Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 20. 6. 2007 10:08

kačíkgirl
♥♥♥♥♥♥♥

Značkování psa v bytě a na domovní chodbě

Ahojte, máme problém s naším psiskem je mu sice už 8 let, ale pořád má potřebu si značkovat kvartýr a chodbu. teď budeme mít nově zrekonstruovaný byt a neradi bychom aby nám ot pořád počůrával...od mala byl za to trestaný, zkoušeli jsme i různý spreje aby ho to nelákalo a nic nepomáhá...nemáte někdo radu? Pomohla by třeba kastrace, není to už zbytečný nebo pozdě? je to pouliční směska...díky za rady

Není tady

#2 20. 6. 2007 10:31

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Re: Značkování psa v bytě a na domovní chodbě

Nezlob se, proč jste to neřešili, když byl malý? Takový pes by prostě u mne v bytě nemohl být. Těžko ho teď naučíte to nedělat... Naopak, pouliční směsky bývají velice inteligentní...
Vždy to smrdí a ani vymalováním ten puch pryč nedostanete. Mne pročůrali štěnata nové lino (a to bylo bez dir) a až když jsem ho vyměnila a utřela "to" na původním linu (starý, co tam byl), tak to bylo pryč. Teď mám zase nové lino na čisté podlaze. A to bylo snad jenom za dobu 2 týdnů, když vylézali z kutlochu a než jsem je rozdala.... A mohla jsem vytírat jak jsem chtěla, byly v čůraní rychlejší.
PRoto jsem nechtěla ani psa, měla jsem fenu.
Znám lidi, kterým nevadí, že mají doma velkého psa, který slintá a mají zdi a nábytek oslintaný od psa... Anebo pána, který natolik miluje psy, že mají jednu celou místnost v domě jenom pro sebe. NO, celý barák smrdí od psů, protože to jsou jinak husky psy, takže žijí venku....

Není tady

#3 20. 6. 2007 10:46

kačíkgirl
♥♥♥♥♥♥♥

což o to, my ho za to trestali všelijak ale nic nepomohlo...ani máchání čumáku v čůrkách ani nasekání nic...proto prosím o radu, jestli někdo nemá zkušenost...

Není tady

#4 20. 6. 2007 11:29

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Kači, nenapadá mě nic, protože jak pes jednou cítí, že TO tam je, tak prostě přečůrává znovu a furt. Jedině, co bych vyzkoušela, je obrátit se na někoho, kdo umí vycvičit psa i od různých zlozvyků. Na druhém vlákně o psích hotelích jsou odkazy, kde majitelé psích hotýlků mimo jiné nabízejí i služby typu převýchova psa. Nebo bych zkusila vyhledávač, určitě tam na takové lidi narazíš. Taky v chovných stanicích plemen, která se vyloženě cvičí, by ti někdo mohl poradit.
A ještě jedna myšlenka - teď jsem si vzpomněla, že kamarádka vytřené loužičky otírala savem. Jenže savo asi těžko aplikuješ na nábytek nebo sedačku, že jo?
Inu, držím palec. smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#5 20. 6. 2007 11:42

kačíkgirl
♥♥♥♥♥♥♥

hani díky moc zkusím to, né to savo smile ten vyhledavač

Není tady

#6 20. 6. 2007 12:10

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kači, tohle vypadá dobře:  http://www.vaspes.estranky.cz/clanky/vychova-psa

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#7 20. 6. 2007 21:31

kety
♥♥♥♥---

Já jsem vždy loužičku po pejskovi nejdříve vytřela hadrem(který jsem pak vyhodila) a pak místo přelela octem, až tam pejsek necítí ten pach moči.

Není tady

#8 21. 6. 2007 21:49

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Já osobně bych se ho snažil přetlouct neboli přečůrat...... když se do toho vložíte i s manželem tak bych se divil že by pejsek vyhrál.
Pejskové to přece taky tak dělají že čůrají na jedno místo a "vítězí" ten poslední.

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#9 21. 6. 2007 22:30

ita
♥♥♥♥♥♥-

To jsi mi připoměl radu jednomu majiteli nového vozu. Psi auto očůrávali, jemu to moc vadilo a tak mu někdo poradil, a auto označkuje sám, že pes to bude ctít. Špatná rada, kdejaký pes se mu chodil venčit na auto.

Není tady

#10 22. 6. 2007 8:17

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jeňýk napsal(a):

Já osobně bych se ho snažil přetlouct neboli přečůrat...... když se do toho vložíte i s manželem tak bych se divil že by pejsek vyhrál.
Pejskové to přece taky tak dělají že čůrají na jedno místo a "vítězí" ten poslední.

Jeňýku, Jeňýku, ty éro jedno! Připomněl jsi mi jeden vtip, sice to sem nepatří, takže se omlouvám, ale když on je tak trochu o Jeňýkovi:

Když už Bůh stvořil vše, zbyly mu dvě věci. Přišel tedy za Adamem a Evou a říká: "Mám pro vás dvě věci. Ta první je - schopnost močit ve stoje.". Adam začal vykřikovat" "To chci já, to chci já!". Tak mu Bůh nadělil a pak se spolu s Evou koukali, jak se Adam raduje, jak z výšky kropí a kreslí obrázky do písku. Po nějaké chvíli se Eva ptá: "Otče a co je ta druhá věc?" "Rozum, Evo, rozum." smile smile smile

Není tady

#11 22. 6. 2007 9:48

romina
♥♥♥♥♥--
Místo: Děčín

Jeňýku lol lol lol

nikdy nebude šastným,koho bude trápit,že někdo je šastnější.

Není tady

#12 22. 6. 2007 11:40

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

To bohužel nejde....lol

Strach je malá smrt...

Není tady

#13 22. 6. 2007 11:45

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Kačikgirl, pokud opravdu nepomůže nic jiného, a chceš si psa ponechat a nechceš mít zničený byt, možná nezbyde nic jiného, než zakoupit ohrádku či vystavovací klec (má i podlážku, cca 2500,-) a po dobu vaší nepřítomnosti tam pejska nechávat. Samozřejmě, pak je mu třeba dopřát volnost, venčení, vycházku a nějkaou aktivitu pro zvýšený pohyb.

Strach je malá smrt...

Není tady

#14 23. 10. 2007 13:31

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem mě¨la podobný problém. Pes - krycí - od té doby co byl u nás na návštěvě jiný pes a v OP se vyčural, začal značkovat byt. Bylo to úpo*ný boj (měla jsem všechno nové po reko - psovi byl tak rok), všechny metody selhaly, vždy jsem našla pár kapiček na podlaze (např. u mých drahých květináčů z IKEy!!), ale již po x hodinách. Každý den po příchodu z práce jsem lozila po kolenách a hledala, abych mohla ještě něco zachránit .....byl to děs....

Až jednou....!! Naskytla se mi fantastická šance. Sedím v OP na sedačce u stolu a koutkem oka (seděla jsem k němu bokem - skoro zády) a vidím psa (blba) jak jde od misky se zřádlem co ji vymetl, pěkně se ještě napil a poodešel pár kroků, aby asi akci zakončil,  zvednul nohu a už značkoval( můj květináč na plovoučce za rohem)!! A já - zrovna měla v ruce svazek klíčů (tak 15ti) a sepisovala si které musím dát udělat nové..., a jak zvednul tu nohu, tak jsem je po něm mrštila! Ochránci zvířat a se na mě nezlobí, oni sami by na mém místě asi nejednali jinak.Trefila jsem ho někam do zadku, přičemž to udělalo hrozej kravál, jak dopadly na zem. Pes (je trošku bázlivější), vylítnul jak raketa. Hned jsem ho samozřejmě pochovala a uklidnila (ač jsem byla strašně nasr...), ale s jistotou mohu napsat, že už to u nás doma nikdy neudělal! Je to už pár let!. Klíče nahradí připravená např. plechovka od coly uvnitř s kaminky. A nemusíte se trefovat do něj, stačí když mu to vybouchne za zadkem. Ale!!! Musí to být přesně v tu chvíli, kdy má zvednutou nohu. To si dá do souvislosti jako spojenou nepříjemnost.

Není tady

#15 24. 10. 2007 10:16

ita
♥♥♥♥♥♥-

Wiki, to je skvělé. Se značkováním problém nemám, ale se skákáním na lidi (co má rád). Asi by to taky chtělo nějaký šok. Viděla jsem trenérku, jak po psovi, který chtěl odběhnout, hodila vodítko. Neudělala to jeho paní, po několikátém pokusu přestal utíkat. Na skákání už jsem vyzkoušela všechno, od kolena přes plesknutí a nic. Bere to jako radostnou hru, zatím to nejde po dobrém, ani po zlém a to už má 10 měsíců.

Není tady

#16 9. 11. 2007 12:09

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Na to skákání jsem slyšela od trénérů roztomilý návod. I viděla v praxi.

Pes, běží k Vám vás přivítat. Mezitím co vám s tlapama na prsou olizuje obličej, mu stoupnete na zadní nohu, tak aby to pocítil. mezitím na něj mluvíte jako by nic. On seskočí a znovu vyskočí...vy to zopakujete a stále na něj mluvíte vlídně.
Používají i sprej do ksichtu - obyč. vodu!!! nemám na mysli slznej plyn!! Ale důležité je - jako že ne vy!! jeho hodný páníček. Někdo, něco - tu nepříjemnost způsobí. ...Sama jako ta hlučná plechovka spadne vedle něj...on si spojí ten velmi nepříjemný vjem s tím úkonem, který právě provádí...a ne s vámi. To je důležité. Tedy pro mě.

Přiznám se, že ale po mně také skáčou, mám malý psy, nevycvičila jsem je tomuto. vissla  ( skáčou i po dveřích s  vitráží - bestie).
Viděla jsem to u velkých psů!!!Tam bych musela cvičit.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí