce po této zkoušce, předpokládá se, že účinnost očkování je dostatečné.
Současné trendy vývoje dalších nových vakcín vůči malomocentsví jsou založeny na moderních biotechnologií s využitím genetického inženýrství. Ovšem tyto práce jsou teprve v počátečních stádiích.
Navzdory příznivým výsledkům klinicky zkoušených vakcín bude třeba překonat ještě dlouhou cestu pro zavedení tohoto očkování do praxe.
Účinné léky jsou olej chaulmoogrový a jeho deriváty. Získává se ze semen Gynocardia odorata.
Gabca (píše přeze mě)
Upravil(a) GaBUShkA (21. 2. 2008 21:36)
Není tady
Dra napsal(a):
Pardon že to dávám sem ale ě někdo úpíše na e-mail že bude chodit na Babinet pod mým jménem a bude zde sát sprosté věci...... Myslíte že to jde přihlásit se podmým jménem a e-mailem??
Změň si heslo a dej si výrazný avatar.
Tak Tě nikdo nezamění.
Není tady
Kdyby tadyk slečna byla u lékaře dostane od něj papír pro dětského lékaře a může se to dozvědět. Tady akorát někdo chce upoutat pozornost. Jak jinak.
Já si jen myslím,že neni normální když neodpoví na název těch prášků....Jen chce být zajímavá...kdyby jí něco bylo tak napíše ty prášky a je to...at si teda umře když nechce od vás tady co jí pomáháte pomoct...
Není tady
Dobrá ... řeknu pravdu.... Měla jsem na to jen podezření, protože se mi dělali hrbolky... Začala jsem jančit a tak jsem sem napsala.. A pak já kráva blbá napsala že umírám... Super.. :-( Mamka jančila, otec taky, doktor mi nic nepředepsal.. 5ekla jsem to jen několika lidem, a to proto, že mě ignorovali, jako třeba Michel, ta se se mnou ze dne na den přestala bavit, a pak klárka a nikča, protože jsem žárlila.. Žárlila jsem že se spolu baví, byli jsme parta ale ony mě vynechávali jako bych byla duch.. Jak říkám.. Podezření na to bylo, ale už je fuč.. Nepropuklo to a já byla šťastná.. Zjitila jsem že kamarádky si tímhle člověk nezíská a zjistila jsem, že jediný falešný člověk je asi Michel... Já vám ten příběh s ní říkat nebudu, stačilo mi že jsem se chtěla zabít (pravda pravda pravda, nelžu... od té doby co chodím k psychyatrovi se lhaní vyhýbám) ale nepodařilo se.. Hodila jsem to později za hlavu a na Michel se vykašlala... Mám výborné kamarádky, jsem šťastná i bez michel...
Omlouvám se za svou blbost... Gabča (GaBUShkA ) změnila jsem si jméno.
Není tady
holka zlatá........ jestli tentokrát opravdu píšeš pravdu, pak ti přeju, aby ty nové kamarádky byly ty opravdové, o které se můžeš opřít v jakémkoli životním průšvihu a ony tě podrží.
Věřím, že sis vzala ponaučení a chápeš, že s lítostí si nikoho opravdu k sobě nepřipoutáš.........
Držím pěsti a přeju hodně štěstí do dalšího života a wprávná rozhodnutí
Není tady
ahoj,mam takovej problém, když mam dostat mensturaci,tak ji dostanu vždycky v pravidelném cyklu,jenže neberu prášky a s přítelem spíme s kondomem,ale tak že ze začátku bez něj a pak s nim, moje menstruace je už asi 3 měsíce jen 3 nebo 4 dny. poslední týden mam neustálý pocit že musim na malou na záchod,ale je to jen pocit, také dostávam menší křeče do levého boku,které teda nejsou časté,a také jsem poslední dobou přibrala asi tak 3 kila.nevim co mam dělat....prosím poradte...
Není tady
pardon - jsem byla nějak v ráži
R.jani - jsi v trochu špatným tématu, řekla bych...tvoje otázka patřínejspíš na snažilky...a jink ti doporučím zajít si ke Gyndr a chodit tam pokud možno pravidelně
Upravil(a) Definitiv (19. 9. 2008 21:53)
Není tady