Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 13. 6. 2007 13:48

zz
♥------
Registrovaný: 19. 2. 2007
Příspěvky: 3

Problémy s puberačkou

Má dvanáctiletá dcera je prostě hrozná. Soustavně nám doma lže, o známkách, o tom kde byla, i ostatních věcech. Známky se jí v letošním roce trošku zhoršily. Loni měla tři dvojky a letos jí hrozily dvě trojky, nakonec ale dostane pět dvojek. Ve škole vyrušuje, nedává pozor, opisuje. Tyto problémy se s ní táhnout už od první třídy. Doma ale nic takového neprobíhalo. Až do teď. Ztrácí se nám věci, ale nikdo o ničem nic neví. Párkrát jsme ji přisihli, že to byla ona, a i přesto až do poslední chvíle zapírala a vymýšlela si různé historky. Když ji ale nepřistihneme, je to hrůza, protože vás automaticky napadne, že to byla ona. Nechceme jí ale ublížit a stav zhoršovat tím, že bychom ji křivě obvinili. Nicméně se jí všemožně okolo vyptáváme a ona nám potom řekne, že ví, že si myslíme, že to byla ona. Navíc na ni jde puberta. Dříve byla taková klidná a hodná. Nepatřila k dětem, které by odmlouvaly. Zato teď je to jedna perla za druhou. Do školy jsme od sousedů zjistili, že chodí namalovaná. My jsme ráno v práci, tudíž nemáme možnost ji vidět, jak odchází. Zakázali jsme to, ale nᚠzákaz soustavně porušuje. Navíc tak prý chodí i ostatní holky ve třídě a paní učitelce se to prý líbí. Začala jsem s ní chodit k psycholožce, ta mi jako radu udělila, že jí mám dávat kapesné, po prohřešku jí ho snížit, nebo zrušit. Což dělám, jen jsem to neměla nazvané jako kapesné. A že ji mám často objímat. Moc prosím, má někdo podobné zkušenosti, mohl by mi někdo poradit, co platilo na vaše dítě?

Není tady

 

#2 13. 6. 2007 14:09

bílá kočka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 19. 3. 2007
Příspěvky: 256

Re: Problémy s puberačkou

v pubertě je normální,že se zhorší prospěch,pro puberáky je všechno nejdůležitější jen ne škola,ale na to přijdou většinou až pozdě,neměli jste na ni v dětství příliš velké nároky aby byla  příliš dokonalá a teď by se chtěla uvolnit? jinak vám mohu doporučit jednu z nejlepších knih od Pavla Kopřivy...napsali ji 4 psychologové jmenuje se RESPEKTOVAT A BÝT RESPEKTOVÁN je to jedna z nejlepších knih jak řešit rodinné problémy uvidíte,že se tam také sami najdete v příbězích které budete číst a určitě vám to pomůže uvidíte různé druhy jak situaci řešit jinak o dětech jsou dobré stránky www.odetech.cz  nebo když už si nebudete s ní vědět rady funguje bezplatná poradna www.help24.cz


Kočka

Není tady

 

#3 13. 6. 2007 23:58

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5900

Re: Problémy s puberačkou

Na moje dítě nebylo nic moc potřeba, byl celkem hodný. Zato já, v tomto věku - neplatilo na mě vůbec nic - musela jsem z toho prostě vyrůst. Ale fakt je jeden - nazlobila jsem se rodičů až až, naodmlouvala a nalhala, ale nikdy jsem nekradla.


Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

 

#4 14. 6. 2007 7:33

Damila
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 4. 2007
Příspěvky: 4679

Re: Problémy s puberačkou

Moje neteř má 13 let a její máma (moje sestra) s ní řeší přesně stejný problém.
Holka začala lhát, podvádět, zhoršila v učení (má  jednu 4). Vždycky byla bezproblémová. Teď se to změnilo. Psycholožka neporadila nic nového. Prostě puberta, a bude hůř...sad

Není tady

 

#5 14. 6. 2007 18:48

savéla
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 13. 3. 2007
Příspěvky: 651

Re: Problémy s puberačkou

mluvit, rozmlouvat, diskutovat, i když se některým do toho moc nechce. Argumentovat a vysvětlovat, ale neponižovat a neurážet. Ptát se proč a poslouchat odpověď. A hlavně, když mluví tak poslouchat. Třeba na sebe upozorňují, že je něco trápí.

Není tady

 

#6 15. 6. 2007 0:46

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Problémy s puberačkou

ZZ... má dcera byla něco podobného, co tady popisuješ!!! Už jsem to tady někde psala..
Byla příšerná a v pubertě to bylo jěště horší!!!..A přesně jak píše Damila,bude jěště hůř.
Mohla jsem dělat cokoli.mluvit,hladit,naslouchat,rozmlouvat atd.  Nic.ale nepomáhalo.  Měla svoji hlavu!!!  Já myslela,že tohle období nemůžu přežít ve zdraví,ale přežila. A dcera musela padnout na hubu,aby zjistila o čem je vůbec život..Dnes jsme nejlepší kamarádky...Takže držím palce a pevné nervy!!!


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů