Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 6. 2007 9:44

danina1
♥------

Bydlení s dcerou a jejím přítelem

Ahojky,chtěla bych se vám svěřit s mým problémem,se kterým si nedokážu poradit.Moje dcera(20 let) se před skoro čtyřmi roky seznámila s chlapcem,se kterým začala chodit.Problém byl v tom,že tu byl na prázdninách u babičky a jeho bydliště bylo na Slovensku.
Po prázdninách odjel a začali se vídat tak 1-2x za měsíc.Vztah jim vydržel a on nyní po maturitě přijel do našeho města.
Problém nastal v okamžiku,kdy se řešilo jeho bydlení.Uvolnili jsme jim s manželem naši ložnici a každý den si ustýláme na matracích v obyváku.
Co se týká jídla,stravuje se u nás(zadarmo) a už pociťuji,že nevycházím s penězi tak, jako dřív.Zapomněla jsem napsat,že tu má babičku a dědečka,kteří mají svůj byt a chatu kousek od něho.Poraďte mi, jak to mám vše vyřešit,protože spát na zemi nás už nebaví a vyvařovat taky.
Na druhé straně jim chci vycházet vstříc a nechci je od sebe oddělovat,protože jsou už zvyklí každý den sdílet spolu lože.Děkuju všem za příspěvky a rady.Danina:)

Není tady

#2 20. 6. 2007 10:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Bydlení s dcerou a jejím přítelem

Dani - a mluvila jsi o tom s nimi dřív, než jsi napsala sem? Oni mladí občas potřebujou "nakopnout", aby si uvědomili, že na světě nejsou jenom proto, aby se o ně rodiče starali. Proč třeba nespí v tom obýváku na matracích oni? Chtěla jsi po nich nějaký příspěvek na domácnost, pomoc s prací atd. nebo jen čekáš, až je to napadne? Nenapadne - tolik let měli full service, tak nechápou, proč by to tak nemělo jít dál. Je hezké, že jim chceš vyjít vstříc - ale proboha proč na úkor tvůj a manžela? Mimo to, čím déle to povedete takhle, tím hůř se to bude řešit, protože oni si zvyknou a pak se budou strašně divit, proč chceš něco měnit.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#3 20. 6. 2007 10:40

misulinka21
♥♥♥♥---
Místo: Střední Čechy - Neratovice

Ahojky, učitě bych si s mladými promluvila a vysvětlila jim situaci. Také jsem u rodičů bydlela se svým přítelem a je pravda, že nám mamka musela o peníze říct. Prostě nás to nenapadlo. Myslím, že pokud chtějí být spolu, je od vás moc pěkné, že jim chcete vyjít vstříc, ale rozhodně ho přeci nebudete živit. Klidně bych mu řekla o cca 2 tis. Kč měsíčně na jídlo a samozřejmě bych je zapojila do běhu domácnosti. Myslím tím, že vynášení odpadků a pomoc třeba s nádobím by mělo být samozřejmostí. Alespoň u nás doma to tak fungovalo. Rozhodně po nich nechcete nic špatného. Pokud by byl občasnou návštěvou, tak by to bylo jiné. Ale jestli je u vás nastálo, tak se nedá nic dělat a musí pomáhat finančně minimálně s jídlem - vždyť to přeci spotřebuje. A to spaní bych taky řešila jinak, jste už starší a své pohodlí potřebujete, mladí toho snesou více. Rozhodně bych být vámi už nespala na madracích, už jen ze zdravotních důvodů!!!
Hodně štěstí.

http://www.ticker.7910.org/an1cxzS0g410010Mjg4ZHw0NzQ3NTE3amF8SmVuaWNrb3ZpIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/an1cqk60g410010Mjg3ZHw0MjAwNzlqYXxFbGluY2UgamU.gif

Není tady

#4 20. 6. 2007 11:04

ita
♥♥♥♥♥♥-

U nás to bylo podobné, dceřin přítel u nás sice nebydlel, ale v malém bytě trávil s námi víkend. Nejvíc vadila ztráta soukromí, kam jsem chtěla jít, narazila jsem na něj, věčně se povaloval u televize, vymýšlel si, co bude a nebude jíst... Po velkých diskuzích k nám chodí jen občas na návštěvu, jinak tráví společné chvíle venku.

Není tady

#5 20. 6. 2007 12:16

Décima
♥♥♥♥♥--

Danino, zdá se mi to od mladých poněkud bezohledné. Nechali jste se s manželem "vyštvat" ze společné ložnice poněkud unáhleně, existují přece podnájmynebo ať jde na tu chatu. Kolik je Ti let, že už jsi svůj osobní život zabalila? Teď babo raď, jak z toho ven, když si oni už tak zřejmě navykli.... Vymluv se třeba na bolavou páteř a z toho vyplývající nespavost, matrace Ti prostě nevyhovují, ostatně je to pravda, no né ?  Nechápu, jak je můžeš omlouvat, že už jsou zvyklí sdílet spolu lože, a vy s manželem nemáte nárok na svoje starý poctivý lože ? O penězích ani nemluvě, to by mělo chlapce napadnout, aby nebyl za vyžírku. Když chtějí žít téměř manželským životem, tak taky si musí vést svoji "domácnost", popř. něčím finančně přispívat. Nesmíme ty svoje dětičky tak rozmazlovat, chtějí být dospělí, ale máma aby se o ně starala jako o malý. Já bych se svého soukromí rozhodně tak lehce nevzdala, ani pro svýho synáčka, kterýmu je taky kolem 20ti.

Není tady

#6 20. 6. 2007 12:47

Kariatis
♥♥-----

No taky se mi zdá divné. Mě by v životě nenapadlo, abych já spala u rodičů na manželské posteli a rodiče na zemi. Nebo že bych někde jedla zadarmo. Dcera studuje nebo pracuje? Přispívá nějakou částkou domů?

Není tady

#7 20. 6. 2007 13:41

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Danino nechci být tvrdá, ale kdo chce kam, pomozme mu tam. Svoje děti miluju, ale tohle bych asi neudělala. Jsou dospělí, tak ať se buď postarají o vlastní bydlení nebo podnájem, nebo se uskromní oni. Proč byste proboha s manželem měli vyklízet vlastní ložnici!!!!!! Je to Tvoje chyba že jste si to tak nastavili, tak dobře Ti tak. Včetně toho, že jste si hned o začátku nevyjasnili finance.
Jestli Tě to už nebaví, je tak těžké říct mladým aby si udělali večer čas, že si s nimi chcete promluvit a přiznat, že jste udělali chybu a chcete jiná pravidla? Proboha je to přece vaše domácnost a vaše soukromí. Promiň, že jsem tak emotivní, ale tvůj příspěvek mě fakt nadzvedl. Trošku mi to asociovalo moji tetičku, která podobně jako Ty přijala přítelkyni svého syna, neřekla jasně jaké má požadavky a po půl roce si chodila stěžovat, že ji nebaví jak udržují pořádek, kolik jí dávají peněz a podobně. Na moji otázku, jestli si jasně stanovila pravidla ( bydlí přece v JEJÍM domě!), řekla, že je jí to teď už hloupé. Kristapána!!!!!!

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#8 20. 6. 2007 14:31

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Danina i když je to neuvěřitelné, možná je ani nenapadlo, že je něco špatně. Chtěla by to asi si sednou a jasně nastavit pravidla. Nějaký finanční příspěvek na jídlo a energie je samozřejmost a taky nechápu proč byste jste měli spát na matracích v obýváku vy dva s manželem, hezky bych si to s mladými prohodila.

Další věc - oni ještě studují nebo už chodí do práce ? Pokud pracují, tak bych jim decetně naznačila, že vám to takhle moc nevyhovuje a bylo by načase aby si našli nějaké vlastní bydlení.

Není tady

#9 20. 6. 2007 15:42

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Teda jsem spíš v situaci tvé dceři než tebe....ale vystrnadit vás z ložnice atd. no to je teda mazec, jsou asi pěkně natvrdlý....proč nebydlí u babičky?

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#10 20. 6. 2007 16:56

jsem.sva
♥♥♥♥♥--
Místo: Plzeň

To je vtip? Vy se vystěhujete ze své ložnice proto, aby tam mohla dcera spát se svým přítelem? Jsem matka 19tileté dcery a tohle bych rozhodně neudělala... Pokud chtějí mladí bydlet spolu, ať si (třeba i s partou) pronajmou byt. Pokud má tvoje dcera svůj pokoj, proč nejsou mladí tam? A pokud chce mladík u vás bydlet, taky musí pravidelně přispívat na chod domácnosti a jídlo....  A ještě mě trochu zarazila věta: mladí jsou už zvyklí každý den sdílet spolu lože...... vy s manželem nejste zvyklí??? Hranice musíte určovat vy s manželem, ne dcera, i když je dospělá...

Není tady

#11 20. 6. 2007 17:58

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Danino souhlasím s holkama co ti zde napsaly......jak jsi mohla dovolit,že ty s manželem se přestěhuješ do obýváku a budete spát na zemi!!!!!!No jo mladým podáš prst a oni schramstnou celou ruku...Zkus se dcerou nějak domluvit a pokud by se jim to nějak nezdálo,klidně bych řekla ať si jdou bydlet k babi!!!!!

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#12 20. 6. 2007 19:08

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

danina1 napsal(a):

Ahojky,chtěla bych se vám svěřit s mým problémem,se kterým si nedokážu poradit.Moje dcera(20 let) se před skoro čtyřmi roky seznámila s chlapcem,se kterým začala chodit.Problém byl v tom,že tu byl na prázdninách u babičky a jeho bydliště bylo na Slovensku.
Po prázdninách odjel a začali se vídat tak 1-2x za měsíc.Vztah jim vydržel a on nyní po maturitě přijel do našeho města.
Problém nastal v okamžiku,kdy se řešilo jeho bydlení.Uvolnili jsme jim s manželem naši ložnici a každý den si ustýláme na matracích v obyváku.
Co se týká jídla,stravuje se u nás(zadarmo) a už pociťuji,že nevycházím s penězi tak, jako dřív.Zapomněla jsem napsat,že tu má babičku a dědečka,kteří mají svůj byt a chatu kousek od něho.Poraďte mi, jak to mám vše vyřešit,protože spát na zemi nás už nebaví a vyvařovat taky.
Na druhé straně jim chci vycházet vstříc a nechci je od sebe oddělovat,protože jsou už zvyklí každý den sdílet spolu lože.Děkuju všem za příspěvky a rady.Danina:)

Pro začátek bych vyměnila lože - jim ustlala na matracích a postel nechala nám.
V další fázi bych to, co píšeš sem, řekla jim - v klidu a upřímně - že takhle to prostě dlouhodobě nemůžeš, ani nechceš táhnout, ať začnou situaci řešit. Nebála bych se říct i nějaké datum, aby  si nemysleli, že jen tak mektáš do větru. Ostatně, jsou dospěli, chtějí být spolu, tak ať se starají.
Babíčku a dědu bych do toho netahala - k vnukovi žádné vyživovací povinnosti nemají, tak proč by to řešili - spíš by sis z nich měla vzít příklad a přestat se nechat zneužívat

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#13 20. 6. 2007 23:32

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Danino, Tvá dcera nemá svůj pokoj?  Pokud ano, proč jste vyklidili ložnici? Mohou se přeci zařídit u ní v pokojíku.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#14 21. 6. 2007 10:13

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

K tomu opravdu není, co dodat.

Já osobně si nedovedu představit, že bych bivakovala přes noc na matracích a moje dcera by hajala s přítelíkem v mojí posteli roll Na matrace bych nezalehla ani v případě jednodenní návštěvy přes noc, tam bych poslala návštěvu.
A už vůbec si nedovedu představit, že bych dospělého přítelíka dcery, co se mi nasáčkoval do bytu, ještě zadarmo živila roll
Vzhledem k tomu, že mám barák s rozlehlým pozemkem, hošík by za kus žvance kmital na zahradě jak fretka tak, že by během jednoho jediného týdne uvažoval o změně bydlení lol

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#15 21. 6. 2007 12:02

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Taky bych mladíka i s cérou zapřáhla do domácnosti. Takový rozvrh úkolů "co, kdo, kdy" už pomohl uvolnit mnoho přelidněných bytů lol

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#16 22. 6. 2007 0:10

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Danino - nebuď hloupá ! Jak radí děvčata - promluvit s nima, nechat je na matracích, jsou mladí a milují se, snesou víc a ani jim to nepřipadne, když chtějí být spolu ! A pokud se nemůžou podílet na stravě - tak brigády, doba je zlá. A pokud by nechtěli respektovat ani lože, ani stravu - tak jedině vyhodit z domu, třeba zase k jeho rodičům za stejných podmínek :-)

Není tady

#17 22. 6. 2007 0:34

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Děvčata, já jsem si rozhodila pravidla, dříve, nežli vůbec nějaká situace nastala lol
Prvního přítelíka dcery, kterého mi děvenka představila, jsem poprosila o pomoc v tom smyslu, že jako dlouhán-čahoun mi půl hodiny po seznámení sundával záclony z konzolí smile

Není tady

#18 22. 6. 2007 9:02

sandra
♥♥♥♥♥♥-

danina1 napsal(a):

Tohle je fakt síla....Mamka by mě hnala..... roll dumbom

Není tady

#19 22. 6. 2007 15:27

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Tak Danino, jak to dopadlo? Tvůj příspěvek, jak koukám, zdejší osazenstvo vzácně názorově sblížil smile

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#20 27. 6. 2007 3:51

evonox
♥♥-----

Tak tohle je teda fooor. Jak jsi prosim te mohla neco takoveho vubec dovolit?
A co dela pritelik s ceerou po maturite?
Studujou, pracujou nebo si jen valej sunky????

Není tady

#21 28. 6. 2007 23:01

danina1
♥------

Tak vám všem moc děkuji za příspěvky.Dopadlo to tak,že už zase s manželem spíme ve své ložnici a dcera s přítelem začali chodit na brigádu.Tento týden bydlí u jeho babičky a pak jsme se domluvili,že budou 2 dny u nás,2 dny u jeho babičky a zbývající 3 dny budou spát každý sám u sebe doma.Někdy stačí se asi jen rozumně domluvit a né to tutlat v sobě a trápit se.Ale přesto jste mi hodně otevřeli oči,díky:-)

Není tady

#22 29. 6. 2007 7:35

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

tak prima..

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#23 11. 7. 2007 8:34

nkristian
♥♥-----

zenusky, mat tak v minulosti taku svokru ake ste vy. Vase deti by si vas mali vazit. Ja som zazil, bohuzial, pravy opak. Byvanie v jednej izbe a naznak stahovania bol sprevadzany smrtelnym odlucenim matky od dcery.
Este raz damy, klubuk dole...smekam.

Není tady

#24 12. 7. 2007 21:56

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

nkristian: tak to je mi tě doopravdy líto stolt A to jste jako bydleli v jednom pokoji VŠICHNI TŘI??? va Nebo jsem to snad špatně pochopila???

Není tady

#25 12. 7. 2007 22:16

ita
♥♥♥♥♥♥-

Kiaro, jedna moje kolegyně si vzala jedináčka, který žil s maminkou. Ta na svatbě dělala hysterické scény, že ztrácí syna a po svatbě snachu vystrčila spát do jídelny a sama zůstala se synem v ložnici. Mé kolegyni nezbylo, než sebrat manžela a odstěhovat se do jiného města.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí