19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Prosím nevíte v čem je tento cukr lepí ne bílý?
Není tady
Přírodní třtinový cukr se vyrábí krystalizací z čerstvé třtinové ávy s vynecháním vech chemických procesů a aditiv. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitamínů a typickou karamelovou chu.
Bílý cukr, který známe, vzniká přečitěním. Tím je cukr zbaven cenných nutričních látek - vláknina, minerály, vitaminy a enzymy.
Tajemství přírodního třtinového cukru spočívá ve vyím obsahu zbytkové melasy. Ta obsahuje cenné minerály, které se jinak při výrobě cukru ztrácejí. Podle obsahu melasy rozliujeme různé druhy přírodního třtinového cukru - od světlého téměř bílého cukru po téměř černý melasový cukr.
Není tady
Díky za vysvětlení, taky jsem neznala rozdíl. Kdysi sem vozili třtinový cukr a vím, e nebyl vhodný na zavařování. Teď jsem ho viděla v Bille, ráda ho vyzkouím.
Není tady