|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
ahoj maminy,
potřebovala bych poradit - Eliška začíná capkat, tak se chci poohlídnout po nějakých botičkách. Zatím teda chodí jenom za ručičky, takže nevím, jestli jsou vlastně v tuto dobu botičky už nutné nebo jestli může chodit bosky. A když už by teda byly botičky nutné, je potřeba mít i na doma nějaké bačkůrky?
Moc díky za rady 
PS: A kdybyste náhodou některá z vás věděla tip na nějakou dobrou prodejnu v Brně, tak by to bylo naprosto super! 
Není tady
Já myslím, že na botičky je pro vás právě vhodný čas. My je měli už v době, kdy Maty ještě nechodila sama, ale jen podél nábytku a bylo nám doporučeno nosit je v době, kdy byla čilá a aktivní, jinak byla na boso. Jinak bačkůrky se nedoporučují vůbec, na doma buď sandálky s pevnou patou a nebo capáčky (my používáme takové kožené...). A je dobré najít specializovanou dětskou obuv, kde ti přeměří nožičku dítěte a doporučí, jaká velikost je právě vhodná. Jistě se taková v Brně najde!
Není tady

Botičky se mají dát když chození převažuje nad lezením
, my máme různé značky botek - Baťu, Nike, Next a Bobbi shoes, velikost by měla být cca 1,5 větší než je délka nožky 
Není tady
Nám na doma radili kožené sandálky, koupili jsme tyto, zezačátku jsme je nosili doma a teď je máme na ven. http://www.detskaobuv.cz/slunicko/zbozi/27/
Není tady
Ja jsem se take sla podivat do Bati u nas v Holesovicke trznici, ale nemeli tam vubec nic na tak male deti, jen jedny, ktere se mi vubec nelibily - takove s kacenkou slovenske vyroby. Pak jsem objevila v jednom zastrcenem kramku na sidlisti v Kobylisich ceske boticky Pegres, kozne a moc hezke, s ortopedickou vlozkou. Ryu se v nich naucil capkat ihned. Tady je maji na internetu: http://www.prodeti.com/pegres-capacky-modre.htm Bohuzel teda nejsou moc letni, ale myslela jsem, aby ze zacatku mel Ryu nozicku pekne zpevnenou. Sandalky koupime brzy take, ale tady v Japonsku vubec detem nedavaji ortopedicke vlozky. 
Není tady
Já jsem se dívala na Baťu na netu a snad všechny botičky tam mají až od velikosti 20, což je na nás moc velký
My bysme potřebovali asi tak ty 19, ale stejnak doufám, že když půjdu do nějaké prodejny, tak nám tam nožičku změří a poradí 
Sakuro, ty seš ještě v ČR? 
Není tady
Ahoj len, ne, uz jsme od minuleho ctvrtka zase v zemi vychazejiciho slunce. Ale Ryu zacal chodit v Praze, tak jsme botky porizovali tam. Ty botky od Pegres ti moc doporucuju. Maji i sandalky.
Není tady
My směly nosit pouze cele-kotníkové boty (cvičíme Vojtu). Doporučuji kupovat kvalitní, zdravotní ty s visačkou Žirafy, nebo zvane DZO -dětská zdravotní obuv ..skuste zdravotnické potřeby nebo ortopedické boty (na Slovensku se prodávají povinně a sem dováží na předpis pojištovny ). Jinak se musí hledat.
Ortop.vložky nejsou nutné, ale pevný podpateček ano a výstelka na klenbu by se taky hodila. Kdysi to tam bývávalo automaticky.
Nekupujte sandále ani levné boty, zničíte jim nožičky.
Není tady
Holky jak prosim zjistim tu velikost ditete u Bati pry maji slevnene lonske modely zimnich a podzimnich boticek z 600,- na 199,- tak jsem zmerila male nohu ma ji 12,2cm ma se pripocist 1cm tak to mame 13,2cm a to mi vychazi na 21c. tak kolikatky mam toupit aby to na zimu, podzim bylo???? radeji 23cm
Není tady
Tak my máme tyhle http://www.prodeti.com/data/images/2268_0_tn2.jpg a na doma otevřené bačkůrky samozřejmě atestované s žirafou.Pak máme dvoje kotníčkové zavřené.
Není tady

libunda napsal(a):
Tak my máme tyhle http://www.prodeti.com/data/images/2268_0_tn2.jpg a na doma otevřené bačkůrky samozřejmě atestované s žirafou.Pak máme dvoje kotníčkové zavřené.
jů ty máme taky, jsou super a dalších asi šest párů bot, protože maminka je magor

Není tady
Babu, u takto malých dětí se to nedá odhadnout, i když cena je lákavá, ale botičky nemusí padnout kvůli vyššímu nártu,nebo širší nožičce.
Dobré je, kupovat je až to bude opravdu aktuální ( některé děti chodí již v 11 měsících, jiné až v 15 ti). V našem případě si myslím že první botičky budou s kožíškem, že podzimní ještě nevyužijeme.Botu si musí zkusit.
Bačkůrky nevadí, ale za podmínek, že se koupí kvalitní bačkůrky ( jsou také se žirafou) a nekupují se o moc větší a pokud se povolí, koupí se nové, nenosí se do roztrhání. Samozřejmě jsou lepší sandálky. Ale úplně nejlepší je doma chodit na boso . A pouze pokud je doma chladná podlaha, je dobré koupit místo ponožek botičky.
Botičky jsou kvalitní také od Essi a v Renu mají také s atestem. Tam měli i maličké.
Není tady
Jo a děti do tří let by měly mít botičky kotníčkové, tj přes kotník, což s prominutím ty co je na ně odkaz od libundy nejsou.
Takové jsem koupila letos poprvé Jítě.
Není tady
libundo, tak to promiň, dle fotky to vypadá že jsou z boku pod kotníkem jak jsou vykrojené.
Pokud má celý kotník v botičce ze všech stran, tak je to v naprostém pořádku a já se omlouvám.
Není tady
Libundo, botičky jsou krásný, ale nevadí, že nemají uzavřenou špičku? Myslím jako, jestli si pak dítko neokopává palečky?
Není tady
Libundo Spuntik to urcite nemyslel zle na te fotce to opravdu vypada ze je to pod kotnik. Jinak jsou moc hezke dneska se taky chystam k Batovi na obhlidku.
Není tady
Jo a holky vzdycky berete deti s sebou a zkoucite boticky???
Není tady
Já jo... jsou totiž značky, u kterých třeba velikost 19 rovná se u jiné značky velikost 20 ... proto je rozhodně dobré znát délku stélky v cm a délku chodidla miminka, ale osobní vyzkoušení je určitě nejlepší 
Není tady
Holky tak jsem ty boticky nekoupila uz totiz nestali tech 199,- ale 399,-
tak to jsem do predu nechtela brat. A vyzkouseli jsem si boty jednoho kamarada a byli nam takze ted mame opravdu 20
Není tady
Holky, já kupuji botičky na MMB, většina je kotníčkových a zcela nových, miminkám rychle roste noha a asi dvoje máme do kočárku jen pro parádu nekotníčkové, ale to zatím jen proto, že nešmajdá Naty po chodníčku se mnou. Dokonce máme i od Bati ale z MMB ty Buble gummers a jsou perfektní. Vůbec nemají známky nošení
A je opravdu dobré znát vnitřní stélku a délku nožičky,ale pak pozor na nárt, kdo ho má vysoký je lepší vyzkoušet, taky jsem se takhle už jednou spálila. 
Není tady
Kurickok nerozumim jak znat vnitrni stelku??? Jak to zjistim prosim vysvetli. Kupujes boticky nosene? Nebo kdyz maminy spante koupi a boticky jsou vlastne nove???? Jak poznas ze je nikdo nenosil.
Není tady
Babu, pokud kupuješ boty bez dítka, myslela jsem to tak, že si změříš chodidlo dítka a podle toho pak měříš botí vnitřek - stélka. A když nakupuji na MMB tak vždycky si nechávám poslat, aby mi změřil maminy délku vnitřku botiček (stélku) a podle toho se rozhoduji. Nechávám tam malé cca 1 cm volnosti, prý se to má, tak nevím. Zatím máme všechno botičky nošené,mimo jedněch od Bati, ale také přes net. Na onošenosti bot se to vždycky pozná, hlavně u takhle malých dětí, mají většinou okopané špičky !
Upravil(a) Kuricka (23. 6. 2007 6:31)
Není tady