1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahojte, máme problém s naím psiskem je mu sice u 8 let, ale pořád má potřebu si značkovat kvartýr a chodbu. teď budeme mít nově zrekonstruovaný byt a neradi bychom aby nám ot pořád počůrával...od mala byl za to trestaný, zkoueli jsme i různý spreje aby ho to nelákalo a nic nepomáhá...nemáte někdo radu? Pomohla by třeba kastrace, není to u zbytečný nebo pozdě? je to pouliční směska...díky za rady
Není tady
Nezlob se, proč jste to neřeili, kdy byl malý? Takový pes by prostě u mne v bytě nemohl být. Těko ho teď naučíte to nedělat... Naopak, pouliční směsky bývají velice inteligentní...
Vdy to smrdí a ani vymalováním ten puch pryč nedostanete. Mne pročůrali těnata nové lino (a to bylo bez dir) a a kdy jsem ho vyměnila a utřela "to" na původním linu (starý, co tam byl), tak to bylo pryč. Teď mám zase nové lino na čisté podlaze. A to bylo snad jenom za dobu 2 týdnů, kdy vylézali z kutlochu a ne jsem je rozdala.... A mohla jsem vytírat jak jsem chtěla, byly v čůraní rychlejí.
PRoto jsem nechtěla ani psa, měla jsem fenu.
Znám lidi, kterým nevadí, e mají doma velkého psa, který slintá a mají zdi a nábytek oslintaný od psa... Anebo pána, který natolik miluje psy, e mají jednu celou místnost v domě jenom pro sebe. NO, celý barák smrdí od psů, protoe to jsou jinak husky psy, take ijí venku....
Není tady
co o to, my ho za to trestali velijak ale nic nepomohlo...ani máchání čumáku v čůrkách ani nasekání nic...proto prosím o radu, jestli někdo nemá zkuenost...
Není tady
Kači, nenapadá mě nic, protoe jak pes jednou cítí, e TO tam je, tak prostě přečůrává znovu a furt. Jedině, co bych vyzkouela, je obrátit se na někoho, kdo umí vycvičit psa i od různých zlozvyků. Na druhém vlákně o psích hotelích jsou odkazy, kde majitelé psích hotýlků mimo jiné nabízejí i sluby typu převýchova psa. Nebo bych zkusila vyhledávač, určitě tam na takové lidi narazí. Taky v chovných stanicích plemen, která se vyloeně cvičí, by ti někdo mohl poradit.
A jetě jedna mylenka - teď jsem si vzpomněla, e kamarádka vytřené louičky otírala savem. Jene savo asi těko aplikuje na nábytek nebo sedačku, e jo?
Inu, drím palec.
Není tady
hani díky moc zkusím to, né to savo ten vyhledavač
Není tady
Kači, tohle vypadá dobře: http://www.vaspes.estranky.cz/clanky/vychova-psa
Není tady
Já jsem vdy louičku po pejskovi nejdříve vytřela hadrem(který jsem pak vyhodila) a pak místo přelela octem, a tam pejsek necítí ten pach moči.
Není tady
Já osobně bych se ho snail přetlouct neboli přečůrat...... kdy se do toho vloíte i s manelem tak bych se divil e by pejsek vyhrál.
Pejskové to přece taky tak dělají e čůrají na jedno místo a "vítězí" ten poslední.
Není tady
To jsi mi připoměl radu jednomu majiteli nového vozu. Psi auto očůrávali, jemu to moc vadilo a tak mu někdo poradil, a auto označkuje sám, e pes to bude ctít. patná rada, kdejaký pes se mu chodil venčit na auto.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Já osobně bych se ho snail přetlouct neboli přečůrat...... kdy se do toho vloíte i s manelem tak bych se divil e by pejsek vyhrál.
Pejskové to přece taky tak dělají e čůrají na jedno místo a "vítězí" ten poslední.
Jeňýku, Jeňýku, ty éro jedno! Připomněl jsi mi jeden vtip, sice to sem nepatří, take se omlouvám, ale kdy on je tak trochu o Jeňýkovi:
Kdy u Bůh stvořil ve, zbyly mu dvě věci. Přiel tedy za Adamem a Evou a říká: "Mám pro vás dvě věci. Ta první je - schopnost močit ve stoje.". Adam začal vykřikovat" "To chci já, to chci já!". Tak mu Bůh nadělil a pak se spolu s Evou koukali, jak se Adam raduje, jak z výky kropí a kreslí obrázky do písku. Po nějaké chvíli se Eva ptá: "Otče a co je ta druhá věc?" "Rozum, Evo, rozum."
Není tady
Jeňýku
Není tady
Jeňýk napsal(a):
To bohuel nejde....
Není tady
Kačikgirl, pokud opravdu nepomůe nic jiného, a chce si psa ponechat a nechce mít zničený byt, moná nezbyde nic jiného, ne zakoupit ohrádku či vystavovací klec (má i podláku, cca 2500,-) a po dobu vaí nepřítomnosti tam pejska nechávat. Samozřejmě, pak je mu třeba dopřát volnost, venčení, vycházku a nějkaou aktivitu pro zvýený pohyb.
Není tady
Já jsem mě¨la podobný problém. Pes - krycí - od té doby co byl u nás na návtěvě jiný pes a v OP se vyčural, začal značkovat byt. Bylo to úpo*ný boj (měla jsem vechno nové po reko - psovi byl tak rok), vechny metody selhaly, vdy jsem nala pár kapiček na podlaze (např. u mých drahých květináčů z IKEy!!), ale ji po x hodinách. Kadý den po příchodu z práce jsem lozila po kolenách a hledala, abych mohla jetě něco zachránit .....byl to děs....
A jednou....!! Naskytla se mi fantastická ance. Sedím v OP na sedačce u stolu a koutkem oka (seděla jsem k němu bokem - skoro zády) a vidím psa (blba) jak jde od misky se zřádlem co ji vymetl, pěkně se jetě napil a poodeel pár kroků, aby asi akci zakončil, zvednul nohu a u značkoval( můj květináč na plovoučce za rohem)!! A já - zrovna měla v ruce svazek klíčů (tak 15ti) a sepisovala si které musím dát udělat nové..., a jak zvednul tu nohu, tak jsem je po něm mrtila! Ochránci zvířat a se na mě nezlobí, oni sami by na mém místě asi nejednali jinak.Trefila jsem ho někam do zadku, přičem to udělalo hrozej kravál, jak dopadly na zem. Pes (je troku bázlivějí), vylítnul jak raketa. Hned jsem ho samozřejmě pochovala a uklidnila (ač jsem byla straně nasr...), ale s jistotou mohu napsat, e u to u nás doma nikdy neudělal! Je to u pár let!. Klíče nahradí připravená např. plechovka od coly uvnitř s kaminky. A nemusíte se trefovat do něj, stačí kdy mu to vybouchne za zadkem. Ale!!! Musí to být přesně v tu chvíli, kdy má zvednutou nohu. To si dá do souvislosti jako spojenou nepříjemnost.
Není tady
Wiki, to je skvělé. Se značkováním problém nemám, ale se skákáním na lidi (co má rád). Asi by to taky chtělo nějaký ok. Viděla jsem trenérku, jak po psovi, který chtěl odběhnout, hodila vodítko. Neudělala to jeho paní, po několikátém pokusu přestal utíkat. Na skákání u jsem vyzkouela vechno, od kolena přes plesknutí a nic. Bere to jako radostnou hru, zatím to nejde po dobrém, ani po zlém a to u má 10 měsíců.
Není tady
Na to skákání jsem slyela od trénérů roztomilý návod. I viděla v praxi.
Pes, běí k Vám vás přivítat. Mezitím co vám s tlapama na prsou olizuje obličej, mu stoupnete na zadní nohu, tak aby to pocítil. mezitím na něj mluvíte jako by nic. On seskočí a znovu vyskočí...vy to zopakujete a stále na něj mluvíte vlídně.
Pouívají i sprej do ksichtu - obyč. vodu!!! nemám na mysli slznej plyn!! Ale důleité je - jako e ne vy!! jeho hodný páníček. Někdo, něco - tu nepříjemnost způsobí. ...Sama jako ta hlučná plechovka spadne vedle něj...on si spojí ten velmi nepříjemný vjem s tím úkonem, který právě provádí...a ne s vámi. To je důleité. Tedy pro mě.
Přiznám se, e ale po mně také skáčou, mám malý psy, nevycvičila jsem je tomuto. ( skáčou i po dveřích s vitráí - bestie).
Viděla jsem to u velkých psů!!!Tam bych musela cvičit.
Není tady