Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 18. 6. 2007 14:26

petruska
♥------

Darovací smlouva

Dobrý den. Mám takový dotaz, otec chce na mě převíst dům (darovací smlouva) a chtěla jsem se zeptat jestli to po jeho smrti nebude napadnutelný, mám ještě sestru. Ta dostala peníze, ale není to nikde zapsaný. Chtěla jem se jenom zeptat jestli v tom nebude něaký problém v darování domu. děkuji

Není tady

#2 18. 6. 2007 19:16

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Re: Darovací smlouva

Ať udělají závěť a tam je napsané, co které dávají-Tobě dům a sestře tolik a tolik...Sestra by to samozřejmně měla podepsat. A vše u notáře!

Není tady

#3 18. 6. 2007 20:02

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Káča napsal(a):

Ať udělají závěť a tam je napsané, co které dávají-Tobě dům a sestře tolik a tolik...Sestra by to samozřejmně měla podepsat. A vše u notáře!

Tohle je dost zavádějící, těžko můžou sepsat závěť o majetku, který byl darován již za života (druhá dcera již peníze dostala). A darování pro případ smrti není v našem právním řádu umžněno.

Když domek darují, může druhá dcera namítnout započtení, ale k tomu je třeba, aby zůstal po zůstaviteli ještě nějáký majetek. Protistrana může namítnout darování peněz a také žádat jejich započtení (bylo by vhodné mít od rodičů např. výpis z banky o převodu peněz).

Není tady

#4 18. 6. 2007 20:17

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Aháááá, tak jsem zase chytřejší.

Není tady

#5 2. 7. 2007 15:39

Madlenka
♥♥-----

Nekde jsem cetla, ze je v takových pripadech vhodnejsí nemovitost prodat, napr. za symbolickou cenu. Zajimalo by me, jestli je to opravdu mozne a jestli i v takovém pripade hrozí napadnutelnost tretí stranou (druhou dcerou-sestrou).

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí