Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 6. 2007 19:06

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Udýchaná kočička :o)

Možná vám budu připadat jako hodně naivní mimozemšťan, ale já jsem byla překvapená, když jsem zjistila, že kočka se ochlazuje jako pes. Vyplázne jazyk a dýchá. Zatímco výjev pejsků (mezi kterými jsem se od dětství pohybovala) s vyplazeným jazykem pro mě není nic nového, u kočky mě to překvapilo.
Náš kocour když začne doma lítat a mít amok, tak je pak udýchaný a vypadá jako skutečná šelma. Kdyby ho člověk neznal, i by se ho bál.smile
Dnes jsem šla s klukama na hřiště, kde hrají fotbal, já si dala pivo v zahrádce-restauraci, lidi tam mají psy běžně, tak jsem vzala kocoura na vodítko (cestou tam a zpět byl v přenosce). Venčil mě statečně, prolezli jsme kde co a za dvě hodiny byl udýchaný jak pes a já jsem se strašně smála. Udýchaná kočička.big_smile
Co mě ale překvapilo, že se bál najednou lidí. Když k nám domů někdo přijde, sice se s nimi netulí jako s námi, ale nechá se pohledit. Venku, v cizím prostředí byl jako na jehlách a když ho jedna paní chtěla pohaldit, vystřelil jak šílený, div, že to vodítko vydrželo. Byl neustále ve střehu, se slastí se vyválel v pavučině a kdovíčem ještě. Byl očividně šťastný, ale pořád v pozoru.
Kdybych ho pustila, utekl by. Kastrát nekastrát. Příroda je mocnější. Bál se najednou i projíždějících aut (autem jezdíme i s ním) a všeho. A byl hodně vzrušivý.
Myslíte, že se ta přecitlivělost na vnější vlivy časem sníží? Na balkóně je denně, ven (jen před dům) ho berem občas (1x-2x týdně), a na chatě byl párkrát taky, tam se cítí dobře.

Upravil(a) Damila (24. 6. 2007 19:09)

Není tady

#2 24. 6. 2007 20:58

Eileen
♥♥♥----

Re: Udýchaná kočička :o)

Ahoj Dami, nebyl tvůj kocourek v šoku?
Můj, když jsem s ním byla kdysi venku, venek on nezná, začal po hodince také tak dýchat a instinktivně jsem o něj začala mít strach a pelášila s ním domů, kde se tak po půlhodince uklidnil. Měla jsem mimo jiné pocit, že je dehydrovaný.

Není tady

#3 24. 6. 2007 21:23

Eileen
♥♥♥----

PS:
Citace z knihy praktický rádce chovatelů koček:
Dýchání otevřenou tlamičkou je u koček vzácné a kočka se k němu uchyluje jen ve stresu či při bolestech, může svědčit také o infekci nebo o srdeční či plicní chorobě.
Nechci tě strašit tou druhou částí, pravděpodobná je spíše první, ten stres.

Není tady

#4 24. 6. 2007 21:29

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Fakt, jo?
Ty bláho, a já se tomu smála! Mně připadal kocourek šťastný, vše ho tak živě zajímalo, přece jen je to divoch a ne gaučák, myslela jsem, že pohyb potřebuje. I doma lítá občas jak torpédo a shodí kdeco, že ho chytit nejde, je udýchaný fakt jak pes. Že by měl stres i doma? To jsou věci.

A jak se tedy v horku ochlazuje kočka, když ne dýcháním?

Upravil(a) Damila (24. 6. 2007 21:30)

Není tady

#5 24. 6. 2007 21:47

Eileen
♥♥♥----

Dami, i můj byl tehdy venku šťastný, jestli se to tak dá říct. Ale i kočky mají omezené množství sil. A sranda to opravdu není.
Kočka nemá téměř žádné potní žlázy, jen na tlapkách a na čumáčku.
Já, když kocourovi šáhnu na uši, vím, že je vzrušený(třeba mouchou na okně). Když je má horké.
Všeho moc ale škodí. Trvalý stres není dobrý. Pokud je tvůj kocourek původem z venku, je pro něj těžké žít v bytě. Potřebuje pohyb a něco, co by jej k tomu podnítilo. Já měla také týden doma koťátko z venku a vzdala jsem to, protože to bylo i nad jeho síly, stále by lítalo. Briťáka jsem si vybrala pro jeho klidnou povahu, věděla jsem z knížky, že bude klidnější, čímž nebude pobyt v bytě pro něj tak stresující.
Máš doma knížky o kočkách?

Není tady

#6 24. 6. 2007 22:00

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Knížky o kočkách mám dvě. Ale je tam to základní. Víc jsem se dozvěděla právě na internetu v poradnách a diskusích.

Není tady

#7 24. 6. 2007 22:06

Eileen
♥♥♥----

Dami, já vždycky vidím věci moc černě. Věřím, že to zvládnete. Určitě ti tu spousta lidí řekne, že to až tak hrozné není. Možná to chce jen pomaloučku, postupně zvykat na ven. Právěže je dobré, že s ním chodíš ven, jen to chce třeba na chvíli, ať se zvyká na nová teritoria.  smile

Není tady

#8 25. 6. 2007 7:31

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Mohlo to ale být i obráceně, kocourovi se to tak líbilo.... Prostě mohl být tak nadšený, že prorot aby se zaměstnal a byl ještě víc nadšený, se "schválně" začne lekat. Dělají to i jiné druhy zvířat, nevím jak to nazvat, něco jako, že si sám v sobě vyvolává situace, kdy dochází k nějakému vzrušení. .... adrenalinové sporty.... smile
Děje se to i u jiných druhů zvířat, napadá mne ale te´d jen přirovnání k hříběti co sem měla: z klidu, v místě které dobře znalo, v běžné situaci se z ničeho nic "leklo" a začalo jančit, po pár minutách přišlo ke mně a s výrazem - jsem to strašidlo zahnalo, se funíc jak lokomotiva přišlo schovat do podpaží.
I malé děti dělají něco podobného.
Neříkám, že to tak je, ale že se to děje.

Není tady

#9 25. 6. 2007 8:54

Eileen
♥♥♥----

To je hezké, jak se ti přišlo schovat do podpaždí. smile
Ale myslím, že kůň je běžec na dlouhou trať. Také se potí po celém těle.
Kočka většínou číhá, pak rychle vyrazí a chytí koříst.
Kočky se vyhýbají  přehřátí a vždy si najsou stinné místo k odpočinku. (citace ze zmíněné knihy, také mám doma jen dvě smile ).
Jo, jinak i můj kocour provozuje adrenalinový sport, kdy se schválně leká, aby se mohl prohnat po pokoji. Většinou to dělá ráno a večer.

Upravil(a) Eileen (25. 6. 2007 9:11)

Není tady

#10 3. 7. 2007 15:11

Nikkitka
♥------

Nám takhle dýchá mladší kocourek, když má amok - lítá po bytě s myší tak dluho, než se úplně unaví. Pak sebou praští pod stůl a dýchá s vypazeným jazykem. Pak když je horko + stres - většinou v autě když se jede k veterináři a je vedro.

Není tady

#11 3. 7. 2007 17:57

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Tu naši kozu vyloženě baví, když může řádit jako šílená a pak sebou plácnout na kachlíky na balkón a funět jako pes.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí