29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, chtěla bych se s vámi podělit o jedno mé trápení. S přítelem jsme spolu víc jak dva roky, seznámili jsme se v době, kdy on dokončoval VŠ v jiném městě, než kde já jsem pracovala. Tehdy mi vztah na dálku, který jsme měli, nepřipadl jako nic nepřekonatelného. Možná kvůli zamilovanosti s růžovými brýlemi, která v začátcích každého vztahu je. Po ukončení školy přítel začal pracovat ve stejném městě jako já. Nebydlíme sice spolu, ale vídáme se velmi často a trávíme spolu hodně volného času. Od začátku července se stěhuji za prací do jiného města. Najednou se náš kontakt omezí na dva dny jednou za 14 dní o víkendu. Myslím si, že dojde k vzájemnému odcizení a postupně se náš vztah rozpadne. Zajímali by mne vaše zkušenosti se vztahem na dálku? Dá se to odloučení překonat? Já v podstatě ani nevím, jestli by přítel chtěl být se mnou v tom jiném městě, jednou říká ano, ale včera jsem se dozvěděla, že má strach bydlet se mnou v jednom malém pokojíku, že by neměl své soukromí a že by to vedlo jen k hádkám.
Upravil(a) Sweepe (20. 6. 2007 8:58)
Není tady
Prohledej na toto téma tu už byly příspěvky, zkus se po nich podívat.
Není tady
Díky, mrknu se.
Není tady
já se s mým manželem seznámila v době, kdy žil v Rakousku a vídali jsme se 2 roky jen o víkendech.
Teď jsme přes 14 let manželé a myslím,že máme moc hezký vztah.
Takže vztah na dálku fungovat může, neboť, kde je vůle, tam je cesta..
Není tady
A proč jdeš pracovat do jinýho města než máš přítele, nebyla jiná možnost?
Uvidíš. Je to trochu problém, ta dálka, ale jak se tedy často dočítám, tak to spoustu dvojic zvládne.
Není tady
Jen tak mimochodem. Moje přítelkyně je z daleka a zatím nám to drží
Není tady
IvaPR napsal(a):
Uvidíš. Je to trochu problém, ta dálka, ale jak se tedy často dočítám, tak to spoustu dvojic zvládne.
Ahoj, já odcházím do města, kde mám byt, kde jsme spolu plánovali, že budeme trvale bydlet. Najít si místo právě v tom měste, je problém a když se mi naskytlo, vzala jsem to, protože si myslím, že by se ta šance nemusela opakovat.
Díky za vaše rady, vyznívají optimisticky.
Není tady
Sweepe napsal(a):
IvaPR napsal(a):
Uvidíš. Je to trochu problém, ta dálka, ale jak se tedy často dočítám, tak to spoustu dvojic zvládne.Ahoj, já odcházím do města, kde mám byt, kde jsme spolu plánovali, že budeme trvale bydlet. Najít si místo právě v tom měste, je problém a když se mi naskytlo, vzala jsem to, protože si myslím, že by se ta šance nemusela opakovat.
Díky za vaše rady, vyznívají optimisticky.
Kámoška chodí s klukem už 6 let,a vídají se taky jen o víkendu jednou za 14 dní.Ted s ním konečně chce začít bydlet.No..je fakt,že měla tak rok milence,a ten její na to nepřišel, bůhví,jak to měl on,že..ale vydrželo jim to
.
Spíš by mě naštval, že jste plánovali spol.bydlení,a ted se cuká.Je fakt, že v jedné cimře 2 lidi je na houby,ale při těch dnešních cenách bytů mnoho lidem nic jiného nezbývá...
Není tady
[
Upravil(a) Me (20. 6. 2007 11:22)
Není tady
Máme vztah na dálku už 3 roky (víkendy) ... je to někdy záhul, ale dá se to zvládnout - před 14dny jsme koupili byt a pokud to půjde budeme se snažit být spolu.
Souhlasím s Lindou. Dobrý vztah to ustojí - a pokud se rozpadne-rozpadl by se zřejmě i bez ohledu na dálku.....
Není tady
fe, vy už máte byt? a nie ste spolu 5rokov?
Není tady
Mám také vztah půl roku na dálku - pouze víkendy a když mám nějakou osobní akci, tak se vidíme 1x za 14 dní. Je to těžké, někdy je mi smutno, ale jak už tady lidé říkají, zvládnout se to dá.
Je pravda, že tohle mne taky vzalo. Před tím jsem totiž brala to, že budeme mít ten vztah na dálku jen do doby, než si najde v tom městě práci i on, jenže tak nějak mne včera došlo, že to není jen o té práci, a že za tím bude i něco jiného. najednou vidím, že to odloučení nemá nějaký určitý konec, že se to klidně může protáhnout na docela dlouho.
Není tady
Sweepe, já mám s přítelem zcela jasnou dohodu, že maximálně do prosince 2008 a pak s touto prací končí a bude si hledat práci v místě bydliště. Ta dohoda je pro nás oba závazná a oba ji respektujeme. Takže je to těžké a až bude miminko a já na něj budu sama, tak to bude opravdu hodně těžké, ale vize je naprosto jasná. .
Pak je důležité, aby sis sama řekla, zda jsi schopna tímto způsobem fungovat, a jak dlouhou dobu. Sednout si s partnerem a otevřeně říci, do kdy takto bude fungovat. Pokud nejsi schopná takto fungovat, nebo je délka takto pojatého vztahu pro tebe nepřijatelná, doporučuji si hledat jiného partnera. To je podle mne fair play.
Upravil(a) lvice (20. 6. 2007 13:33)
lvice, díky. Já se včera snažila zavést debatu na téma, jak si ten vztah na dálku představuje on a kdy by byl ochotný jít za mnou, jenže on na ty debaty reaguje tím, že neví. Tvoje dohoda s jasným termínem je dobrý nápad, zkusím to dnes ještě jednou, jestli se o tom bude chtít bavit.
Upravil(a) Sweepe (20. 6. 2007 14:26)
Není tady
lvice, po akej dobe ste sa vedeli takto narovinu porozprávať o tom, ako dlho to mienite ešte takto vydržať? Lebo my sme spolu cca 2 mesiace, teraz je na mesiac na inom kontinente, potom o týždeň a pol odchádza na ďaľší kontinent cca na 3 týždne. A ja ani len netuším, čo s nami tá odlúčenosť spraví. No my obaja víkendový vzťah moc nemusíme, ale keď sa inak zatiaľ nedá...tak v tom pokračujeme, lebo sa nechceme stratiť.
Není tady
Emmi, tak nějak všeobecně, že takhle nechci žít napořád (víkendově)jsme se o tom bavili už někdy v březnu, tj. po 3 měsících vztahu. No a když přišla na konci dubna ta krize, tak jsem odjela na týden pryč a oba jsme měli spoustu času na přemýšlení. Když jsem přijela (to byl první víkend v květnu alias máji), tak jsme si sedli a otevřeně mluvili o všem. Přítel má teď velké finanční závazky, letos v prosinci má poslední splátku leasing na auto a pak bude ještě 15 let splácet hypotéku na byt. Takže peníze potřebuje. Ale sám mi řekl, že až bude rodina, je pro něj přednější být se mnou a s mimčem a že se nechce ošidit o všechno, co dítě přináší. A protože jsme se dohodli, že od září prostě začneme pracovat na mimču a kdyby se to povedlo do konce roku, tak příští rok v červnu-říjen může být mimi na světě. Ten začátek budu stejně spíš potřebovat mamku, takže jsme se rozumně dohodli na termínu prosinec 2008. No a během podzima si bude hledat práci už v místě bydliště. Já ti rozumím, také se nechceme navzájem ztratit, i když ani jednomu z nás to také nevyhovuje... . Nejhorší jsou pondělky, to mi bývá nejvíc smutno. Ještě v úterý. Od středy se to začne lámat a ve čtvrtek už jsem v pohodě. V pátek přijede a tak porád dokola
......
lvice, je fajn, že se v tomto shodnete....a taky že jde o týden a vy se o víkendech vidíte. V našem případě se uvidíme , pokud do toho nevleze nic důležitějšího, každých 14 dní o víkendu. já už za této situace mám strach cokoli plánovat do budoucnosti, o dítěti nemluvě.
Není tady
Sweepe, tak vidět se 1x za 14 dní bych nezkousla . Nic pro mě
.
Ja som pol roka v pohod efungovala vo vzťahu na vzdialenosť 1000 km, nemala som s tým žiadne problémy, a myslím, že ani ex- . Tie paradoxne nastali po mojom návrate, asi sa mu zapáčilo vidieť ma každý 2. až 5. weekend...
Ale urobila by som to znovu. Ibaže tam to bolo vopred jasné, že ide o časovo ohraničený úsek
.
Není tady
1xza 14 dni je v pohode, to se da zvladnout, kdyz jsme se zacli vidat 1xza 6tydnu, slo to do kytek...ale stejne si myslim, ze je to hlavne o vuli a kvalite toho vztahu
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
Jsme spolu skoro 6 (v srpnu) - byt máme 14 dní ... ale 3 roky máme vztah na dálku(k tématu).
Před tím 3 roky jsme měli podnájem a byli spolu ... myslím, že ta dálka nám pak dala to, že jsme si spoustu věcí uvědomili a pár krizí vyřešili. Vztah to, zdá se, stmelilo - na to, jak už to vypadalo beznadějně... ale práce je na něm stále dost
Hlavní je vůle.
Jsem sama zvědavá, až se zase "zbydlime", jak to bude vypadat ... člověk si lehce zvykne na svůj způsob života ... snad se znova zesynchronizujeme takhle jak to je teď je to o.k., ale ......... ?
Upravil(a) Feuria (21. 6. 2007 8:15)
Není tady
Ahoj všichni, tak včera jsem si s přítelem promluvila na téma společného bydlení a dohody s jasným termínem. Navrhl leden 2009, tak doufejme, že náš vztah tohle překoná. a třeba mu budu chybět víc než si myslím, že budu a svůj odchod za mnou urychlí:-)
Není tady
Feuria napsal(a):
ADRIANA 1 napsal(a):
Jsme spolu skoro 6 (v srpnu) - byt máme 14 dní ... ale 3 roky máme vztah na dálku(k tématu).
Před tím 3 roky jsme měli podnájem a byli spolu ... myslím, že ta dálka nám pak dala to, že jsme si spoustu věcí uvědomili a pár krizí vyřešili. Vztah to, zdá se, stmelilo - na to, jak už to vypadalo beznadějně... ale práce je na něm stále dost
Hlavní je vůle.
Jsem sama zvědavá, až se zase "zbydlime", jak to bude vypadat ... člověk si lehce zvykne na svůj způsob života ... snad se znova zesynchronizujemetakhle jak to je teď je to o.k., ale ......... ?
Fe, obdivuju, že to tak zvládáte, možná to bude přínos i pro náš vztah, budeme si vzácnější, uvědomíme si, co pro nás ten druhý znamená. Vidíš, takhle jsem se na to odloučení nedívala.
Držím pěsti, aby společné bydlení klapalo:-)
Není tady
Sweepe - no já nás taky navzájem obdivuju to čím jsme si prošli - to se někde nestane ani ve 20letém manželství ...
Teď jde o to, zda to bylo k něčemu dobré - to ukáže čas ... ale to už neřeším! Člověk míní a život mění
Není tady