Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 14. 6. 2007 6:37

Agape
♥♥♥----
Místo: Plzeň

JE MOZNE,ZE JE TO FALESNA BREZOST??

Mám roční fenku a za poslední dvě noci (kdy jsme se s ní absolutně nevyspali), stoupne si na postel a začne kňučet, při tom se klepe. Dneska mně dokonce vytáhla z postele, zavedla k hračce, a vzala sebou do pelíšku. Ale trvalo to asi tři hodiny, než usnula (a já bohužel s nísmile ) - neustále se klepala a nevěděla jak si lehnout. Spozorovala jsem, že má nezvykle povislé cecíky. Je to možné, aby se už u ní projevila falešná březost?

Upravil(a) Agape (14. 6. 2007 6:38)

http://www.4yougratis.it/img/webmaster/gif/computer/19.gif

Není tady

#2 14. 6. 2007 7:12

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Re: JE MOZNE,ZE JE TO FALESNA BREZOST??

Agape, jestli jsou to zhruba 2 měsíce po hárání, tak jo. Neteče jí trochu mlíko? Naše hafy měly falešku pravidelně. Chce to nehladit po bříšku, resp. po cecíkách, aby nebylo stimulováno vytváření mléka, sebrat hračky, aby si z nich nedělala štěňata.
Ale kdyby se ti něco nezdálo, raděj běžte za veterinářem.

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#3 14. 6. 2007 9:40

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Agape: Jo, může to být falešná březost. K tomu, co napsala Hani, ještě dodám, že často spolu s tím, co radí Hani, pomůže fyzická aktivita. Prostě fenku vzít ke kolu a trošku pohonit, a to pravidelně. Jestli má cecíky nateklé, taky se mi osvědčilo je naší psici chladit (buď nechat vychadit sáčky s gelem, mají je k dostání běžně v lékárně, nebo stačí zašít do pytlíku rýži, nevařenou, a nechat vychladit tyhle pytlíky a pak přikládat).

Není tady

#4 14. 6. 2007 10:21

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Veteroš mi kdysi radil i dávat méně pít, ale v tomhle vedru mi to přijde jako týrání.
Teď je feňule uprostřed hárání a není s ní k vydržení. Jak uvidí čokla, tak prostě JDE! smile A ty za plotem aspoň pořádně provokuje, potvořina.

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#5 14. 6. 2007 10:33

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Hani: Naše při hárání při procházkách kňučí na každýho psa. takhle jednou kňučela i na chlapa s taškou na kolečkách a když chlap přijel blíž, tak koukala jak péro z gauče, že táhne tašku a ne psa big_smile

Není tady

#6 14. 6. 2007 11:28

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

No, třeba tam měl kabec, kterej voněl. smile
Kamoška má 6 fen a já nechápu, jak může zvládnout neustálé hárání, mě by rublo. Jsem vždycky jak na trní - naše feny nikdy nechodily na vodítku, jsou poslušné, akorát pak při hárání mi hrají nervy, protože nevím, v které chvíli neposlechnou a kam se pustí.
Ňaf. smile

Není tady

#7 14. 6. 2007 13:34

Agape
♥♥♥----

Děkuji Vám za rady, všem. Co se týče pohybu, je to Jack Russell Teriér, takže pohyb musí mít i tak. Ale každopádně ještě přitvrdíme big_smile
Hračky jsem odebrala, a někde jsem četla, že by neměla spát na měkkém (tzn. postel, křeslo...), takže i to hlídám...
Ohledně mlíka, zatím jsem nic nespozorovala, ale budu to hlídat.

Není tady

#8 14. 6. 2007 16:18

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

To máš, Hani, pravdu. Naše když hárá, tak ji vodím v těch pár nejkritičtějších dnech na vodítku. Jinak je to poslušná a vychovaná fena, ale jak se splaší hormony ... smile .. vlastně to je asi jak u lidí smile

Agape: Tak a vám to brzo přejde. A až to přejde, tak počítám, že budeš mít slušnou kondičku smile Utahat jack russela není jen tak.

Není tady

#9 14. 6. 2007 17:33

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Evi, a co mᚠza rasu? My máme kavalírky, měli jsme dvě holky, jedna nedávno umřela, že měla špatné srdíčko a 9,5 roku, tak jsem bulila tejden a pak jsme se rozhodli, že jedna hafa je málo (navíc je smutná), takže budeme mít štěňátko v červenci - zase kavalírku.

Russell teriér - jejda, dy já ani nevím, jak vypadá, musím mrknout na net. Asi ale nespí v posteli, což? smile

Není tady

#10 14. 6. 2007 19:09

Agape
♥♥♥----

Hani napsal(a):

Evi, a co mᚠza rasu? My máme kavalírky, měli jsme dvě holky, jedna nedávno umřela, že měla špatné srdíčko a 9,5 roku, tak jsem bulila tejden a pak jsme se rozhodli, že jedna hafa je málo (navíc je smutná), takže budeme mít štěňátko v červenci - zase kavalírku.

Russell teriér - jejda, dy já ani nevím, jak vypadá, musím mrknout na net. Asi ale nespí v posteli, což? smile

JRT - jestli si viděla film Maska, tak je to stejná rasa jako byl Mailo, který tam hrál smile
Právě že spinká s námi v postýlce, i když vím, že to není moc správné neutral Udělala jsem chybu, když byla malinká občas jsem ji brala k sobě do postele, protože mi  bylo líto ji nechávat samotnou v pelíšku a každý den jsem jí říkala: "Od zítřka, ale spíš ve svým, jasný?!". Výsledek je ten, že pelíšek nám leží v rohu, naprosto skoro nepoužitý big_smile.

Upravil(a) Agape (14. 6. 2007 19:10)

Není tady

#11 14. 6. 2007 20:15

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Agape, chichi, no jo, my máme taky hafy v posteli. Naštěstí je ta postel 2 x 2 metry. smile Ale v zimě krásně hřejí. smile A jestli není správné mít psa v posteli - proč??? Že jsou tam chlupy? No a co? Navíc hafani vyloženě vyzařují pozitivní energii.

Dívala jsem se na nějaké teriéří stránky - no ti jsou ale kráááásní. hjarta

Není tady

#12 14. 6. 2007 22:24

Agape
♥♥♥----

sova

Hani napsal(a):

Agape, chichi, no jo, my máme taky hafy v posteli. Naštěstí je ta postel 2 x 2 metry. smile Ale v zimě krásně hřejí. smile A jestli není správné mít psa v posteli - proč??? Že jsou tam chlupy? No a co? Navíc hafani vyloženě vyzařují pozitivní energii.

Dívala jsem se na nějaké teriéří stránky - no ti jsou ale kráááásní. hjarta

Právě že kvůli těm chlupům smile. Ale je pravda, že v zimě opravdu hřejí, naše čubina si lehne obvykle pod peřinu a rovnou k nohám sova
Ale ta březost má i své výhody big_smile, takhle přítulnou a poslušnou ji neznám lol . Je pravda, že trvá obvykle kolem 14 dní?

Není tady

#13 15. 6. 2007 7:21

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Agape, ano, falešná březost trvá většinou kolem těch 14-ti dní. Navíc se mi líbí, že se umíš vybrat vždycky to pozitivní: faleška - neva, krásně se tulí, po falešce - hurá, je zase poslušná. Myslím, že tak to má v životě být se vším. smile

Není tady

#14 15. 6. 2007 14:42

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Hani: Teď máme bílou kníračku. K tomu ještě leonbergra na dvoře a starou jorkšírku (doma). Ti dva jsou našich (bydlíme v domě společně). Dřív jsem měla dogu a taky německou ovčačku. Když jsem byla dítě, tak naši mívali většinou dva německý ovčáky, taky jednou chodskýho psa (podobá se NO)... psi a jejich výchova a výcvik byl samozřejmou součástí mého života od malinka ... my prostě nejsme úplně normální rodina smile ... s tou kníračkou teď cvičí moje dcera agility a jde jim to docela dobře. Jo a ta naše kníračka, tak ta spí taky v posteli.... a pelíšek nedávno vyhrabala v naší nepřítomnosti tak, že z něj naspodu zbyla jen látka a kolem bylo asi kilo rozcupovanýho molitanu .... no jo, no ...asi se nudila...

Není tady

#15 15. 6. 2007 15:10

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Evi, pěknej zvěřinec...! Mᚠmé sympatie. smile
Přeji krásný víkend.

Není tady

#16 15. 6. 2007 15:55

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Hani, taky přeju pěkný víkend. Jo a ještě máme rybičky a suchozemskou želvu. Ráda bych číču, jenže dcera je alergička a kočka má prý nejagresivnější alergeny. Tak kdyby holka začala dostávat nějaký záchvaty, tak co pak s kočkou? ... Leda vyhodit dceru, že wink ... (není myšleno vážně smile Jo a kavalíra má kolegyně a i na agility je vídám, jsou šikovní.

Není tady

#17 17. 6. 2007 18:10

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Evi - alergii jsem měla taky, dokonce i na psy. Ovšem na ty naše doma ne. Tak jsem o tom přemýšlela, že je to přece blbost, nakonec jsem došla k tomu, že se alergie určitě dá tedy podvědomně ovlivnit a pak už byl jen krůček k tomu, že jsem se alergie na zvířata zbavila úplně. Já jsem ty svoje doma totiž měla tak ráda, že jsem si prostě alergii na ně nepřipustila.

Taky máme rybičky, dokonce jsme měli i činčily. Teď máme jen hafáky a kočku Nikitu (brutální), zvanou Kikiš. smile No, vlastně si nás ochočil ještě kos Kamil, postavil si s kosicí hnizdo na dvorku a teď nám nadává, že nemůže krmit mladé a my jsme tak zblblí, že mu fakt ustupujeme. smile Minule nás sekýroval tak, že jsme zalezli domů, jenže mu to nestačilo, stoupl si na práh, řval a chvíli to vypadalo, že nás vyžene i z domečku. smile

Není tady

#18 17. 6. 2007 18:50

Agape
♥♥♥----

Hani, tak to jsme dvě smile Já mám prakticky od narození atopický ekzém. Nesměla jsem mít žádné zvíře, přesto to začlo, křečkama, fretkou, králíkem, činčilou, osmákem .. u těch dvou posledních jsem docela dost trpěla. Ale nechtěla jsem, aby kvůli mě je rodina dala pryč. Když nám všechno "pochcípalo"grater....tak jsem dlouho váhala, jestli si mám konečně uskutečinit sen a pořídit si pejska, ale nechtěla jsem domýšlet, co na to ten můj ekzém. Pejska jsem si stejně přezevšechno pořídila a (musím zaklepat dumbom) zatím jsem neměla tak vážné problémy, jako tomu bylo před tím. Taky si to nedokážu vysvětlit, čím to je, ale asi jako ty se snažím tu svoji alergii nepřipustit, když mám doma takového miláčka wink

Není tady

#19 17. 6. 2007 20:28

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Agape, když budeš věřit tomu, že exzém mít nebudeš a budeš tomu věřit pevně a bez pochyb, tak exzém prostě mít nebudeš. smile Je to úžasné, jak tohle funguje. smile Čurymuryfuk - exzéme ani muk! smile Pac.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí