29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zhruba měsíc se nám začala naše holčička budit mezi 3-4 hodinou ranní a trvá hodinu, dvě, tři než znovu usne a někdy do rána prostě už nespí. Ukládáme cca ve stejnou dobu, během dne spí 2x 1-1.5 hodiny. Poslední jídlo dostává než jdeme spát cca mezi 23-24 hodinou. Probudí se, žvatlá, pak se začne vztekat a nepomůže ani to, když jí vezmu k nám do postele, možná je to ještě horší, protože má pocit, že si budeme hrát nebo prostě vyvíjet nějakou činnost kromě spaní.
Už jsem docela vyřízená. Poradíte co dělat?
Potvůrko myslím, že tady je každá rada drahá . Naše Terez byla hodně spavý miminko, ale teď jsem na tom podobně jako ty, teda ne úplně, spinká celou noc od 19-hod do 6ráno zhruba, ale přes den tak 3 hodky max. Holt ti naši drobečci si už začínají vyžadovat pozornost a asi jim tak málo spánku stačí a pak chtějí být s námi, povídat a povídat. Nevím, jestli s tím vůbec něco naděláme, třeba nám poradí zkušenější maminy
Není tady
Megg, to co ty popisuješ, je normální. S postupem času jim přes den stačí míň a míň spánku, ale pokud uložím dítě v osm večer a ved tři se mi vzbudí a už nespí, tak to mi normální nepřijde.
Potvurko, Adam má se spaním problémyuž od porodnice, denně se budí po půlnoci, nají se a pak buď usne a vzbudí se ve čtyři a pak už do rána nespí vůbec a nebo neusne a od jedné do rána otravuje. pak prospí celý den. nepomáhá ani pravidelné ukládání v osm do postele (po koupání, aby byl unavený), ani buzení přes den. já si pomalu zvykám a pokud nespí "až " od čtyř, připadá mi, že jsem vyspaná
Není tady
my máme problémy se spaním právě jen večer. Přes den spí Kája jako andílek v podstatě po každém kojení, ale přijde večerní kojení (cca v půl osmé po koupání) a od té chvíle má oči jako talíře až do půlnoci.
ALe kdyby jen to, klidně bych si jí vzala k nám do obýváku k telce a chovala si jí ale ona když je vzhůru tak prostě řve. Vlastně jedině kdy neřve a je přitom vzhůru je v kočárku na procházce, to klidně i půl hodinky kouká a nebrečí. Ale doma kdykoliv je vzhůru tak vřeští jako pavián
Jiank když se nám jí do té půlnoci povede uhoupat a uspat, tak se pak budí kolem půl čtvrté ráno a to už pak taky nechce spát. musím jí vzít k nám do postele a hladit a broukat jí aby znova usnula alespoň do těch šesti¨....
Není tady
potvůrko, tak my máme opačný problém, čím je starší, tím více ospalý, teď např. už chrní 3hodiny, pořád nakukuji do ložnice a nic, má půlnoc.
Mám jednu kámošku, která měla takové dítko a ta to řešila tak, že prostě v půl čtvré ráno vstávala, uklidila navařila a když prcek přes den spal, tak šla spát sním. Trvalo to asi půl roku a postupně se ranní vstávání posouvalo na pozdější dobu!
Ale jinak potvůrko tě lituji, já bych asi byla na palici, protože přes den nemám šanci si lehnout!!!
Není tady
Potvůrko, tak to je fakt na palici. Miláček :)Co poradit. Nevím, sama se v tom plácám. Veronika spí dopoledne hodinku a pak odpoledne půl hodiny v kočáře a nespí až do večera. Poradila bych ti ukládat později ke spánku. Před spaním ji co nejvíce utahat. Já Veroniku vždycky hodím na deku a ona se otáčí. Teď jsem ji nafoukla bazen a davam ji do bazenu, otáčí se tam a utahá se jak pase koně. Večer se koupeme spolu a třeba půl hodiny, hrozně ji to ve vodě utahá a dávám ji do postele skoro hotovu. Nejsem zastáncem režimu a tak dávám spát dle toho jaká je unáva. Někdy spí od osmi, jindy jde spát až s námi kolem deváté či desáté. Co se mi osvědčilo je dát ji nějakou hračku na spaní. Má tam teď panenu. Vím, žeje to blbej nápad, ale co ji třeba dát do kočáru?
Není tady
Nevím jestli by spaní v kočáru něco řešilo a hlavně bych ho musela tahat do 2 patra a ráno zase zpět, takže to zavrhuju. Chodí spát kolem osmé a to je fakt už utahaná, přes den taky moc nespí.
Vařit v půl čtvrtý ráno a uklízet taky není to pravé ořechové, když vedle spí přítel, tzak tu mrskat s nádobím a tak. Dneska jsem jí čapla a přenesla do obýváku a tady zabrala, tak se asi smířím s tím, že budem každou noc roztahovat gauč a chrnět tady.
potvurkapodivna napsal(a):
Zhruba měsíc se nám začala naše holčička budit mezi 3-4 hodinou ranní a trvá hodinu, dvě, tři než znovu usne a někdy do rána prostě už nespí. Ukládáme cca ve stejnou dobu, během dne spí 2x 1-1.5 hodiny. Poslední jídlo dostává než jdeme spát cca mezi 23-24 hodinou. Probudí se, žvatlá, pak se začne vztekat a nepomůže ani to, když jí vezmu k nám do postele, možná je to ještě horší, protože má pocit, že si budeme hrát nebo prostě vyvíjet nějakou činnost kromě spaní.
Už jsem docela vyřízená. Poradíte co dělat?
My taky občas vstáváme takhle brzy - venku svítá kolem páté, bříško se miminkům budí taky kolem páté - na tak se s tím nedá nic dělat. Já si Aničku (4měsíce) dám do postele k sobě, nakojím jí, všechno hodně v klidu, on kouká kolem, povídá si a jakmile začne tak jako bručet nebo nataahovat, dám jí ještě jednou pít, někdy znovu zabere , jindy prostě vstaneme a začneme den dříve, však ona zase za dvě hodiny usne
aspoň na hodinku.
Starší holčička mi vstávala mezi čtvrtou a pátou celý první rok - pak to přešlo
Není tady
Já myslím, že to bude jen přechodné období... neříkám, že se ti nebude i později kolem čtvrté budit, ale po nakojení či napití ti určitě zase usne... vyčkejte pár dní. Vím, že je to namahavé, taky jsme si to prožily v jednom období a taky jsem jí popadla a šly jsme se přestěhovat do jídelny, tam jsme si hoďku až dvě ovídaly a pak jsme vytuhly... Vzpomněla jsem si, že poslední asi tak tři měsíce v těhotenství mi Matylda dělala v břiše takovou rotyku, že jsem prostěě mezi třetí a šestou nemohla spát, měla to i asi tak měsíc po porodu a pak se to občas vracelo. Narodila se v devět večer a sestra na novorozeneckém mi řekla, že tyhle děti se probouzí na noc... Teď už je jí 17 měsíců a už dlouho se nám nic podobného nestává, i když kojím pořád cca 2x za noc... v jedenáct a ve tři
Není tady
Potvurko tak prasne toto mi nekdy dela Natalka i to kdyz ji vezmu do postele k nam tak si chce hrat a spat to ani omylem takze to resim tak ze si tak hodinu v te postely hrajeme a pak znovu nakojim a dam do postylky vetsinou usne, ale jak pises i ty 3 hod. nespala:(
Není tady
Snad je to jen období, ikdyž už trvá měsíc. Za pár dní se stěhujeme do baráčku, tak tam bude mít svůj pokojík a snad to bude se spaním lepší. A ohledně toho krmení, ve čtyři nebo v pět hlad nemá, když jí dám jídlo, tak ho prská.
Je fakt, že ke konci těhu jsem dřív než ve 3 ráno neusnula, tak třeba to má nějak zafixovaný a narodila se v půl osmé večer, tak je to prostě živel
Potvůrko s tím jídlem je to fakt. Mě Veronika tady kolem páté nechce. Já jsem ji jednu chvíli tahala kolem páté s jídlem ven, ještě spící a vypila mi hrozně málo. Proč se ptáš, Aby nám večerní jídlo vycházelo na rozumnou dobu, ale teď vidím, že je to kravina, tak jako tak mi stejně vydrží dlouho vzhůru a to toho přes den naspí opravdu málo. Večer ji dám spát kolem deváté a do desíti se mi budí s pláčem co 10 minut, lítám dávat dudáka a pak vytuhne a budí se kolem šesté a občas ještě usne, ale většinou je už budíček. Já ji vytáhnu, protože vím, že pak po svačince kolem desáté na hodinu vytuhne a pak až večer
Já myslím, že se to hodně změní až se přestěhujete, myslím, že to může být i těma hicama, Veronika taky hodně špatně spala. Snad bude líp. Verdan je taky živel a to je narozená k obědu, v 11,45.
Není tady
Potvurko, jako bys psala o kubeskovi...od te doby, co nam zacal spat celou noc (na vanoce), tak se budi pravidelne mezi 3-4, malokdy se stane, ze vstane v pul paty az v pet a pak uz proste nespi,zkouseli jsme toho dost, dat ho spat pozdeji = stejny vysledek, najist ho v ty 4 a hnedka ulozit= rev, pres den ho nenechat moc spat a poradne ho unavit = vstaval porad stejne, takze proste uz pres pul roku vstavame takhle brzo, kuba potom trebas jeste vytuhne, kolem sesty, na 30-40 minut, ale to je vsechno..pres den mi naspi tam max 2,5 hodky...a to musi mit fakt dobrej den, jinak je hrozne aktivni, je neustale v pohybu...
takze pro tebe nemam radu, ale asi nam nezbyva nic jinyho, nez doufat,ze se to zlepsi a zvyknout se da na vsechno
Není tady
Dneska byl budíček po čtvrtý ráno, tak jsem jí šoupla k sobě do pelechu, ale to se nedá spát. Kope tak, že by mi vyrazila zuby a když zavřu oči, tak v nestřeženém okažiku mě čapne za rypák nebo píchá do očí
To známe, akorát tak o hodinku později A krmíš ji, když se ti probudí nebo až pak později? Mě po ránu moc jíst nechce, no ono to je tak nějak vlastně celý den
Není tady
Potvůrko a kde ti spí přes den?
Režim některá miminka potřebují, naše Lenička se koupe a chodí spinkat pravidelně.
Jítě jsme se museli podřizovat.Někdy chodila spát až po půlnoci.Když se v noci probudila, dala jsem jí beze slova dudlík, za chvilku hračku, plínku, pohladila, teprve když moc plakala, nebo to trvalo dlouho vyndala jsem jí z postýlky. A také v určité době svítila celou noc malá lampička. Když se probudila a zjistila že je tma plakala. Když svítila lampička byla víc v klidu.
Není tady
Spuntí, přes den spí buď v postýlce nebo na gauči, záleží na tom, kde vytuhne. Nemá problém usnout, ale že se budí tak strašně brzy. A na spaní potřebuje šero, tmu, hází si plínu přes obličej.
S tím režimem to u nás není tak horký, ale plus mínus dodržujeme.