|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Chtěla bych, prosím, poradit ve věci podvodného jednání od bývalého majitele našeho domu a okolního pozemku. Dotyčný nám před rokem prodal hospodářskou budovu, která byla postavena na černo. Ta stála na pozemku, který měl pronajatý od obce s tím, že nám jej časem také odprodá. Po roce si prodej rozmyslel s tím, že se mu budova bude hodit a peníze nám vrátil. Je takové jednání v pořádku? Na koupi jsme si museli peníze půjčit a na úrocích jsem zaplatili další částku, kterou nám majitel nechce uhradit.
Není tady
on vám chtěl prodat pozemek, který nebyl jeho? A vy byste ho klidně koupili? Zrovna tak jako černou stavbu? Co kdyby vám stavební úřad nařídil zbourání? Na takovém jednání není v pořádku zcela nic.
Není tady

Po oučinku těžká rada, jak říkala naše moudrá babička.
Pokud chce normální a myslící člověk cokoliv koupit, tak to kupuje jasně, průhledně a v souladu se zákonem.
Pokud něco kupuju načerno v rámci kovbojky, je velice reálná možnost, že peníze vložené do kovbojky v životě neuvidím a ze zakoupené nemovitosti mi oprávněný majitel zanedlouho vyleje brka s tím, že se jednak oditnu na dlažbě, druhak svoje prachy v životě nazpět neuvidím.
Aleno, vy jste do té koupě museli jít s tím, že jste věděli, o co gou. Tak teď neplačte a nehledejte radu. Neříkejte mi, že jste si koupili něco, co jste na LV neviděli 
Není tady
Že jsme byli hloupí, to už vím, to už mi řeklo asi deset lidí. Bohužel jsme mu naletěli, že je ve finanční tísni a složili mu tuto předběžnou zálohu. Chtěla jsem jen vědět, jestli se s tím dá něco dělat nebo ne. Jak už jsem tady psala jinde, bývalý majitel a zároveň náš soused nám neustále nadává, posílá výhružné dopisy, napadá slovně naše děti a poškozuje náš majetek. Už nevíme, jak se máme proti tomuto bránit.
Není tady
email.czAlena2 napsal(a):
Chtěla bych, prosím, poradit ve věci podvodného jednání od bývalého majitele našeho domu a okolního pozemku. Dotyčný nám před rokem prodal hospodářskou budovu, která byla postavena na černo. Ta stála na pozemku, který měl pronajatý od obce s tím, že nám jej časem také odprodá. Po roce si prodej rozmyslel s tím, že se mu budova bude hodit a peníze nám vrátil. Je takové jednání v pořádku? Na koupi jsme si museli peníze půjčit a na úrocích jsem zaplatili další částku, kterou nám majitel nechce uhradit.
Pokud jste přistoupili na odstoupení od smlouvy a nechali si vrátit peníze, žádný úroky po něm chtít nemůžete, vy jste mu nepůjčili.
Není tady

BTW druhá věc: jak jste mohli uvažovat o tom, že vám dotyčný odprodá pozemek, který mu nepatří a který má pouze od obce v pronájmu
???Svatá prostoto ...
Není tady
Kiara - chtěla jsem radu a myslím si, že to jde napsat slušně, nemusíš ze mně hned dělat blbce, když neznáš všechny souvislosti. Že jsme udělali spoustu chyb, to už teď vím taky.
Takže předně - obec loni odprodávala pozemky všem občanům. Jedná se většinou o pozemky využívané jako zahrady, tu za naším domem užíval zemřelý otec souseda, bývalý majitel našeho domku. Když jsme o domek projevili zájem, bylo nám přislíbeno, že než se vše kolem prodeje vyřídí, soused pozemky odkoupí a my si pak koupíme od něho všechno naráz. Jako zálohu chtěl oněch 50 tisíc. Tehdy mi na tom nepřišlo nic divného, realitky si taky berou zálohy a daleko vyšší. Rok jsme bydleli ve zmíněném domku v podnájmu (mimochodem na všechno máme řádné smlouvy), protože na část domku byla exekuce a trvalo více než rok, než byl soused schopen tyto věci dát do pořádku. Do doby, než jsme předali peníze za prodej, byl jako milius a ochota sama naprosto ve všem. Jakmile měl prachy v kapse, začaly problémy. Vyvrcholilo to tím, že pozemek za naším domkem máme teď rozpůlený, půlka je naše, půlka sousedova, tedy respektive jeho syna. Loni v prosinci jsme mu ještě nabízeli, že ho za jakoukoli cenu odkoupíme. Nechtěl, prý teď nemá zájem, počká pár let a pak nám ho nabídne za několikanásobně vyšší cenu. Jen tak mimochodem pro porovnání, my jsme za stejnou polovinu obci zaplatili 6 tisíc, on se vyjádřil v tom smyslu své advokátce, že za to bude požadovat 120 tisíc. Nyní tento pozemek používá jako skládku.
My chceme mít klid, pro mě za mě, pozemek ať si nechá, ty peníze za úroky taky, budiž. Jen jsem se tady chtěla informovat, jestli můžu tohleto použít u soudu, pokud k nějakému dojde, protože soused už nám vyhrožoval čtyřmi žalobami. Tady už jde jen o slušnost a bohužel musím konstatovat, že podvodníkům, lhářům a hulvátům v tomto státě všechno nahrává. Není měsíc, kdybychom neměli ve schránce výhružný dopis, soused se neustále ohání soudy a policií, přestože my si jeho rodiny vůbec nevšímáme. Neustále řve vulgárně na našeho šestiletého syna, který si občas hraje venku a nechtěně mu spadne míček na sousedovic pozemek, vyhrožuje, že na něho zavolá policii, že nechá odvézt naše psy, kteří údajně v noci štěkají (což není pravda, to bychom v noci nemohli spát ani my), že nám zničí ovocné porosty, které údajně zasahují na jeho pozemek. Letos už jsem ani nevytáhla zahradní nábytek na terasu, protože už mě nebaví poslouchat pomluvy nás se týkající ze sousedova altánu. Na zahradě máme neustále kupu odpadků, kterou k nám ze svého pozemku hází a naopak z našeho se nám ztrácejí pro něho asi potřebné věci, jedná se hlavně o stavební materiál.
Myslíš si, že tohle je fakt v pořádku? Ano, byla jsem hloupá, že jsem naletěla manželce souseda, která mi ještě předloni brečela na rameni, jací jsou chudáci a že ten barák radši měli nechat spadnout, že nemají ani na jídlo. Buď nás vodila za nos a nebo jí stačilo 600 tisíc od nás, aby nás teď mohla pomlouvat, jací jsme chudáci, že nemáme ani na nový auto a plastový okna. Naše škoda, že nejsme odsud a neznalí zdejších poměrů, jinak bychom už dávno věděli, že problémy s nimi tady mají skoro všichni sousedi kolem. Ale abych si jen nestěžovala, nebýt souseda-blbce, tak se mi tu fakt líbí, nádherná příroda, ostatní lidi vstřícní a do práce to mám skoro za roh, obslužnost taky dobrá. Jen ten soused :-(
Upravil(a) email.czAlena2 (14. 6. 2007 20:34)
Není tady

Aleno, opravdu jsem neznala všechny souvislosti, sorry.
Jak vypadá situace, kterou popisuješ, tak na žalobu je zralý spíš pan soused.
Kdyby byl v právu a měl šanci na úspěch, už byste místo výhrůžných dopisů od něj jako soukromé osoby měli ve schránce předvolání k soudu. Dělat bu-bu-bu, pomlouvat a vyhrožovat, to je pro něj v současné době jeho jediná strategie.
Jeho jednání si vůbec nemusíte nechat líbit, naopak - můžete se proti němu účinně bránit. V první fázi bych si ho nechala zavolat na obecní úřad a když by to nepomohlo a soused si nezklidnil hormony, následoval by soud.
Bohužel Ti můžu poradit jen jednu věc - obrať se na právníka, jednak kvůli nejasnostem s pozemky, druhak, abys sprostému chování souseda udělala rázný konec. To, co popisuješ, nejsi povinna v žádném případě trpět.
Není tady
Dík za radu. S manželem jsme o tom včera víc debatovali a rozhodli jsme se, že nejprve zkusíme souseda ignorovat. Třeba ho to přestane bavit, když uvidí, že žádná odezva a přestane. Dopisy budeme neotevřené vracet, na ústní výzvy nebudeme odpovídat, na zvonění u dveří nebudeme otvírat. Sice si myslím, že to mít valný účinek nebude, uvidíme. Chtěla jsem se obrátit na právníka, ale manžel zatím nechce. Prý v případě, že nás fyzicky napadne nebo nám poškodí jakýmkoliv způsobem náš majetek, ihned na něj podáme trestní oznámení.
Jinak si myslím, že ty výhrůžky soudními žalobami jsou opravdu jen takové bu bu bu, už několik lidí, kteří tomu trochu rozumí, mi řekli, že tohle se k soudu ani nedostane, je to občanskoprávní spor, který se řeší na obecním úřadě. Nutno podotknout, že starostkou u nás je našeho souseda sousedka z druhé strany a má s ním taky mnoho let jisté zkušenosti.
To byste prostě museli vidět, jak se tento člověk chová, nejspíš všechno vyplývá z jeho nižšího IQ, i když nechci vypadat, že se tímto nějak povyšuju. Co si ale myslet, když on neoprávněně bez jakékoliv smlouvy užívá více než 20 let cizí pozemky úplně zadarmo a po nás chce za centimetry, na které se přišlo dodatečným zaměřováním nepřiměřené nájemné? Nebo ty jeho úpravy a stavby, všechno stavěné na černo bez povolení, elektřina vedená přes cestu kabelem 4 metry nad zemí, bez jakéhokoliv schválení SME, vývod z jímky na splašky do polí opět přes cizí pozemky. A když ho slušně upozorníme, že takhle to dělat nemůže, tak hned řve, že zná všechny paragrafy a ví, co může a co ne. On prostě může všechno a ostatní naopak vůbec nic.
Myslím, že nás ještě čekají perné chvilky.
Není tady