29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Džuveč s houbami
100g hovězí maso, 20g oleje, 50g cibule, 100g houby, 20g rýže, česnek, rajský protlak, kopr, sůl
Na menší kostky nakrájené maso opečeme na oleji s cibulkou. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme spařenou rýži, česnek. Nakrájený na plátky, osolíme a vaříme až je rýže měkká. Houby nakrájíme na kousky a dusíme do měkka. Měkké houby spolu s rajským protlakem přidáme k masu. Posypeme koprem nebo petrželkou.
Není tady
Rybí salát s celerem
160g rybiček v tomatě, 80g eidam, 200g vař. celeru, 150g kyselé okurky, sůl, pepř, lžíce bílkové majonézy
Rybičky pokrájíme, přidáme na kostky nakrájenou okurku a celer. Na hrubém struhadle nastrouháme sýr, spojíme bílkovou majonézou a dochutíme.
Není tady
Vitamínový salát
80g čínské zelí, 70g hlávk. zelí, sůl, cukr. ocet, sluneč. olej
Omyté čínské a hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a zalijeme zálivkou z vody, soli, cukru, octa, a oleje.
Není tady
OD ŠTARMIKA
tak já taky přihodím jeden recept, ale určo ho můžete i při kojení :
Hovězí maso libové cca 700-1000g
mrkev čerstvá 1 kilo
sůl
pepř
kečup sladký
citronová štáva
rýže BASMATTI (nutná)
2-3 větší brambory
hovězí maso nakrájíme na větší kostky cca 3x3 cm, dáme do papiňáku, opepříme a velmi zlehka osolíme a zalejeme vodou a dusíme do úplného změknutí. Mezitím si očistíme mrkvičku a nakrájíme ji na nudličky silné zhruba jako hranolky, pak tyto hranolky na pánvi nebo lépe ve fritáku osmažíme do zlatova. Rýži necháme alespon hodinu namočenou ve vodě, poté vaříme v osolené vodě cca 10 minut, slijeme, odstavíme a do jiného hrnce kápneme na dno trochu oleje a dno poklademe plátky brambor, pak přesypeme rýži, která je ještě dost vlhká a ne zcela měkká. Zakryjeme pokličkou a vaříme dalších cca 10 minut než se brambory na dně zpečou ( říká se jim opečánky) POZOR rýži po celou dobu vaření zásadně ničím nemícháme,vaříme na středním ohni, aby se nepřichytila smile
Maso máme udušené a tak do vývaru, který nám vznikl vmícháme 3-4 lžíce kečupu a 1-2 lžičky citronové štávy, vylepšíme kouskem másla, lehce povaříme a vsypeme osmažené mrkvové hranolky a znovu s lehkým mícháním povaříme. Tot celý zázrak a můžeme podávat smile je to jídlo ÍRÁNSKÉ a jedno z mých nejoblíbenějších.
Pro ty co rády experimentují, lze rýži vylepšit hrozinkami nebo mletým práškem z růží, doporučuji, je to veeelmi chutné smile
PŘEJU DOBROU CHUŤ hjarta
Není tady
Čisticí salát
Ingredience: 1 díl naklíčené pšenice, 1 díl mrkve, 1 díl červené řepy, cca 1/4 dílu fenyklu, olivový olej, med a citrónová šťáva dle chuti
Postup přípravy: V mlýnku na maso semeleme syrovou naklíčenou pšenici (délka klíčků cca 2-10 mm) a syrovou zeleninu, smícháme s olejem, dochutíme citrónem a případně medem.
Jíme nalačno po ránu, pomalu, důležité je důkladně ruzkousat pro snadné a dokonalé trávení. Vynikající a chuťově dobrá strava po jarních očisných půstech. Syrová vláknina "protáhne" střeva a normalizuje mikroflóru => česky řečeno prospívá :-)
Autor receptu: Martin Valový
Není tady
Čína nečínsky
Ingredience: 2 mrkve, 1/4 celeru, 1 petržel, 1/4 čínského zelí, kuřecí řízek (nemusí být), svazek petrželové nati, 1 lžička hořčičného semínka, 1/2 lžička mořské soli, 1 lžička Adžiky (nebo Kari, Garam Masala - podle chuti), 2 kolečka citrónu
Postup přípravy: Očistíme zeleninu. Ve Woku rozehřejeme olej s hořčičným semínkem. Mezitím na kousky okolo 1-2 cm nakrájíme mrkev, jak semínko začne vyskakovat tak ji přidáme a zmírníme příkon plotýnky. Wok přiklopíme. Nakrájíme celer a petržel, přidáme, nakrájíme čínské zelí, přidáme, nakrájíme na kousky kuřecí řízek a přidáme. Za občasného protřesení pánve mírně dusíme asi 10 minut. Osolíme a okořeníme, podusíme ještě 5 miut. Přesypeme do vyhřáté misky. Z koleček citrónu ořízneme kůru, nakrájíme je na malé kousky a vmícháme spolu s nasekanou petrželovou natí.
Pokrm je velice jemný, zelenina zůstane šťavnatá a zachová si svou chuť, nesmí být moc měkká.
Autor receptu: Martin Valový
Není tady
Brokolice s nivovou omáčkou
Ingredience: brokolice (množství je na vás), 1 smetana (asi 200 g), kousek neslaného másla (asi 25 g), pepř, sůl, 350 g Nivy
Postup přípravy: Brokolici omyjeme, uvaříme do poloměkka ve slané vodě a ihned po vyjmutí dáme do předem nachystané misky s ledovou vodou. Díky tomu bude brokolice pěkně křupavá. Před podáváním ještě ohřejeme v mikrovlnné troubě. V menším kastrolku zatím rozpustíme kousek másla, na něj rozdrobíme nivu a zalijeme smetanou, jemně opepříme, zahřejeme. Přelijeme přes brokolici. Výborné k bílému vínu.
Není tady
Celerový salát s jablkem
recept je určen pro 1 osob(y)
Ingredience:
100 g celeru,
80 g jablek
Marináda:
sůl,
ocet,
sacharin
Příprava:
(Dietní redukční recept - 370 kJ)
Celer a jablko omyjeme, oloupeme a na hrubším struhadle nastrouháme. Na misce zalijeme marinádou.
Není tady
Dietni kapr
recept je určen pro 1 osob(y)
Ingredience:
Hodnota 232 kcal = 971 kJ
15 dkg kapra
sul
1 kavova lzicka oleje (nejlepe olivoveho)
1 lzice kecupu
2 lzice bileho vina
vyvar z kosti (nebo Masox)
citronova stava
1 ks bilku
oliva
list hlavkoveho salatu
sacharin
Příprava:
Porci kapra osolime a upeceme na oleji. Do zbyleho oleje pridame kecup, vino, nepatrne vyvaru z kosti, citronovou stavu a nechame prejit varem. Podle chuti osladime sacharinem. Touto omackou prelijeme kapra a sypeme natvrdo uvarenym, drobne nasekanym bilkem. Zdobime listem hlavkoveho salatu a olivou.
Není tady
Stránky: 1 2