1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Mám roční fenku a za poslední dvě noci (kdy jsme se s ní absolutně nevyspali), stoupne si na postel a začne kňučet, při tom se klepe. Dneska mně dokonce vytáhla z postele, zavedla k hračce, a vzala sebou do pelíku. Ale trvalo to asi tři hodiny, ne usnula (a já bohuel s ní ) - neustále se klepala a nevěděla jak si lehnout. Spozorovala jsem, e má nezvykle povislé cecíky. Je to moné, aby se u u ní projevila falená březost?
Upravil(a) Agape (14. 6. 2007 6:38)
Není tady
Agape, jestli jsou to zhruba 2 měsíce po hárání, tak jo. Neteče jí trochu mlíko? Nae hafy měly faleku pravidelně. Chce to nehladit po bříku, resp. po cecíkách, aby nebylo stimulováno vytváření mléka, sebrat hračky, aby si z nich nedělala těňata.
Ale kdyby se ti něco nezdálo, raděj běte za veterinářem.
Není tady
Agape: Jo, můe to být falená březost. K tomu, co napsala Hani, jetě dodám, e často spolu s tím, co radí Hani, pomůe fyzická aktivita. Prostě fenku vzít ke kolu a troku pohonit, a to pravidelně. Jestli má cecíky nateklé, taky se mi osvědčilo je naí psici chladit (buď nechat vychadit sáčky s gelem, mají je k dostání běně v lékárně, nebo stačí zaít do pytlíku rýi, nevařenou, a nechat vychladit tyhle pytlíky a pak přikládat).
Není tady
Vetero mi kdysi radil i dávat méně pít, ale v tomhle vedru mi to přijde jako týrání.
Teď je feňule uprostřed hárání a není s ní k vydrení. Jak uvidí čokla, tak prostě JDE! A ty za plotem aspoň pořádně provokuje, potvořina.
Není tady
Hani: Nae při hárání při procházkách kňučí na kadýho psa. takhle jednou kňučela i na chlapa s takou na kolečkách a kdy chlap přijel blí, tak koukala jak péro z gauče, e táhne taku a ne psa
Není tady
No, třeba tam měl kabec, kterej voněl.
Kamoka má 6 fen a já nechápu, jak můe zvládnout neustálé hárání, mě by rublo. Jsem vdycky jak na trní - nae feny nikdy nechodily na vodítku, jsou posluné, akorát pak při hárání mi hrají nervy, protoe nevím, v které chvíli neposlechnou a kam se pustí.
Ňaf.
Není tady
Děkuji Vám za rady, vem. Co se týče pohybu, je to Jack Russell Teriér, take pohyb musí mít i tak. Ale kadopádně jetě přitvrdíme
Hračky jsem odebrala, a někde jsem četla, e by neměla spát na měkkém (tzn. postel, křeslo...), take i to hlídám...
Ohledně mlíka, zatím jsem nic nespozorovala, ale budu to hlídat.
Není tady
To má, Hani, pravdu. Nae kdy hárá, tak ji vodím v těch pár nejkritičtějích dnech na vodítku. Jinak je to posluná a vychovaná fena, ale jak se splaí hormony ... .. vlastně to je asi jak u lidí
Agape: Tak a vám to brzo přejde. A a to přejde, tak počítám, e bude mít slunou kondičku Utahat jack russela není jen tak.
Není tady
Evi, a co má za rasu? My máme kavalírky, měli jsme dvě holky, jedna nedávno umřela, e měla patné srdíčko a 9,5 roku, tak jsem bulila tejden a pak jsme se rozhodli, e jedna hafa je málo (navíc je smutná), take budeme mít těňátko v červenci - zase kavalírku.
Russell teriér - jejda, dy já ani nevím, jak vypadá, musím mrknout na net. Asi ale nespí v posteli, co?
Není tady
Hani napsal(a):
Evi, a co má za rasu? My máme kavalírky, měli jsme dvě holky, jedna nedávno umřela, e měla patné srdíčko a 9,5 roku, tak jsem bulila tejden a pak jsme se rozhodli, e jedna hafa je málo (navíc je smutná), take budeme mít těňátko v červenci - zase kavalírku.
Russell teriér - jejda, dy já ani nevím, jak vypadá, musím mrknout na net. Asi ale nespí v posteli, co?
JRT - jestli si viděla film Maska, tak je to stejná rasa jako byl Mailo, který tam hrál
Právě e spinká s námi v postýlce, i kdy vím, e to není moc správné Udělala jsem chybu, kdy byla malinká občas jsem ji brala k sobě do postele, protoe mi bylo líto ji nechávat samotnou v pelíku a kadý den jsem jí říkala: "Od zítřka, ale spí ve svým, jasný?!". Výsledek je ten, e pelíek nám leí v rohu, naprosto skoro nepouitý
.
Upravil(a) Agape (14. 6. 2007 19:10)
Není tady
Agape, chichi, no jo, my máme taky hafy v posteli. Natěstí je ta postel 2 x 2 metry. Ale v zimě krásně hřejí.
A jestli není správné mít psa v posteli - proč??? e jsou tam chlupy? No a co? Navíc hafani vyloeně vyzařují pozitivní energii.
Dívala jsem se na nějaké teriéří stránky - no ti jsou ale kráááásní.
Není tady
Hani napsal(a):
Agape, chichi, no jo, my máme taky hafy v posteli. Natěstí je ta postel 2 x 2 metry.
Ale v zimě krásně hřejí.
A jestli není správné mít psa v posteli - proč??? e jsou tam chlupy? No a co? Navíc hafani vyloeně vyzařují pozitivní energii.
Dívala jsem se na nějaké teriéří stránky - no ti jsou ale kráááásní.
Právě e kvůli těm chlupům . Ale je pravda, e v zimě opravdu hřejí, nae čubina si lehne obvykle pod peřinu a rovnou k nohám
Ale ta březost má i své výhody , takhle přítulnou a poslunou ji neznám
. Je pravda, e trvá obvykle kolem 14 dní?
Není tady
Agape, ano, falená březost trvá větinou kolem těch 14-ti dní. Navíc se mi líbí, e se umí vybrat vdycky to pozitivní: faleka - neva, krásně se tulí, po falece - hurá, je zase posluná. Myslím, e tak to má v ivotě být se vím.
Není tady
Hani: Teď máme bílou kníračku. K tomu jetě leonbergra na dvoře a starou jorkírku (doma). Ti dva jsou naich (bydlíme v domě společně). Dřív jsem měla dogu a taky německou ovčačku. Kdy jsem byla dítě, tak nai mívali větinou dva německý ovčáky, taky jednou chodskýho psa (podobá se NO)... psi a jejich výchova a výcvik byl samozřejmou součástí mého ivota od malinka ... my prostě nejsme úplně normální rodina ... s tou kníračkou teď cvičí moje dcera agility a jde jim to docela dobře. Jo a ta nae kníračka, tak ta spí taky v posteli.... a pelíek nedávno vyhrabala v naí nepřítomnosti tak, e z něj naspodu zbyla jen látka a kolem bylo asi kilo rozcupovanýho molitanu .... no jo, no ...asi se nudila...
Není tady
Hani, taky přeju pěkný víkend. Jo a jetě máme rybičky a suchozemskou elvu. Ráda bych číču, jene dcera je alergička a kočka má prý nejagresivnějí alergeny. Tak kdyby holka začala dostávat nějaký záchvaty, tak co pak s kočkou? ... Leda vyhodit dceru, e ... (není myleno váně
Jo a kavalíra má kolegyně a i na agility je vídám, jsou ikovní.
Není tady
Evi - alergii jsem měla taky, dokonce i na psy. Ovem na ty nae doma ne. Tak jsem o tom přemýlela, e je to přece blbost, nakonec jsem dola k tomu, e se alergie určitě dá tedy podvědomně ovlivnit a pak u byl jen krůček k tomu, e jsem se alergie na zvířata zbavila úplně. Já jsem ty svoje doma toti měla tak ráda, e jsem si prostě alergii na ně nepřipustila.
Taky máme rybičky, dokonce jsme měli i činčily. Teď máme jen hafáky a kočku Nikitu (brutální), zvanou Kiki. No, vlastně si nás ochočil jetě kos Kamil, postavil si s kosicí hnizdo na dvorku a teď nám nadává, e nemůe krmit mladé a my jsme tak zblblí, e mu fakt ustupujeme.
Minule nás sekýroval tak, e jsme zalezli domů, jene mu to nestačilo, stoupl si na práh, řval a chvíli to vypadalo, e nás vyene i z domečku.
Není tady
Hani, tak to jsme dvě Já mám prakticky od narození atopický ekzém. Nesměla jsem mít ádné zvíře, přesto to začlo, křečkama, fretkou, králíkem, činčilou, osmákem .. u těch dvou posledních jsem docela dost trpěla. Ale nechtěla jsem, aby kvůli mě je rodina dala pryč. Kdy nám vechno "pochcípalo"
....tak jsem dlouho váhala, jestli si mám konečně uskutečinit sen a pořídit si pejska, ale nechtěla jsem domýlet, co na to ten můj ekzém. Pejska jsem si stejně přezevechno pořídila a (musím zaklepat
) zatím jsem neměla tak váné problémy, jako tomu bylo před tím. Taky si to nedokáu vysvětlit, čím to je, ale asi jako ty se snaím tu svoji alergii nepřipustit, kdy mám doma takového miláčka
Není tady
Agape, kdy bude věřit tomu, e exzém mít nebude a bude tomu věřit pevně a bez pochyb, tak exzém prostě mít nebude. Je to úasné, jak tohle funguje.
Čurymuryfuk - exzéme ani muk!
Pac.
Není tady