6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte někdo zkušenosti s léčbou atopického ekzému? Byli jsme dneska u doktorky, malá má na ručičce takový hodně suchý místo a prý to vypadá na atopickej ekzém tak nevím, čím jí to mazat nebo třeba omývat, aby to nebylo nic drastickýho a pomohlo to...
Není tady
Tak my jsme měly podobné flíčky zase na zádičkách, doktorka nám předepsala takovou promazávací mastičku, kterou nám namíchali v lékárně, mažu jí tím každý den a je to v pohodě Nevím ale, jak se ta mastička jmenuje, na etiketě to není, ale doktorka určitě bude vědět...
Není tady
Vendulko, zkus promazávat emulzí Excipial U Hydrolotio...nám ho předepsala dr a ihned zabral. Bez předpisu stojí cca 111 Kč, na předpis se doplácí cca 11 Kč. A rozhodně se nemá používat olejíček, ten uzavírá póry a pokožka nemůže dýchat. Do mycí lázně se přidávají jen olejové suspenze, třeba Balneum Hermal nebo Oilatum, lze koupat i v čisté vodě bez přísady, ale po koupeli se musí promazat emulzí. Tak hodně štěstíčka a ať vám ty flíčky brzy zmizí jako to bylo u nás.
Není tady
doporučuji zkusit Robátko od Canadermu, měl by jít objednat v každé lékárně, stojí cca 200kč, je to mast z konopí určená pro děti, ale super pomáhá
Není tady
holky me doktorka napsala holtuv krem,strasnym zpusobem smrdi az me z toho boli hlava a co potom maleho kdyz to ma na telicku asi zkusim neco z vasich rad,mame taky na telicku takove dve skvrny,jsou porad vysusene a tvaricky mivame zarudle
Není tady
Excipial obsahuje močovinu a neměl by se používat dlouhodobě. Já bych začala modrou indulonou, ta pomohla spoustě maminkám.
Když to nezabere, zkusila bych to Robátko, Attopic od Hádka http://80.188.76.98/ProductCard.aspx?No … 1030402002 a nebo další kosmetiku na přírodní bázi http://www.proalergiky.cz/eshop/atopicka-pokozka/
Nám pomohla A-derma exomega
Není tady
Holky díky moc za rady, začneme asi tou modrou Indulonou, tu máme doma, a když nezabere budem zkoušet dál z toho, co doporučujete díky!
Není tady
Vendulaku, a to Ti Dr nic nedala?
Excipial je dobrý na suchou kůži a vyloženě na suchá ložiska vypadající na atopický exém jsou věci co pomáhají lépe.
Z vlastní zkušenosti ( obě holky měly potíže) nám nejvíc pomohlo Oilatum Plus přidávat do koupele a pak namazat. Jitka měla nějakou mast z lékárny , Lenička dostala v lékárně ambiderman ( je to v podstatě hustší tělové mléko ale bezva).
Indulona mě i Jitku vysušuje a používat jí nemůžeme.
Nejjednodušší je vzít miminko a zajít na kožní ( není potřeba doporučení) a konzultovat konkrétní suché místo s kožařem.
Suchá místa mohou být i od oblečení z pracího prášku či aviváže, nebo Jitka jednou měla suché místo, ale byla to nějaká plíseň z bazénu ( Dr to poznala, mě to připadalo vždy stejné) je spousta příčin z čeho to může být, proto každé mamince zabralo něco jiného a doporučuje něco jiného.....
Není tady
Špunte, právě že nám dětská nic nedala - říkala, ať zkusíme mazat Indulonou, ale nic víc no uvidim, kdyžtak bych asi vážně zašla na to kožní, díky!
Není tady
Holky na ekzem je odbrá rakytníková indulona - máme ozkoušeno!!!!
Není tady
Alenko, já věděla, že budeš mít něco v zásobě , ty používáš pro děti i ňákej ten eko prací prášek, viď? Můžeš mi napsat jak se jmenuje? Jinak kortikoidy dávat malýmu dítěti - to bych měla strach i u sebe!
Není tady
Možná je lepší indulona červená, píšou na ní, že je dezinfekční, s tou jsme mazali my. A taky s mastičkou namíchanou přímo v lékárně - Leniens. S tou se maže prostřední dcera dodnes, jiné krémy jí pálí.
Není tady
Nám tu rakytníkovou doporučila kožařka a kámošce taky. Je to menší tuba, než klasická indulona a je to hlavně na tu suchou kůži - na rozjetej ekzem, kterej mokvá, už to nejde - to už fakt jen kortikoidy. Ale já se jim snažím vyhýbat, jsou účinný, ale je to svinstvo
Peru v tom prášku permon od clubu 21 (missiva), beru to přes kámošku. Peru v tom dětem i sobě,kámoška má holky silný exematičky a doporučila mi to a fakt je to OK - po tom se neosype snad nikdo. Blbý ale je, že to nevypere tak, jak třeba Ariel To pak jednou za půl roku hodím ty nejvíc flekatý trička do Arielu, abych vyprala skvrny a pak to přeperu tím eko-práškem
Není tady
habe, Leniens je super, to taky mohu doporučit! Ale je jen na předpis, ne?
Není tady
Já mám na praní prášek pro alergické děti od Eurony a fakt bezva a vyperu vše
Není tady
Ahoj holky,
malý má exém dost rozjetý, rozhodla jsem se vyzkoušet vyřadit všechny mléčné výrobky, ale nevím jak nahradit sunar? děkuji moc za případnou radu
Není tady
urcite prodavaji protialergicke mleko,ale jestli to ma opravdu rozjete sla bych s nim na kozni....dneska jsme tam take byly a kde ten ekzemek vsude ma?
Není tady
Miroslava napsal(a):
Ahoj holky,
malý má exém dost rozjetý, rozhodla jsem se vyzkoušet vyřadit všechny mléčné výrobky, ale nevím jak nahradit sunar? děkuji moc za případnou radu
Ahoj, ahoj, ahoj Jak se máte? Dlouho jsem Tě tady neviděla! Přijď někdy mezi nás do CHATu Maminky a děti:)
Zkus koupit v lékárně mléko H.A. (hypoalergenní), má štěpenou kravskou bílkovinu. Pak se prodává ještě specializovanější, ale to by Ti v lékárně určitě poradili.
Já jsem našla ještě hodně věcí na http://www.proalergiky.cz/
Náš Adam už má od ekzému pokoj, nemá žádnou dietu nic... Hodně mu pomohlo tělové mléko LIPIKAR BAUME od La Roche Posay - dodává pokožce ty správné tuky a pokožka pak nemá potřebu vytvářet suché (a pak mokvavé) místa. Vlastně od té doby, co to používáme, Adam neví, co je ekzém a to ho měl pěkně hnusný, do krve rozškrábaný...
Tak ať ekzém brzo zlikvidujete
Není tady
Jéé, Gio, tak Lipikar od La Roche používám pro sebe, a vůbec mě nenapadlo namazat s ním malou
Není tady
Tak dneska nám doktorka poradila koupit mastičku ICTAMO Pro, je to ňáká šílenost s dehtem, tak to teda určitě nekoupim dokud jsem nezkusila menší drasťáky, tak malou nebudu zbytečně trápit
Není tady
vendulak napsal(a):
Tak dneska nám doktorka poradila koupit mastičku ICTAMO Pro, je to ňáká šílenost s dehtem, tak to teda určitě nekoupim dokud jsem nezkusila menší drasťáky, tak malou nebudu zbytečně trápit
Tak držím palce, ale pokud je ekzém akutní, mokvající apod. tak bohužel nic jiného než tyto humusy nezabírají...
Není tady
holky pomoc!!!!!!!!!!!!
napsali nam kortikoidy,mela jsem je malemu davat 4dny...krasne se mu vsechno zahojilo,jenze hned dalsi den co jsem ho prestala mazat je opet zase cely ekzemkovaty....oblicejicek ma zase cely cerveny...koupu ho v linole...promazavam excipialem,lipobasi a imdulonou a nic nam nezabira
taky mi doktorka dala seznam jidla ktery ekzem horsi....spis bych byla radsi kdyby mi dala seznam co muzu jist... vubec nevim co papat kdyz kojim.....prece nemuzu byt byt o omezenym tvrdym syru a kurecim mase
Není tady
Teda Jolko, to je šílený, dávat kortikoidy, tak zkus ten Ictamo Pro s dehtem, třeba to zabere! Dřív se tím prý mazali všechny ekzémový děti a pomáhalo to, a teď už to dělaj aspoň nesmradlavý a v bílý barvě místo černý. My jsme nakonec koupili tu rakytníkovou indulonu a ekzém se výrazně zlepšil! jo, a obličej jí omývám Jarišem, moc jí to pomohlo když měla potničky, tak třeba by pomohl i vám?
Není tady
no tak ja to vyzkousim a mate nekdo vyzkousenou dietu pri kojeni?aby to bylo plnohodnotny na mlicko ......a aby to nedrazdilo mimo
Není tady