29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Wiki, to se domníváš velice špatně. Těch podle tebe "výjimek" znám docela dost a dobře jim to funguje.
Hm, třeba ho to nebaví někde se biflovat z knížek, třeba se rád živí rukama. Pracovat na vzdělání se dá i tak, že si sám studuje, protože ho to BAVÍ, nikoliv že se nabifluje něco z knížek, jen aby získal kus papíru. Jo, jen tak mimochodem, když sleduji NIKDO NENÍ DOKONALÝ, z odpovědí studentů je mi blivno, jak jsou úplně blbý. Ale jsou to studenti, a budou mít maturitu. ´
Ptej se sama sebe, proč hodnotíš člověka podle cáru papíru a ne podle jeho vlastností, podle toho, co má v hlavě a co dokázal. Protože za lidmi, kteří pracují rukama a kterými spousta lidí tady "pohrdá" je vidět kus práce, zatímco za manažery s úžasnými projekty je mnohdy vidět co? Prd .
Takhle pak je tady ještě jeden pohled...někdo je například kuchař, truhlář nebo automechanik ( například )...z pohledu VŠ tedy někdo s nedostatečným vzděláním ( což samo o sobě je dost diskutabilní, co to je dostatečné...) ale proč by to mělo automaticky znamenat, že je primitiv ??? Prostě je blázen do aut, rád dělá se dřevem a rád vaří,co je jako na tom ???
Pamatuju si, že jsem měla na základce spolužáka, výborně se učil, samé jedničky, žádný problém. A hrozně rád vařil, tak chtěl jít na kuchaře...všichni z toho byli paf, že "proč se tak chytrý kluk chce zakopat na učňáku" nikdo nebral v potaz, že on prostě chce dělat, co ho baví.
Není tady
Ano i ne..... myslím, že tohle je tak velice individuální záležitost, že na ni ani nelze jinak odpovědět a opět se na to budeme každý dívat přes clonu svých osobních zkušeností.
Abych s někým toužila trávit společné chvíle, tak mě ten člověk musí vyhovovat i po stránce přirozené inteligence. Já sama za sebe tedy vylučuji, že bych toužila po člověku s omezeným rozhledem (typický představitel: místo mozku pivní kostku).... Dokonce inteligenci preferuji před fyzickým vzhledem. Obecně lze říct, že školní vzdělání ve většině případů položí jakýsi základ a dodá potřebný všeobecný rozhled a jen velice málo lidí je natolik sebeuvědomělých, že dokáží tento všeobecný rozhled získat vlastním úsilým a samostudiem, takže sama za sebe musím říct, že pro mě samotnou dosažené vzdělání partnera důležitým ukazatelem je. Jsem si však vědoma, že existuje i spousta vyjímek v obou skupinách: studovaných i nestudovaných, takže vysokoškolské studium nezaručí automaticky přirozenou inteligenci a naopak.
Myslím, že inteligentní holka pozná, že má tu čest s inteligentním klukem, i když nemá školy...
Není tady
Ešte som študovala na vysokej, keď som "sa dala dokopy" so starším(o 9 rokov, teda, aby zasa nevznikol omyl) mužom, ktorý si horko-kňažko dorábal maturitu ako dospelý, inak bol len vyučený. Mal slabšie rodinné zázemie a o všetko musel tvrdo bojovať. Inak bol zvedavý typ selfmademana, čím mi imponoval. V mnohých oblastiach sa orientoval lepšie ako ja, v inom som zasa bola lepšia ja... Rozišli sme sa po 9 rokoch kvôli úplne niečomu inému než vzdelanie... A poznám mnohých vysokoškolákov, s ktorými by som sa zaboha nemala o čom rozprávať... Ono je to o inom.
Není tady
bubina1 napsal(a):
Babenky, zaujima ma, ci by ste si zacali vaznejsi vztah s chalanom, ktory nedkoncil ucnovku (vykaslal sa na nu lebo bol v tom case tak trochu "grazel") a vy mate dokoncenu vysku a dokonca si robite doktorat. Nechcem tym nikoho urazit a ani netvrdim, ze vo vztahu a pre samotny zivot je vzdelanie najdolezitejsie. Len ma zaujima vas nazor.
Ahoj Bubinko,
to je dobré téma. Já bych takový vztah asi nezačala. Už jsem to zkoušela a něco mi tam prostě chybělo. Myslím si, že po nějaké době, kdy by přešla ta první zamilovanost, posedlost sexem a začala bych se rozkoukávat, že bych prostě nemohla. Vždyť se dá dodělat spousta škol dálkově. A kdo v mládí blbnul, má tu možnost, když dozraje. Vážím si všech lidí, k životu přistupuji s pokorou a k lidem mám úctu, ale prostě jsou pro mě bariéry, které bych nepřekročila. A dneska už to stoprocentně vím. Naposledy jsem zažila někdy v zimě, že ten kluk byl hezkej, hodnej, praktickej do života a konečně po těch před ním normální a chtěl se mnou mít vážnej vztah, ale strávila jsem s ním jeden večer u sklenky a pak jsem se nechala dovézt domů a když se zeptal, jestli mi může zase někdy zavolat, řekla jsem, ať se nezlobí, ale že ne. Protože on byl sice podnikatel, pracovitej, ale elektrikář a já jsem prostě někde dál, někde jinde. On to vzal v pohodě a klidu a bylo to.
Chci prostě od chlapa víc. Ale co člověk, to názor. Já chci v tomto směru hlavně někoho, s kým půjdu do jakékoliv společnosti, mezi svoje kamarádky, do kina, na věčírek prostě kamkoliv a budu vědět, že budu hrdá na to, že tenhle chlap je tady právě se mnou. A ne že budu čekat s hrůzou, jestli z něj nevypadne nějaká pitomost (třeba pokud se napije). Tedy abych se pak za něho nemusela stydět.
A tohle je u mě dneska prioritních. Po všech těch hnědých očích, širokých ramenech a pěkných stehnech (moje slabost pro hokejisty a fotbalisty, ty je maj) a já nevím, na čem jsem dřív ještě ujížděla ..... dneska tahle vlastnost, tedy inteligence a úroveň prostě hodně vede... to je pro mě TOP.
P.S. samozřejmě že i inteligent s VŠ může být úplněj debil a do života nepoužitelnej. Prostě musí být všeho tak akorát. Všechno do sebe zapadat.
Není tady
A mmch - spoznali sme sa v partii, takže sme mali aj spoločných známych, aj spoločného koníčka - trampovanie... Ja som ho nenútila chodiť do divadla, on tam chodil celkom dobrovoľne spočiatku, kým bol zamilovaný, potom sa mu už nechcelo(a mne to nevadilo, na operu aj tak žiadneho chlapa okrem 4% nedostanem) a on ma nenútil chodiť do počítačových herní a zapľuvaných putík. Zhodli sme sa na kine, biliarde, trampovaní, gitarových sejšnoch a návštevách známych a príbuzných... Boli to pekné časy, aspoň prvých 5 rokov, potom prišli krízy - ale nikdy nie ohľadom inteligencie či vzdelania. Aj po rozchode sme si mali o čom poplkať, on mal vždy prehľad a bol zvedavý, zaujímal sa o kadečo. Ten celoživotný záujem, zvedavosť sa podľa mňa nedajú získať žiadnou školou, len prípadne podchytiť. A u mňa rozhoduje, či máme rovnaký alebo podobný zmysel pre humor. Ak nie, môže to byť aj nositeľ Nobelovej cney, pre mňa to nemá cenu.
Není tady
Natynka, nevedela som, že intleigencia s aučí na VŠ... alebo psoločenská obratnosť... Inak, názor ti neberiem, ale mne to vyznelo trošku strelene - akoby s diplomom človek získal aj inteligenciu. To ja mám dosť iné skúsenosti - a učím sa prakticky celoživotne...
Není tady
Nene, Seli, já to tak nemyslela, že VŠ je automaticky patent na inteligenci, vždyť to tam je pod tím P.S.
A samozřejmě, že celý život je učení něčeho. Je to celé o celkové osobnosti. A osobnost je velice složitá. Ale já to mám tak proto, že jsem to s někým (bylo jich víc) zažila prostě to nebylo to pravý ořechový. Nic proti nikomu. Každý hledá sobě rovného a každý rozhoduje sám za sebe.
Není tady
Bubinko, po těch všech radách ti dám jednu uplně nejlepší. Buď s ním, poznávej ho a zjišťuj, zda je to člověk, se kterým jsi schopná trávit svůj volný čas, zda si rozumíte a jste schopni si popovídat o filmech, o knížkách, zda jste prostě naladěni na stejnou vlnovou délku. Nehleď na vzdělání to opravdu není zárukou NIČEHO. Jestli zjišťuješ, že ti jeho základní vzdělání z nějakého důvodu vadí (nerozumíte si v něčem, máš pocit, že ty o koze a on o voze) prostě to není to pravé ořechové, tak hledej dál. Ale znovu opakuji, jsem VŠ s červeným diplomem a mám půlroční vztah s vyučeným elektrikářem a klape nám to spolu. A ve 36 letech to není o sexu, o slepé zamilovanosti a o strachu zůstat sám. To už mám dávno za sebou. Nenech se odradit ostatními, že by do toho nešly, poznávej, co je v tom člověku, co má v srdci. Důležité je, zda si s ním rozumíš. Nech si čas, poznávej ho a pak se rozhodni, zda je to člověk, se kterým chceš trávit svůj čas.
Hej, mne skôr než vzťah s mužom bez VŠ prišlo divné, že to bubinka vôbec rieši... Ja som s bývalým ani na skeundu neriešila jeho vzdelanie. To skôr on mal pár ráz blbé poznámky(sebazhadzujúce, neskôr mňa-zhadzujúce), ale rozdýchal to a potom už vyvstali celkom iné problémy.
Inak, ja síce tiež asi nemám IQ na zahodenie, ale cítim s askôr ako emocionálka než ako intelektuálka, takže si raz k sebe tiež budem hľadať skôr emocionálne založeného človeka než chladného, analytického intelektuála. Ja som už zakúsila aj muža bez vzdelania, aj doktoranda, aj odborníka vyslaného EU, aj čojaviemkoho, ale vždy to pre mňa bola taká viac-menej marginálna informácia. Otázky mojej mamy typu: Čo robí? Aké má vzdelanie? Je z úplnej rodiny? Koľko zarábajú jeho súrodenci? Na akom aute jazdí? Koľko stál jeho oblek(odev)? ma vždy dobre pobavili. Ja som jej hneď na začiatku povedala, že pre mňa sú dôležité iné veci: Čomu sa smeje... čo má rád... aké má koníčky... či by sa zniesol s mojimi kamošmi a ja s jeho... čo je preňho v živote dôležité... či má rád knihy a zvieratá... ako sa správa k ženám, deťom a slabším... aké má sebavedomie/sebahodnotenie... ako sa správa k najbližším... či je zvedavý a či sa zaujíma o život nielen v krčme, ale aj za humnami... a od istého času aj to, či verí na veci, ktoré sa nedajú vidieť, ohmatať a ochutnať. Ale každý má ten zoznam asi odlišný a je podstatné, nakoľko sa onen kandidát bude prekrývať s mojím zoznamom, resp. ako vyznejú odpovede na tieto, alebo tvoje, Bubinka, otázky.
Upravil(a) Selima (13. 6. 2007 16:07)
Není tady
Sel, naprosto přesně. Přesně tak to vidím i já
Me: jsem rada, ze nejsem takhle ujeta sama...bohuzel se mi dosud nepodarilo najit toho vyvazeneho chlapa, s vysokym IQ i EQ (eventualne nezadaneho)...vim, ze asi volim spatne, ale ja si vzdycky vyberu chytreho nez hodneho...(treba se to casem zlomi...)
Není tady
HB napsal(a):
Me: jsem rada, ze nejsem takhle ujeta sama...bohuzel se mi dosud nepodarilo najit toho vyvazeneho chlapa, s vysokym IQ i EQ (eventualne nezadaneho)...vim, ze asi volim spatne, ale ja si vzdycky vyberu chytreho nez hodneho...(treba se to casem zlomi...)
Inteligentní,přitažlivý,hodný...a ještě k tomu nezadaný...to už je moc věcí najednou
Není tady
Me napsal(a):
Inteligentní,přitažlivý,hodný...a ještě k tomu nezadaný...to už je moc věcí najednou
![]()
![]()
bohuzel.... obcas, kdyz mam velkou depku, touzim byt krasna a uuuuuuuuplne blba...myslim, ze bych mela daleko vic potencialnich partneru...
Není tady
Samozrejme, lebo chlapi majú lepší zrak než intelekt! Ale myslím, že všetko má svoje pre a proti, určite aj byť krásna a blbá...
Není tady
Selima napsal(a):
Samozrejme, lebo chlapi majú lepší zrak než intelekt!
Ale myslím, že všetko má svoje pre a proti, určite aj byť krásna a blbá...
No to je drzost
Není tady
HB napsal(a):
Me napsal(a):
![]()
![]()
bohuzel....
obcas, kdyz mam velkou depku, touzim byt krasna a uuuuuuuuplne blba...myslim, ze bych mela daleko vic potencialnich partneru...
Holka ty mi mluvíš z duše
Není tady
Když jsem po škole (já, z ,,dobré rodiny") poznala svého nastávajícího a on šel požádat o mou ruku, moje máma mi zavolala (bydlela jsem na ubytovně 400km daleko) a první, co mi řekla bylo: no to nemyslíš Kateřino vážně! Už to, že mi řekla Kateřino....Prostě pro mně chtěli doktora, nebo inženýra a on to byl ZEDNÍK! A jak ho pak měli naši rádi, já jsem si nikdy s nikým tak nerozuměla a neříkám, že byl prudce inteligentní, ale byl to chlap pro život, férový, slušný, hodný....OP tom to je! Teď mám ,,inteligenta", který to dává všem najevo-nad něj není a taky to není v manželství až tak.....
Tož asi tak!
Není tady
Axi napsal(a):
Selima napsal(a):
Samozrejme, lebo chlapi majú lepší zrak než intelekt!
Ale myslím, že všetko má svoje pre a proti, určite aj byť krásna a blbá...
No to je drzost
![]()
U nás v Západnom Mongolsku to učia na školách... a šíri sa to jurtami ako voda po jarnom topení snehu...
Není tady
Me: ono je to tak trochu rouhani...ja jsem neskutecne stastna, ze muzu studovat a delat, co me bavi...jen s tema chlapama je to holt tezky, mozna, kdybych byla vic dominantni, ze by to bylo lepsi..
Není tady
HB, jak to myslíš s tou dominancí? Podle mého názoru chlapi nemají rádi moc dominantní ženy, mají pak pocit, že jsou "pod pantoflem".. My jsme s přítelem oba dva berani a dost to u nás celý náš vztah skřípe hlavně skrz touhu být ten dominantní, pořád se "přetlačujeme".. No, nakonec bych řekla, že já dost povolila a je to lepší (snad). A je fakt, že když někdy ze sebe dělám "blbou blondýnu", je z toho úplně hotovej a vymůžu si skrze svou "roztomilost" víc než bych získala nějakým dominantním jednáním, takže jsem se to celkem naučila a hojně toho využívám Důležitý ale je ( a trochu se toho bojím) aby si nezačal myslet, že jsem taková doopravdy
ale za ty 4 roky už mě snad zná a když jde o něco vážného, ví, že zase bude jednat s tou svou inteligentní (snad
) partnerkou, co ho vždy svým intelektem fascinovala..
Není tady
HB napsal(a):
Me napsal(a):
![]()
![]()
bohuzel....
obcas, kdyz mam velkou depku, touzim byt krasna a uuuuuuuuplne blba...myslim, ze bych mela daleko vic potencialnich partneru...
Já bych řekla, že je dobré být když už, tak krásná a chytrá ..... ale to zase každej chlap nerozdejchá ....
Není tady
Cihla: dominantni ve smyslu, ze by mi nevadilo mit nad chlapem urcitou prevahu-treba prave intelektuani...jenze ja potrebuju k chlapovi vzhlizet...a delat ze sebe "blbou blondynu (respektive brunetu)" me dost ubiji a tomu vztahu to taky moc neprospiva (tedy z me strany)
Není tady
Přesně tak,možná víc než slovo"vzhlížet"bych použila slovo"obdivovat,vážit si ho",hlavně za to,jak je inteligentní, že něčemu rozumí víc než já..já si ve většině vztahů připadala opačně-že ti chlapi měli IQ nižší a spíš vzhlíželi ke mě..není to špatné, ale já občas potřebuju ten pocit, že můj přítel je inteligentnější/alespon v některých věcech/a někam mě tím posunuje...
Není tady