Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Co mám dělat, když přítel mi chce vzít dítě?

#1 22. 6. 2007 15:25

Verunka a Vanesska
♥♥♥♥♥--
Web

Co mám dělat, když přítel mi chce vzít dítě?

Ahojky,

mám takový problém s přítelem máme malou holčičku a on mi vyhrožuje, že pokud se semnou rozejde, tak mi jí vezme a zažádá si, aby jí měl ve své péči. Vanessce jsem bohužel nechala dát jeho příjmení. Může mu jí soud přiřknout do péče? Co mám dělat, aby mi jí nevzal?

Děkuji za radu!!!

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/3q8X.jpghttp://lb1f.lilypie.com/ZG3Ep2.png

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/86Hw.jpghttp://lb3f.lilypie.com/V8Slp2.png

Není tady

#2 22. 6. 2007 15:49

Simon
♥♥♥♥---

Re: Co mám dělat, když přítel mi chce vzít dítě?

pokud je holčička malá, soud by mu ji ani do péče nedal. Pokud jsi normální matka, nebereš drogy, nepiješ, o dítě se staráš, ani tehdy nemá přítel moc šanci na úspěch u případného soudu, soudy nechávají dítě matkám.

Není tady

#3 22. 6. 2007 15:51

Verunka a Vanesska
♥♥♥♥♥--
Web

Nekouřím, nepiju, drogy neberu. O dcerku se starám, byt je můj, podnikám, takže příjem taky je, ale víš, co strach tu je. Mám jí moc ráda

Není tady

#4 22. 6. 2007 16:13

briza3
♥♥♥♥---

Obrátila bych se na sociálně právní ochranu dětí (péče o dítě) a tam jim vylíčila situaci, že mi přítel vyhrožuje...... a nechala si svěřit dceru soudně do své péče.

Není tady

#5 22. 6. 2007 16:28

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

co je to za chlapa, vyhrožuje Ti už předem, aniž byste se rozcházeli? Také si myslím,že soud jen tak nepřiřkne dítě otci, když k tomu není důvod

Není tady

#6 22. 6. 2007 16:30

Verunka a Vanesska
♥♥♥♥♥--
Web

Měli jsme těžký období a  ted se to zase srovnalo, ale mám strach,že se to vrátí a nechci o Vanessku přijít, takže scháním informace, co v tom případě dělat

Není tady

#7 22. 6. 2007 16:54

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj Verunko, je mi to líto. Ale opravdu především už teď někde na příslušném úřadě nahlas, že Ti touto věcí přítel vyhrožuje. Abys jednou měla třeba nějakou "oporu".
Naprosto chápu Tvůj strach, ale víš, ono je to obvykle tak, že až se ten chlap (asi většina) má o dítě DOOPRAVDY postarat, tak ho tyhle výhrůžky brzy přejdou. Zkus to, nenechat se ničím takovým stresovat. A taky se mu ji neboj občas svěřit na pár hodin a odpočinout si...aby hezky poznal, co péče o mimčo nebo malé dítě obnáší. Jo, a taky si promysli, jak ho, chlapáka hrdinného, zapojit do domácích prací, aby neměl roupy wink.

Není tady

#8 22. 6. 2007 20:44

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Verunko, vyhrožování chlapa - otce dítěte, že ti dítě "sebere" má jednoduchý důvod - přítel Tě chce mít v hrsti "přes dítě" a takovýmto vydíráním si chce zajistit Tvoji slepou poslušnost, nebo Ti jednou provždy zatrhnout myšlenky na to, že bys ho nedejbože jednou i s dcerou opustila.
Nepsala jsi, kolik roků je malé. Usuzuji, že je to ještě malý drobeček.
Moje rada, podložená životními zkušenostmi zní: pokud Vám to spolu neklape a přítel se už NYNÍ uchyluje k výhrůžkám, pošli ho k vodě. Jestli s ním jsi jenom proto, že máš strach, že Ti vezme dceru, váš vztah stejně nemá cenu. A moje rada č. 2 je následující: čím je dítě menší, tím má otec mizivější šanci dosáhnout byť jen střídavé péče. Pokud matka dítěte není narkomanka, alkoholička, nebo v péči psychiatrů, což evidentně Ty sama nejsi, na svěření do výhradní péče nemůže otec ani pomyslet. A další věc: čím déle se s ním budeš trápit, tím bude Vaše dítě starší a v případě Vašeho rozchodu rapidně vzrůstají šance jeho otce alespoň na střídavou péči, to si uvědom!!!
Pro všechny: já bych na místě Verunky nikde nic nenahlašovala, na žádné sociálce, nikde. To, čím Verunce přítel vyhrožuje, není bohužel trestný čin, ale návrh na uspořádání života dítěte po rozchodu rodičů. Dnešní zákony na celou věc pohlíží tak, že dítě má právo žít s oběma rodiči tak, jak v případě jejich nedohody případně určí soud. Verunka bohužel napsala jen to, že Vanesska nese otcovo příjmení a neuvedla, jestli dítě bylo soudně svěřeno do její péče, což mi brání celou věc rozvést podle situace.
Ale nakonec si neodpustím poslední komentář - kdyby mi chlap řekl, že buď budu tancovat tak, jak on píská, nebo mi sebere dceru, v ten moment by letěl jak cukrář. TOHLETO vypovídá dost o prohnilé a zákeřné povaze, která - aby dosáhla svého - se neštítí vydírání a vyhrožování a s něčím takovým bych žít prostě nemohla. Jak už jsem napsala, čím je dítě starší, tím je větší pravděpodobnost, že otec dosáhne alespoň střídavky, netoliko na tom, že starší a dostatečně zmanipulované dítě u soudu samo může vyjádřit názor, že chce k tatínkovi natrvalo. Čímž jsem chtěla Verunce naznačit, že čím déle bude s takovou pokřiveninou žít, tím je větší pravděpodobnost, že v případě rozchodu o Vanessku přijde stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#9 22. 6. 2007 22:29

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, Kiaro, souhlasím s Tebou. Taky si neumím představit, že bych někdy od manžela slyšela, že mi vezme dceru. On totiž věděl, že v případě našeho dítěte se měním ve lva big_smile Anebo znal už tehdy, když byla malá, moc dobře svoje možnosti schopnosti a mooooc mu vyhovovalo, že nemusel prát a žehlit a chodit na třídní schůzky a k doktorům a zajišťovat jídlo atd. big_smile
Je fakt, že jestli to, co popisuje Verča, není jen "výskok" v hádce, tak s tím by se mi taky denně těžko žilo. O tom chlapovi bych asi uvažovala dost negativně...
A taky souhlasím s tím, že pokud se Verča zalekne (což je evidentně jeho záměr) a přizpůsobí se mu, nebude to stejně v budoucnu k ničemu. Akorát na trápení.

Není tady

#10 23. 6. 2007 7:54

Verunka a Vanesska
♥♥♥♥♥--
Web

Zatím spolu žijeme, Vanessce bude 6 měsíců a zatím ani jeden z nás neudělal ten první krok. Potom co mi to řekl začal sekat dobrotu, ale znáte to na jak dlouho a pořád mi to zní v hlavě. Neví, že se snažím získat, co nejvíce informací, abych věděla, co v případě mám dělat. Mám ho ráda, ale pokud to bude nutné poletí a o Vanessku se budu rvát jako tygr

Není tady

#11 23. 6. 2007 8:50

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Verunko, měla bys uvažovat hlavně o tom, s kým žiješ a nenervovat se už ted! Pokud budeš žít jako dobrá máma, nebude mít mnoho šancí a nenechej se zbytečně rozhodit ! Problémy řeš, až nastane čas!

Není tady

#12 23. 6. 2007 10:11

step
♥♥♥♥♥♥-

Verunko, jsi úplně normální matka, takže není důvod, aby ti někdo holčičku bral. Asi v tobě cítí, že tohoto jediného se bojíš a tímto se na tebe dá tlačit a manipulovat. Zajdi na sociálku, přeptej se sociálních pracovnic a pak se rozhodni. I přesto, že ho máš ráda, volila bych protiútok a to ten, že i když spolu dál budete žít, nechala bych si malou svěřit do své péče. Tak už na tebe nebude mít "páku" a ty nebudeš žít ve strachu, že ti ji vezme.

Není tady

#13 23. 6. 2007 19:17

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Taky bych ho předběhla a nechala si ji svěřit do péče. viz www.juristic.cz - tam najdeš i vzory podání žádosti k soudu, kdybys to potřebovala. Je to zproštěný od poplatků. JInak se ho neboj, holky mají pravdu, jen tě vydírá a snaží se tě mít v hrsti. Útočí tam, kde jsi nejzranitelnější. Je to skunk.

Není tady

#14 23. 6. 2007 21:37

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Verunko, u šestiměsíční holčičky nemá VŮBEC ŽÁDNOU ŠANCI uspět, s jedinou výjimkou - matka není alkoholka, fetka nebo psychiatricky léčená, což Tebe se samozřejmě netýká.
Nech si Vanessku okamžitě soudně svěřit do péče. Pokud to neuděláš, v budoucnu se s partnerem rozejdeš a půjčíš mu ji v dobré vůli byť na dvě hodiny, s dítětem se taky nemusíš shledat celý týden, ne-li déle. Už to tady jedna nešťastná maminka popisovala. Otec dítěte si dítě vyzvedl,nevrátil, o dítě se starala celou dobu matka otce - babička dítěte a přivolaná policie neměla žádnou pravomoc zasáhnout, protože matka dítěte neměla v ruce soudní rozhodnutí o svěření dítěte do své péče. Všechno spočívalo na libovůli otce, kdy se uráčí vrátit dítě nazpět matce usch a v tomto případě nešlo o to, že milující tatíček má zájem o dceru - to by se jí věnoval celou dobu osobně - ale o to, jak matce dítěte připravit nefalšované peklo na zemi tím, že celý dlouhý týden neví, kde má dvouletou holčičku a úřady - vzhledem k nevyřešené situaci mezi rodiči - nemají kompetenci zasáhnout.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#15 24. 6. 2007 0:20

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

To je šílené. Jak jsem slabá a trpělivá, tak bych mu pak asi nechala něco někým udělat. sad

Není tady

#16 29. 6. 2007 12:34

mia.mia.x
♥------

Ahoj, .... i já mám malou holčičku. Otec mojí holčičky si jí jednou vzal a nevrátil. Policie s tím nic neudělala, ale teď vím, že já jsem mohla udělat víc. Nech si jí co nejdřív svěřit do své péče a nech si určit návštěvy.

Není tady

#17 29. 6. 2007 13:42

Sára6
♥♥♥♥---

Verunka a Vanesska napsal(a):

Ahojky,

mám takový problém s přítelem máme malou holčičku a on mi vyhrožuje, že pokud se semnou rozejde, tak mi jí vezme a zažádá si, aby jí měl ve své péči. Vanessce jsem bohužel nechala dát jeho příjmení. Může mu jí soud přiřknout do péče? Co mám dělat, aby mi jí nevzal?

Děkuji za radu!!!

Tyto argumenty znám moc dobře. Taky mi BM vyhrožoval atd. A jak tady holky píší, dítě máš malé a to soud vždy svěří matce. Musela by jsi brát drogy, pít, musela by být u vás pravidelně sociálka atd. Ale na sociální odbor (dle trvalého bydliště) zajdi, poradí, třeba jen založí do spisu zprávu, že Ti otec dítěte vyhrožuje atd. Tím nic nepokazíš. Nenech se zdeptat a užívej si holčičky!!
Jo a fakt si ji nech svěřit do péče, vše Ti poradí na sociálním odboru.

Upravil(a) Sára6 (29. 6. 2007 13:43)

Není tady

#18 3. 7. 2007 16:17

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj, musíš se rozhodnout, zda s ním budete anebo nebudete žít. Neboť kdybys podala návrh soudu na svěření dítěte do své péče, asi by to nevydýchal a byl by stejně konec. Dostal by určeno výživné, třeba by jste řešili, kdy se mohou vidět a tak. Pak by tě už nemohl vydírat.Teď dítě patří oboum rodičům...stejně. Jméno není důležité.
Bez sociálky se to neobejde, pokud nejste manželé, ale jenom druh a družka anebo ani to ne. Oni se budou vyjadřovat k péči o dítě, přijdou se podívat domů, jaké podmínky má dítě...a pokuď je malá, měly by stát na tvé straně. Zeptají se dr., třeba i sousedů...a tak...
To dělá každý mužský, mne vyhrožoval taky tak. Asi mají tajné hlasy, které jim to našeptávají, jak vydírat -zničit mentálně ženskou. Já dítěti taky dala dát jeho jméno (po narození dva týdny měla moje, pak jeho..jak ji uznal...pak od 7-mi má zase moje....), ale nepřeji vám rozchod, třeba se to zlepší a výjde vám ten společný život.

Není tady

#19 3. 7. 2007 17:03

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

offtopic promiňte že se sem motám, ale kde se nějak "papírově" ošetřuje vztah druh-družka?

Není tady

#20 3. 7. 2007 17:26

barunka01
♥♥♥----

nikde, je to jenom fakticky stav

Není tady

#21 3. 7. 2007 17:30

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Web

aha. A jak to doložím třeba v nemocnici, že jsem družka a chci znát zdravotní stav druha např. po operaci?

Upravil(a) Gabrielle (3. 7. 2007 17:30)

Není tady

#22 3. 7. 2007 17:49

barunka01
♥♥♥----

obavam se, ze tuhle moznost ma jenom manzel, ale mam pocit, ze podle toho noveho zakona ma pacient moznost urcit, komu bude oznamen zdravotni stav, pripadne kdo muze nahlizet do dokumentace, se na to pres vikend mrknu

Není tady

#23 3. 7. 2007 18:52

barunka01
♥♥♥----

barunka01 napsal(a):

obavam se, ze tuhle moznost ma jenom manzel, ale mam pocit, ze podle toho noveho zakona ma pacient moznost urcit, komu bude oznamen zdravotni stav, pripadne kdo muze nahlizet do dokumentace, se na to pres vikend mrknu

tak oprava :-)

20/1966 Sb. o péči o zdraví lidu

§ 23

Poučení a souhlas nemocného

(1)    Zdravotnický    pracovník   způsobilý   k   výkonu   příslušného
   zdravotnického  povolání  informuje  pacienta,  popřípadě další osoby v
   souladu  s  §  67b  odst.  12  písm.  d),
  o účelu a povaze poskytované
   zdravotní péče a každého vyšetřovacího nebo léčebného výkonu, jakož i o
   jeho  důsledcích,  alternativách a rizicích. Jestliže to zdravotní stav
   nebo  povaha  onemocnění  pacienta  vyžadují, je zdravotnický pracovník
   uvedený  ve  větě první oprávněn sdělit osobám blízkým pacientovi a
   členům   jeho   domácnosti
, kteří  nejsou  osobami  blízkými,  též
   informace,  které  jsou  pro  ně  nezbytné  k  zajištění  péče o tohoto
   pacienta  nebo  pro  ochranu  jejich  zdraví.  V  případě,  kdy pacient
   vyslovil podle § 67b odst. 12 písm. d) zákaz poskytování informací, lze
   informace  podle  věty  druhé sdělovat pouze se souhlasem pacienta. Pro
   vyslovení  souhlasu  se  použije ustanovení § 67b odst. 12 písm. d) a §
   67ba odst. 1 a 2 obdobně.

§ 67b
(12)  Pacient má právo
a) na poskytnutí veškerých informací shromážděných ve zdravotnické dokumentaci vedené o jeho osobě nebo v jiných zápisech vztahujících se k jeho zdravotnímu stavu; v případě autorizovaných psychologických metod a popisu léčby psychoterapeutickými prostředky má nárok na informace, jejichž obsahem je popis příznaků onemocnění, diagnóza, popis terapeutického přístupu a interpretace výsledků testů,

b) v přítomnosti zdravotnického pracovníka nahlížet do dokumentů uvedených v písmenu a); v případě záznamů autorizovaných psychologických metod a popisu léčby psychoterapeutickými prostředky může nahlížet do záznamů týkajících se popisu příznaků onemocnění, diagnózy, popisu terapeutického přístupu a interpretace výsledků testů,

c) na pořízení výpisů, opisů nebo kopií dokumentů uvedených v písmenu a); v případě autorizovaných psychologických metod a popisu léčby psychoterapeutickými prostředky má nárok na pořízení výpisů, opisů nebo kopií těch částí dokumentů, které se týkají popisu příznaků, diagnózy, popisu terapeutického přístupu a interpretace výsledků testů,

d) určit osobu, která může být informována o jeho zdravotním stavu, nebo vyslovit zákaz podávání těchto informací jakékoliv osobě, a to při přijetí k poskytování zdravotní péče nebo kdykoliv po přijetí; pacient při určení osoby, která může být informována o jeho zdravotním stavu, zároveň určí, zda této osobě náleží též práva podle písmen b) a c); pacient může určení osoby nebo vyslovení zákazu kdykoliv odvolat; právo pacienta na určení osoby nebo na vyslovení zákazu se nevztahuje na postup podle odstavců 10 a 11 a dále na podávání informací a na právo nahlížet do zdravotnické dokumentace nebo na pořizování výpisů, opisů nebo kopií podle zvláštních právních předpisů upravujících poskytování zdravotní péče, popřípadě činnosti související se zdravotní péčí; jde-li o pacienta, který nemůže s ohledem na svůj zdravotní stav určit osoby, které mohou být o jeho zdravotním stavu informovány, mají právo na aktuální informace o jeho zdravotním stavu osoby blízké.

Upravil(a) barunka01 (3. 7. 2007 18:54)

Není tady

#24 3. 7. 2007 18:54

barunka01
♥♥♥----

osoby blizke a zijici ve spolecne domacnosti se posuzuji podle obcanskeho zakoniku

Není tady

#25 4. 7. 2007 11:09

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Aha, tak díky moc Baru smile

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Co mám dělat, když přítel mi chce vzít dítě?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí