29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám takový zvláštní dotaz : mám velmi suchou kůži na těle a proto se zhruba obden mažu modrou indulonou,nechala jsem si náhodně nabrat hladinu cholesterolu a mám ho 7,28 což je hrozně moc.Snažím se dodržovat zdraví životní styl a nejím nic tlustého a ani nic po čem by mi ten ošklivej cholesterol šel nahoru.Přečetla jsem si složení na té induloně a ejhle má v sobě cholesterol,myslím,že to mám z toho,jak se s ní mažu.CO MYSLÍTE?MŮŽE TO TAK BÝT?CO MÁM DĚLAT?
Není tady
To není dobrý výsledek - a co lékař? Ten by měl pátrat, co způsobuje vysoký cholesterol! Může to být od srdeční vady až po infekce ! Přestat se mazat Indulonou, je mnoho jiných, dobrých i levných krémů a nemastných.....a dovyšetřit !!! Cholesterol je 4.faktor úmrtí !
Není tady
Já si dala změřit cholesterol, nikdy jsem nebyla a mám 3,48. Ale manžel měl také tenkrát hodně vysoký a zahnali jsme to tím, že jsme nahradili sádlo a máslo Florou, tou levnější aopravdu to zabralo
Ještě tu mám na stole propagační materiály co mi na tom cholesterolu dali.
Upravil(a) Kuricka (22. 6. 2007 15:02)
Není tady
Hm,asi budu muset zajít k doktorce,jenže ona je taková divná na všechno prdí.Díky za názory,je fakt,že to musím řešit.Ach jo!
Není tady
jak vůbec poznám, že mám vysoký cholesterol aniž bych šla na krev. Jsou nějaké příznaky?
Není tady
cauky, koukni na www.milujsvesrdce.cz, je tam spousta info o cholesterolu apod. Kdyz manzel prisel se zvysenym cholesterolem, tak jsem na nej pri surfovani natrefila. A je tam taky spousta odkazu na podobne weby.
Není tady
Maglonka napsal(a):
Hm,asi budu muset zajít k doktorce,jenže ona je taková divná na všechno prdí.Díky za názory,je fakt,že to musím řešit.Ach jo!
Moje MuDr taky na vše prdí! Ale někde jsem tady vyčetla, že by měla pomoct 1 lžička strouhaného křenu denně!Budu to zkoušet!
Není tady
jeste snizuje cholesterol sojovy lecitin, prodava se v tabletach, a taky brambory a cibule, atd., na webu je toho hodne. ja mam taky zvyseny, a to dost, a doktori netusi z ceho :-)
Není tady
Máte pravdu - doktoři na pacienty většinou kašlou - proto nastudujte, co může být příčinou zvýšeného cholesterolu a běžte lékařce poradit, když na vás kašle! Je to vaše zdraví, tak se o něj musíte starat. Lékařka to má jen jako byznys...Cholesterol je nebezpečnýá, nevaruje, když je ho moc, zabíjí ! Takže pátrat po příčinách a až teprve potom léčit !!!
Není tady
me se vyplatilo vydupat si doporuceni do metabolicke ambulance, tam totiz udelaji kompletni odbery a rozbor a jsou schopni neco resit, jako treba stav krkavic a tak, obvodak se na to proste vykasle. to doporuceni vyda bud obvodak nebo odborny lekar jako gynekolog a pod.
Není tady
barunka01 napsal(a):
me se vyplatilo vydupat si doporuceni do metabolicke ambulance, tam totiz udelaji kompletni odbery a rozbor a jsou schopni neco resit, jako treba stav krkavic a tak, obvodak se na to proste vykasle. to doporuceni vyda bud obvodak nebo odborny lekar jako gynekolog a pod.
Tak to je hodně zajímavé,díky!Asi to nejdřív zkusim u obvoďačky a když nepochodim,tak půjdu ke gyndařovi.
Není tady
mně i šestiletému synovi na cholesterol pomohlo pravit jídelníček a hlavně kupovat drahou Floru-pro activ, výsledky už po třech měsících a fakt nejmíň o bod u obou
Není tady
Je špatné když se taková věc jako vysoký cholesterol ze stany lékaře zanedbává! Cholesterol může později způsobit infarkt, ucpávání cév. Můžeš žít zdravě ale vysoký cholesterol může způsobit i dědičnost. Co rodiče, sourozenci? Pokud ti našli vyšší hodnotu tak bys měla pravidelně tutu hodnotu sledovat a 1x za půl roku chodit na vyšetření krve. důležité je stravování-omezit tučná jídla, co nejméně jíst sladké, hodně zeleniny a vlákniny, snížit váhu se taky doporučuje. Dobrý je pravidelný pohyb. Můžeš si koupit v lékárně pupalku, také snižuje cholesterol. Avšak pokud je cholesterol podmíněn dědičně a hodnoty budou nadále zvýšené tak potom se berou léky na snížení cholesterolu. Sice brát léky není nic příjemného ale někdy jsou nezbytné. A pokud se lékařka staví k tomuto problému laxně tak snad by bylo dobré vyměnit lékaře.
Není tady
Ahoj,
přidávám se k lidem, kteří mají vysoký cholesterol. Je mi 22 let a sportuji, nejsem obézní a hlídám si svůj jídelníček. Před 6 měsíci mi zjistily vysoký cholesterol(hodnota 7). Dostala jsem dietu,kterou jsem dodržovala. Mám 2 pejsky a chodím s nima a dlouhou procházku. Před pár dny jsem šla na kontrolu a hodnota cholesterolu byla přes 8. Ihned mi nasadila doktorka prášky. no hrůza a to jsem si kupovala máslo Flóra, která mě stála 70 kč a nic. Nevím si rady, nechci brát prášky celý život a chci založit rodinu. Jsem totiž vdaná. U nás v rodině nikdo nemá vysoký cholesterol.
Není tady
Snizeni cholesterolu je dlouhodoba zalezitost, je to hodne o zivotnim stylu, zdrave strave a pohybu... Myslim ze dost pomahaji takove ty omega-3 mstne kyseliny co jsou v morskych rybach, ale daji se doplnit i v potravinovych doplncich. Tatik s cholesterolem bojuje uz dlouho, ted uziva MaxiCor a dost se zlepsil. Pripravku je na trhu cela rada, zkus se zeptat v lekarne.
Není tady
Dobry den, nekso radi upravit zivotospravu, nekdo leky a nekdo neco prirodniho. Ja radim vesćhno dokupy a za prirodni pripravek bych doporucila Senzycol. Snizil se mi cholesterol z 5,32 na 3,5 behem dvou tydnu, to mi prijde jako fofr.
Není tady