Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Co mám dělat, když přítel mi chce vzít dítě?

#26 15. 7. 2007 21:47

janikaja
♥♥-----
Místo: Ostrava

Re: Co mám dělat, když přítel mi chce vzít dítě?

Pěkný večer...nevím co mám dělat a tak bych moc prosila někoho o radu.......s přítelem žijeme spolu 10let,máme 5ti letého syna.Před pěti dny jsem se dověděla,že už nechce semnou být ,že ho takový život nebaví,ale prej se o nás pokud to bude moc postará.Chce abychom,žily jako přátelé,ale nevím jestli to vůbec dokáži.Prej pokud to nepujde pak se začne řešit co dál?Nevím,jestli jako první mám jít a požádat o svěření syna do vlastní péče,aby mi ho nemohl nikdy vzít,výživné atd.?Prosím poradte mi jak mám postupovat?Předem moc děkuji za odpověd:grater:Jenže po našem dalo by se říct rozhovoru,mi řekl,že by mi ho nevzal,že nevydí důvod?Mám to vše nechat zatím tak at se to uklidní,a pak se to vyřeší,nechci tahat vše přes sociálku,atd.protože ani já se necítím nějak moc dobře....

Upravil(a) janikaja (16. 7. 2007 12:20)

Není tady

#27 19. 7. 2007 9:28

nkristian
♥♥-----

ste chytre jak radia. Sebere mi ho, chce mi ji vzit a pod. Nie je to nahodou tak, ze si otcovia chcu vziat svoje vlastne deti? Tak tak, nech len od vas odchadzaju vsetci chlapi, tak vam treba. Otec je co? donor? nechceli by ste nahodou aj jeho ladviny? Ale pozor, on vlastne na tie svoje ladviny ani nema pravo, ze tak vy rozmyslate. Ej zenske, ja platim dobrovolne vyzivne na maloletu 1000,-(a naschval od buduceho mesiaca 2000:-)) a sud ma este zotrel ako psa prave vcera. Okresny sud v Michalovciach...neskumal ziadne okolnosti, len sa pozeral na moju vyplatnicu. Matka si vymyslala o tom ako ma dcera nepozna apod , tak mi sud zakazal byt s malou o samote. Mala ma 15 mesiacov a ked som u nej, tak je so mnou a nikoho nepotrebuje. Mam fotky, takze sa idem odvolat a podat trestne oznamenie na matku, pretoze zo zakona nema narok na rodicovsky prispevok a zije u matky. Ona ma u seba dieta, vyklada na sude , ze to ja som vlastne cudzi a nemam narok na nic, pretoze dcera sa ma vraj boji.  Sama nema prijem ziadny, takze si ani nemoze plnit svoju vyzivovaciu povinnost. Do prace nastupit nechce, furt len narieka, ze ona nema prijem. Keby som ja neplatil vyzivne, tak ma zavru. Takze bude to asi riadne kafe, uvidime. A este nehovorim o tom, ze sud vobec neriesil maloletu, riesil peniaze a moju vyplatu a , ze som sudkyni povedal, ze nebudem suhlasit s rozsudkom nebrala do uvahy. Vedela, ze matka ostane bez prijmu a vystavi ju moznemu trestnemu stihaniu.

Není tady

#28 19. 7. 2007 9:43

janikaja
♥♥-----

Můj si začčal s18letou dcerou od známých a je mu 30,nechat rodinu,a říkat že vše byl omyl,celých deset let,a malého nechtěl,i když jsme lítali po doktorech,protože jsem nemohla otěhotnět,tak to asi nebyl on,ale jeho duch.Nevšímá si nás pořádně,nechce vyměnit byt za dva dokud je možnost,prej at se chovám jako dospělá,ale zdá se mi to naopak.Nechci mu dělat problémy a chci se domluvit jako normální lidé,ale zatím,to s ním nějak nejde,chce abych prala,vařila,atd.Bydleli jsme spolu,ale každý po svém.Já,těch deset let nemohu jen tak lehce zahodit,takže nejen ženy jsou potvory,ale i muži a nikoho nechci špinit.Ale,chci aspon k notáři,at mám písemně,že mi malej bude svěřen do péče,aspon na papíru,mimo soud,jenže on nechce,nechce nic???!!!grater

Není tady

#29 19. 7. 2007 10:03

Jarka
♥♥♥♥---

Nkristian, ty jsi typický případ zapšklého otce. Zřejmě nemáš dobré zkušenosti, ale nevidím důvod, proč by ses měl navážet do každé ženy, která si tady napíše o radu. Víš, každý otec nemá takový zájem o své děti jako máš třeba ty. Já sice nejsem samoživitelka (to jen pro tvou informaci), ale mám přesně takového tatíčka, jako je většina chlapů, jejichž ženy sem píší, takže vím, jaké to je, být dítě, které pro svého otce najednou přestalo existovat a najednou vlastně vůbec není jeho, protože bůh ví, kde si ho ta jeho ženská uhnala.

A k tvému příspěvku: Myslíš, že si pomůžeš, když na BM podáš trestní oznámení? Nebo myslíš, že tím pomůžeš své dceři? Podle mě ne, jen si tím ulevíš. Nevím, jestli se tvá BM o dcerku stará dobře, ale řekla bych, že ano, takže tobě jsou proti srsti jen ty alimenty, které podle tvého názoru tvá BM "prožere". A pokud je tvé dcerce 15 měsíců, to opravdu myslíš vážně, že by zvá BM měla jít teď do práce????

to janikaja: zajdi na odbor péče o dítě, tam ti nejlépe poradí, co a jak, hlavně by ti měli pomoct sepsat i všechny potřebné žádosti. Pokud nechceš žít ve volném svazku, který navrhuje manžel, tj. že ty mu budeš poskytovat veškerý servis a on si bude jen užívat, tak podej žádost o rozvod. Současně co nejdřív podej k soudu žádost o svěření dítěte do své péče a nechej si určit výživné. I kdyby se manžel chtěl na výživném dohodnout, je to podle mě lepší mít potvrzené soudem, jen takové výživné je totiž vymahatelné. Na sliby manžela moc nedej, ono když jde o rozvod, děti a majetek, tak naslibují ledacos, ale jen málokterý chlap je pak takový charakter, aby své sliby dodržel.
Možná jsem moc pesimistická, ale je to tím, že i když věřím, že výjimky z výše uvedeného o slibech odcházejících mužů určitě existují, tak osobně žádného takového neznám.

Není tady

#30 19. 7. 2007 10:08

janikaja
♥♥-----

Děkuji ti za radu,ale my nejsme manželé,jen jsme spolu žili,10let,nechtěl si mně vzít a ted je to jasný proč,ne.prej se nechce hádat,malého mi nechá postará se o nás atd.,...vše co mi napsal jsem si schovala,všechny vzkazy,co pronás bude dělat a že mi jeje nechá

Není tady

#31 19. 7. 2007 10:28

Jarka
♥♥♥♥---

Tak udělej to samé, jen bez toho rozvodu. Dítě bys v každém případě měla mít svěřené do péče a měla bys na něj mít určené výživné. Už kdybys náhodou žádala o nějaké sociální dávky (pokud nemáš dost vysouký příjem), tak tě k tomu stejně budou nutit. Ty vzkazy jsou jen taková morální páka na něj, ale pokud ti teď něco nasliboval, a pak to nebude plnit, tak je ti každý vzkaz úplně na nic. Můžeš mu sice říct, že ti něco slíbil, a dokonce mu to i ukázat černé na bílém, ale nic to neznamená, nijak ti to nepomůže. Když budeš mít stanovené výživné, tak budeš mít alespoň něco pro vaše díte, bude ti muset alespoň takhle přispívat na péči o dítě, a bude to vymahatelné.
No a pokud bude opravdu formát a své sliby splní a bude třeba přispívat i nad rámec stanoveného výživného, tak to bude jen dobře.

Upravil(a) Jarka (19. 7. 2007 10:33)

Není tady

#32 19. 7. 2007 10:40

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Nkristian ak ma tvoja dcera 15mes. ani ja by som BM netlacil do prace. Nemyslis ze pre to dieta je lepsie, ak bude doma s mamou? Je este prilis male. Ze je tvoja BM hovado je druha vec ... ale nedokazete sa v klude dohodnut aspon na tom, ako sa budete starat o dieta? Je vase spolocne a pokial ho mate radi je vo vasom zaujme aby zilo v kludnom prostredi s normalnymi rodicmi, co po sebe hystericky nekricia vzdy ked sa vidia. Mali by ste sa asi radsej rozpravat cez mail, alebo postu, pretoze evidentne este nedokazete viest spolu kludnu rec, pokial ste jeden druhemu nablizku.
A ze otec ako rodic nema rovnake prava ako matka? Na to si chlapce budes musiet zvyknut ze to tu takto este je ... bude este dlho trvat kym sa to zmeni. Popripade mozes dat na SR zalobu na EU sud pre luds. prava. Ale cakaj, ze to bude trvat mnoho rokov.
Myslim ze najnormalnejsim riesenim by bolo, ak by ste vy dvaja zacali mysliet viac na dieta ako na seba a snazili sa mu vytvorit dostojne podmienky pre zivot s oboma rodicmi.

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#33 19. 7. 2007 11:06

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Niekedy mam pocit, ze rodicom ani tak nejde o dobro dietata, ale aby jeden nad tym druhym vyhral, aby mohol mat dobry pocit, ze on tej "sv*ni" konecne ukazal.

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#34 19. 7. 2007 13:49

Verunka a Vanesska
♥♥♥♥♥--
Web

nkristian napsal(a):

ste chytre jak radia. Sebere mi ho, chce mi ji vzit a pod. Nie je to nahodou tak, ze si otcovia chcu vziat svoje vlastne deti? Tak tak, nech len od vas odchadzaju vsetci chlapi, tak vam treba. Otec je co? donor? nechceli by ste nahodou aj jeho ladviny? Ale pozor, on vlastne na tie svoje ladviny ani nema pravo, ze tak vy rozmyslate. Ej zenske, ja platim dobrovolne vyzivne na maloletu 1000,-(a naschval od buduceho mesiaca 2000:-)) a sud ma este zotrel ako psa prave vcera. Okresny sud v Michalovciach...neskumal ziadne okolnosti, len sa pozeral na moju vyplatnicu. Matka si vymyslala o tom ako ma dcera nepozna apod , tak mi sud zakazal byt s malou o samote. Mala ma 15 mesiacov a ked som u nej, tak je so mnou a nikoho nepotrebuje. Mam fotky, takze sa idem odvolat a podat trestne oznamenie na matku, pretoze zo zakona nema narok na rodicovsky prispevok a zije u matky. Ona ma u seba dieta, vyklada na sude , ze to ja som vlastne cudzi a nemam narok na nic, pretoze dcera sa ma vraj boji.  Sama nema prijem ziadny, takze si ani nemoze plnit svoju vyzivovaciu povinnost. Do prace nastupit nechce, furt len narieka, ze ona nema prijem. Keby som ja neplatil vyzivne, tak ma zavru. Takze bude to asi riadne kafe, uvidime. A este nehovorim o tom, ze sud vobec neriesil maloletu, riesil peniaze a moju vyplatu a , ze som sudkyni povedal, ze nebudem suhlasit s rozsudkom nebrala do uvahy. Vedela, ze matka ostane bez prijmu a vystavi ju moznemu trestnemu stihaniu.

Teda, že se nestydíš, posílat matku 15 měsíčního dítěte do práce, tvoje dcera jí nejvíce potřebuje. A že dáváš dobrovolné výživné to tě šlechtí, ale víš kolik takové dítko spotřebuje financí. Teď jsem to počítala a vyjde mě to na 3 tis. měsíčně a to dceři vařím, kojím a jen dokrmuji sunarem a plenková spotřeba žádné oblečení a jiné věci...

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/3q8X.jpghttp://lb1f.lilypie.com/ZG3Ep2.png

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/86Hw.jpghttp://lb3f.lilypie.com/V8Slp2.png

Není tady

#35 19. 7. 2007 15:36

nkristian
♥♥-----

Verunka a Vanesska napsal(a):

Teda, že se nestydíš, posílat matku 15 měsíčního dítěte do práce, tvoje dcera jí nejvíce potřebuje. A že dáváš dobrovolné výživné to tě šlechtí, ale víš kolik takové dítko spotřebuje financí. Teď jsem to počítala a vyjde mě to na 3 tis. měsíčně a to dceři vařím, kojím a jen dokrmuji sunarem a plenková spotřeba žádné oblečení a jiné věci...

len k tym financiam. Neviem kolko presne spotrebuje dcera, ale na sude to nevedela ani jej matka. Sudkyna uz zacinala byt zuriva, pretoze nevedela, ci koji ci pije a kedy a kolko. Skor som sa hanbil za to, ze je to este stale moja manzelka.
ze sa matka nestydi vyhodit chlapa z domu preto, lebo nie je katolik a ze sa matka nestydi za to vydat sa a po otehotneni zdupkat za matkou s tvrdenim, ze sa nebude vediet o dieta asi postarat. A ze sa matka nestydi, ze jej manzel chodi domov a zaujima sa o dceru aj ked byva 600 km daleko a za hranicami. A ze sa matka nestydi vydupat si na sude obmedzenie styku dcery s otcom. Ze sa matka nestydi za to, ze nechce aby s otom jej dieta vobec bolo. Ehm...este mam hlavu plnu emocii, to je pravda. Dnes vecer cestujem do CR, tam ma caka moja nova rodina. To stastie mi nevezme nikto. Akurat som popri tom, ze som si zalozil novu rodinu chcel byt aj s dcerou, aby nemala neskor nenavist v dusicke, ze niekto bol nekorektny z jej rodicov. Meral som vzdy 600km 10hodin vlakom len kvoli dcere.
Stydet se za to, ze chcem, aby aj matka niesla nejaku zodpovednost za dieta?
A argument o jaslickach. Od svojho veku 2,5 roka a sestra 1,5 roka sme boli v jaslickach, pretoze moji rodicia nemali dostatok financii a boli nuteni pracovat, aby rodina prezila. Nijak mi to neublizilo a ani mladsej sestre. Obe deti sme skoncili unverzitu a sestra je v UK.
To akoze kazdy, kto ma deti v predskolskom zariadeni sa ma hanbit? Preco tie zariadenia existuju? Su aj ludia, ktori o to maju zaujem a nie kazdy musi zrovna vychovavat dieta, ako to ma v predstavach niekto iny.

Ale pospim si na to este a pravdepodobne zvolim "metodu" ustupu.

Není tady

#36 19. 7. 2007 15:59

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

nkristian teraz s tebou musim nesuhlasit.
To co si pisal, preco chces byt s dcerou - to mi pripada len ako alibizmus, byt s nou len preto, aby ta v buducnosti nenenavidela. Skus pohladat lepsi dovod, urcite ho najdes.
A nesuhlasim ani s jaslami. Cim si tvoja dcera zasluzi to, ze ma ist do jasli? Nech je jej matka akakolvek, este tu ma otca, ktory ma slusny prijem a mal by jej zabezpecit slusny zivot - pre dieta je lepsie ked je doma s matkou, ako ked chodi do jasli. Nieje hanba dat dieta do jasli ale pokial je ina moznost vyuzil by som ju. Ty nevies, ako sa v niektorych jasliach spravaju k detom. Skus k tej nenavisti voci svojej BBM pretlacit aj kusok lasky k dcere, mozno sa na to budes pozerat inak. A uvedom si, ze pokial niesi vyslovene zly clovek tak ta nenavist casom vyprcha ale to, co urobis v nenavisti zostane a zostane to v tebe ako vycitka - chces s tym zit? Ze budes mat vycitky voci svojej dcere? Ze si mohol ale neurobil?
Co sa tyka styku s dietatom bojuj ako sa len da. Mas pravo byt s nou. A aj ona ma pravo poznat svojho otca a zit s nim.

Upravil(a) Oxi (19. 7. 2007 16:00)

Není tady

#37 19. 7. 2007 16:04

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Kristiáne, mám čtyřměsíční mimi a taky bych ti nedokázala říct, kdy přesně pije a kolik. Musím se jít zeptat manžela, jestli se nestydí, že jsem stále ještě jeho žena va
A jak píšeš "nie kazdy musi zrovna vychovavat dieta, ako to ma v predstavach niekto iny" - platí to i pro tvou ženu? Může si i ona vybrat způsob výchovy bez ohledu na tvůj názor? Spíš se mi zdá, žes to myslel jen v opačném směru, že tobě nemá nikdo co kafrat do toho, jestli dítě dáš do jeslí. Ale myslím, že svobodu, kterou chceš pro sebe, bys měl dopřát i ostatním.

Není tady

#38 19. 7. 2007 16:11

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Kubula ale pokial dieta nekojis tak dokazes priblizne povedat, kolko ta stoji Nutrilon(Sunar,...) mesacne, alebo kolko ho dieta cca spotrebuje wink
Nkristian ta sudkyna asi nema vlastne dieta, co? Si mysli ze si matky zapisuju kazdy glg/hlt/prd? big_smile

Upravil(a) Oxi (19. 7. 2007 16:13)

Není tady

#39 19. 7. 2007 16:15

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Oxi napsal(a):

Kubula ale pokial dieta nekojis tak dokazes priblizne povedat, kolko ta stoji Nutrilon(Sunar,...) mesacne, alebo kolko ho dieta cca spotrebuje wink
Nkristian ta sudkyna asi nema vlastne dieta, co? Si mysli ze si matky zapisuju kazdy glg/hlt/prd? big_smile

To asi jo kapitulation Mě jen dostalo to "kedy a kolko", to už mi zavánělo zbytečnou buzerací dumbom

Není tady

#40 19. 7. 2007 16:27

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

No, ja nkristiana chapem. Je plny emocii, hnevu, strachu ... Pretoze sa neho od chcu len peniaze, peniaze, peniaze, ale nesmie malu ani vidiet. Ma o dieta zaujem a boji sa ze ju nebude moct vidiet vyrastat, pomahat jej, byt s nou. Jedine co bude moct, je platit ako blbec a pozerat sa ako prichadza o dieta. Vy by ste nemali strach? Nepanikarili by ste? Ako by ste sa asi citili na jeho mieste?
Toto zeny tazko chapu, pretoze im takato situacia nehrozi.

Není tady

#41 19. 7. 2007 16:27

nkristian
♥♥-----

ehm, nechcel som rozprudit taketo vasne. Ale fakt som len niekolko hodin po sude. O niekolko dni to bude dobre.

http://mrbaron.bravehost.com/lea/Resize … 180048.JPG

Není tady

#42 19. 7. 2007 16:28

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

nefunguje

Není tady

#43 19. 7. 2007 16:30

nkristian
♥♥-----

tak skus kopirovat toto
http://mrbaron.bravehost.com/lea/Resize … 180048.JPG

mne funguje

Není tady

#44 19. 7. 2007 16:34

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

nemam explorer smile ale uz ide, len som si doplnil znaky namiesto medzier ... jo uz facha big_smile
zlata smile

Upravil(a) Oxi (19. 7. 2007 16:35)

Není tady

#45 2. 8. 2007 14:43

janikaja
♥♥-----

Ahojky.....no,zatím to funguje jak se jen dá..ale vím,že to s ním v jedné domácnosti dlouho asi nevydržím....Já nemám peníze mám první měsíc podporu a to je 5000kč.Čekám jak malej odjede s babičkou k moři a pak bych se chtěla jít poradit na uřad za sociální pracovnicí...on,se nechce odstěhovat ani vyměnit byt,nechce nic,asi si myslel,že seberu malého a pujdu k rodičům a vše mu zůstane,ale toto já mu neudělám k radosti,chce žít ze společných peněz,ale je mi zle když dva dny není doma,a vše platí tésvojí18leté.nedá se s ním mluvit je to prostě blázen a pokud udělá to,že si ji tu dovede jak plánoval,a pak když jsem ho poporosila at to nedělá tak řekl,jenom,no.Musím jít pesan chce čůrat...zatím pa a mnějte se:)Jana

Není tady

#46 2. 8. 2007 15:52

barunka01
♥♥♥----

bezte na socialku co nejdriv, az vam soud sveri dite do pece, bude vsechno jednodussi a nebude vam moci vyhrozovat, stejne tak si pozadejte o vyzivne na dite a na sebe. ja bych to fakt neodkladala, cim driv, tim spis se pak budete moci zamyslet, jak ho vyhodit z bytu. ten byt je v osobnim vlastnictvi nebo v pronajmu? na koho je psana najemni smlouva?

Upravil(a) barunka01 (2. 8. 2007 15:56)

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Co mám dělat, když přítel mi chce vzít dítě?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí