18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím vechny milovníky zvířat,
chtěla jsem se zeptat na vae názory na pořízení zvířátka - morčátka 4-leté holčičce. Nějak se nám doma nedaří se dohodnout. Já tvrdím, e je jedno, jestli jsou malé 4 nebo 6 let, e stejně budu muset dohlíet a pomáhat se zvířátkem já. Manel o pořízení zvířátka zatím nechce ani slyet. Malá má doma mladího sourozence a tak je tak trochu odstrčená, take mimo jiné i z tohoto důvodu jsem jí chtěla pořídit nějakého zvířecího kamaráda. Já sama jsem od mala měla pořád nějaké zvířátko, tak jsem stejné potěení chtěla dopřát i dcerce. Zvířátko by bylo jen a jen její, o hračky se musí dělit, tak jsem myslela, e by se tak cítila vyjímečně a nemusela by na bráku tolik árlit. Ve zverimexu mi právě doporučili morčátko, e se dá lehce ochočit a nekoue, to prý dělají křečci. Tak nevím. Manel je alergik na kočky a psy, tak také nevím, jestli by morčátko snáel. Máme pokojíček dohromady s lonicí, tak jsem myslela, e by přes den morčátko bydlelo u dcerky na psacím stole, ten je dostatečně vysoko, aby se na něj malej Jenda nedostal a na noc bych dávala morčátko třeba do koupelny nebo kuchyně.
Děkuji za rady
Mía
Není tady
Miulinko,
máme doma morče a k tomu malý byt. Pořídila jsem jej synovi. Ač jej chtěl stará se o něj pod pohrůkou, e morče vyhodím (co by nedokázala), ale zabírá to. Ač mu měníme piliny tak jak se má....kdy prijde do bytu cítí to, ač mu dáváme jíst, kdy uslyí z kuchyně , e něco ustí pití. Je u syna v pokojíku. Kdy brzy ráno uslyí, e zavrzala má postel a já vstala taky pití a budí syna. Te´d do toho veho to nae morče dostalo asi svrab, co si myslím, e jsem nemohla ovlivnit, kdy ani veterinář mi neřekl z čeho to je.... take vyaduje zvýenou péči, za veterináře jsem za ty dva roky co ho máme zatím utratila 300,- Kč.... pořizovací cena byla 50,- Kč. Morče je fajn, ale musí být někdo kdo se o něj dokáe postarat, co vyaduje kadý den a taky se s ním pohrát a nebát se ho. Dodneka k němu má syn respekt i kdy si ho přál. Má pravdu, e morčátko je lepí ne křeček. Opravdu nekoue, slyí na jméno, je přítulnějí.... Osobně si myslím, e morčátko je velká zodpovědnost, skoro stejná jako pejsek nebo kočička, dalí člen rodiny. Chtěla bych ho dát někomu, kdo se něj o něj postará, protoe jsem těhotná a budem se stěhovat a přítel nemá morčata rád.....ale nikdo jej nechce....take podruhé budu opravdu důkladně váit svá pro a proti koupi domácího zvířete.
Není tady
Vaeho morčátka je mi líto. Rozhodně děkuji za tvůj příspěvek. Asi budu muset koupi mazlíčka pro dceru více zváit. Bydlení u nás také není bohuel nejlepí, ijeme ve 3+1 + jedna tchýně. Take máme pro sebe dva pokoje a společnou kuchyň a přísluenství. Jene výhledy na lepí bydlení jsou nulové. Nejsme finančně schopní se osamostatnit. Ach jo. Jen se té představy, e by malá měla své zvířátko, nějak nedokáu zbavit. Budu to muset pořádně promyslet.
Díky.
Není tady
Určitě má v okolí někoho , kdo má morčátko, nejprve bych zvolila alternativu si ho půjčit, na týden na dva...posoudí a uvidí..... pokud to zvládnete vichni včetně manela a tchýně tak hurá do toho a můete si koupit vlastní. Kdyby nae morčátko bylo OK hned bych ti ho půjčila, ale takhle to nejde....tak se zkus poptat po známých....
Bráka chtěl taky pro své holčičky morče a tak jsem mu to nabídla. Bohuel vagrová se velmi rázně postavila proti. Ona nějak celkově zvířátka nemusí:-).
Dej vědět jak jsi dopadla.
Upravil(a) step (20. 6. 2007 14:23)
Není tady
Mně se zdá ta holčička jetě moc malá, aby stálou péči vydrela, myslím e ji to přestane po počátečním nadení bavit a pokud se po ní bude nadále pravidelná péče vyadovat, bude brát spí jako obtěující....
Proč tak na bráku árlí? Proč se musí dělit o vechny hračky - vak by klidně mohla mít něco svojeho?
Aby se morčátko ochočilo, musí s ním být kontakt, vyndávat ho z nádoby a mazlit se s ním - bude na to mít monost a klid? Co uděláte zatím s malým brákou aby si s morčátkem mohla hrát sama? Bude schopná hrát si s ním jemně aby mu neublíila?
Není tady
Jetě navíc si myslím, e bude muset mít oči i vzadu a hlídat jak ostří, aby se klouček na něj nedostal a skoro bych se vsadila, e mu ho holčička sama nenápadně půjčí...
Není tady
To Bety: moc díky za názor. Přesně to jsem potřebovala. Někoho třetího nestranného. Ona malá ani tolik neárlí, ale Jeníček je hodně ivoučkej a kdy jsme pohromadě, tak zjiuju, e na Eliku prostě nemám moc času. Abych mohla něco dělat jen s ní, tak musím zavřít dveře do pokoje a za těma pak malej stojí a řve a buí do nich a chce k nám. I kdy se manel snaí ho zabavit. Pokud je u nás, tak Elice ve bere z rukou a doaduje se pozornosti. U dopředu jsem tuila, e kdy budeme mít druhého prcka, tak na Eli nebudu prostě mít tolik času, proto jsem ji - a to doslova, protlačila do kolky. Protoe i kdybych se přetrhla, tak doma jí takový program, jako má ve kolce, prostě neudělám. A ve volných chvílích se snaím s ní tu a tam něco dělat, ale je to váně hodně náročné. Samozřejmě, e má hračky, které jsou jen její, ale nemá se před malým kam schovat. Chtěla jsem, aby měla něco, co malý nemá a cítila se tak vyjímečně. Moná má ale pravdu, e po počátečním nadení by to pro ni byla u jen povinnost. Včera jsme jí pořídili do pokoje dětský stůl a idli, aby si mohla v klidu malovat. Dostala to dopředu k narozeninám a byla astná jako blecha. Doteď měla k dispozici jen takový mení stolek, ze kterého jí bráka vechno bral. Teď se na ten stůl nedostane a a povyroste, tak u z toho bude mít víc rozum. A taky bude mít svůj stoleček, kde si bude moct čmárat atd. Chtěla jsem jí dát něco vyjímečného, ale asi je to opravdu jetě brzy. Zatím by to asi neocenila tak, jak jsem si představovala. Morčátko by nakonce zbylo na mne. A kdy mi vekerý volný čas zaberou děti, tak bych na toho malého chudáčka neměla pak ani chviličku. A je pravda, e jsou velmi komunikativní a tu pozornost potřebují. Trápit bych ho tedy rozhodně nechtěla.
My se s manou nemohli dohodnout, nějak se mi snail naznačit, to cos psala, ale neuměl to tak vyjádřit.
Díky.
Asi opravdu jetě počkám.
Take díky i za zachráněné zvířátko, které nebudeme trápit.
Mía
Není tady
Misulinko, gratuluju, to jste vyřeili opravdu skvěle, morčátko si určitě pořídíte a synek povyroste a taky s ním troku pomůe a hlavně, a morče nebudete muset před synkem pořád hlídat, protoe by ho mohl vypustit nebo zmáčknout nebo tak něco. Sama bys měla hodně práce s čitěním, 2x denně přenáením někam, pořád někoho prosit o hlídání kdybyste chtěli někam vyrazit na výlet...
Je to skvělé e se kladně staví ke zvířatům v domácnosti, pro děti je to velký příklad a taky se naučí nějaké zodpovědnosti, já jsem příznivce zvířat a máme např. doma 2 psy, ale jsme u vichni dospělí...
Má teď hodně práce i s dětmi a přidávat si dobrovolně dalí nemá smysl a tak máte morčátko pěkně v záloze, jednou to bude nádherné překvapení!
Není tady
Děkuji Bety, já jsem jí jen prostě chtěla udělat radost, ale sama musím uznat, e na to zvířátko bude jetě spousta příleitostí. Doma se nám kupí spousty hraček a já tak trochu prostě u nevím, čím jí překvapit. Asi sama ví, e malý děti maj radost i z nových ponoek - FAKT! Ale já chtěla něco, co prostě jetě nemáme. Taky vím, e k narozkám stačí dort a ona bude mít ohromnou radost, e můe sfouknout svíčky a něco dalího ani hledat nebude. Jen je to můj "blbý" pocit, e nevím, co jí pořídit. Kníek máme taky spousty, nai dostali "befelem" koupit kočárek, o kterým mluví, e s ním jezdí ve kolce a tak nějak mi dochází inspirace. Straný - a to jí budou teprve 4 roky. Musím se vydat po krámech, hledat inspiraci. Nechci jen nějakou blbost, ráda vybírám hračky, věci, které ji opět někam dál posunou ve vývoji. A ani netuím, co vechno se dneska vlastně vyrábí. Se dvěmi dětmi vlézt do hračkárny - to je jistá "sebevrada"
Jetě jednou moc díky, jsem ráda, e tu jste. Manel u ze mne byl neastný. Teď se mu určitě uleví a mně vlastně tak trochu taky. Díky
a pěkný den
Není tady
Kočárek je super, a dala jsem dceři spoustu starích átků a álů a do toho velijak oblékala panenky i sebe a kamarádky, s tím si vyhrála mnohem více ne s hotovýma oblečkama. A to s tím stolečkem a s kreslením je úplně skvělé! Jinak u nás měl velký úspěch takový plastový "obchůdek" se zboím, koíkem a pokladnou s tím si hrála roky, i kdy u byla velká a kamarádky si chodily taky dost dlouho k nám "nakupovat" a hrát na prodavačky, u byla velká a obchod jsem zabalila do krabice na půdu a jetě x-krát jsem ho nesla dolů! Ach jo, u jí bude pomalu 20....
Není tady
A s tím vlezením do hračkárny: Taky jsme lezli do hračkárny, byla maličká, a řekla jsem jí, e se půjdeme podívat, ale nic nebudeme kupovat. Tak jsme ly, proly celou hračkárnu, opravdu nic nevyptávala, vechno si prohlédla...a pak mi ukázala prstíkem a SMUTNĚ řekla: "Panenka nemá MAMINKU! No hádej jestli jsem koupila...
Není tady
Morčátko není hračka! Kdy dítěti vypadne z ruky, zabije se.
Není tady