|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Libundo, promiň. Už jsem se Ti omlouvala. Opravdu jsem to nemyslela zle. Ty jsi možná znalá a víš že dětem se do tří let tvoří klenba a je nezbytně nutné aby měly kvalitní kotníčkové boty a hlavně NOVÉ.
Bohužel je stále dost maminek, které se dle toho neřídí.
Viděla jsem dítko navlečené do značkového oblečení ( nesjpíš ze sekáče) a k tomu botky od Vietnamců. Ačkoliv se v televizi snad miliónkrát omílalo že jejich boty jsou pro malé děti naprosto nevhodné.
A pro někoho kotníčkové boty znamená že jsou ke kotníků, ne přes ně
.
I když stále je lepší mít NOVÉ levnější botky ( bez atestu, ale když kupuješ několikáté, můžeš odhadnou zda vypadají tak jak mají) než po někom.
Kuricko, to že boty nejsou sešmajdané je hezké. Určitě ušetříš a takové boty stačí na nošení jednou za čas, nebo jako náhradní v zimě, když jedny promáčíte (např holinky také nenosíte denně). Nejde jen o sešmajdání podrážky, aby tvé dítě nazačalo šmajdat podle jiného dítěte, ale uvnitř je ta bota vyšlápnutá ( i když to není na první pohled vidět, ale za dva měsíce si také vyšlápneš boty dle své nohy) a klenba dítěte nemá možnost si botu vytvarovat podle sebe a podřizuje se botičce.
Je pravda, že naše Jitka okope boty během dvou dnů
, ale kamarádky i sousedky děti mají i po měsíci boty jako nové.
Kukuricko, teď jsem si všimla že mrňousovi je 9 měsíců, to už venku chodíte že potřebujete botičky?
Nicméně je to na každém z nás jestli riskneme koupit levnější nebo použité boty. Vzhledem k tomu že já i moje mamka máme ortopedické vložky do bot, netroufnu si koupit něco špatného. Letos poprvé dostala Jitka obyčejné kecky na písek.....
Upravil(a) spunt (23. 6. 2007 10:56)
Není tady
Natálka šmajdá okolo nábytku od 7,5 měsíce a psala jsem že botičky máme na ozdobu do kočárku!!!! Nebo vy snad jezdíte jen v ponožkách???
Mimochodem je to opravdu na každé mamice a ne hned tu "špatnou" maminu kritizovat.
Vychovala jsem už dvě děti, kluky, a nohy mají v pořádku, jeden dokonce hraje závodně fotbal
a taky si kluci po sobě dědili botičky.
A u vietnamců bych nikdy boty tak malému mimi nekoupila.
Upravil(a) Kuricka (23. 6. 2007 11:14)
Není tady
Kukuricko, ale já jsem psala že je na každé mamince jak se rozhodne.
Psala jsem postřehy od Rehabilitační a dětské Dr a od Neurologa ohledně botiček.
Nepsala jsem že děláš něco špatně. Jen vzhledem k tomu že mi Jitka začala chodit v 7 měsících a chodila a chodí po špičkách oběhli jsme spoustu lékařů a skoro každý nám kontroloval boty. Což běžně pediatr nedělá.
Ano, moje děti jezdí kočárku v ponožkách. Pokud je chladno mají froté ponožky, případně pletené či bavlněné bačkůrky. BOtičky dokud samostatná chůze nepřevažuje nad chozením nedostanou.
Botičky na ozdobu do kočárku mi nebyly doporučeny. Zbytečně mají děti nožičky v botičkách méně pohyblivé ( plosky nohou a prsty).
Asi budu muset přehodnotit svou upřímnost a snahu předat věci co mi několik Dr řeklo, protože pak se to obrátí proti mně. Nebo hodně přemýšlet jak to napíšu, což občas nestíhám....
Tak naposledy trochu jedovatosti, za kterou se ti hned omlouvám, ale to bych nebyla já....
To že máš dva syny, keteří mají "zatím" nohy zdravé, neznamená, že všechny děti mohou po sobě nosit botičky a neodrazí se to na nich. Nejde jen o klenbu, ale i o páteř a tyto problémy se mohou objevit až později v dospělosti. A samozřejmě nemusí, neznamená to že všichni kdo po někom nosí boty mají zdravotní potíže, ale může to mít vliv (a je na každém rodiči, jestli to riskne zda zrovna na jeho dítěti se to ukáže, nebo ne). Je to jedna z mnoha věcí, které se sčítají ( brzké posazování rodiči i když to dítě samo neumí, některá špatná chodítka, "učení" dětí chodit za ruce a spousta dalších).
A na závěr se omlouvám všem kterých se mé příspěvky dotkly, nikoho nechci urazit nebo říct že jsou špatní rodiče. Jen díky některým potížím mám v něčem více informací a ráda se o ně podělím. Jinde zase poradí jíní mě. Jak jsem již psala, píšu své příspěvky mezi vařením, uklízením, hraním s dětmi a píšu jak mi "zobák" narostl. Na chození oklikou a naznačování nemám moc času. Tak promiňte, že jsem někdy (asi pořád) trochu hubatá, ale jsem taková
.
Není tady
Špuntíku - jen z tebou můžu souhlasit, dědit botičky z jednoho dítka na druhé určitě není úplně správná cesta, ale je to každého věc, naše Natálka tedy taky jezdí v kočárku v ponožkách a občas jí dám takové ty první textilní botičky, ale opravdové boty dostane, až bude více chodit než ležet nebo sedět......
Není tady
Ja osobne si moc cenim rad a zkusenosti ostatnich maminek, protoze sama jsem maminka nezkusena.
Bud se mi rada zda uzitecna, nebo ne, ale preci se na tu maminku nebudu za jeji nazor zlobit, no ne? I kdyz je fakt, ze nekdy se nestacim nekterym maminkam divit, treba do MacDonalda bych trilete dite nevzala, rocnimu diteti bych sladke susenky nedavala k svacine, atd...
Není tady
Špuntíku, vím že to myslíš dobře
a každý na to máme svůj názor a rádi se o ně podělíme
Ráda si příspěvky pročítám, třeba se na stará kolena i ještě něčemu přiučím a ráda !!!
Když naše Naty je víc na noháh než na kolenou 
Takže zase k vám holky ráda nakouknu, pokud se nebudete zlobit
jen jsem přidala svůj názor 
Upravil(a) Kuricka (23. 6. 2007 15:14)
Není tady
Ahoj holky, všem moc díky za rady
Botičky už máme, ale chci se ještě zeptat: byla jsem je kupovat ve speciálce a prodavačka trvala na tom, že první botičky musí být uzavřené (úplně celé), což se mi moc nelíbilo vzhledem k tomu, že je venku léto, ale dala jsem na ni a nakonec je koupila. Argumentovala tím, že sandálky se vyrábí s tvrdou podrážkou a že na to první chození je třeba tyto, které mají tu podrážku měkkou. Všude ale vidím, že mají prcci normální otevřené sandálky (takové ty pevné přes kotníčky - no víte jaké, ne?
) a jenom my máme ty uzavřený... Tak jsem z toho taková zmatená... 
Není tady
Len, my máme sandálky a nejsou vůbec s tvrdou podrážkou..... A jsou to ty kotníčkové....
Osobně si myslím, že na první krůčky sandálky mohou být....
Není tady