|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dobrý den. Mám takový dotaz, otec chce na mě převíst dům (darovací smlouva) a chtěla jsem se zeptat jestli to po jeho smrti nebude napadnutelný, mám ještě sestru. Ta dostala peníze, ale není to nikde zapsaný. Chtěla jem se jenom zeptat jestli v tom nebude něaký problém v darování domu. děkuji
Není tady
Ať udělají závěť a tam je napsané, co které dávají-Tobě dům a sestře tolik a tolik...Sestra by to samozřejmně měla podepsat. A vše u notáře!
Není tady
Káča napsal(a):
Ať udělají závěť a tam je napsané, co které dávají-Tobě dům a sestře tolik a tolik...Sestra by to samozřejmně měla podepsat. A vše u notáře!
Tohle je dost zavádějící, těžko můžou sepsat závěť o majetku, který byl darován již za života (druhá dcera již peníze dostala). A darování pro případ smrti není v našem právním řádu umžněno.
Když domek darují, může druhá dcera namítnout započtení, ale k tomu je třeba, aby zůstal po zůstaviteli ještě nějáký majetek. Protistrana může namítnout darování peněz a také žádat jejich započtení (bylo by vhodné mít od rodičů např. výpis z banky o převodu peněz).
Není tady
Aháááá, tak jsem zase chytřejší.
Není tady
Nekde jsem cetla, ze je v takových pripadech vhodnejsí nemovitost prodat, napr. za symbolickou cenu. Zajimalo by me, jestli je to opravdu mozne a jestli i v takovém pripade hrozí napadnutelnost tretí stranou (druhou dcerou-sestrou).
Není tady