6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Můete mi někdo objasnit co se děje kdy Vám lékař udělá tzv. Hamiltona?
Není tady
Holky tu kdysi psaly,e to pěkně bolí
Není tady
Sarana napsal(a):
Holky tu kdysi psaly,e to pěkně bolí
Mně to mudr. udělal taky, to bylo 13h s tím, e do večera bych mohla začít cítit nějaké kontrakce. Ne jsem dola domů (otázka hodiny), u se to rozjelo a pěkně natvrdo, v 15h u jsem byla v porodnici a v 19.40h byla dcera venku, ale je pravda, e ten hmat dělal pak jetě několikrát, aby to lo rychle a já se v bolestech nekroutila jetě dalí den, otevírala jsem se pomalu, ale kdy dělal ty dalí hmaty u v průběhu porodu, to u se mi bolestí kroutily i palce u nohou. Ale pamatuju se, e jsem i doktorovi za to poděkovala .. lepí přečkat půl minuty bolest, ne se svíjet v nekonečných kontrakcích hodiny a hodiny..
Zda ten prvotní hmat bolí ? No, příjemné to určitě není, ale extra bolavé také ne. Porodní bolesti jsou mnohem, mnohem silnějí.
Upravil(a) Ela.. (15. 6. 2007 13:02)
Není tady
holky, které z Vás Hamilton vyvolal porod??? a komu ne? opravdu to tak boli?nebo je to jako neprijemna cytologie, ci kontrola cipku u cytologa?(pokud nekdo zazil)
Není tady
a nevite, dela se to v Podoli - praha (porodnice)? ...
Není tady
Mně to dělali dvakrát a vůbec to nebolelo, bylo to tak trochu nepříjemné. Ale nezabralo to. tedy kontrakce byly, ale zase ustoupily. Ale u ho nestihli zopakovat - dalí den se malá narodila Kamarádce, co rodila měsíc po mně, se po tom rozjely nepravidelné kontrakce, poslali ji domů a večer tam byla zpátky a malá se narodila dalí den ráno. A taky to přeila. pořád lepí, kdy se to rozjede po hamiltonovi ne kdy do člověka rvou gel na ptevření a při indukci práky na vyvolání kontrakcí.
Není tady
NEty: já si taky rikam, ze to nemuze byt tak hrozny... protoze treba cytologie nebo tak taky neni nic prijemnyho....nebo pokud jste byla nektera uz na vysetreni cipku nekdy...
Ale nevim jestli to u me v te porodnici delaji:(
Není tady
No, to by měli snad dělat vude, kdy to patří k nejzákladnějímu a de facto nejpřirozenějímu způsobu, jak popohnat porod. Mně kdy to doktorka dělala, tak se se sestrou smála, e jsem ani nedutala, e to den předtím dělala nějaké slečně a ta tropila hrozný cirkus. Ale mně to fakt nepřilo nijak hrozný, přilo mi to jako to nejvíc fajn, k čemu v rámci porodu dolo, kdy to tak vezmu. A určitě bych nemluvila o nějaké bolesti. Třeba je to i o citlivosti té dané eny. Opakovaně mi to pak dělal doktor - chlap - a taky dobrý, take to určitě nelze svádět na nějakou přílinou jemnost lékařky.
Není tady
Tak me ho delali tez .Bylo to v pondeli rano na kontrole,mlada doktorka a vubec to nebolelo.Od ty doby jsem ale krvacela a tu noc z pondelka na uterek se to zacalo pomalu rozjizdet.V utery rano v 6 nastoupila do porodnice(Bulovka),a tam se mi zda,ze mi delal doktor Hamiltona jeste jednou(to uz bolelo,ale mela uz jsem slusny kontrakce).No a v pul 2 odpoledne byl malej venku
Není tady
Nety: no ja jsem nikdy zenskou gyndarku nemela - zazila jsem pet chlapu - gyndaru a dobry... naopak se rika, ze chlapi jsou citlivejsi.....
ale hlavne clovek musi neco vydrzet...
No holky a to dela normalne na te koze, kde dela kontroly ne?
Není tady
No, to bych kamchi neřekla. podle mne to není vůbec o pohlaví. Kdy jsem nastupovala do porodnice , prohlíel mi jeden doktor a prohmatal mne tak, e jsem tři dny krvácela a upozorňuju tě, e mi bolestí vletěly slzy do očí... hamilton tedy "hadr". nevím proč to tak je, ale někdo do mne sahne a pohoda a pak se prostě objeví doktor a je tak neurvalej, e bych řvala... A stejně tak můe být prostě drsná i doktorka. Brrr.
Ale ten hamilák asi fakt funguje.
Jo a mně to dělali na porodním křesle.
Upravil(a) Nety (27. 2. 2008 10:37)
Není tady
Nety: tak uvidim co mi povi muj "Výřečný" pan doktor:))) a jak nám zase bude Verča řádit na monitoru....
Není tady
Kamchinko,neboj,není to tak straný a dělat ti ho asi při porodu budou,jak tu píou holky,mě ho taky dělali.Kdy mi ho doktorka v porodce dělala,tak mi praskla voda,ale to u jsem měla zavedenou tabletu a bolesti (malej nechtěl ven a přesně týden a jeden den po termínu mi porod vyvolali).K těm doktorům,já mám taky gynekologa,v porodce mě vyetřovali dvě doktorky,u jedný bys ani neřekla,e tě vyetřuje a druhá byla straně neetrná - obě ve věku do 30 let.Take fakt to pravda není.A co ty?Kdy se chystá rodit ty?Stále koukám,jestli u jsi neporodila a vdy tě tu najdu !
Není tady
SIMI: já bych rodila klidne dnes..... nebo klidne asi ne, ale rozhoduje u nas prcek... a ta ven zatim asi nechce.... nevim, asi chce brezen
Není tady
No Kamchinko,3.3. ..... to je krásné datum....ale ne,neboj,za chviličku bude dret svojí maličkou v náručí
Není tady
jojo,snad:)
Není tady
Tak ja mela Hamiltona trikrat, ani jeden porod nevyvolal. Poprve se zdalo, ze neco zacina, ale ustalo to po par hodinach, porod jsem nakonec mela vyvolany az ve 42tt klasickou metodou.
Esterce se u me nak moc libilo.
Není tady
Levandule napsal(a):
Můete mi někdo objasnit co se děje kdy Vám lékař udělá tzv. Hamiltona?
Ahoj, jedná se o uvolnění plodových obalů od hrdla děloního, které provádí gynekolog u těhotných, které jsou ji v termínu porodu pro podpoření děloní činnosti. Hmat to opravdu není nijak příjemný, ale dá se vydret .
Hodně těstí Magdalena Mikulandová
Není tady
Ahojky maminky, chtěla jsem se zeptat, ve čtvrtek mi Mudra říkala, e troku "poouchne děloní hrdlo". Tak nevím, zda to nebyl Hamilton. Po něm jsem troku krvácela tmavou krví a pak pinila, včera ze mě, omlouvám se za ten výraz, "vypadla" taková mení sraeninka velikosti nehtu od malíčku. Tak nevím, zda to nebyla hlenová zátka ....
Není tady
Coral, prola jsem si tím samým - mudr proouchl děloní hrdlo, cosi ze mě odelo, dodnes nevím co to bylo, nicméně má zkuenost je, e hamilton mě nezabral ani na podruhé
Ahoj holky,
u Mirečka mi dr. udělala "Hamiltona" a u toho říkala, e jedna pacientka do druhého dne porodila. Tak jsem se tomu zasmála a Mireček se narodil druhý den v 18,30hod.
A teď bych chtěla, aby mi to dr. udělal taky. Změnila jsem doktora, myslíte, e mi to udělá na poádání??? Nebo to dělají automaticky???
Není tady
Tak ja byla na normalni kontrole ve 39 tt a doktor me take jen trosku projel hrdlo bylo to okolo desate hodiny rano, nebolelo to,ale bylo to neprijemne, krvacela jsem do vecera a v pul druhe rano se mi rozjely kontrakce a v 6.05 rano byl Matysek na svete. Nikdo me ani neupozornil ani nevysvetlil,proc to udelal, tvrdil mi,ze na porod to ani nahodou nevypada a ze jsem zavrena,asi tak. Spis se mi zda,ze to bylo necim jinym, chtela jsem mermomoci rodit v Krci,ale zrovna na muj termin porodu malovali a cela porodnice byla uzavrena,jen ambulance musela fungovat kvuli takovym matkam,jako jsem byla ja,tak proc si neulevit,ze? Neresila jsem to uz potom, nebyl na to totiz cas a ani energie.
Upravil(a) Slniečko (17. 1. 2010 13:45)
Není tady
Kdy mi praskla voda ve 37 týdnu, tak se nic nedělo, tak mi ho dr. dělal, aby vyvolal porod. Bolelo to, ale nezabralo, nic se celý den nedělo... Někdy to pomůe, jindy ne.