|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Nehojí se mi vůbec to šití po porodu. Mám samovstřebávací stehy, už jsou teda skoro vstřebaný, jenomže se mi to pod tou kůží zanicuje a dělají se mi krvavý a pěkně bolestivý bouličky. Nejenom že to teda nevypadá vůbec dobře, ale nemůžu si vzít ani normální kalhotky jak mi to strašně bolí. To asi není normální, co ?Poradte co s tím... Zatím koupu v řepíku.
Není tady
lulu24
zkus koupel v dubové kůře, nebo dobovou kůru gel , a nebo koupel v měsíčku lékařském.
Vše dostaneš za pár kaček v lékárně. Já nemám ráda koupele, dávala jsem si obklady a vše se mi dobře zhojilo. Měla jsem při tom prasklý steh a nebylo to nic hezkého ani příjemného.
Není tady
Lulu, já jsem taky nastřižená asi 6 cm - malej měl 4240g- a kamarádka mi věnovala gel na hojení hráze , jmenuje se Mithra, dodává to Nobilis, ale přiznám se, že je asi dost drahej. Zatím mám pocit, že to zabírá, tak uvidím, jestli taky spíš nekoupím nějakou koupel.
Není tady
Není tady
Na jakékoliv šití je nejlepší co nejčastěji sprchovat proudem vody. Několikrát denně.
Pokud to není otevřené tak je dobré mazat doma škvařeným nesoleným sádlem, nebo měsíčkouvou mastí ( nezáleží na značce).
Pokud tě to šití bolí jen když máš spoďárky ( ne při sezení) asi bych navštívila gynekologa aby jsi tam neměla zánět. Přecijen měsíc po porodu už by to mělo spíše táhnout když se špatně hneš, nebo si špatně sedneš.
Ty bouličky se sami vstřebají? Neteče ti z toho nic?
Není tady
Tak se zdá že nakonec zabral starý dobrý řepík, ale ty bouličky tam mám pořád. Tak doufám, že nakonec zmizí i ty.....
Není tady
Bouličky holka rozmasírovat....
Není tady
Mě na jizvy doporučili měsíčkovou mast nebo sádlo, stehy mám vstřebané ale taky mám tak nějak pod tou jizvou takový zatvrdlý jakoby bouličky, ale přeci jenom jsme dva týdny po císaři, tak doufám, že se to ještě srovná časem.
Není tady

Lulu24 .nemusel se ti asi vstřebat nějaký steh a ty dokážou pěkně potrápit...Asi bych si došla k doktorce,za to přeci nic nedáš ať se na to podívá...držím palce...
Není tady
No tak já mám jen jediný steh samovstřebávací (je vevnitř v pochvě) a ten mi dělá hrůůůzu.Bolí to tam jak při styku,tak při sezení. Šla jsem k Dr. a ten mi řekl,že v místě toho stehu mám alergickou reakci na něj,prostě jsem na tu nit alergická. Bolí to pořád,je tam hrbolek a mažu to Pimafucortem,který mi dal Dr. Výsledek zatím žádný,tak mi Dr řekl,že se to asi bude muset vyříznout. Tak se děsím!
Není tady
Pro krista pána, na co všechno se dá být alergický. Já jdu na kontrolu příští týden tak jsem zvědavá co mi řeknou. Ale už mi to nebolí, jen ty boule nemizí. Každopádně příště už se nechám zašít klasickýma nitěma.
Není tady
Mi se jizva zhojila krásně, bohužel však nevydržela dlouho. Přesně tři měsíce po porodu mi při styku praskla 
Není tady

Holky, to je otázka jak na mě šitá, co já jsem si vytrpěla s pipkou po porodu
Praska mi hráz, šití, a to asi 5.týdnů po porodu, můj debil gyndař mi řekl, že šít to znovu nemá cenu, že bych z toho měla akorát trauma /šitá jsem byla od pipky až ke konečníků /
/ tak si dovedete představit ten pohled
, když to bylo vypraskaný - hm a z toho trauma mít nemám?
Navíc mi to pořád krvácelo, měla jsem to zhnisané - a to jsem to mudrovi na ko na šestinedělí říkala - blb
, pak jsem tam šla za týden znovu, kdy už to tak bolelo, krvácelo a hnisalo, řekl mi tohle - že mám týden počkat a že se to podá
Ať si koupím akorát dubovou kůru a koupu se v ní, že šít to cenu nemá, kvůli traumatu
Nicméně sestřička mi poradila VIŠŇÁK - holky, je úžasnej!!
Já se stejně naprdla a odešla k jinému mudrovi. Ten mě zkoumal a pravil - " kde že jste rodila...? Kdo že vás to rodil? .... To byla si nějaká mladá, ne? " HOlky, řekl mi, že tohle ještě neviděl a že nechápe, jak mě mohli takhle fiknout - já se sama trhla ke konečníku a jinam mě fikli oni do strany ale takový způsobem - přes pysk...
mudr mi to pak kreslil a ukazoval, jak by to mělo být. NO raději nebudu vysvětlovat...
SIce to bylo vše hodně na rychlo / po 24 hodinách najednou fofr /, malej se narodil kleštěma a měl 4390 g, byl čuminkou špatně natočenej, ale to měli vědět dávno, když mě přijímali....
takže mě nakonec i špatně řízli, sešili... , já si vyžrala snad vše, co šlo... vypraskali mi 3 stehy.. a to už je docela "dálka"
Novej mudr mi dal Revitgal-galmed, je to mast s vitaminem E, na elasticitu - byla jsem tam u něj asi za tři týdny - hodně mi to zhojil právě ten višnák...Tedy úplně to zhojil, ale ďoura zůstala jak vrata
Jenže když jsem konečně zkoušeli tuleníčko, tak jsem vždy krvácela po styku... z té rány...Když mě zkoumal, tak dokonce říkal, že nechápe, jak mě to zašili, že nakonec můžu být ráda, že mi to prasklo, že takový úzký poševní vchod by ani nebyl možný
No tak teď vstup možný je, hmmm... ale naštěstí vnitřek je v pořádku, není velký jako ten vchod
a taťka říká, že nijak necítí rozdíl... že je to ok, uff
POvídal, že si myslí, že to krvácení je právě z toho "nesmyslného" místa, jak mě zvláštně řízli a poté sešili, že je to tam moc namáhané... Takže mi dal ten krém na tu elasticitu, ať to s taťkou zkoušíme, dal mi dva týdny na zkoušky. Kdyby se to nelepšilo, řekl, že mi to bude muset znovu naříznout - tedy "udělat" živou tkáň a upravit
Naštěstí se to upravilo samo. Teď už jde jen o "kosmetický defekt"
Takže radím višňák, mě hrozně pomohl, děkuji sestřičce 
Upravil(a) Marika (10. 7. 2007 22:11)
Není tady

Holky, teď mi došlo, vy jste po CS
Tak to já neee, tak to sem asi nepaatří, i když višňák dát můžeš, je na rány na hojení
NO jsem to ale pomotala 
Není tady
No Mariko to je teda síla!Já myslela šití po normálním porodu. Naštěstí už to mám zahojený, pomohl mi řepík a sex už jsme taky zkoušeli a je to v pohodě.
Není tady

Lulu, já jsem po normálním porodu - tedy jak se to vezme, normální není, byl kleštěma, ale ne císař. Tak ještě že už je to u tebe ok
Je to trápení, ale oproti jiným věcem to nic není, jo, ženská prý vydrží vše
MUSÍÍÍ 
Není tady
No jo, jen nechápu, proč ty ženský musí vyžrat všechno.....
Upravil(a) lulu24 (10. 7. 2007 22:55)
Není tady

Ahoj Gio
rodila jsem v Podolí, jojo, v Podolí
Kde jsi rodila ty?
Ale zase si nemůžu vynachválit šestinedělí, ležela jsem na oddělení P2, sestřičky byly úžasnýýýý 
Není tady
... u Apolináře. Vše bylo v pohodě (mmch. jsem byla bez nástřihu)
Tak ať i ten kosmetický "defekt" máš brzo v pořádku.
Není tady