19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Stránky: 1
Začínám být dost vzteklá, snad mi poradíte. Mám dvě holky 7,5let, chodí tady ven na hřitě, stavují se pro ně kamarádky ze koly a kolky. Nejsou to kamarádky v tom pravém slova smyslu, prostě si spolu venku hrají. Nejdřív v pohodě, ale posledních 14dní se ve mě hromadí vztek. Holky začaly vodit kadou tuto "kamarádku" domů. Kadé 3min. zvoní, pokadé proletí vichni bytem, nikdo se nevzuje, navádějí ty nae "vezmi ven tohle a tamto a tadyto", řekni mámě a ti dá na nanuka a alespoň dvacku. Některé z holek jsou o 2-3 roky starí. Snaila jsem se těm mým vysvětlit aby to vechno nenosily ven, a si jednou přinesou hračky a hry taky holky, prý oni nesmí, mámy jim to nedovolí. Jedna se sem naučila pravidelně chodit (spoluačka ze třídy), kdy řeknu e holky ven nepůjdou, a budou mít hotové úkoly, tak se nacpe k nám a e počká, nebo prostě přijde s naima holkama a e si budou doma hrát. ílenej bordel vude, je tu celé odpoledne a večer jako kdy do ni střelí a utíká domů. Poslední týden je tu kadý den a mě to vadí
Druhá sem chodí taky nonstop, je o 3roky starí, podle mě dítě ulice ale rodina je sluná. O víkendu tu zvoní v 8 ráno, kdy ji sluně vyhodím e holky jetě spí tak čeká před domem a za půl hodiny je tu znova. Opět sluně vyhodím a ona se co půl hodiny vrací a v mezičase křičí pod okny. Neustále ebrá pod oknem aby ji holky hodily bonbóny, čokoládu, napít, nebo má hlad. Kdy jsou u nás, vytahají co se dá a nic neuklidí. Snaila jsem se holkám vysvětlovat aby sem pořád nechodily, prostě to nepomáhá
Tak nevím, měla bych jim tohle vechno dopřád a trpět? U jsem na mrtvici, vadí mi neustálé zvonění a přítomnost dalích dětí kadý den doma.
Co s tím, mám jít k "Chocholoukovi"? Díky moc.
Není tady
Sisino,proc to resis kamaradkam proste rekni,ze k vam nepujdou a je to.Taky to u nas takhle zacinalo,porad nekdo zvonil a otravoval.Holky mas jeste v malem veku tak to bude snasi horsi je to z vetsima.K nam taky jejich kamaradi nechodili teda parkrat tu byli a stalo to za to.Doslova skakali po stole a pustenou hudbu na plny pecky a hroznej kraval.Takto se u nas slavili synovo 10 narozeniny a naposled dnes je mu 15 let.Ja je nechala o samote abych jim neprekazela a sla jsem k rodicum ktery bydli o ulici dal a prisla pro mne sousedka co se tam u nas deje bylo leto okna dokoran a lide pohlizeli do nasich oken co se tam deje.Samozrejme jsem vsechny vyhodila a bylo po oslave.Dneska si deti vodi kamarady domu tajne,kdyz ja jsem v praci je to hruza,protoze po nich vzdycky zustane spoust a nikdo to nechce uklizet.Ale,kdyz jsem doma kamarady si domu nevodi.
Není tady
No, moná a budou větí tak pochopí a akceptují to. Teď nějak nedokáou nebo nechtějí pochopit proč by k nám holky nesměly. Navíc třeba ta spoluačka stojí mezi dveřmi a diskutuje se mnou proč nemůou atd. Problém je, e u toho jsou holky a ty ji jetě lákají pojď k nám, počkej tu na nás. Mám zařvat NE! VYPADNI! Přibouchnou ji dveře před nosem? Já je třeba poutím ven samotné, ale musí být na hřiti a musí se mi občas přijít ukázat. Tyhle vechny ostatní jsou prostě celé dny venku, od rána do večera, nikdo se po nich neshání. A navíc ty větí mají dost "hovězí" nápady a já u nevím jak naim holkám vysvětlit proč nemůou tam nebo jinam. Jednou jsem zakázala jít do města, pro ty větí jsem byla kráva a nevím co vechno. Prostě u nevím jak těm cizím vysvětlit aby k nám nelezly, oni to nechápou!
Není tady
Sisino, kdo jiný má stanovit pravidla, kdy ne Ty? Jsi přece dospělá a matka. Pokud Tě nerespektují Tvoje vlastní děti, tak to není zřejmě jejich chyba. Já vím, e je těké tu "bandu" někdy ukočírovat. Kdy byly moje holky malé, párkrát se to taky stalo, e mi bytem proletělo tornádo nevycválaných dětí, ale záhy jsem udělala pořádek. Kdy musely uklízet celou tu spout v bytě, daly si přítě setskara pozor, aby se spoluačky vyzuly a byly jen v dětském pokoji. Děti se chovají tak, jak jim dovolíme. Kdyby mně nějaké dítko pravidelně zvonilo od rána u dveří a nepomohly moje promluvy, asi bych si promluvila s maminkou dotyčné dívenky. Jinak Ti ale přeju pevné nervy a neboj, ono to jednou fakt přejde. Pak bude zase čekat v noci, a se Ti dcerunky vrátí z diskotéky
Není tady
Souhlasím s luetou, je to o tobě sisino, fakt ty děcka budou dělat jenom to, co jim dovolí. Mluvím z vlastní zkuenosti, dělali jsme oslavy pouze na kulatiny-10 let. První oslava v klidu a pohodě, druhá byla katastrofa, děcka prolezla celý dům, i s uplíkama, při třetí byla dána velmi přísná pravidla, ale přesto to bylo náročné a tím jsme skončili. Domů si kamarády vodí vyjímečně a jen některé, sami nikam do baráků nechodí, jenom vyjímečně a to zpravidla "pracovně". Natěstí to u nás na vesnici není tak moc zvykem. Přiznávám, e postupem doby jsou děcka čím dál horí, co si u nejstarího nikdo nedovolil, u nejmladího se opravdu snaily o diskuze proč můe, či nemůe ven, co má přinést atd. . Hned sem dala najevo, e o tom nehodlám diskutovat. Ony jsou dětičky hodně učenlivé a své rozmary budou jenom stupňovat. Nejlepí je vlastní děti zaměstnat kroukama a jinou činností, aby neměly tolik prostoru na nudu. Jinak se snaíme ctít soukromí vichni, take i my se scházíme se známými mimo dům a z domu si neděláme průchoďák pro cizí lidi.
Není tady
Já doma povolila návtěvy v dětském pokoji, jinde ne-e (tam pouze procházejí). Zeptám se dětí, v kolik mají být doma a pak půl hodiny před plánovaným odchodem jdu k nim a kdy vidím binec, řeknu, e mají jít za chvíli domů, tak a uklidí, co nadělaly ... zatím se to osvědčilo. Někdy mají snahu lítat po baráku, dupat a ječet, to zatrhnu hned v začátku, kdy jim sluně, ale důrazně řeknu, a nelítaj´a neječej´, bo máme babičku, na kterou bereme ohled a i mně to vadí. A ony se uklidněj (a kdyby ne, tak je vyrazím, to já jsem zas pes)...
Sisino: Je to na tobě. Půjdou tak daleko, jak je pustí. Nepřenáej výchovu kamarádek a tak na děti, moná by se bály, e o kamarádky nějakou výchovou a cepováním přijdou, a tak by radi pak uklízely samy... To já je u nás sama sprdnu na dvě doby, kdy na to přijde
Není tady
Tento problém jsem také asi před 2 lety řeila . Syn (dnes 10.let) si vodil domů kamarády snad z celého sídlitě.Byli sice jen v dětském pokojíčku, ale rozbili tehdy televizi a já návtěvy zatrhla.Dnes k nám můe vdy jen jeden kamarád a to jen v případě, e venku prí nebo mrzne.Pokojíček musí společně uklídit.Obědy a večeře u také nikomu nedávám.nabídnu čaj, kakao, nějakou buchtu nebo chleba.Jediná vyjímka je, kdy má syn narozeniny,to si můe pozvat koho chce, tak na 2 hod.
Není tady
A co určit nějaká pravidla? Např. jeden (dva) kamarádi kadý čtvrtek od 16 do 18 hodin nebo tak nějak podobně? Třeba takoví, ke kterým i vae dítě můe jít domů na návtěvu.
Není tady
Sisino, buď nekompromisní a nenech si to přerůst přes hlavu, nebo bude mít z domácnosti kůlničku na dříví. Děti jsou od toho, aby poslouchaly ony tebe a ne ty je. Já na to taky dojela, e jsem po rozchodu s manelem dělala hodnou a tolerantní maminku a dost těce jsem na to doplatila. Od té doby - nic. Kamarádi k nám můou jen na skok a nejraději za účelem pomoci mému synovi u mě na zahradě.
Opravdu mě poslechni a s cizími frocky vůbec nediskutuj, případně se neboj na ně zvýit hlas a razantně říct "NE" Jak si neudělá včas pořádek, bude to jetě horí a co teprve v pubertě, to se z toho zblázní.
Není tady
Já nikoho nesměla přivést bez toho abych se hooodně včas dovolila. A taky jsem vyrostla a myslím,e si můu dovolit říct,e mě to nijak nepoznamenalo. A kdy u jsem někoho přivedla bez dovolení předem,tak jsme tam byli třeba pět minut a bordel jsme rozhodně nedělali. Nebo mě mamka sjela hned ve dveřích,e jsme si snad řekly,e nevadí,kdy někoho přivedu,ale nesmí to být často a neohláeně, a protoe moje kamarádky byly sluná děvčata (jako já ),tak větinou samy vycouvaly a jetě se omluvily...
Dej jim pravdila nebo se z toho zblázní.
Není tady
Ono asi taky hodne zalezi, kde bydlite..My bydlime v centru Prahy, sama ven jsem nemohla tak do 5. tridy, to same vodit si kamarady, ani nas to nenapadlo, hraly jsme si v druzine..Mamka nas ve 4 vyzvedla, udelat ukoly, trikrat tydne zajmovy krouzek, prochazka, jit na navstevu, do knihovny a skoro jit spat..Prave si nedokazu predstavit, ze by k nam nekdo bez ohlaseni prisel, nebo pro me prisel at jdu ven, muselo to byt dohodnute. My museli vzdycky uklidit a vcas se zeptat, zda tolikateho k nam muze prijit kamaradka. A jak jsme se tesily, bylo toho hrozne malo, vzacne..Ale ted mam pritele na mensim meste v baracku a tam je to uplne normalni, kdyz jde nekdo okolo, tak se zastavi, prijde, pojd ven....Chapu, ze ti to vadi, ze to vlastne nema rad, ze ti holky pro dcery prijdou kdykoli, a ty ani nevis kdy..A maji vsechny dostatek konicku? (dcery, kamaradky?)
Není tady
Zrovna včera jsem přila domů a doma tři pubertální chlapečci (15-16), z čeho jen jeden je můj , a protoe to nebývá zase tak často, nechtěla jsem dělat dusno, i kdy si poutěli "inteligentní" hip hop hudbu nebo rap i metal zazněl a do toho "kultivované projevy" jejich hlasových orgánů. Dokonce jsem si říkala, e budu dělat dusno, a před policejní hodinou. o půhodinu mě předběhli a li domů.
Jinak v dětství jsem měla kamarádku, bydleli jsme v jednom domě - já ve třetím patře - ona v přízemí. U ní na "návtěvě" jsem byla snad jednou. Ani to snad nebyla návtěva, jen tříminutový průchod bytem, moná jsem se byla dívat na jejího čerstvě narozeného bratříčka, u si nepamatuju. Ale zato si docela dobře pamatuju, jak NESMĚLA nikoho pustit ani přes práh se slovy "máma vytírala", a tak jsme se bavili na chodbě ve dveřích. vydreli jsme to i dvě hodiny U tehdy mi to připadalo poněkud pratěné, pamatuju si, e sem na ní mluvila i z chodby na toaletu, někdy jsme hrály na chodbě na schodech karty...její matka byla taková uječená megera, měla ji hodně mladá, tak byla jakoby přísná. Mně u tehdy připadalo přinejmením nevhodné, e se musí poslouchat někdo jen proto, e je dospělý, i kdy je to třeba pěkný kretén, ale to zase patří trochu jinam
Není tady
U nás jsou kamarádi mého syna (18) kdykoli vítáni. Ale je fakt, e jednak máme pro to podmínky - kdy jsou u nás, prakticky o nich nevím, a jednak větina z nich jsou kluci, které znám od mala a klidně je zprdnu na 3 doby, kdy s děje něco, co se mi nelíbí. A kdy mě potkají na chodbě ve spoďárech, je jim to umák a mně taky. Jen musí dodrovat určitá pravidla. Oni je dodrují, take nemám problém. Větinou jsou zalezlí u PC. A někdy přijdou i pokecat, pochlubit se, e udělali zkouku.... někteří mi i tykají, s čím začali spontánně u někdy v dětství, kdy jsem byla "teta".
Jindy zase jedou třeba na chatu rodičů někoho jiného..... je to takové vyrovnané.
Upravil(a) mashanka (9. 7. 2007 9:30)
Není tady
U nás také,ale trochu mě vadí kdy má jít syn k někomu jinému tak to nejde protoe rodiče to nedovolí.
Není tady
Sisi,
vůbec nezoufej, ono se to časem opravdu zklidní. Teď je to moná otravné, ale ten výběr "kamarádek" se v budoucnu změní. Já bych vsadila na rozhovor doma, se svými dětmi. S dcerou jsme vdycky vechno probraly a zajímavé je, e za celé roky absolutně nemám problémy s těmi kamarádkami a kamarády, které nám zazvoní u dveří. Dnes, v jejich 15 letech, je sama zvu dál nebo si s nimi sednu a pokecám, nabídnu slabý kafčo... Ale spí se to u dnes obrací do fáze, kdy mi dcerka řekne, e odpoledne odchází, protoe mají s kámokou slezinu v cukrárně nebo kavárně... Nebo má různé kamarádky přes internet zdaleka a pozve je k nám třeba na tři dny. (to jsem radi, ne kdyby jela k nim - protoe to mám pod kontrolou, přece jen jejich tatínky neznám). To ví, e pak kmitám a vyvařuju a vude pro ně jezdím a vozím je a vyváím je na vyhlídku města atd. Ale taky musím říct, e mě příjemně překvapila "výběrem" takových netových kamarádek. Vechno to byly fajn a sluné holky a u z rodin doktorů, učitelek nebo zámečníků.
Chci říct, e Ty prostě proívá období, kdy Tvoje dcerky si jetě tak docela samy ty kamarádky nevybírají, ale ony se taky "vyprofilují", neboj. Hlavně s nimi pak po návtěvě těch děvčat doma mluv, říkej jim svoje názory na věc. My jsme vdycky nejvíc věcí probraly v pelíku před dceřinným usnutím. Vecko bude dobré, uvidí. Je to jen přechodný stav.
Není tady
Stránky: 1