29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Někdy jen ti chlapi domýšlejí více do důsledků ... my to tolik neřešíme ! Vlítne do toho něco - nevlítne.
Kolikrát jen tak bájíme o tom, co bychom chtěly(plánujeme) - ale chlap si myslí, že to chceme hned a teď a už vymýšlí důsledky a následky a myslí si, že po nich chceme nějaké okamžité řešení - a tak se sychrují tím, že "nic nevím"
p.s. je sychr nebo sichr ?
Upravil(a) Feuria (15. 6. 2007 7:58)
Není tady
vítne do toho...nevlítne...tzn.hned kočárek - koupit - nekoupit
Není tady
Feuria napsal(a):
Ženská se obětuje, protože očekává, že jí to chlap "vrátí" - ale chlap se neobětuje a pak alespoň nevyčítá .... na což jsme "my" odbornice... př.: "já jsem matka tvých dětí" a já jsem tenkrát to a tam to, i když se mi neto !!!!! a je to
V tomhle jsme prostě rozdílní - a vůbec nechápu jak mohou spolu žena s mužem být, když chce každej vlastně něco jiného - muž ženu a žena muže
... he, he
Jejda přesně tak, já opravdu čekám, že mi tu obět vrátí a ono se nic neděje, Pak samozřejmě přijde vyčítání....a řeči ty mi pořád něco vyčítáš..... takže bychom měli chápat muže, neobětovat se a tím pádem jim nic nevyčítat....fajn, ale kde je spravedlnost, proč žena nakonec ustoupí v zájmu dobrých vztahů s mužem a muž si dál hraje na tom svém "písečku" jako by se nic nedělo. Já chci být taky plnohodnotný člověk, nejen ta co ustupuje a poslouchá:-)
Není tady
adra napsal(a):
step...asi je to právě o tom být trochu sobec...a myslet na sebe...jak to psala kdesi Fe...že štastnou ji nedokáže udělat janom chlap...to je pravda...mě dokáže štastnou udělat spousta "věcí", situací, momentů...a můj syn:-))
kamarádka...to ano...ale můžu si stokrát říkat že příště už to udělám(ve vztahu s mužem) jinak... ale pořád a často opakuji ty samý chyby...
a když se mi povede udělat něco jinak...tak ten pocit "vítězství" nad sebe samou je moc fajn...nejde o to v sobě někoho přeprat...ale jít si na ruku sama se sebou....
jinak jsem step ráda že je tu někdo - ty - kdo to pravděpodobně chápe stejně:-)))
Je sobec to samé co majetnická? Přiznám se, občas si o sobě díky tomu jak se chovám říkám , že jsem majetnická....jenže nevím co s tím... jak se toho zbavit.... dokáže mě šťastnou udělat taky plno jiných věcí než chlap, ale asi mi chybí umět myslet na sebe....
Není tady
adra napsal(a):
vítne do toho...nevlítne...tzn.hned kočárek - koupit - nekoupit
![]()
![]()
prece nechces kupovat kocarek, kdyz se teprv snazime a neni to jisty jak to dopadne,na to je casu dost
A jeste k tomu obetovani, i chlapi se obetujou, nebojte se, akorat o tom nemluvi,a kdyz se obetuji po padesate reknou dost,ale stale mlci,jen zacnou mit moc prace, zacnou byt vic pryc nez doma atd.Protoze zensky neco vycitat nejde,vy mate strasny zbrane a velkou slovni zasobu a na to nemame sily.
Upravil(a) baba (15. 6. 2007 8:09)
Není tady
Zkus neustupovat - ale víš jak se to říká - moudřejší ustoupí
... taky někdy zatnu zuby - ale vím, že to funguje skvěle - muž je sice hlava "rodiny", ale já jsem krk a tou hlavou hýbu ! ... i za cenu pomyslné oběti ! Ale jen pomyslné a to většinou jen, když vím, že to jinak nejde - jinak se v žádném případě jako oběť necítím. naučila jsem se říkat věci - tak jak jsou ... ono ať se na mě každej zlobí, ale ve vztahu (když to nejde nějak přirozeně) je potřeba trochu té taktiky ....
Není tady
Adři - mám vymeteno - ale když tak mi pisni raději na maila díkes.
Není tady
milá step...to je to co jsem psala...tohle si myslím že jsem už trochu pochopila...všechno děláme pro sebe...proč ty by ses měla "obětovat" pro chlapa - přítele- mimochodme jak víš že se obětuješ? to TY si myslíš že je to pro něj to nejlpsí ale on chce a přeje si třeba něco jiného - no jsme opet u komunikace...a když prostě chlap(člověk všeobecně) nereaguje na tvoje chování, jednání a přístup tak jak by sis ty představovala měl by být čas na to věnovat energii něčemu - někomu jinéme...TAK
ono se to lehce řekne...ale uskutečnit to je často právě to na čem to všechno krachen....:-)))))
Není tady
Fe, já říkám co si myslím, to zas ne...ale mohu ti říct, když já neustoupím on bude vždy více neústupný, už jsem to tady psala na téma Zvláštní hrdost.... on je prostě schopný několik dnů a týdnů nepřijít, nepromluvit...zatím bydlíme každý jinde, třeba se to nějak změní když budeme bydlet spolu, ale já na převratné změny nevěřím a už ne na změny druhých , proto začínám a pokouším se změnit od sebe, jen mi to nějak nejde:-(
Není tady
Podle mužské logiky
žena mluví mnoho a zbytečně,
proto mužské ucho
je k jejím slovům netečné.
Příčinou ženina řečnění
je, že chce od muže vcítění,
avšak on nabízí jí řešení,
čímž vyvolá její běsnění.
Pro muže a ženu mají totiž odlišný význam nejen slova, ale i používání hovoru. Pán tvorstva používá dialogu se ženou k dosažení nějakého cíle (např. „ukecat ženskou“ k sexuálnímu aktu), k získání informací (např. zjišťuje, co je k večeři), ke sdílení faktů (např. sdělí své drahé, že odchází na fotbal). Zatímco muž používá hovoru cílevědomě k řešení svých problémů, žena se potřebuje hlavně vypovídat. Hovor je pro ni relaxační metodou i prostředkem, jak se vyrovnat se svými starostmi. Chrlení slov je vlastně ženský způsob přemýšlení nahlas. Během něj profiltruje svoje city, zjistí, co ji vlastně trápí a zároveň se mluvením o problémech druhých lidí odreagovává od svých vlastních starostí. Proto ve svém řečnickém partu semele vše, co ji trápí, co ji dojalo, zklamalo, či rozčililo: sekýrování svého šéfa, mínus na bankovním kontě, zaujatou učitelku, která kazí dítěti vysvědčení špatnou známkou z matematiky, nemožný kostým kolegyně, kapající kohoutek v koupelně, neochotnou prodavačku v supermarketu, žlučníkový záchvat své kadeřnice, nevěru manžela své kamarádky i slintání a štěkot sousedova psa. Dialog se pro ni stává vlastně monologem, při němž očekává od svého partnera vcítění do svých pocitů, a to buď souhlasným mručením, nebo celou větou.
Muž zvyklý používat hovoru k dosažení nějakého cíle, se naopak domnívá, že s ním žena o svých problémech mluví proto, aby jí je pomohl vyřešit, anebo že ho z nich obviňuje.
A zde narážíme na ohnisko nejtradičnějších explozí. On místo aby ji nechal vypovídat, a pak řekl: „Holka nemáš to jednoduchý,“ začne jí nabízet řešení, nebo se začne bránit, poněvadž on přeci za její problémy nemůže. Želízko do ohně ještě přihodí větičkou, že si ona všechno moc bere a přehání. V nejhorším případě se začne zastávat těch, na které si ona stěžuje, čímž přihodí do ohně přímo výbušninu. Ona má pak pocit, že ji buď vůbec neposlouchá, nebo ho nezajímají její city, je sobec, který všechno zlehčuje, jen aby měl od ní pokoj.
Muž svým loveckým přístupem k hovoru odpálí explozi, ke které by vůbec nemuselo dojít,
kdyby zbytečně nepodléhal pocitu viny, nenabízel řešení a raději své drahé nastavil empatické ucho ke sdílení jejích pocitů. Což by stálo jeho mozkové závity rozhodně méně námahy než nabízená řešení. Stačí málo, pánové, a dostanete hodně. Odložte na chvíli noviny, vyslechněte svou drahou, politujte ji, uznejte její city i práci, a pak v klidu můžete zase dál číst své noviny, nebo si zalézt do své jeskyně a tam si mlčky řešit svoje vlastní problémy.
Není tady
step napsal(a):
Fe, já říkám co si myslím, to zas ne...ale mohu ti říct, když já neustoupím on bude vždy více neústupný, už jsem to tady psala na téma Zvláštní hrdost.... on je prostě schopný několik dnů a týdnů nepřijít, nepromluvit...zatím bydlíme každý jinde, třeba se to nějak změní když budeme bydlet spolu, ale já na převratné změny nevěřím a už ne na změny druhých , proto začínám a pokouším se změnit od sebe, jen mi to nějak nejde:-(
aaaaaa, urazlivec urazlivej, no nevim,jak mu asi chybis, kdyz neprijde nekolik tydnu.Neznam ho,ale z jeho strany divna laska.holka, otevri oci.
Není tady
Ahoj babo ))))))))))))))))))) máš se?
Není tady
Naty, tak to je fakt trefa, kdes to vzala, nebo to je od tebe?
Není tady
Natynka napsal(a):
Ahoj babo
))))))))))))))))))) máš se?
Caueeeeeeeeeees, mam se gut, a doufam ze ty taky.Sem tam sem zabrousim, nekde rypnu, nekde polozim svou dusi na oltar.jak je holka.Tenkrat jak jsme se bavili o pivu, nenasel jsem ten novej budvar, uz nevim jak si to rikala.
Není tady
Babo, otevřela jsem oči, ale pozdě..... teď se s tím musím nějak poprat.... když sekám dobrotu, nestěžuji si nevyčítám je hodný , ohleduplný a milý....jenže každému z nás se něco nelíbí a tak se občas ozvu, protože to v sobě prostě neudržím a pak je oheň na střeše a tichá nekomunuikace:-) Vždycky jsem si myslela, že jsem urážlivka, než jsem potkala jeho:-) Když se ho zeptám, zda mu nechybím, když se neozve opáčí mi stejnou, takže je to kruh....
Není tady
Nene není to můj výtvor ALE MLUVÍ MI PŘÍMO Z DUŠE
)))) viď? je to z netu ..... stahuju si, co mě baví
Není tady
baba napsal(a):
Natynka napsal(a):
Ahoj babo
))))))))))))))))))) máš se?
Caueeeeeeeeeees, mam se gut, a doufam ze ty taky.Sem tam sem zabrousim, nekde rypnu, nekde polozim svou dusi na oltar.jak je holka.Tenkrat jak jsme se bavili o pivu, nenasel jsem ten novej budvar, uz nevim jak si to rikala.
Je to Pardál a je docela dobrej. Ale B 12 ja prostě B 12......
Není tady
step napsal(a):
Babo, otevřela jsem oči, ale pozdě..... teď se s tím musím nějak poprat.... když sekám dobrotu, nestěžuji si nevyčítám je hodný , ohleduplný a milý....jenže každému z nás se něco nelíbí a tak se občas ozvu, protože to v sobě prostě neudržím a pak je oheň na střeše a tichá nekomunuikace:-) Vždycky jsem si myslela, že jsem urážlivka, než jsem potkala jeho:-) Když se ho zeptám, zda mu nechybím, když se neozve opáčí mi stejnou, takže je to kruh....
To mi prijde jako osudova laska, akorat ti dva nemuzou byt spolu.Zkus komunikaci, kdyz se i neco nelibi, nesjedes ho jak malyho caparta? pak bych se ani nedivil.mne muzes vytknout cokoli,ale hlavne ze mne nedelat decko.
Není tady
Natynka napsal(a):
Nene
není to můj výtvor ALE MLUVÍ MI PŘÍMO Z DUŠE
no, mne vic bavi po*no,to je taky poucny,ale pak ty fantazie, zpatky na zem
jo,Pardal, tak jak jsem prve byl v te plzni, tak ho nemeli ani v tescu,sparu, nikde.ale to je fuk.
Upravil(a) baba (15. 6. 2007 8:26)
Není tady
baba napsal(a):
Natynka napsal(a):
Nene
Ty, tak mi prozrad, zajímá tě u po*na dabing?? Tady se nedávno řešil dabing a já se viděla P s dabingem jen jednou ve Slunce, seno ..., to mi bylo možná 18-19, a to jsem se smála, jinak jsem na P s dabingem nenarazila .... a kdyby asi bych vypla zvuk a pustila k tomu hudbu.... co??
Není tady
baba napsal(a):
step napsal(a):
To mi prijde jako osudova laska, akorat ti dva nemuzou byt spolu.Zkus komunikaci, kdyz se i neco nelibi, nesjedes ho jak malyho caparta? pak bych se ani nedivil.mne muzes vytknout cokoli,ale hlavne ze mne nedelat decko.
Když se mi něco nelíbí začnu vyčítat, dle jeho slov, já to beru tak, že se mu to snažím vysvětlit a argumentovat. Takže každý to nazýváme zcela odlišně, odlišně se k tomu stavíme a to je BIG problém:-)
Není tady
Nepovažuji inteligentního chlapa za děcko, proto se tak k němu ani nechovám:-)
Není tady
step - četla jsi ty potvory ? tak je přímo o tomhle článek
Není tady
Natynka napsal(a):
baba napsal(a):
Natynka napsal(a):
Nene
Ty, tak mi prozrad, zajímá tě u po*na dabing?? Tady se nedávno řešil dabing a já se viděla P s dabingem jen jednou ve Slunce, seno ..., to mi bylo možná 18-19, a to jsem se smála, jinak jsem na P s dabingem nenarazila .... a kdyby asi bych vypla zvuk a pustila k tomu hudbu.... co??
Tak dabing je fakt sila a vubec ho nepotrebuju, to je totiz o nicem,ty kecy,radsi kdyz tomu nerozumim.Sluce seno,to bylo husty,ja to vidim kazdej rok aspon jednou s hudbou, to je jina,ale jeste jsem to nezkusil,protoze to porad nekam pretacim
ale zajimaj mne ti tipci, co lezou po mestech, oslovi holku, nabidne ji litr kdyz mu ukaze prsa, kdyz se necha jde dal az do finale, docela drsny, bych neveril,ze to jde takhle na ulici, neco jako rychly prachy,to teda cumim.a kouri je neumyty (to vam chutna?), to snad ani neni mozny, ty holky se ani nebojej ze neco chytnou,normalne vse na ferovku.
Upravil(a) baba (15. 6. 2007 8:45)
Není tady
step napsal(a):
Nepovažuji inteligentního chlapa za děcko, proto se tak k němu ani nechovám:-)
jasne, to bych predpokladal, jen jestli toho neni na nej moc ,jako ze se ti porad neco nelibi,a to je pak zraly aby sis nasla nekoho lepsiho,a on to citi tak, ze nemas rada jeho,ale predstavujes si ho jineho,a to ho zere,a resi to takhle.
Není tady