Oznámení

9.srpna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.srpna : Bleskový koláč jako od babičky. Jednoduchý recept, který se nedá pokazit!

10.července : Potřebujete pomoc, nebo pomoci někomu v nouzi chcete? Dejte o sobě vědět na Pomahejtesi.cz!

#1 18. 6. 2007 12:57

Petuna
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 938

Třtinový cukr Bio

Prosím nevíte v čem je tento cukr lepší než bílý?

Není tady

 

#2 18. 6. 2007 14:30

vEruska
♥♥-----
Registrovaný: 25. 5. 2006
Příspěvky: 91

Re: Třtinový cukr Bio

Přírodní třtinový cukr se vyrábí krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů a aditiv. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitamínů a typickou karamelovou chuť.

Bílý cukr, který známe, vzniká přečištěním. Tím je cukr zbaven cenných nutričních látek - vláknina, minerály, vitaminy a enzymy.

Tajemství přírodního třtinového cukru spočívá ve vyšším obsahu zbytkové melasy. Ta obsahuje cenné minerály, které se jinak při výrobě cukru ztrácejí. Podle obsahu melasy rozlišujeme různé druhy přírodního třtinového cukru - od světlého téměř bílého cukru po téměř černý melasový cukr. smile

Není tady

 

#3 25. 6. 2007 11:20

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: Třtinový cukr Bio

Díky za vysvětlení, taky jsem neznala rozdíl. Kdysi sem vozili třtinový cukr a vím, že nebyl vhodný na zavařování.  Teď jsem ho viděla v Bille, ráda ho vyzkouším.

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů