Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 11. 6. 2007 9:11

Marsyl
♥♥-----
Registrovaný: 3. 4. 2006
Příspěvky: 55

Mám svokre necha bavi deti?

Už určite viaceré poznáte môj príbeh. len pre osvieženie: bývame v dome manželových rodičov. Oni majú prístavbu. Dvor je spoločný. Od začiatku sa neznášam so svokrou, vedieme spolu otvorený boj. Viackrát som si jej dovolila vyčíta, že mi nemá chodi po dome a robi prehliadku a upratova. Ona mne, že sa nestarám, tak ako si to ona predstavuje o jej jedináčika. teraz sa nerozprávam už ani s ňou ani so svokrom, ktorý sa ku mne hrubo zachoval, práve pri takejto výmene názorov so svokrou. Najhoršie je, že im stranu vždy chytí aj môj muž. Robí len to, čo mu povie "mamka a tatko". Odsahova sa do nechce. Svokra ma tak nenávidí, že sa nebola ani pozrie v nemocnici, keď sa mi narodila mladšia dcéra. nechcem, aby ani malé k nim chodili. len problém je v tom, že malé bývajú často choré a ja chodím do roboty. Často bývam s nimi doma, ale dlho sa to nedá. Preto vás prosím o radu. Mám malé necha svokre, nech sa postará. Ona mi totižto nikdy s ničím nepomohla. No ani som to od nej nechcela. Nechcem totiž, aby sa opakovalo to, čo predviedla na posledy. Keď bola u nás pri deoch. Synovi upratalôa skriňu, utierala prach,.... Vtedy som to nevydržala a škaredo sme sa pohádali. Muž zase chytil stranu jej. Dal im aj kžúče - veď povedal, že je to ich dom. Odvtedy, keď som doma, svokrovci k nám nechodia. To som rada.
Muž robí na smeny, tak som párkrát deti nechala akože pri ňom a išla som do práce. No viem, že sú pri svokrovcoch a muž zatiaž plní ich príkazy a robotuje na dvore.
Doma vždy nájdem bordel a obedy musím deň predtým nachysta a on ich potom donesie svokre na prihriatie, aby mali malé čo zjes. Ona im totižto nie je schopná ani navari. No neviem, prečo muž malé nezavolá k nám na obed, ale vláči to všetko k "mamke".
Ide ma proste porazi a neviem ako to rieši.  Či posla deti do škôlky, aj keď sú nachládnuté alebo ich necha mužovi a svokrovcom, nech sa potrápia (to mi radí aj mama). Svokra je totižto neuveritežne pohodlná žena, ktorá asi nikdy nič ažšie nezvihla, ako šálku s kávou a nechá sa všetkými celý život obskakova a žutova aká je chorá.

Není tady

 

#2 11. 6. 2007 9:49

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Mám svokre necha bavi deti?

zkus si o tom ještě jednou v klidu promluvit s manželem
je jasná, že na miminku nedá dopustit, ale asi nemᚠjinou možnost, než to hlídání takhle řešit ...

Není tady

 

#3 11. 6. 2007 11:08

Décima
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2006
Příspěvky: 892

Re: Mám svokre necha bavi deti?

Marsyl, zkus se nad všech ty hádky povznést, žijete a budete zřejmě dlouho žít na na jednom dvorku. Manžel bude mít svoji mamku rád pořád jako ty by jsi chtěla, aby Tě měli Tvoje děti rádi až jim bude 20-30 let. Jednou budeš na místě své svokry, česky tchýně. Tvoje děti budou mít své partnery, taky by jsi se s nima nechtěla dohadovat. Prkotiny hoď za hlavu, starší lidi už mají svoje stereotypy a těžko se už mění... Alespoň Ti uklidila ve skříni, třeba to myslela dobře, že Ti jako uleví. Mělas ji jako poděkovat, uvidíš jak by pookřála i ten Vᚠnaplatý vztah by vyměkl....Tvoje děti babičku a dědu budou potřebovat, co z nich vyroste, když uvidí od malička ve vlastní rodině nenávist a rozbroje, jak se v dospělosti budou chovat k Vám.... Jen a je svokrovci pohlídají, kampak bys je vláčela....Ber ty jejich řeči s humorem,  Buď nad věcí a jak říká můj syn - cool stolt Já Tě chápu, ale věř , když lidi "požádᚠo pomoc", najednou se kolikrát můžou ochotou přetrhnout...

Není tady

 

#4 12. 6. 2007 12:11

Marsyl
♥♥-----
Registrovaný: 3. 4. 2006
Příspěvky: 55

Re: Mám svokre necha bavi deti?

Décima: Ja sa jednoducho nedokážem nad niektoré veci prenies. hlavne, keď sa mi niekto hrabe vo veciach a kontroluje ako mám upratané, keď nie so doma. No a ešte poďakova jej, to by som sa baby nezbavila. Uvedomujem si, že deti potrebujú babku a dedka. lenže, škoda, že si to neuvedomuje aj môj muž, ktorý zakázal mojim rodičom chodi k nám a škaredo sa onich vyjadruáje aj pred demi, spolu so svokrovcami. Svokra mi dokonca pred mužom a demi nadávala do kur..v. A pri tom mám od ku..y ďaleko. Takže jednoducho je tu obrovská obojstranná nenávis. A s mužom sa o jeho rodičoch hovori nedá. Neznesie na nich žiadnu kritiku. Kožkokrát som už pre to od neho dostala.

Není tady

 

#5 12. 6. 2007 13:28

Décima
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2006
Příspěvky: 892

Re: Mám svokre necha bavi deti?

Marsyl, tak to mě mrzí.... Netušila jsem, že to je až tak vyhrocený...Nevím, co bych poradila, vůbec si neumím takovou situaci představit... Moje mamka byla též ze Slovenska, z početné rodiny a moje slovenské sestřenice též.. Jedna z nich Evka taky žije u svokrov na vsi.. Vzpomínám si, že od svého mužíčka taky jednou dostala dost nabančeno. Její dva bratři to pak přišli jejímu muži velmi důkladně ručně vysvětlit, zbili ho až zmodral a od té doby na ni nikdy nešáhl ... Doufám, že mᚠoporu ve své vlastní rodině (sestry, bratia...), že si mᚠkam přijít vylít srdíčko.  Přeju dobrý nervy a hlavně klid Tobě a Tvým dětem... hjarta

Není tady

 

#6 12. 6. 2007 15:41

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: Mám svokre necha bavi deti?

Marsyl a dokolečka dokola pořád to samý...s tchánovci se nesneseš, manžel tě bije a chová se k tobě jako ke kusu hadru a tobě to pořád nestačí k tomu aby si odešla ? Obávám se, že ti asi není pomoci...

Není tady

 

#7 20. 6. 2007 12:01

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: Mám svokre necha bavi deti?

Tiina má pravdu. Mᚠnezáviděníhodné postavení, ale buď je začni řešit, nebo odejdi s dětmi. Jiná cesta není. Tchánovci jsou zřejmě trochu primitivnější s nedostatkem vychování. Stanov si pravidla soužití, které budete všichni dodržovat a pokud to nepůjde, řeš to co nejdřív. Tvým dětem v tomto prostředí taky nebude  nejlépe. Ze všeho nejdřív vysvětli vše manželovi, co Ti vadí a  jak si to představuješ dál.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů