Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 6. 2007 10:20

misulinka21
♥♥♥♥---
Místo: Střední Čechy - Neratovice

4 leté dítě a morčátko

Zdravím všechny milovníky zvířat,
chtěla jsem se zeptat na vaše názory na pořízení zvířátka - morčátka 4-leté holčičce. Nějak se nám doma nedaří se dohodnout. Já tvrdím, že je jedno, jestli jsou malé 4 nebo 6 let, že stejně budu muset dohlížet a pomáhat se zvířátkem já. Manžel o pořízení zvířátka zatím nechce ani slyšet. Malá má doma mladšího sourozence a tak je tak trochu odstrčená, takže mimo jiné i z tohoto důvodu jsem jí chtěla pořídit nějakého zvířecího kamaráda. Já sama jsem od mala měla pořád nějaké zvířátko, tak jsem stejné potěšení chtěla dopřát i dcerce. Zvířátko by bylo jen a jen její, o hračky se musí dělit, tak jsem myslela, že by se tak cítila vyjímečně a nemusela by na brášku tolik žárlit. Ve zverimexu mi právě doporučili morčátko, že se dá lehce ochočit a nekouše, to prý dělají křečci. Tak nevím. Manžel je alergik na kočky a psy, tak také nevím, jestli by morčátko snášel. Máme pokojíček dohromady s ložnicí, tak jsem myslela, že by přes den morčátko bydlelo u dcerky na psacím stole, ten je dostatečně vysoko, aby se na něj malej Jenda nedostal a na noc bych dávala morčátko třeba do koupelny nebo kuchyně.
Děkuji za rady
Míša

http://www.ticker.7910.org/an1cxzS0g410010Mjg4ZHw0NzQ3NTE3amF8SmVuaWNrb3ZpIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/an1cqk60g410010Mjg3ZHw0MjAwNzlqYXxFbGluY2UgamU.gif

Není tady

#2 20. 6. 2007 12:51

step
♥♥♥♥♥♥-

Re: 4 leté dítě a morčátko

Mišulinko,
máme doma morče a k tomu malý byt. Pořídila jsem jej synovi. Ač jej chtěl stará se o něj pod pohrůžkou, že morče vyhodím (což by nedokázala), ale zabírá to. Ač mu měníme piliny tak jak se má....když prijdeš do bytu cítíš to, ač mu dáváme jíst, když uslyší z kuchyně , že něco šustí piští. Je u syna v pokojíku. Když brzy ráno uslyší, že zavrzala má postel a já vstala taky piští a budí syna. Te´d do toho všeho to naše morče dostalo asi svrab, což si myslím, že jsem nemohla ovlivnit, když ani veterinář mi neřekl z čeho to je.... takže vyžaduje zvýšenou péči, za veterináře jsem za ty dva roky co ho máme zatím utratila 300,- Kč.... pořizovací cena byla 50,- Kč. Morče je fajn, ale musí být někdo kdo se o něj dokáže postarat, což vyžaduje každý den a taky se s ním pohrát a nebát se ho. Dodneška k němu má syn respekt i když si ho přál. Mᚠpravdu, že morčátko je lepší než křeček. Opravdu nekouše, slyší na jméno, je přítulnější.... Osobně si myslím, že morčátko je velká zodpovědnost, skoro stejná jako pejsek nebo kočička, další člen rodiny. Chtěla bych ho dát někomu, kdo se něj o něj postará, protože jsem těhotná a budem se stěhovat a přítel nemá morčata rád.....ale nikdo jej nechce....takže podruhé budu opravdu důkladně vážit svá pro a proti koupi domácího zvířete.

Není tady

#3 20. 6. 2007 13:45

misulinka21
♥♥♥♥---

Vašeho morčátka je mi líto. Rozhodně děkuji za tvůj příspěvek. Asi budu muset koupi mazlíčka pro dceru více zvážit. Bydlení u nás také není bohužel nejlepší, žijeme ve 3+1 + jedna tchýně. Takže máme pro sebe dva pokoje a společnou kuchyň a příslušenství. Jenže výhledy na lepší bydlení jsou nulové. Nejsme finančně schopní se osamostatnit. Ach jo. Jen se té představy, že by malá měla své zvířátko, nějak nedokážu zbavit. Budu to muset pořádně promyslet.
Díky.

http://www.ticker.7910.org/an1cxzS0g410010Mjg4ZHw0NzQ3NTE3amF8SmVuaWNrb3ZpIGpl.gif

Není tady

#4 20. 6. 2007 14:20

step
♥♥♥♥♥♥-

Určitě mᚠv okolí někoho , kdo má morčátko, nejprve bych zvolila alternativu si ho půjčit, na týden na dva...posoudíš a uvidíš..... pokud to zvládnete všichni včetně manžela a tchýně tak hurá do toho a můžete si koupit vlastní. Kdyby naše morčátko bylo OK hned bych ti ho půjčila, ale takhle to nejde....tak se zkus poptat po známých....

Bráška chtěl taky pro své holčičky morče a tak jsem mu to nabídla. Bohužel švagrová se velmi rázně postavila proti. Ona nějak celkově zvířátka nemusí:-).

Dej vědět jak jsi dopadla.

Upravil(a) step (20. 6. 2007 14:23)

Není tady

#5 20. 6. 2007 16:53

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Mně se zdá ta holčička ještě moc malá, aby stálou péči vydržela, myslím že ji to přestane po počátečním nadšení bavit a pokud se po ní bude nadále pravidelná péče vyžadovat, bude brát spíš jako obtěžující....
Proč tak na brášku žárlí? Proč se musí dělit o všechny hračky - však by klidně mohla mít něco svojeho?
Aby se morčátko ochočilo, musí s ním být kontakt, vyndávat ho z nádoby a mazlit se s ním - bude na to mít možnost a klid? Co uděláte zatím s malým bráškou aby si s morčátkem mohla hrát sama? Bude schopná hrát si s ním jemně aby mu neublížila?

Strach je malá smrt...

Není tady

#6 20. 6. 2007 16:56

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Ještě navíc si myslím, že budeš muset mít oči i vzadu a hlídat jak ostříž, aby se klouček na něj nedostal a skoro bych se vsadila, že mu ho holčička sama nenápadně půjčí...

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 21. 6. 2007 10:33

misulinka21
♥♥♥♥---

To Bety: moc díky za názor. Přesně to jsem potřebovala. Někoho třetího nestranného. Ona malá ani tolik nežárlí, ale Jeníček je hodně živoučkej a když jsme pohromadě, tak zjišuju, že na Elišku prostě nemám moc času. Abych mohla něco dělat jen s ní, tak musím zavřít dveře do pokoje a za těma pak malej stojí a řve a buší do nich a chce k nám. I když se manžel snaží ho zabavit. Pokud je u nás, tak Elišce vše bere z rukou a dožaduje se pozornosti. Už dopředu jsem tušila, že když budeme mít druhého prcka, tak na Eli nebudu prostě mít tolik času, proto jsem ji - a to doslova, protlačila do školky. Protože i kdybych se přetrhla, tak doma jí takový program, jako má ve školce, prostě neudělám. A ve volných chvílích se snažím s ní tu a tam něco dělat, ale je to vážně hodně náročné. Samozřejmě, že má hračky, které jsou jen její, ale nemá se před malým kam schovat. Chtěla jsem, aby měla něco, co malý nemá a cítila se tak vyjímečně. Možná mᚠale pravdu, že po počátečním nadšení by to pro ni byla už jen povinnost. Včera jsme jí pořídili do pokoje dětský stůl a židli, aby si mohla v klidu malovat. Dostala to dopředu k narozeninám a byla šastná jako blecha. Doteď měla k dispozici jen takový menší stolek, ze kterého jí bráška všechno bral. Teď se na ten stůl nedostane a až povyroste, tak už z toho bude mít víc rozum. A taky bude mít svůj stoleček, kde si bude moct čmárat atd. Chtěla jsem jí dát něco vyjímečného, ale asi je to opravdu ještě brzy. Zatím by to asi neocenila tak, jak jsem si představovala. Morčátko by nakonce zbylo na mne. A když mi veškerý volný čas zaberou děti, tak bych na toho malého chudáčka neměla pak ani chviličku. A je pravda, že jsou velmi komunikativní a tu pozornost potřebují. Trápit bych ho tedy rozhodně nechtěla.
My se s manžou nemohli dohodnout, nějak se mi snažil naznačit, to cos psala, ale neuměl to tak vyjádřit.
Díky.
Asi opravdu ještě počkám.

Takže díky i za zachráněné zvířátko, které nebudeme trápit.
Míša

Není tady

#8 21. 6. 2007 13:07

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Misulinko, gratuluju, to jste vyřešili opravdu skvěle, morčátko si určitě pořídíte až synek povyroste a taky s ním trošku pomůže a hlavně, až morče nebudete muset před synkem pořád hlídat, protože by ho mohl vypustit nebo zmáčknout nebo tak něco. Sama bys měla hodně práce s čištěním, 2x denně přenášením někam, pořád někoho prosit o hlídání kdybyste chtěli někam vyrazit na výlet...
Je to skvělé že se kladně stavíš ke zvířatům v domácnosti, pro děti je to velký příklad a taky se naučí nějaké zodpovědnosti, já jsem příznivce zvířat a máme např. doma 2 psy, ale jsme už všichni dospělí...
Mᚠteď hodně práce i s dětmi a přidávat si dobrovolně další nemá smysl a tak máte morčátko pěkně v záloze, jednou to bude nádherné překvapení!

Strach je malá smrt...

Není tady

#9 21. 6. 2007 13:30

misulinka21
♥♥♥♥---

Děkuji Bety, já jsem jí jen prostě chtěla udělat radost, ale sama musím uznat, že na to zvířátko bude ještě spousta příležitostí. Doma se nám kupí spousty hraček a já tak trochu prostě už nevím, čím jí překvapit. Asi sama víš, že malý děti maj radost i z nových ponožek - FAKT! Ale já chtěla něco, co prostě ještě nemáme. Taky vím, že k narozkám stačí dort a ona bude mít ohromnou radost, že může sfouknout svíčky a něco dalšího ani hledat nebude. Jen je to můj "blbý" pocit, že nevím, co jí pořídit. Knížek máme taky spousty, naši dostali "befelem" koupit kočárek, o kterým mluví, že s ním jezdí ve školce a tak nějak mi dochází inspirace. Strašný - a to jí budou teprve 4 roky. Musím se vydat po krámech, hledat inspiraci. Nechci jen nějakou blbost, ráda vybírám hračky, věci, které ji opět někam dál posunou ve vývoji. A ani netuším, co všechno se dneska vlastně vyrábí. Se dvěmi dětmi vlézt do hračkárny - to je jistá "sebevražda" dumbom

Ještě jednou moc díky, jsem ráda, že tu jste. Manžel už ze mne byl nešastný. Teď se mu určitě uleví tongue a mně vlastně tak trochu taky. Díky
a pěkný den

Není tady

#10 21. 6. 2007 19:33

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Kočárek je super, a dala jsem dceři spoustu starších šátků a šálů a do toho všelijak oblékala panenky i sebe a kamarádky, s tím si vyhrála mnohem více než s hotovýma oblečkama. A to s tím stolečkem a s kreslením je úplně skvělé! Jinak u nás měl velký úspěch takový plastový "obchůdek" se zbožím, košíkem a pokladnou s tím si hrála roky, i když už byla velká a kamarádky si chodily taky dost dlouho k nám "nakupovat" a hrát na prodavačky, už byla velká a obchod jsem zabalila do krabice na půdu a ještě x-krát jsem ho nesla dolů! Ach jo, už jí bude pomalu 20....

Strach je malá smrt...

Není tady

#11 21. 6. 2007 19:36

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

A s tím vlezením do hračkárny: Taky jsme lezli do hračkárny, byla maličká, a řekla jsem jí, že se půjdeme podívat, ale nic nebudeme kupovat. Tak jsme šly, prošly celou hračkárnu, opravdu nic nevyptávala, všechno si prohlédla...a pak mi ukázala prstíkem a SMUTNĚ řekla: "Panenka nemá MAMINKU! No hádej jestli jsem koupila...

Strach je malá smrt...

Není tady

#12 9. 10. 2007 16:29

Holly
♥♥-----

Morčátko není hračka! Když dítěti vypadne z ruky, zabije se.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí