|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Stránky: 1
Ryu je uz rok a ja premyslim, ze bych uz zacala pomalu odstavovat, abych tak za mesic az dva odstavila uplne. Ale bohuzel nevim, jak na to a tady tem detskym doktorum neverim, tady davaji klidne kravske mleko a vyrobky z nich uz od 6 mesicu, ale u nas vsichni doporucuji az od dvou let. Tak jsem z toho zmatena. Ryu kojim trikrat denne, rano po probuzeni, potom pred polednim slofikem a vecer pred usnutim. Krome toho pres den pije dzus z ovoce, ktery mu delam na odstavnovaci nebo vymackavam pomerance. To jedine pije z hrnecku s takovou mekkou gumovou hubickou (ne primo dudlik). Jinak do nej nevpravim nic, ani vodu, ani caj, proste to odmita. Odmala take odmit apit z lahve s dudlikem. Tak se desim, co bude, az moje mleko nebude. To asi do dvou let budu muset davat umele mleko, ze? Neni nejaka jina moznost? Ja jsem se zarekla, ze malemu umele davat nebudu, ale jak je videt, az do dvou let asi budu, kdyz kravske by nemel. Prosim poradte mi. Diky! A take nevim, jak budu odstavovat, Ryu proste bez prsa neusne a lahe urcite nebude chtit...:
Není tady
Sakuro, já malého musím kojit co nejdéle, má alergii na kravské mléko a jinak dávám umělé - nutrilon
pokud máš důvod proč odstavit, tak ho prostě kojit jen na večer a přez den už ne a pak vysadit uplně, ale mě malej nepije z lahve a nevím, jak mu budu dávat v noci
blbost
kravské se nedoporučuje právě kvůli alergii, od dvou let už by se neměla ukázat, ale já se bojím aby nám nezůstala. Projevuje se to třeba tím, že se osype flekama kolem pusinky a po chvilce zvrací, ale nemají to všechny děti, můžeš to vyzkoušet, jestli nemá reakci na jogurty a tvaroh, tak můžeš na pití to mléko prubnout. Víc neporadím, jedině zkus napsat do nějaké poradny na netu, oni budou vědět víc
pá
Není tady
Saki, tak u nas je to tak, ze po odstaveni mala nechce vubec zadne mliko, pije uplne vsechno, ale mliko odmita, umele i kravske. doktorka nam rekla, ze od roku to klidne muzu zkouset s kravskym prevarenym, takze co doktor to nazor...
Není tady
Ahoj Sakuro,
tenhle problém mě také v dohledné době čeká, takže už jsem trochu pátrala jak na to. Doporučuje se postupné odstavování. Nejdřív bych zrušila kojení přes den a za pár týdnů ty ostatní.... Možná bude Ryu před spaním brečet, když nedostane MM, ale to se musí prostě vydržet. Už někdy Ryu usínal bez tebe? Filípek také usíná u prsa, ale když nejsem doma, tak MM vůbec nepotřebuje a usne úplně v pohodě bez toho. Možná by ho mohl ukládat tatínek.
Umělé mléko není zas tak špatné, abys ho musela odmítat. Určitě si myslím, že je lepší než kravské. Jestli nechceš dávat UM, tak mám jedinou radu - koj až do 2 let 
Není tady
Sakuro, tak já ti taky neporadím, ale zajímá mě jak to vyřešíš, protože já budu mít asi stejný problém. Mikulka totiž nechce absolutně žádnou jinou tekutinu než MM. Je už dost velký, má asi 9 kg, já kojím jen z jednoho prsu, takže někdy mám pocit, že by ještě potřeboval tekutinu, ale prso není bezedné
nebo vlastně je, ale nestačí tak rychle produkovat!!! 
Není tady
já mám zkušenost takovou - kluka jsem kojila do 14 měsíců. A pak už žádné mléko nechtěl - ani kravské ani uv.
Není tady
Tak tenhle problem resim taky...
Mala mi uz prez den prso skoro nevyzaduje, ale nic jineho, nez ji prikladat mi nezbyde, protoze do ni nedostanu jinou tekutinu nez MM. Uz je z ni poradnej vykojenej 9kg macek a porad nema dost, uz jsem z toho utahana a chtela bych max tak do 2 mesicu prestat uplne. Zatim se ale nedari, UV odmita
(
Není tady
A jak to mate holky, vy, se starsimi prcky? Kdyz jste prestaly kojit okolo jednoho roku, co jste davaly dal? Nekdo rika, ze treba prevarene kravske mleko je OK, nekdo, ze kravske rozhodne ne. Ja ted avubec nevim...
Není tady
Sakuro, tak mu zkus dávat z toho hrníčku na který je zvyklej. Já mám představu, že pokud UM nebude chtít, tak to budu dávat s odstříkaným MM a měnit poměry až zbyde UM. Ale to je zatím pouhá teorie. Jinak mi dr. řekla ať do roka dávám určitě UM HA, používám jí zatím jen na kaši. Jinak pak min. do 1,5 -2 let UM až pak kravský. Ale holky tu hodně psali, že po odstavení už do mimča nedostali mlíko žádný.
Jo a jinak odstavovat se má tak, že vždy vynecháš to kojení, který prcek nejmíň vyžaduje a když si zvykne, tak ubereš další. Já zrušila nejdřív odpolední kojení s tím, že madam trvala na 17 hod. Dopolední jdem chtěla nechat. Pak jsme byli asi 3 x venku, kdy dopoledne (cca v 11 hod) jsem jí dát nechtěla (asi 14 dnů po zrušení toho odpoledního) a v 17 ona neměla čas, takže nám během 4 dnů zbylo ráno v večer a v noci. |Až jsem chytla stres, jestli jí to stačí. To usínací kojení ti jasně vydrží nejdýl, ale třeba se to taky vyřeší samo... Jinak poked malá bude chtít, tak ranní a večerní kojení bych chtěla do 1,5 roku a noční okolo 1 roku zrušit. Jak odstavit úplně ti asi spíš poradí, kdo už to má za sebou. Nebo mrkni na http://www.kojeni.arcs.cz/index.php?id_ … mp;menu=39 je tam hodně otázek a odpovědí. Četla jsem tam i nějaký homeopatika na odstavení a podporu zastavení laktace.

Přestala jsem kojit kolem 2,5 roku, když jsem měla krátce před nástupem do práce a navíc se léčila antibiotiky, které se při kojení nemohou. V té době jsem kojila tak 1-3x denně.Malý plakal asi 5 minut, že chce prso a pak už byl v klid. Poslala jsem ho na víkend ke svým rodičům (tam jezdil i předtím a žádné trauma z nekojení neměl) a pak spal pár dní u tatínka v posteli a já jsem šla do jiné místnosti. Můj malý totiž nerad spí sám. Pokoušela jsem se ho odstavit asi 3x od těch dvou let, ale vždy to selhalo na tom, že mě po 4 dnech bolela děsně prsa a dala jsem mu mlíko zase, aby mi pomohl... Během posledního odstvení se mlíko tvořit přestalo asi i proto, že jsem brala ta antibiotika a byla nemocná.
Malý si vzpoměl párkrát na kojení, když jsme večer usínali, tak mě třeba začal svlíkat, ale nechal si to vysvětlit, že se kojí jen miminka a ne velký kluci a scéna kvůli tomu u nás nebyla. Občas mě překvapil, když za mnou přišel po delší době a řekl mi: Maminko, budu prcíčko cucat. Naštěstí po každé jen doma, venku má jiné dojmy a na kojení si ani nevzpomene už hooodně dlouho. Závislý na večerním kojení na usnutí byl dlouho, asi do 18 měs. pak jsem to usínací kojení zrušila, protože to není dobré na zuby. Potom usínal nějakou dobu tak, že se mě držel jako klíště. A dnes to máme tak,že dítě večer ve 22 hod. řekne, že jde spinkat, tak ho uložím, pohladím, on se celý i s hlavou schová pod deku a za chvíli spí. Dřívější usínání se nám neosvědčilo, protože je schopný vstávat v 5 hod a hned chce jít ven.
Sakuro klidně koj dál, když to malému chutná.
Mlíko bych do 2 let určitě nedávala, UM je lepší a kojení je nejlepší.
Není tady
tak jsem si vás pročetla, protože už bych taky chtěla přestat...myslím si že jsem malému dala to nejlepší co jsem mohla- plně kojenej byl do pul roku a pak dál poctivě kdy si "řekl.teď už jen na noc-jen na "uklidnění" a v noci se budí tak3 za noc a to si jen párkrát potáhne..tak si říkám že už to snad nemá cenu...Ale mám z toho strach,halvně co budu dělat až bude brečet...flašku mi odmítá..pijeme z hrníčku se savičkou,tak uvidíme..
Není tady
Sudino, mě se nejdřív osvědčilo vynechat noc. jako poslední šlo večerní kojo. A co takhle použít hrníček s nekapací hubičkou? něco jako má avent třeba...
Není tady
Stránky: 1