Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 14. 6. 2007 8:17

HB
♥♥♥♥♥--

Re: zacali by ste si vaznejsi vztah s chalanom (muzom), ktory ma "iba" ZS

Me: naprosto souhlasim...kdybych byla technicky antitalent, tak bych treba nepotrebovala u partnera tak vysoke IQ, ale stacilo by ze je normalne chytry a zrucny a obdivovala bych ho za to...bohuzel ani tahle varianta neprichazi do uvahy...nejsem ani zdaleka dokonala a rozhodne neumim vsechno, ale chlapu, kteri mi imponuji je sakra malo..hmm

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#102 14. 6. 2007 8:23

Nick3594
Host

Káčo, a proč to první manželství skončilo, když jsi s ním byla spokojená?

#103 14. 6. 2007 8:24

Nick3594
Host

No říká se že průměrný muž lepe vidí než myslí lol lol. Ale ono se to jenom říká, protože ženský se dívají také moc rády reta

#104 14. 6. 2007 8:29

Me
♥♥♥♥♥♥-

HB napsal(a):

Me: naprosto souhlasim...kdybych byla technicky antitalent, tak bych treba nepotrebovala u partnera tak vysoke IQ, ale stacilo by ze je normalne chytry a zrucny a obdivovala bych ho za to...bohuzel ani tahle varianta neprichazi do uvahy...nejsem ani zdaleka dokonala a rozhodne neumim vsechno, ale chlapu, kteri mi imponuji je sakra malo..hmm

Mě přijde spousta chlapů-jak tady někdo dříve trefně napsal-spíš jako parodie na chlapa neutral.Obdivuju chlapy,kteří mají nějaký-řekněme "vyšší"-smysl života, ne jen vysedávat po hospodách, ale něčeho dosáhnout, změnit tenhle svět k lepšímu atd.-prostě něco jako já v mužském vydání wink.Jenže spousta chlapů takový cíl ani nemá-stačí jim, když se dobře nají,vyspí,zasexujou,a když můžou jít s kamarádama do hospody.A bohužel znám i vysokoškoláky,kteří to mají takto,a VŠ si dělají hlavně proto, aby měli titul, a aby v budoucnosti vydělali více peněz,ne aby rozvinuli svou přirozenou inteligenci, zdokonalili se ve vybraném oboru apod. hmm

Není tady

#105 14. 6. 2007 10:21

zenetka
♥♥♥----

Holky, všimly jste si, že si tu kecáte(me) samy pro sebe, že zakladatelka se už neozvala?

Není tady

#106 14. 6. 2007 12:24

bambuliatko2
♥------

zenetka napsal(a):

Holky, všimly jste si, že si tu kecáte(me) samy pro sebe, že zakladatelka se už neozvala?

Dobry postreh:)
Ale teraz vazne. Musim sa priznat, ze ja som takyto vztah (takmer rocny) mala a skrachoval prednedavnom. Cize, len som chcela vediet Vas nazor. Vdaka za vsetky Vase nazory.
Z vlastnej skusenosti musim povedat, ze asi maju pravdu ti, ktori pisu, ze po case by si s tym clovekom nemali co povedat. Ja netvrdim ze moj ex je sprosty, urcite nie je, ale nemohla by som sa s nim rozpravat o mojich vysokoskolskych problemoch. Takisto by mi asi po dlhsom case zacalo "vadit", ze aj s jeho kamaratmi nie je mozne viest nejaky "duchaplnejsi" dialog.
Ano, ked clovek lubi niekoho, isty cas mu mozno neprekaza, ze je medzi nimi viacstupnovy vzdelanostny rozdiel, nevadilo mi to, ale ked nad tym uvazujem, tak minimalne po niekolkorocnom spoluziti by sa tato "priepast" medzi nami prejavila pri rieseni vaznejsieho problemu. Lebo vela takychto ludi, co poznam, ma trosku iny (a jednoduchsi, pripadne v niektorych pripadoch "primitivnejsi") pristup krieseniu partnerskych problemov a samotneho partnerskeho spoluzitia.
Netvrdim, ze toto je pravidlo, ale u mna sa to potvrdilo, aj ked som si dlhe mesiace hovorila, ze mne ten rozdiel medzi nasim vzdelanim nevadi. Viem, ze po case by to problem zacal byt.

Není tady

#107 14. 6. 2007 12:33

Nick3594
Host

Bambuliatko2 napsal(a):

Lebo vela takychto ludi, co poznam, ma trosku iny (a jednoduchsi, pripadne v niektorych pripadoch "primitivnejsi") pristup krieseniu partnerskych problemov a samotneho partnerskeho spoluzitia.

Včera jsem zrovna pročítala Plzákovo dílko, kde v úvodu uvádí, že IQ nemá se vztahovou inteligencí naprosto nic společného. Že zná spoustu VŠ - profesorů a docentů, kteří jsou vztahovými břídily (tenhle terminus technicus se mi líbil big_smile) a naopak lidi s nižším vzděláním, kteří mají vysokou vztahovou inteligenci a celý život prožijí šťastné manželství. Takže tak big_smile.
Já prožila před svým současným vztahem také jeden s klukem s nižším vzděláním a tak tedy mohu srovnávat. Ti dva kluci se vůbec nedají srovnat, i když úroveň vzdělání mají stejnou. Ten první si pak dokonce udělal maturitu, ale byl to mnohem větší primitiv a to ve všem než můj současný přítel. A to, že řeší vztahy jednodušeji, to není pravda. Můj přítel je tedy asi černá ovce mezi nimi vissla, protože nad spoustou věcí hodně přemýšlí a problémy je ochoten řešit. Takže asi výjimka potvrzuje pravidlo. big_smile.

#108 14. 6. 2007 15:07

zenetka
♥♥♥----

Bubina a Bambuliatko 2 je ta samá pisatelka?

Já jsem taky prošla vztahy, kdy partner měl nižší vzdělání - můj BM, když začal náš vztah jít z kopce, kolikrát, když jsem něco nevěděla, tak ironizoval: to máš vějšku,? to jste se ve škole neučili ?(samozřejmě šlo o věci z totálně jiného oboru, ale to mu asi nedošlo :-)))
Po  rozvodu jsem měla cca 2 roky vztah s "chalanom", co opravoval elektrotechniku, nevím, jestli měl SŠ nebo učňák, ale byl ve svém oboru odborník, pořád něco dalšího studoval, vyznal se. Mohla jsem ho za něco obdivovat.
Když se se mnou rozešel, vrhla jsem se rychle a neuváženě do dalšího vztahu, tentokrát s vyučeným. Bohužel tam se objevovalo to, na co už tu mnohé upozrňovaly - jiný okruh zájmů, jiný žebříček hodnot, přístup k řešení problémů, i ten okruh spolupracovníků a přátel byl z řad těch, které bych si za své přátele nevybrala.
Byli jsme spolu skoro 3 roky, ale půl té doby jsem vlastně přemýšlela, jak to ukončit (tak dlouhá doba zas nesvědčí moc o mojí inteligenci, že)
Nejhorší ovšem bylo to, že on, byť žádná perla mezi mudrci nebyl, by za žádnou cenu nepřiznal, že něco neví. Kdykoli se KDOKOLI KOHOKOLI na něco ptal, ještě než to dořekl, on už křičel odpověď. Bohužel z 90 %odpověď na věc, o které vůbec nic nevěděl, takže bylo jen otázkou náhody, jestli se strefí nebo ne. Po čase si toho, že plácá nesmysly, všimly i děti a na jeho názory vůbec nebraly zřetel. Což já ovšem taky, a nakonec jsem si nebyla jistá, jestli existuje vůbec něco, čemu rozumí.butter

Upravil(a) zenetka (14. 6. 2007 15:09)

Není tady

#109 14. 6. 2007 17:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

lvice napsal(a):

No říká se že průměrný muž lepe vidí než myslí lol lol. Ale ono se to jenom říká, protože ženský se dívají také moc rády reta

Ja mám 8 dioptrií a IQ vissla ... - som žena priam ukážková... va big_smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#110 14. 6. 2007 17:14

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

lvice napsal(a):

Wiki, to se domníváš velice špatně. Těch podle tebe "výjimek" znám docela dost a dobře jim to funguje.

Hm, třeba ho to nebaví někde se biflovat z knížek, třeba se rád živí rukama. Pracovat na vzdělání se dá i tak, že si sám studuje, protože ho to BAVÍ, nikoliv že se nabifluje něco z knížek, jen aby získal kus papíru. Jo, jen tak mimochodem, když sleduji NIKDO NENÍ DOKONALÝ, z odpovědí studentů je mi blivno, jak jsou úplně blbý. Ale jsou to studenti, a budou mít maturitu. ´

Ptej se sama sebe, proč hodnotíš člověka podle cáru papíru a ne podle jeho vlastností, podle toho, co má v hlavě a co dokázal. Protože za lidmi, kteří pracují rukama a kterými spousta lidí tady "pohrdá" je vidět kus práce, zatímco za manažery s úžasnými projekty je mnohdy vidět co? Prd big_smile.

Nemyslím si, že se domnívám špatně. Je to moje domněnka. Pokud máš jinou zkušenost - neberu ti ji...Popsala jsem svou smile
Někam jsem  psala, že "hodnotím člověka podle cáru papíru a ne podle jeho vlastností, podle toho, co má v hlavě a co dokázal"????
Co tě vlastně tolik popudilo a proč?

Není tady

#111 14. 6. 2007 17:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, ja si tiež muža musím vážiť a zo svojho bohatého ľúbosntého života už mám zažité, že to je dôležitejšie ako "láska" alebo povedzme zamilovanosť. Môžem žiť s mužom, s ktorým sa iskry nejako odmlčali, alebo utíšili - ale musím si ho vážiť. Neviem si predstaviť, čo by ma donútilo žiť s mužom, ktorého si nevážim... ale to fakt nemá nič spoločné s dosiahnutým vzdelaním, aspoň u mňa. Ale fakt je, že mi imponujú selfmade-mani, ktorí sa napriek nepriazni osudu vypracujú z ničoho a niečo dosiahnu. Spolu s humorom a spoločnými témami je to dôležitý predpoklad vzťahu. Neimponujú mi frackovia, čo dostali všetko na striebornej tácke a všetko berú ako samozrejmosť, problémy pre nich neexistujú... Môžeme byť ešte tak kamoši, ale určite nič viac.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#112 14. 6. 2007 20:43

HB
♥♥♥♥♥--

Me: je to smutne, ale mas pravdu, taky jsem par takovych "bezcilnych" VS potkala, a pak rychle prchala...nastesti jich nebylo moc...nadhodila jsem tohle tema svemu soucasnemu a on mi potvrdil, ze to funguje i obracene-ze zenska, ktera by byla pouzitelna jen na to jedno, neni to prave orechove...

http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#113 14. 6. 2007 21:09

Cihla
♥♥♥----
Místo: Plzeň

HB: To u nás, když jdem do sebe, zjišťujeme, že si oba myslíme, že ten druhý chce být dominantní a přitom dělá "všechno špatně", a my bychom to zvládli líp a máme samozřejmě pravdu a protějšek nám v tu chvíli nesahá ani po kotníky... ale když "vychladnem", uznáváme a i si otevřeně říkáme, že každý z nás má něco , co by ten druhý v životě tak dobře nezvládl a že si ho za ty věci vážíme a obdivujeme je na něm, musím uznat že na dost věcí je prostě machr wink .. takže nevím - ke svému příteli vzhlížím a zároveň jsem schopná mu vynadat do žáků pomocné školy a to samé má on se mnou.. nevím, jak to tedy je s dominancí..  asi si jeden druhého zasloužíme lol

Není tady

#114 14. 6. 2007 21:29

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

No, chlapa pouze se základním vzděláním bych asi nezkousla.
Respektive si nedovedu představit, co takového chlapa vedlo k tomu, aby ustrnul pouze na základním vzdělání a neměl snahu na sobě pracovat dál. Takový člověk v zaměstnání logicky zastává místo na posledním žebříčku, od toho se odvíjí jeho platové zařazení a následné uplatnění v životě. Pokud takový člověk se základním vzděláním přeci jenom přijde k penězům a tím pádem i ke kvalitnějšímu způsobu života, většinou do luxusu spadne jako myš do otrub přičiněním druhých osob a podle toho s nabytým majetkem zachází.
Přeberte si to, jak chcete, ale u mě chlap, který dosáhl pouze základního vzdělání znamená neochotu na sobě pracovat a někam to v životě dotáhnout a takový partner by mě tedy neoslovil.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#115 14. 6. 2007 21:58

HB
♥♥♥♥♥--

Cihla: my jsme stale jeste ve fazi ruzovych bryli big_smile takze problemy zadne a obdivu spousta...ale z hlediska dlouhodobe obdivovatelnych vlastnosti se mi tento soucasny jevi nadejne...stolt otazkou je, co se stane, az se stretnou nase emocni tuposti...

Není tady

#116 15. 6. 2007 8:14

klotylda-babinetka
♥♥-----

Kdyz bysme se meli hjarta tak bych do toho sla.

Není tady

#117 15. 6. 2007 8:29

majkafa
Host

klotylda-babinetka napsal(a):

tummenupp
Je taky otázka, proč má třeba někdo "jen" základní vzdělání. Můj nynější přítel má učňák, ale kdyby vyrostl v jiné rodině, kdyby ho rodiče nedali do dětského domova, protože když si táta našel milenku, usoudili, že ho ani jeden nechce, s přehledem by klidně byl schopen vystudovat VŠ. A jelikož je mladičkej, klidně se to může ještě stát. A stále říkám, vztah není o vzdělání, dokonce ani o věku, o finančním zázemí, ... jen a jen o "souznění" duší. Každým dnem se o tom přesvědčuju víc a víc. A najednou mi vůbec nevadí, že je mi 44 a jemu 22, že mám VŠ a v práci jsem v poměrně vysokém postavení a on dělá leadra linky na výrobu lednic. Vážím si ho, je to pro mne Muž s velkým M. Proto, jaký je. Kdyby mi to někdo vyprávěl před rokem, myslela bych si o něm, že spadl z višně. big_smile

Upravil(a) majkafa (15. 6. 2007 8:31)

#118 15. 6. 2007 8:47

baba
♥♥♥♥♥--

majkafa napsal(a):

tummenupp
Je taky otázka, proč má třeba někdo "jen" základní vzdělání. Můj nynější přítel má učňák, ale kdyby vyrostl v jiné rodině, kdyby ho rodiče nedali do dětského domova, protože když si táta našel milenku, usoudili, že ho ani jeden nechce, s přehledem by klidně byl schopen vystudovat VŠ. A jelikož je mladičkej, klidně se to může ještě stát. A stále říkám, vztah není o vzdělání, dokonce ani o věku, o finančním zázemí, ... jen a jen o "souznění" duší. Každým dnem se o tom přesvědčuju víc a víc. A najednou mi vůbec nevadí, že je mi 44 a jemu 22, že mám VŠ a v práci jsem v poměrně vysokém postavení a on dělá leadra linky na výrobu lednic. Vážím si ho, je to pro mne Muž s velkým M. Proto, jaký je. Kdyby mi to někdo vyprávěl před rokem, myslela bych si o něm, že spadl z višně. big_smile

tummenupp godlike

Není tady

#119 15. 6. 2007 8:50

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

tummenupp

Držím palečky hjarta  stolt

Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, ať je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

#120 15. 6. 2007 10:49

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

majkafo, to je fakt pro mě neuvěřitelné!!! Pokud Vám to klape a js¨te spokojeni - tak je vše v absolutním pořádku. Tvůj muž zřejmě bude vyrovnaný a vybalancovaný chlap bez mindráků. A to je pak radost. Ještě se zeptám - jak dlouho jste spolu??

Žila jsem chvíli s maldším M o 8let, ZŠ. Zpočátku to bylo fantastický, lehce mě ironizoval, něžně uctíval, chválil, nosil na rukou, miloval - bylo to krá¨sný, chtěl si zvyšovat kvalif.i vzdělání - já byla nadšená - spolupracovali jsme na tom ...dlouho a k ničemu - výmluvy,lži atd. A já na tom netrvala!!! Pozor! On sám chtěl!! První hádky - typu: no jo- ty jsi nejchytřejší , máš školy, tak jak to nevíš,že....dosaď cokoliv. Kamkoliv jsme šli - kávárna, restaurace,kino (cokoliv) - já byla milá v pohodě - vždy nasranej - jó tady jsou samí inteligenti (myslel   intelektuály)- sem se výborně hodíš - já jdu pryč!!! V různých obměnách - téměř 2roky! Mindrák. Nezvládnul to - ani já. Museli bychom totiž žít v izolaci od lidí. Pak by to bylo v pohodě. I když těžko pro mě.sad

Není tady

#121 15. 6. 2007 11:51

majkafa
Host

Wiki, pobavilo mě "tvůj muž", protože jsem si pod tím představila svého skutečného muže, za kterého jsem ještě stále vdaná. "Můj muž" s námi už rok a půl nebydlí, zmámily ho dlouhé blonďaté vlasy mladé slečny kolegyně v zaměstnání, pro které zapomněl na 20 let hezkého manželství a vygumoval mne i své děti ze svého života. smile
Jsme spolu velmi krátce. Já jsem si ho vysnila. Jednu noc se mi o něm zdálo a na druhý den jsme se seznámili. Byl to přesně on - muž z mého snu. Nechápu, neřeším, užívám, dokud to trvá. :-)

#122 15. 6. 2007 12:00

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

on fakt neni každej chlap se ZŠ stejnej...
můj BM má jen ZŠ, ale né z lenosti... ale kvůli špatnejm rodinejm vztahům - a hlavně penězům... byl na intru a dostával jen a pouze peníze na cestu... tak se nechal vyhodit...
když chce peníze vydělat dokáže... druhá stránka je to, že je dokáže ještě rychlejš rozfofrovat, ale to myslim se vzdělánim nemá nic společnýho...
je pravda, že náš vztah ztroskotal na tom, že jsem se postupně naučila od něj, to v čem byl lepší než já a tim jsem ho v jeho očích "přerostla" a on to nezvládl...
jo a je fakt, že občas jsem při vysvětlování něčeho naprosto jednoduchýho rostla lol a dávala mu to dost najevo...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#123 15. 6. 2007 12:09

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

lvice: jsem se BLBĚ zamilovala-škoda...

Není tady

#124 15. 6. 2007 12:10

x62358
Host

Upřímně přiznám, že na to nemám vyhraněný názor. Ale co vám chci napsat, že já středoškolačka jsem si vzala kluka se ZŠ. Učňák neudělal, nechtělo se mu, maminka na něj trochu hodila bobek. Vždycky to byl on komu vadilo mé vzdělání - taky jsem poslouchala poznámky ( i díky práci) - no to vy manažéééři. Když jsem ho chtěla někam vzít, kde byli kolegové z práce - nechtěl, odmítal, že jsou to všichni debilové....
A pointa mého příběhu: manžel si našel slečnu, která studuje 2 vysoké školy lol

#125 15. 6. 2007 12:17

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

ffly, já ti naprostor ozumím. To je totiž také důležité. Jemu mohou začít vadi a může mít hloupé poznámky na ty, s kterými se stýkáš ty, třeba v práci.
No a ta pointa, bez komentáře.

Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, ať je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí